ایمپلنت دندان: مزایا، معایب، مراحل و قیمت ایمپلنت دندان

5/5 - (1 امتیاز)

از دست دادن یک ‌یا چند دندان در طی دوران زندگی امری گریزناپذیر است و اغلب مردم به علل مختلف و در زمان‌های متفاوت درگیر این مشکل خواهند شد. از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به مواردی چون پیری، خرابی دندان، شکست یک یا چند دندان، وارد آمدن ضربه‌هایی به فک و صورت و …. اشاره نمود. […]

ایمپلنت دندان: مزایا، معایب، مراحل و قیمت ایمپلنت دندان

از دست دادن یک ‌یا چند دندان در طی دوران زندگی امری گریزناپذیر است و اغلب مردم به علل مختلف و در زمان‌های متفاوت درگیر این مشکل خواهند شد. از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به مواردی چون پیری، خرابی دندان، شکست یک یا چند دندان، وارد آمدن ضربه‌هایی به فک و صورت و …. اشاره نمود. تا مدت‌ها پیش در پی از دست دادن دندانی، شخص اقدام به مراجعه به یک دندانپزشک یا دندان‌ساز می‌نمود و از دندان‌های مصنوعی ثابت یا متحرک برای پر کردن جای خالی دندان از دست رفته‌ی خود استفاده می‌کرد. اما مشکلاتی که دندان‌های مصنوعی با خود در پی داشتند، موجبات دلزدگی بیماران و تلاش دانشمندان حوزه بهداشت دهان و دندان را به وجود آوردند.

از این رو جهت فائق آمدن به دردسرهای دندان مصنوعی، روشی به نام ایمپلنت دندان ابداع شد. ایمپلنت دندان اگر چه در حوزه دندانپزشکی، زیبایی مورد بررسی قرار می‌گیرد اما باید گفت که ایمپلنت تنها کاربرد زیبایی شناختی نداشته و بیش از آن بر جنبه‌های درمانی فک و دهان مؤثر واقع می‌شود. به طور مثال هنگامی که کسی به علل مختلف می‌بایست دندان خود را بکشد، دیگر با وجود ایمپلنت نگران نداشتن دندان و دردسرهای دندان مصنوعی نخواهد بود، چرا که می‌داند با گذشت مدتی که دندانپزشک صلاح دیده است، می‌تواند با فرایند ایمپلنت دندان، دندان از دسته رفته خود را باز یابد. اما با همه‌ی این اوصاف و ذکر همه گیری ایمپلنت، لازم است پیش از پرداختن به مزایا و معایب این روش با چیستی، روش کار و مراحل ایمپلنت توسط متخصص دندانپزشکی فک و دهان آشنا شوید.

ایمپلنت دندان چیست ؟

ایمپلنت نوعی روش کاشت دندان به صورت دائمی و ماندگار است که اگر شخص به توضیحات و تو‌صیه‌های دندانپزشکی که کارهای ایمپلنت وی را انجام داده است توجه و عمل کند تا آخر عمر می‌تواند از مزایای آن بهره ببرد. در فرایند ایمپلنت کردن دندان، ایمپلنت در واقع نوعی پیچ فلزی است که درون استخوان‌های فک جای می‌گیرد و سپس در قسمت بیرونی آن، رویه‌ای به شکل دندان واقعی قرار می‌گیرد و ظاهری کاملاً طبیعی به دندان جدیدی که به صورت مصنوعی در دهان جای گرفته است خواهد بخشید. عبارت مصطلح در دندانپزشکی برای پیج، پایه و برای قسمت رویه‌ی دندان تاج است و می‌بایست برای معرفی از نام‌های تخصصی آن استفاده نمود. قسمت پایه ایمپلنت معمولاً از جنس تیتانیوم ساخته می‌شود، چرا که سازگاری بالای تیتانیوم با بدن و استخوان‌های فک انسان از بروز هرگونه آسیب استخوانی، لغزش، سر و صدا و …. جلوگیری می‌کند.

ایمپلنت دندان برای چه کسانی کاربرد دارد ؟

  • افرادی که یک یا چند دندان خود را به طرق مختلف در مقاطع مختلف زمانی، از دست داده‌اند.
  • افرادی که به علت فاصله‌ی زیاد دندان‌های خود، دچار مشکلات بلع، صحبت و جویدن شده‌اند.
  • آن دسته از بیمارانی که به صورت مادرزادی با فقدان یک یا تعدادی از دندان‌ها متولد شده‌اند.
  • افرادی که قوس و جای خالی فراوانی در لثه خود دارند و ….

از جمله افرادی هستند که ممکن است به صلاح دید دندانپزشک قادر به استفاده از روش ایمپلنت، برای حل مشکل خود باشند. نکته‌ای که در این باره بسیار حائز اهمیت است نقش تشخیص‌های دندانپزشکی متخصصین مربوطه است. اگر چه ایمپلنت روشی کاربردی است اما شخص نمی‌تواند صرف حدسیات خود اقدام به انجام آن کند، بلکه می‌بایست به دندانپزشکی زبده مراجعه کند و تنها با تجویز وی به انجام هر روشی که ممکن است ایمپلنت نیز جزو آن روش‌ها باشد، اقدام کند.

مراحل انجام ایمپلنت دندان

مراحل انجام ایمپلنت دندان

  • مراجعه به کلینیک دندانپزشکی معتبر
  • معاینه توسط دندانپزشک
  • انجام آزمایشات و عکس‌برداری‌های لازم
  • کشیدن دندان‌های آسیب دیده
  • آماده سازی فک بیمار
  • کشت پیچ ایمپلنت در استخوان
  • منتظر ماندن برای شکل گیری استخوان فک به خوبی
  • ساخت پروتز قسمت رویه
  • کشت تاج برروی لثه‌ی بیمار

مزایای ایمپلنت دندان

همان گونه که در بخش‌های پیشین بیان شد کاربرد ایمپلنت را می‌توان در دو حوزه زیبایی شناختی و درمانی مورد بررسی قرار داد. در حوزه درمانی، وقتی بیمار به کلینیک دندانپزشکی مراجعه می‌کند و به بیان مشکلات خود می‌پردازد، دندانپزشک مربوطه با این روش سعی می‌کند تا مشکلات سلامتی وی را برطرف کند. امر دیگری که در حوزه سلامتی بررسی می‌شود، فشار وارده به دندان‌های اطراف دندان از دست رفته است. هنگامی که جای دندانی در لثه خالی است برای جویدن فشار بیشتری بر دندان‌های اطراف وارد می‌شود و زمینه‌ی خرابی سایر دندان‌ها به وجود می‌آید. در نتیجه با انجام ایمپلنت از خرابی و شکستگی سایر دندان‌ها نیز جلوگیری می‌شود.

اما مزیت‌های ایمپلنت در حوزه زیبایی شناختی عبارتند از اصلاح خط لبخند، حفظ ساختار کلی لب‌ها و صورت، صحبت بدون گیر کردن زبان در جای خالی دندان و …..

با توجه به اینکه پس از جبران جای خالی دندان چهره فرد دچار تغییرات مثبت شده و تپق زدن‌های وی از بین رفته است، می‌توان گفت که ایمپلنت بر اعتماد به نفس و ارتباطات جمعی شخص نیز اثر گذار خواهد بود.

معایب ایمپلنت دندان

همچون سایر روش‌های درمانی، ایمپلنت نیز عوارضی را به دنبال خواهد داشت که به صورت عوارض بلند مدت و کوتاه مدت تعریف می‌شوند.

اما به طور کلی می‌توان عوارض ایمپلنت را به مواردی چون عفونت در محل کاشت، آسیب رساندن به سایر دندان‌های هم‌جوار، عدم جوش خوردگی، عفونت سینوسی، درد، بی حسی، بروز حساسیت‌های شدید و….. خلاصه کرد. البته انجام ایمپلنت در فضای دندانپزشکی معتبر و رعایت بهداشت دهان و دندان، شانس بروز عفونت را به میزان قابل توجهی کاهش خواهد داد. دندانپزشک هر شخص می‌بایست علائم و خطرات را برای بیمار به طور کامل توضیح دهد تا در صورت بروز مشکل، به سرعت در صدد رفع آن برآیند.

قیمت ایمپلنت دندان

قیمت ایمپلنت عدد ثابتی نیست و تحت شعاع عوامل متفاوتی چون جنس و کشور سازنده ایمپلنت، نوع متریال، کلینیک و دندانپزشکی که کار را به عهده دارد، زمان کاشت، مکان کاشت و …. دچار تغییرات عمده می‌شود. اما این گستردگی دامنه قیمت ایمپلنت دندان به معنای بالا بودن بیش از حد آن نیست، بلکه قیمت ایمپلنت دندان با توجه به کاربردش عموماً متناسب است. اگر قصد انجام ایمپلنت یا به طور کلی دریافت خدمات دندانپزشکی دارید اما هنوز نتوانسته‌اید کلینیک مدنظر خود را پیدا کنید، وب اپلیکیشن سریتا این کار را برایتان انجام خواهد داد.

قیمت ایمپلنت دندان

وب اپلیکیشن تخصصی سریتا در زمینه دندانپزشکی، بستری مجازی برای ویزیت‌ها دندانپزشکی است. بیمار نام خدمات مورد نظر خود را به سریتا اعلام کرده و بلافاصله عکس‌ها و مطالب مربوط به آن عارضه را دریافت خواهد نمود. پس از آن وب اپلیکیشن سریتا همچون بانک‌ جامع اطلاعات، عمل کرده و آدرس بهترین کلینیک‌ها را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. آن چه که سریتا را از سایر رقبا متمایز نموده جامعیت خدمات، اعلام قیمت، ارائه مشاوره و پشتیبانی، رزرو آنلاین، سرعت در عملکرد، ارائه اطلاعات لازم همچون معرفی دندانپزشک یا تلفن‌های دسترسی و …. است. جهت کسب اطلاعات بیشتر یا استفاده از خدمات وب اپلیکیشن سریتا به وب سایت این مجموعه به نشانی الکترونیکی https://drserita.com مراجعه فرمایید.

مطالب مرتبط
دسته بندی: رپورتاژ
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها