ترس از بیماری (هیپوکندریا) چیست؟

امتیاز دهید

ترس از بیماری یا خودبیمارانگاری (هیپوکندریا) یک اختلال روانی نسبتا پیچیده لقب گرفته است که با داشتن اشتغال ذهنی و حالتی وسواس گونه، فرد درباره وضع سلامت خود دائما نگران است. در این بیماری فرد دائما نگران حال خود بوده و خود را بیمار تصور می کند. بیمار دائما خود را نیاز به مراقبت و […]

ترس از بیماری (هیپوکندریا) چیست؟

ترس از بیماری یا خودبیمارانگاری (هیپوکندریا) یک اختلال روانی نسبتا پیچیده لقب گرفته است که با داشتن اشتغال ذهنی و حالتی وسواس گونه، فرد درباره وضع سلامت خود دائما نگران است. در این بیماری فرد دائما نگران حال خود بوده و خود را بیمار تصور می کند. بیمار دائما خود را نیاز به مراقبت و توجه می داند و علائمی را در خود احساس می کند که به لحاظ پزشکی وجود خارجی ندارد. با این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز همراه باشید.

آنچه در این مقاله می خوانیم

ترس از بیماری (هیپوکندریا)

نکته قابل ذکر این جاست که تمام تلاش اطرافیان افراد مبتلا به ترس از بیماری و حتی مشاوره پزشکان هم به منظور منصرف کردن بیماران از این افکار به جایی نرسیده و با وجود معاینه های مکرر این بیماران، به ایمنی خاطر نرسیده و برای یافتن کمکی موثر، مدام به پزشکان مختلف سر می زنند و از وضعیت خود گلایه مندند.

ترس از بیماری (هیپوکندریا) چیست؟

ترس از بیماری (هیپوکندریا) دارای سه گونه ابراز می باشد که ممکن است همزمان یا تنها یک مورد از آن بروز نماید:

حالت اول اشتغال ذهنی است

اشتغال ذهنی در این بیماران ممکن است به برخی رخدادهای بدنی مانند ضربان قلب، تعریق، یا حرکات دودی لوله گوارش، ناهنجاری های جسمی مبهم و نامشخص مانند قلب درد، احساس رگه های دردناک در بدن و… منجر شود که فرد را دچار این توهم می کند که بیمار است.

کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف:253.000 تومان
کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت اصلی: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف: 253.000 تومان

حالت دوم ترس بی دلیل

در حالت دوم فرد مشکوک، بدون داشتن هیچ علائمی به پزشک مراجعه کرده است و علی رغم معاینات پزشک و اطمینان بخشی، فرد همچنان به خود مشکوک است؛ تمام آزمایش ها و معاینات موجب کاهش نگرانی یا ناراحتی درباره بیماری نمی شود.

حالت سوم، ترس در کودکی است

ترس های کودکی مانند از دست دادن یکی از اعضای خانواده می تواند در برخی از افراد مانند یک غده بدخیم بماند. یعنی فرد دائما به این فکر می کند که خودش هم به یکی از ترس های کودکی و نوجوانی اش مبتلا شده است.

ویژگی های این افراد

  • مبتلایان به توهم ترس از بیماری همیشه نگران و مضطرب می باشند.
  • رفتارهای وسواس گونه دارند و غالبا از جمع گریزانند.
  • این افراد در بیشتر مواقع با خواندن یا شنیدن مطلبی در مورد نوعی بیماری، علائم آن را در خود تشخیص می دهند و با این فکر این علائم را تشدید هم می کنند.
مطالب مرتبط
دسته بندی: مقالات گوناگون
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها