InsectRepellentSpray

علت گرفتگی عضلات پا چیست؟

3.7/5 - (12 امتیاز)
گرفتگی عضلات پا، اسپاسم دردناک و ناراحت‌کننده عضلات پا است و به دلیل انقباض غیرارادی عضلات پا رخ می‌دهد. این گرفتگی‌ها معمولا بی‌ضرر هستند و به خودی خود بهبود می‌یابند. با این حال، گاهی اوقات ممکن است به مراقبت‌های پزشکی نیاز داشته باشند. بر اساس شدت اسپاسم، این احساس می‌تواند از یک نیش کوچک تا یک وضعیت بسیار دردناک متفاوت باشد. گرفتگی عضله پا اغلب در قوس پا، بالای پا یا اطراف انگشتان ایجاد می‌شود. گرفتگی‌هایی مانند این می‌تواند تحرک پاهای شما را محدود کند و حتی عضلات را در حالت اسپاسم بی‌حرکت کند تا زمانی که گرفتگی از بین برود. علت گرفتگی عضلات می‌تواند ناشی از چندین شرایط مختلف باشد.
تایید شده توسط کارشناس تغذیه داروخانه مثبت سبز

این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست.

علت گرفتگی عضلات پا چیست؟
Oralyte

سطوح پایین منیزیم، علت گرفتگی عضله پا

اگر مکررا گرفتگی عضلات پا را تجربه می‌کنید، یکی از دلایل آن می‌تواند این باشد که بدن شما به منیزیم بیشتری نیاز دارد. اگر کمبود منیزیم دارید، افزایش سطح منیزیم ممکن است اثرات مفیدی در کاهش درد عضلات پا و گرفتگی آن‌ها داشته باشد. به ویژه، ورزشکاران برای عملکرد بهتر به سطوح کافی منیزیم نیاز دارند. برای تامین منیزیم می‌توانید از قرص منیزیم نیز استفاده کنید.

گاهی اوقات، سطوح پایین کلسیم و پتاسیم نیز می‌تواند باعث گرفتگی عضلات شود. پتاسیم یک الکترولیت است که به کنترل سلول‌های عضلانی و عملکرد عصبی کمک می‌کند. کمبود پتاسیم مزمن یا هیپوکالمی می‌تواند باعث گرفتگی عضلات شود. هیپوکالمی زمانی که خفیف باشد علائمی ایجاد نمی کند. هنگامی که کمبود پتاسیم شدید می‌شود، می‌تواند باعث عوارضی همچون خستگی، گرفتگی عضلات، یبوست، ضعف و ضربان قلب غیر طبیعی (آریتمی) شود. برای تشخیص هیپوکالمی، پزشک سطح پتاسیم خون و ادرار را اندازه گیری می‌کند.

بیشتر بخوانید: کمبود کدام ویتامین باعث گرفتگی عضلات می شود؟

کفش‌های خیلی تنگ، علت گرفتگی عضلات پا

اگر دچار گرفتگی عضله پا هستید، ممکن است کفش‌های شما خیلی تنگ باشد. کفش‌های خیلی تنگ می‌توانند باعث ایجاد تاول روی پاهای شما شوند و گردش خون را قطع کنند. آنها همچنین می‌توانند گرفتگی عضلانی در پاهای شما ایجاد کنند زیرا حرکت شما محدود شده است. شما باید بتوانید انگشتان پا را درون کفش‌هایتان تکان دهید و هنگام پوشیدن آن‌ها، انگشتان و پاهایتان به خواب نروند.

کفش‌های خیلی تنگ

اگر متوجه شده‌اید که کفش‌هایتان انگشتان پا و پاشنه‌تان را اذیت می‌کنند یا باعث محدود شدن حرکت یا قطع شدن گردش خونتان می‌شوند، ممکن است لازم باشد اندازه واقعی پایتان را نسبت به اندازه کفشی که می‌پوشید، دوباره بررسی کنید و سپس، یک جفت کفش با اندازه مناسب خریداری کنید.

علت گرفتگی عضلات پا در خواب

نشستن طولانی مدت یا عدم فعالیت ممکن است گرفتگی عضلات پا در خواب را بیشتر کند. نشستن با وضعیت نامناسب نیز ممکن است جریان خون را در پاهای شما مهار کند یا منجر به فشردگی عصب شود که دو عامل خطر برای اسپاسم عضلانی هستند. تمرین بیش از حد عضلات پا نیز ممکن است آن‌ها را در برابر گرفتگی آسیب پذیر کند. ورزش بیش از حد، عضلات پا را خسته می‌کند و خستگی بدن را از اکسیژن تخلیه می‌کند و اجازه می‌دهد تا مواد زائد در طول روز جمع شوند. این تجمع می‌تواند باعث گرفتگی و اسپاسم در شب شود.

شرایط پزشکی و بعضی از  بیماری‌ها نیز ممکن است با گرفتگی عضلات پا در خواب مرتبط باشند. از این بیماری‌ها می‌توان به مسائل ساختاری مانند تنگی نخاع و بیماری شریان محیطی، مشکلات متابولیک مانند بیماری کلیوی، کم خونی، کم کاری تیروئید، پرکاری تیروئید و دیابت نوع 1 یا 2 و شرایط دیگر مانند آسیب عصبی، آرتروز و بیماری پارکینسون اشاره نمود.

کمبود چه ویتامینی باعث گرفتگی عضلات پا در خواب میشود؟

کمبود ویتامین‌های B12، تیامین، فولات و سایر ویتامین‌های B ممکن است منجر به آسیب عصبی شود. اگر شک دارید که ممکن است کمبود تغذیه‌ای داشته باشید، با پزشک صحبت کنید. یک آزمایش خون ساده می‌تواند سطوح ریزمغذی‌های شما و نیاز به مکمل یا درمان دیگر را نشان دهد. چنانچه علاقه دارید بیشتر در این رابطه بدانید، مقاله “کمبود چه ویتامینی باعث گرفتگی عضلات پا در خواب میشود” را مطالعه نمایید.

کم آبی بدن

کم آبی بدن می‌تواند باعث گرفتگی عضلات پا و سایر عضلات شود. زمانی که آب کافی برای عملکرد صحیح اندام‌ها و بافت‌ها دریافت نمی‌کنید، بدن شما دچار کم آبی می‌شود. از آنجایی که کم آبی بدن به این معنی است که عضلات شما آب مورد نیاز را دریافت نمی‌کنند، شروع به عملکرد نادرست می‌کنند که باعث درد و اسپاسم مرتبط با گرفتگی می‌شود.

بی‌توجهی به نوشیدن آب کافی می‌تواند باعث کم آبی بدن شود. در صورت از دست دادن مایعات نیز ممکن است دچار کم آبی شوید. به عنوان مثال، عفونت‌های گاستروانتریت که باعث استفراغ و اسهال شما می‌شوند، می‌توانند باعث کم آبی بدن شوند.

همچنین ممکن است در اثر فعالیت‌های شدید (از دست دادن مایعات از طریق تعریق) یا بی‌توجهی به آبرسانی مناسب بدن در دماهای گرم، دچار کم آبی شوید. علائم کم آبی بدن عبارت‌اند از:

  • خشکی دهان
  • خشکی و ترک خوردن لب‌ها
  • خشکی پوست
  • سردرد
  • نفس بدبو
  • کاهش ادرار
  • ادرار تیره و غلیظ
  • تب و لرز
  • هوس خوردن شیرینی‌جات

برای رفع کم آبی خفیف بدن، مقدار زیادی آب اضافی بنوشید و در موارد شدیدتر، یک نوشیدنی الکترولیتی یا مکمل ضد اسهال برای کمک به جبران مایعات از دست رفته اضافه کنید.

گرفتگی عضلات پا بعد از ورزش

ورزش بیش از حد یا بیش از حد سخت می‌تواند فشار غیرضروری به عضلات پا وارد کند و باعث گرفتگی آن‌ها شود. ممکن است در بهترین فرم بدنی باشید، اما تمرین بیش از حد سخت باعث گرفتگی عضلات شما شود. از طرف دیگر، ممکن است در فرم بدنی خوبی نباشید و انجام بیش از حد و سریع تمرینات نیز منجر به گرفتگی عضلات پا شود.

گرفتگی عضلات پا بعد از ورزش

برای گرفتگی عضلات پا بعد از ورزش چه کنیم؟

اگر بیش از حد به خودتان فشار می‌آورید، توصیه می‌کنیم کمی آسان‌تر بگیرید و ورزش خود را تعدیل کنید. اگرچه احتمالا نیاز به ادامه ورزش دارید، ممکن است لازم باشد میزان انجام تمرینات خود را کاهش دهید تا زمانی که عضلات شما آماده تمرینات بیشتر شوند.

آسیب عصبی

آسیب به اعصاب پا که به عنوان نوروپاتی محیطی نیز شناخته می‌شود، می‌تواند باعث دردی شود که ممکن است با گرفتگی عضلات اشتباه گرفته شود. این درد  باعث بی حسی، دردناک یا ضعیف شدن پاها و دست‌ها می‌شود. دیابت معمولا باعث آسیب عصبی می‌شود؛ اما این آسیب می‌تواند در اثر قرار گرفتن در معرض سموم، مسائل ژنتیکی، آسیب، عفونت یا مشکلات متابولیک نیز ایجاد شود. درد ناشی از آسیب عصبی با اشکال زیر مشخص می‌شود:

  • دردی که احساس سوزش یا سرما دارد.
  • گزگز یا سوزن سوزن شدن
  • بی حس شدن
  • دردی که احساس چاقو خوردن دارد.
  • حساس شدن پوست نسبت به لمس

برای تشخیص آسیب عصبی، باید تحت معاینه عصبی قرار بگیرید. هماهنگی، حس، عکس العمل‌ها، تون عضلانی و قدرت شما به عنوان بخشی از این معاینه بررسی می‌شود. پزشک شما همچنین می‌خواهد بررسی کند که علت اصلی آسیب عصبی شما چیست تا بتوان آن را نیز مدیریت کرد.

گرفتگی عضلات پا در بارداری

تورم و گرفتگی پاها در دوران بارداری رایج است زیرا بدن سعی می‌کند خود را با تغییرات زیادی از جمله استرس اضافه وزن، تغییر سطح هورمون‌ها و سازگاری‌های مورد نیاز برای حمایت از رشد جنین و آماده‌سازی بدن برای تولد سازگار کند.

گرفتگی عضلات پا در بارداری

سخن پایانی

اگر فقط گاهی اوقات گرفتگی عضلات پا را تجربه می‌کنید، احتمالا دلیلی برای نگرانی نیست؛ اما ایده خوبی است که علت گرفتگی عضلات پا مانند فشار بیش از حد کفش نامناسب یا کم آبی بدن را حل کنید. اگر مشکل حل نشد یا بدتر و مکرر شد، به پزشک مراجعه نمایید. درمان گرفتگی عضله پا آسان است و بیشتر آن‌ها قابل پیشگیری هستند.

حفظ یک رژیم غذایی سالم، سطوح کافی مایعات و یک برنامه ورزشی منظم اغلب می‌تواند به پیشگیری و درمان گرفتگی پا کمک کند. اگر آسیب عصبی باعث گرفتگی پا شود، ممکن است فرد به درمان پزشکی برای کمک به تسکین درد نیاز داشته باشد. چنانچه سوالی در این رابطه دارید، می‌توانید در بخش کامنت‌های مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز از کارشناسان ما بپرسید.

مطالب مرتبط
دسته بندی: مقالات گوناگون
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها