چگونه از کرونا در امان باشیم؟

امتیاز دهید

در ۲۰ سال اخیر بیماری‌های جدید بسیاری شکل گرفته‌اند که بشر توانسته با سرعت قابل قبولی آن‌ها را تشخیص دهد، از ابتلا به آن‌ها جلوگیری کند و آن‌ها را ریشه کن کند. برای مثال SARS می‌تواند مثال خوبی باشد. اما آیا بیماری‌های ویروسی مانند کرونا می‌توانند کاملا ریشه کن شوند؟ در ادامه به شرایط این […]

چگونه از کرونا در امان باشیم؟
mosbatesabz

در ۲۰ سال اخیر بیماری‌های جدید بسیاری شکل گرفته‌اند که بشر توانسته با سرعت قابل قبولی آن‌ها را تشخیص دهد، از ابتلا به آن‌ها جلوگیری کند و آن‌ها را ریشه کن کند. برای مثال SARS می‌تواند مثال خوبی باشد. اما آیا بیماری‌های ویروسی مانند کرونا می‌توانند کاملا ریشه کن شوند؟ در ادامه به شرایط این بیماری و راه‌های در امان ماندن از آن می‌پردازیم.

آمار کرونا در حال افزایش است

برای در امان ماندن از کرونا و پیش‌بینی وضعیت آینده‌ی آن، نیاز داریم ابتدا از آمار لحظه‌ای کرونا مطلع باشیم. می‌توانید در سایت تریتا آمار لحظه‌ای و دقیق کرونا در ایران و دنیا را مشاهده کنید و از آخرین اخبار و مقالات آن نیز مطلع شوید. با رصد آمار کرونا در ایران اگر روند رشد کرونا منفی شود و سقف‌های پایین‌تر بسازد، می‌توانیم امیدوار باشیم که این بیماری در حال از بین رفتن است.

در ادامه برای در امان ماندن و پیش‌گیری از کرونا نیاز داریم علائم دقیق کرونا را بشناسیم و پیش‌گیری‌های لازم را انجام دهیم. همچنین واکسیناسیون می‌تواند به عنوان درمانی مطمئن مورد بررسی قرار گیرد.

علائم کرونا در گروه های سنی مختلف

ویروس کرونا طبق آمارهای منتشر شده در کشورهای مختلف، گروه سنی ۷۵ تا ۸۰ سال را بیش‌تر از همه گروه‌های سنی مورد حمله قرار می‌دهد. کودکان نسبت به سایر گروه‌های سنی احتمال ابتلای پایینی به این ویروس دارند؛ با این حال ممکن است کودکان نیز به این ویروس به صورت شدید و خطرناک مبتلا شوند. لذا مطالعه‌ی علائم کرونا در کودکان را نیز باید مورد توجه قرار دهید. در ادامه به بررسی علائم کلی ویروس کرونا در انواع گروه‌های سنی می‌پردازیم.

شایع ترین علائم کرونا

شایع‌ترین علائم کرونا که تقریبا در همه‌ی مبتلایان دیده می‌شود، شامل تب، سرفه‌ی خشک و خستگی بدن است. در صورت مشاهده‌ی هریک از این علائم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی سریعا به مراکز پزشکی در اطراف محل زندگی خود مراجعه کنید.

سایر علائم کرونا که ممکن است در حالت‌های مختلف دیده شود شامل وجود درد در بدن، اسهال، گلودرد، سردرد، از دست دادن حس چشایی یا بویایی، جوش‌های پوستی و ورم ملتحمه چشم است. در صورت دیدن این علائم نیز بهتر است تست کرونا دهید و از سلامت خود اطمینان حاصل کنید.

پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا

مجموعه اقدامات مهم و ضروری برای ایمن ماندن در مقابل این ویروس وجود دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به استفاده از ماسک، شست‌وشوی دست‌ها و حفظ فاصله اجتماعی اشاره کرد. افراد با رعایت این موارد می‌توانند تقریبا همه‌ی تلاش خود را برای محافظت از خود و جامعه نشان دهند. این سه عمل ساده اما حیاتی، اگر توسط همه‌ی افراد جامعه انجام شود، می‌تواند از سرعت ابتلا به این بیماری بکاهد. البته برای انجام این دستورالعمل‌ها نباید منتظر باشیم همه‌ی جامعه این کار را انجام دهند و هر کس باید از خود و خانواده خود شروع کند. در ادامه به سایر دستورالعمل‌هایی می‌پردازیم که افراد می‌توانند برای در امان ماندن از ویروس کرونا انجام دهند.

ضدعفونی کردن دست  برای ضدعفونی دست‌ها از آب و صابون و یا مواد شستنی الکلی استفاده کنید. در ارتباطات خود از هرگونه فاصله‌ی نزدیک با افراد بپرهیزید. سعی کنید فاصله‌ی یک و نیم تا دو متر را حفظ کنید. در شرایطی که مجبور به عدم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی هستید، حتما از ماسک‌های بهداشتی با کیفیت استفاده کنید. استفاده از ماسک به طور علمی اثبات شده و تاثیر بسزایی در کاهش فراگیری این ویروس دارد. سعی کنید چشمان، بینی و دهان خود را لمس نکنید و حتما قبل از آن از ضدعفونی بودن دست‌های خود اطمینان حاصل کنید. اگر در مواردی هنگام سرفه یا عطسه به ماسک دسترس نداشتید، حتما با آرنج خود جلوی بینی و دهان خود را بپوشانید. سعی کنید در مواردی که ضرورتی ندارد حتما در خانه بمانید و اگر احساس کردید دچار علائم کرونا شده‌اید به پزشک مراجعه کنید و با تست کرونا و … از وضعیت خود مطلع شوید.

تاثیر واکسیناسیون در ریشه کن شدن کرونا

کرونا یک بیماری ویروسی واگیردار است که حتی با واکسینه شدن تمام افراد کره‌ی زمین، نمی‌توان ادعا کرد به طور کلی از بین می‌رود. مانند سرماخوردگی که همواره سالیانه باعث بیماری و مرگ و میر در دنیا می‌شود. اما با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و واکسیناسیون کامل، همه‌گیری و شدت کرونا می‌تواند به صورت کامل از بین برود. پیش‌بینی می‌شود تا آخر تابستان ۱۴۰۰، تقریبا تمامی افراد در ایران مقابل این ویروس واکسینه شوند. این واکسیناسیون از کادر بهداشت و درمان و جمعیت‌های سنی ۸۰ سال شروع شده و به مرور زمان به رده‌های سنی پایین‌تر می‌رسد.

انواع واکسن کرونا در ایران در حال استفاده است که اگر شرایط شما احراز شده باشد، می‌توانید با مراجعه به مراکز بهداشتی محلی در شهر زندگی خود، اقدام به زدن واکسن کرونا کنید.

مطالب مرتبط
دسته بندی: بیماری ها
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها