راه های درمان اعتیاد به الکل

امتیاز دهید

اعتیاد به الکل موضوعی است که افراد زیادی این روزها با آن درگیر هستند. الکلیسم یا اختلال مصرف الکل حالتی است که در آن فرد تمایل و یا نیاز فیزیکی به مصرف الکل داشته و حتی با وجود این که الکل بر زندگی او تاثیر منفی دارد باز هم آن را مصرف می‌کند. مصرف بیش […]

راه های درمان اعتیاد به الکل

اعتیاد به الکل موضوعی است که افراد زیادی این روزها با آن درگیر هستند. الکلیسم یا اختلال مصرف الکل حالتی است که در آن فرد تمایل و یا نیاز فیزیکی به مصرف الکل داشته و حتی با وجود این که الکل بر زندگی او تاثیر منفی دارد باز هم آن را مصرف می‌کند. مصرف بیش از حد الکل بسیار خطرناک بوده و بر اساس گزارشاتی که سازمان جهانی بهداشت منتشر کرده در دنیا سالانه بیش از 3 میلیون مرگ و میر ناشی از مصرف مضر الکل وجود دارد.
ترک الکل به روش‌های مختلفی امکان پذیر است؛ اما باید بدانید که هر یک از این روش‌ها باید با آگاهی انجام شود و فرد از خود درمانی پرهیز کند. در غیر این صورت ممکن است دچار عوارض ترک اعتیاد شود.

علائم اعتیاد به الکل

افرادی که اعتیاد به الکل دارند دارای علائمی خاصی هستند که بسیاری از آن ها به راحتی قابل تشخیص است. درمان اصولی و مراجعه به کمپ ترک اعتیاد برای ترک اعتیاد به الکل می‌تواند بسیار کمک کننده باشد و این دوره راحت‌تر سپری شود. از علائم اعتیاد به الکل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • مخفیانه مصرف کردن الکل
  • محدود نکردن مقدار مصرف الکل
  • عدم توانایی برای به خاطر سپردن زمان
  • داشتن قواعد خاص برای نوشیدن و عصبی شدن به خاطر عدم رعایت آن‌ها
  • علاقه نداشتن به سرگرمی‌ها و مسائلی که قبلا به آن علاقه داشته است.
  • میل به نوشیدن الکل
  • تهیه الکل و پنهان کردن آن از چشم بقیه
  • مصرف الکل برای داشتن حس خوب
  • به وجود آمدن مشکلات جدی در روابط با مصرف الکل
  • نیاز به مصرف مقدار الکل بیشتر برای این که تاثیر بیشتری داشته باشد
  • در صورت عدم مصرف الکل احساس تهوع، لرزش و عرق کردن دارد.

خماری الکل چگونه است؟

با ترک الکل فرد دچار خماری می‌شود که این خماری علائم و نشانه‌های زیادی دارد. علائم ترک الکل در افراد مختلف می‌تواند متفاوت باشد، اما به طور کلی زمانی که فرد دچار خماری الکل شده سردرد و سرگیجه، خواب آلودگی، احساس بیماری و تشنگی دارد. خماری الکل در زمان خاصی نبوده و در هر ساعت از روز ممکن است فرد با آن مواجه شود. این خماری معمولا صبح بعد از مصرف بیش از حد الکل اتفاق می‌افتد.
علاوه بر علائم ترک الکل که به صورت جسمی هستند، فرد دچار اضطراب، خجالت، افسردگی و پشیمانی شده و این احساس مدام بیشتر می‌شود. شدت این خماری در افراد مختلف متفاوت بوده و به مقدار الکی که فرد مصرف می‌کند بستگی دارد. همچنین شرایطی مانند کمبود خواب موجب شده تا این خماری بدتر شود. تشخیص این که چه مقدار الکل می‌تواند موجب خماری الکل شود ممکن نیست و شدت این خماری و عوارض ترک الکل به عوامل مختلفی بستگی دارد.
روش ترک اعتیاد به الکل

روش ترک مشروبات الکلی

همان طور که اشاره کردیم از روش‌های مختلفی می‌توان نسبت به ترک مشروبات الکی اقدام کرد. می‌توان گفت بهترین روش برای ترک الکل مراجعه به کمپ اعتیاد و بدترین آن خود درمانی است. اولین گام برای این که بتوانید اعتیاد به الکل را کنار بگذارید پذیرفتن این موضوع است و بعد از آن باید به سراغ کمک گرفتن بروید. شما ابتدا می‌توانید به مشاوره‌های مختلف مراجعه کرده و در صورت تشخیص آن‌ها به کمپ اعتیاد بروید.
چنین کمپ‌هایی طیف گسترده‌ای از خدمات را در اختیار چنین افرادی قرار می‌دهند تا بتوانند به بهترین شکل ممکن و با کمترین عوارض اعتیاد به الکل را کنار بگذارند. همچنین در صورتی که فرد دارای مشکلات زمینه‌ای مانند مشکلات عزت نفس، افسردگی، اضطراب و مسائل این چنینی دارد باید نسبت به درمان آن‌ها نیز اقدام کند؛ زیرا وجود چنین مشکلاتی می‌توانند عوارض ترک الکل را افزایش دهند. به علاوه سایر بیماری‌های فرد مانند فشار خون، مشکلات کبدی و غیره نیز باید درمان شود.
در کمپ‌های ترک اعتیاد فرد تحت نظر پزشک درمان می‌شود و پزشک بر اساس شرایط او می‌تواند داروهای مختلفی را برای کمک به ترک الکل برای فرد تجویز کند. ممکن است پزشک در ابتدا برای فرد داروهایی را در نظر بگیرد که میل به نوشیدن الکل را کاهش می‌دهند. همچنین داروهایی نیز تجویز می‌شود تا آشفتگی روانی فرد بعد از ترک الکل نیز کاهش یابد.
بسیاری از افراد هستند که خود درمانی کرده و اقدام به ترک الکل می‌کنند. این کار علاوه بر خطرات و عوارض فراوانی که برای فرد دارد، چندان پایدار نبوده و ممکن است فرد بعد از مدتی شروع به مصرف الکل کند. این در حالی است که مشاوره، کمک‌های پزشکی، گروه‌های حمایتی کمپ ترک اعتیاد به فرد کمک می‌کند تا بتواند برای همیشه مصرف مشروبات الکی را کنار گذاشته و دوباره به سراغ آن نرود.

مطالب مرتبط
دسته بندی: رپورتاژ
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها