کمبود این ویتامین باعث درد پاشنه پا می شود

2.9/5 - (96 امتیاز)
درد پاشنه پا مانع از این می‌شود که خوب بتوانید راه بروید و فعالیت‌های خود را انجام دهید. پس باید هم علت آن را پیدا کنید و هم به فکر راهکار برای درمان باشید. مطالعات نشان می‌‎دهد که کمبود ویتامین‌ها در ایجاد درد پاشنه پا بی‌تاثیر نیست.
کمبود ویتامین و درد پاشنه پا

شاید عنوان این مقاله کمی به نظرتان عجیب برسد. بله؛ کمبود ویتامین حتی می‌تواند در درد پاشنه پا هم موثر باشد. البته بسیاری عوامل مختلف پشت این مسئله قرار دارد که چرا پاشنه پای شما درد می‌گیرد! مثلا یک علت ساده آن این است که به مدت طولانی کفش پاشنه بلند پوشیده‌اید. موضوع مورد بحث ما در این مقاله کمبود ویتامین و درد پاشنه پا است اما به دیگر عوامل تاثیرگذار نیز اشاره خواهیم کرد.

کمبود ویتامین و درد پاشنه پا؛ ویتامین D

درد کلیه مفاصل و عضلات در ارتباط تنگاتنگ با کمبود ویتامین دی قرار دارد. کمبود این ویتامین ضعف عضلانی را به دنبال داشته و خواه ناخواه باعث درد در برخی نواحی بدن از جمله پاشنه پا خوهد شد. برای اینکه دچار درد عضلانی نشوید به مقادیر کافی کلسیم در بدن خود نیاز دارید. آنچه جذب کلسیم را در بدن افزایش می‌دهد، ویتامین D است. وقتی شما با کمبود ویتامین دی مواجه باشید، احتمالا کمبود کلسیم هم دارید.

پس علت درد پاشنه پا به کمبود ویتامین D می‌تواند مرتبط باشد. برای اینکه ویتامین دی در بدن شما افزایش پیدا کند و کمبود آن عاملی برای درد در مفاصل، استخوان‌ها و عضلات شما نباشد، باید به اندازه کافی از منابع ویتامین D برخوردار شوید. همان‌طور که حتما می‌دانید با قرار گرفتن در برابر نور خورشید مقادیر بالایی ویتامین دی در بدن انسان ساخته می‌شود. اما مشکل اینجاست که اکثر افراد به میزان کافی از نور آفتاب بهره نمی‌گیرند.

بنابراین کمبود ویتامین D یکی از شایع‌ترین کمبودهای ویتامین در بدن کودکان و بزرگسالان است. برای اینکه از منابع غذایی خود این ویتامین را دریافت کنید، به اندازه کافی ماهی و لبنیات غنی شده مصرف کنید. اگرچه زمانی که کمبود شدید باشد، راهی به جز مصرف قرص ویتامین دی وجود ندارد. قیمت قرص ویتامین D بسته به تعداد آن در بسته‌بندی و همچنین شرکت سازنده آن متفاوت است. اخیرا آزمایش خون داده‌اید تا متوجه شوید که آیا کمبود ویتامین دی دارید یا نه؟

تاثیر کمبود ویتامین دی در درد پاشنه پا

نقش ویتامین B12 در درد پاشنه پا

می‌دانید فاشیای پلانتر چیست؟ فاشیای پلانتر یک رباط ضخیم و توری شکل است که پاشنه پا را به ساق پا متصل می‌کند. این رباط به توانایی لازم برای ایجاد قوس پا کمک کرده و در راه رفتن نقش موثری ایفا می‌کند. اما جالب است بدانید که کمبود ویتامین ب12 می‌تواند منجر به وخیم‌تر شدن وضعیت فاشیای پلانتر شود.

همچنین نکته دیگر اینجاست که برای اینکه سیستم عصبی بتواند عملکرد خود را در بدن به خوبی انجام دهد، به ویتامین B12 نیاز است. وقتی اعصاب پا آسیب ببیند، درد ناشی از آن ممکن است به پاشنه پا نیز منتقل شود. پس وقتی از کمبود ویتامین و درد پاشنه پا صحبت می‌کنیم، نباید ویتامین ب12 را فراموش کنیم. این ویتامین در خونسازی نیز نقش مهمی دارد.

منابع غنی از ویتامین B12 عبارتند از: گوشت قرمز، ماهی ساردین، ماهی تن، ماهی سالمون، تخم مرغ و شیر. با خرید قرص ویتامین ب12 هم می‌توانید از دردهای عضلانی جلوگیری کرده و با افزایش خونسازی در بدن انرژی بیشتری داشته باشید.

کمبود کدام ویتامین باعث درد پاشنه پا می شود؟ ویتامین B6

به جز ویتامین B12 بخشی دیگر از ویتامین‌های گروه ب مثل ویتامین B6 نیز در درد پاشنه پا موثر هستند. ویتامین ب6 برای ساخت گلبول‌های قرمز خون که اکسیژن را به سراسر بدن منتقل می‌کنند لازم است و به شما کمک می‌کند تا انرژی لازم را برای انجام فعالیت‌های روزانه خود داشته باشید. از طرف دیگر درد در ناحیه دست و پا می‌تواند ناشی از آسیب عصبی باشد که کمبود ویتامین B6 در بدن انسان ایجاد می‌کند.

پس دیگر علت درد پاشنه پا ممکن است کمبود ویتامین B6 باشد. البته شایان ذکر است که مصرف بیش از حد این ویتامین نیز در ایجاد درد پاشنه پا و دیگر عضلات و مفاصل بدن بی‌تاثیر نیست. پس اگر قرص ویتامین B6 مصرف می‌کنید، حتما در مورد دوز مصرفی آن با پزشک مشورت نمایید. ویتامین B6 به وفور در انواع ماهی، گوشت مرغ و گوشت قرمز یافت می‌شود.

درد پاشنه پا

آیا کمبود کلسیم باعث درد پاشنه پا می شود؟

اگرچه کلسیم یک ویتامین نیست و یک ماده معدنی (مینرال) به شمار می‌آید اما وقتی از کمبود ویتامین و درد پاشنه پا صحبت می‌کنیم، لازم است حتما به این ماده مغذی نیز اشاره کنیم. برای حفظ سلامت استخوان‌ها همه افراد به سطوح مناسب کلسیم در بدن خود نیاز دارند. کمبود کلسیم باعث درد استخوان و مفاصل و گرفتگی عضلات می‌شود.

کمبود این ماده معدنی می‌تواند در درد پاشنه پا نیز تاثیر بگذارد. هرچه کمبود کلسیم در بدن شدیدتر باشد، احتمال ایجاد درد در ناحیه پا بیشتر می‌شود. آیا در رژیم غذایی خود از لبنیات به اندازه کافی استفاده می‌کنید؟ با یک آزمایش خون متوجه شوید که آیا درد پاشنه پای شما مربوط به کمبود کلسیم است یا نه. قرص کلسیم می‌تواند برای درمان کمبود شدید کلسیم بهترین گزینه ممکن باشد.

کمبود منیزیم و درد پاشنه پا

کمبود منیزیم را دست کم نگیرید. این ماده معدنی در جلوگیری از درد مفاصل، استخوان‌ها و عضلات می‌تواند نقش مهمی را ایفا کند. اگر بدون هیچ دلیل خاص به تازگی دچار درد پاشنه پا می‌شوید، شاید کمبود منیزیم دارید. منیزیم به جذب بهتر کلسیم در بدن کمک می‌کند. اگر فکر می‌کنید کمبود منیزیم دارید با پزشک مشورت کرده و از داروخانه قرص منیزیم بخرید.

پیشنهاد می‌دهیم که مواد غذایی غنی از منیزیم را در رژیم غذایی خود همواره جای دهید. آیا این مواد غذایی را می‌شناسید؟ بهترین منابع تامین منیزیم برای بدن عبارتند از: شکلات تلخ، آووکادو، آجیل، حبوبات، دانه‌ها، غلات کامل، ماهی‌های چرب، موز و سبزیجات با برگ سبز تیره مثل اسفناج.

فاشیای پلانتر و کمبود ویتامین C

در مبحث کمبود ویتامین و درد پاشنه پا به کمبود ویتامین سی نیز باید اشاره کنیم. در قسمت‌های قبلی مقاله به فاشیای پلانتر یا کف پا اشاره کردیم. ویتامین C دارای اثر ضد التهابی قوی بوده و درد ناشی از فاشیای پلانتر را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، ویتامین ث در جذب کلسیم نیز نقش دارد. یکی از علل فاسیای کف پا می‌تواند خار پاشنه باشد که ویتامین سی احتمال بروز آن را کاهش می‌دهد.

برای کاهش التهاب ناشی از فاشیای پلانتر بهتر است قرص ویتامین سی بخورید. همچنین مرکبات، فلفل دلمه‌ای، کلم بروکلی و توت فرنگی نیز منابعی غنی از ویتامین C هستند. این ویتامین محلول در آب بوده و مازاد آن معمولا به سهولت از بدن دفع می‌شود. با این حال در مصرف مکمل آن نباید زیاده روی کنید.

عوامل موثر در درد پاشنه پا

علت درد پاشنه پا

دیگر علل درد پاشنه پا به شرح زیر است:

  • ضعف عضله ساق پا به دلیل عدم فعالیت
  • راه رفتن بسیار طولانی به ویژه در مسیرهای ناهموار
  • آرتریت (ساییدگی و پارگی مفصل مچ پا)
  • تاندونیت آشیل (تورم عضله در ناحیه توپی پا)
  • فشردگی عصب در پا
  • کیست
  • تنگ شدن رگ‌های خونی پاشنه پا
  • بیماری سیور
  • تاول
  • فعالیت بدنی شدید
  • بورسیت
  • رشد غیر طبیعی استخوان در پشت پاشنه پا
  • ایستادن طولانی مدت
  • تومور
  • استفاده طولانی مدت از کفش پاشنه بلند یا نامناسب

درد پاشنه پا اگر بیش از 1 هفته طول بکشد، جهت درمان بهتر است حتما به پزشک ارتوپد مراجعه نمایید. از اینکه در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز همراه ما بودید متشکریم.

مطالب مرتبط
منبع:
برچسب: پاویتامین
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها