GYM

درمان سریع دفع پروتئین از کلیه

5/5 - (3 امتیاز)
دفع پروتئین از کلیه یا پروتئینوری ممکن است به دلایل مختلف و در شرایط متفاوت، در افراد گوناگون رخ دهد؛ اما بسیار اهمیت دارد که به محض مشاهده علائم برای درمان اقدام کنید. سریع‌ترین کاری که در این راستا می‌توانید انجام دهید، رعایت برخی نکات تغذیه‌ای است؛ مانند کم کردن میزان مصرف پروتئین، سدیم و پتاسیم. راهکارهای دیگری نیز برای کنترل و رفع این مشکل وجود دارد که در ادامه به برخی از بهترین‌های آن‌ها می‌پردازیم.
درمان سریع دفع پروتئین از کلیه
mosbatesabz

چه چیزی برای رفع دفع پروتئین کلیه خوب است؟

اگر شما نیز با این مشکل مواجه و یا حتی مشکوک به این بیماری هستید، مهم‌ترین فاکتوری که باید در راستای بهبود شرایط در نظر بگیرید، رعایت یک سری اصول در رژیم غذایی است. به برخی از اساسی‌ترین آن‌ها در ادامه اشاره می‌کنیم:

  • اولین قدم، رعایت رژیم غذایی مختص افراد با مشکلات کلیوی است. در این رژیم خاص، باید میزان سدیم، پتاسیم و پروتئین مصرفی پایین باشد. به منظور کنترل این میزان، می‌توانید از طریق جدول ارزش غذایی درج شده روی محصولات، این اطلاعات را به دست آورید.
  • در قدم بعدی، اگر مبتلا به دیابت هستید و این مشکلات کلیوی به علت بیماری دیابت ایجاد شده، بهتر است میزان کربوهیدرات و قند مصرفی را کنترل کنید؛ تفاوتی نمی‌کند این قند ساده باشد و یا پیچیده.
  • قدم سوم، کنترل میزان مصرف پروتئین در رژیم غذایی است. به طور کلی اگر علائم ابتلا به پروتئینوریا (Proteinuria) را دارید، باید میزان مصرف پروتئین را چیزی در حدود 15 تا 20 درصد در نظر بگیرید.
  • در قدم چهارم، میزان فیبر مصرفی را بالا ببرید و تا 55 گرم در روز برسانید. این میزان را می‌توانید از میوه‌ها و سبزیجات تازه تامین کنید؛ اما باید توجه داشته باشید که این میوه‌ها و یا سبزیجات حاوی مقادیر بالای پتاسیم نباشند!
  • در قدم بعد، نوبت می‌رسد به کنترل چربی. چربی‌ها انواع خوب و بد دارند ولی در افراد درگیر با این اختلال، مصرف چربی‌ها و روغن‌های اشباع شده اصلا توصیه نمی‌شود.
  • به عنوان قدم آخر، تلاش کنید از مصرف میزان بالای منیزیم هم خودداری کنید؛ البته در این خصوص می‌توانید با پزشک خود نیز مشورت کنید و از وی کمک بخواهید.

چند ماده غذایی که مصرف آن‌ها در چنین شرایطی به شدت توصیه می‌شود:

  • پرتقال و یا آب پرتقال
  • سیب زمینی
  • سبزیجات با برگ‌های سبز مثل اسفناج

اسفناج برای درمان سریع دفع پروتئین از کلیه

درمان دفع پروتئین کلیه

درمان دفع پروتئین در ادرار می‌تواند بسته به علت و سطح پیشرفت بیماری کاملا متفاوت باشد؛ حتی می‌تواند بسته به ترجیح شخص برای تعیین روش درمان هم بستگی داشته باشد؛ مثلا اینکه فرد تصمیم بگیرد به پزشک متخصص مراجعه و یا از متدهای طب سنتی استفاده کند.

به طور کلی توصیه داروخانه آنلاین مثبت سبز این است که چنانچه شما فردی با اختلال پروتئینوری تشخیص داده شده‌اید، بهتر است زیر نظر پزشک متخصص مربوطه، پروسه درمان دارویی را طی کنید و از پرداختن به روش‌های طب سنتی اکیدا خودداری کنید. اما اگر تنها ریسک ابتلا به این بیماری در شما بالا است و یا مشکوک به آن هستید، می‌توانید به انتخاب و ترجیح خودتان، هر کدام از روش‌های سنتی و یا علمی را پیگیری کنید.

به طور کلی:

اگر: آن‌گاه:
مشکلات کلیوی موجب ایجاد اختلال پروتئینوری شده، ·        بهتر است درمان دارویی را پیش بگیرید،

·        رژیم غذایی خود را رعایت کنید

·        و ورزش را در برنامه‌های خود بگنجانید.

با مسئله فشار خون بالا مواجهید، راهی جز درمان دارویی تحت نظر پزشک متخصص ندارید.
مشکل فشار خون پایین دارید، بهتر است سالانه آزمایش ادرار دهید و مرتبا فشار خود را زیر نظر بگیرید.
دیابت دارید، باید میزان قند مصرفی خود را کنترل کرده و چکاپ‌های قند خون را سالانه انجام دهید.
باردار هستید و سابقه پره اکلامپسی دارید، باید آزمایش‌های چکاپ مد نظر پزشک متخصص را بسیار جدی بگیرید.
هیچ کدام از موارد بالا را ندارید اما مبتلا به پروتئینوریا هستید، بهتر است با نظر پزشک متخصص، آزمایش‌های مربوطه را هر 6 ماه تکرار کنید تا مطمئن شوید آسیبی کلیه‌ها را تهدید نخواهد کرد.
موقتا با این مشکل درگیر هستید، شاید اصلا احتیاجی به درمان نداشته باشید.

درمان دارویی دفع پروتئین از کلیه

بسته به موقعیت و شرایط فرد مبتلا به اختلال پروتئینوری، پزشک معمولا داروهای مختلفی را پیشنهاد می‌کند. بهترین دارو برای دفع پروتئین کلیه شامل موارد زیر است:

  • آنتی بیوتیک‌ها: چنانچه پزشک نسبت به ایجاد عفونت ناشی از عدم دفع پروتئین از کلیه مشکوک شود، به احتمال زیاد برای شما آنتی بیوتیک‌های مخصوص تجویز خواهد کرد. نکته مهم در این خصوص این است که حتما دوره مصرف آنتی بیوتیک را تکمیل کنید و تنها با برطرف شدن علائم عفونت، مصرف آن را قطع نکنید.
  • انسولین: ابتلا به بیماری پروتئینوری در افراد با پیش زمینه دیابت، بسیار رخ می‌دهد. در چنین شرایطی پزشک تلاش می‌کند دوز انسولین مصرفی فرد را با توجه به شرایط ایجاد شده، تغییر دهد. انسولین می‌تواند هم به صورت خوراکی استفاده شود و هم به صورت تزریقی. این انسولین علاوه بر تنظیم قند خون در افراد مبتلا به دیابت، می‌تواند یک سری اثرات جانبی دیگر نیز داشته باشد و می‌تواند باعث کاهش وزن، کاهش کلسترول خون و همچنین کاهش اشتها شود.

انسولین برای درمان سریع دفع پروتئین از کلیه در افراد مبتلا به دیابت

درمان گیاهی دفع پروتئین در ادرار

در واقع می‌توان از دیدگاه طب سنتی نیز به این موضوع پرداخت؛ هر چند که ممکن است بسیاری از این راهکارها، پایه علمی نداشته باشند.

از مواردی که طب سنتی به هنگام مواجه شدن با اختلال پروتئینوری پیشنهاد می‌کند، می‌توان به چند مورد زیر اشاره کرد:

  • استفاده از میوه‌ها و سبزیجات تازه
  • استفاده زیاد از سیر و پیاز
  • خوردن غلات و حبوبات
  • استفاده از عسل طبیعی
  • درست کردن دمنوش گیاهی برای دفع پروتئین (دمنوش چای سبز و گلپر)

آیا دفع پروتئین درمان قطعی دارد؟

اگر با چنین مشکلی درگیر هستید، ممکن است بارها وبارها از خودتان بپرسید که “آیا دفع پروتئین خطرناک است؟” و همین موجب به وجود آمدن حجم عظیمی از استرس شود.

درمان پروتئینوری، کاملا به علت ایجاد این عارضه ارتباط دارد. در برخی مواقع که علت ایجاد این اختلال، ورزش بیش از حد و یا برخی عفونت‌های ادراری است، این مشکل به مرور زمان مرتفع خواهد شد؛ اما در بعضی موقعیت‌های دیگر که این اختلال حاصل بیماری‌های دیگر از قبیل دیابت و یا برخی بیماری‌های کلیوی است، باید دائما این مسئله تحت نظارت و کنترل باشد.

جمع بندی

به طور کلی در چنین مواردی نباید انتظار درمان سریع داشت ولی با کمی صبر و حوصله و البته انتخاب راه حل درست و مناسب، می‌توان به نتیجه رسید. در مواردی شاید دفع پروتئین از کلیه به طور کامل درمان نشود اما با راهکارهایی می‌توان آن را تا حد زیادی کنترل کرد. مهم این است که با یک پزشک متخصص مشورت کرده و طبق دستوری که پزشک تجویز می‌کند، فرآیند درمان را دنبال کنید.

مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها