بوتاکس برای چه کسانی ممنوع است؟

امتیاز دهید
روز به روز به طرفداران بوتاکس افزوده می‌شود. در گذشته بیشتر خانم‌ها به سراغ تزریق بوتاکس می‌رفتند اما اکنون آقایان هم مشتاق انجام آن هستند. بوتاکس ظرف مدت زمانی کوتاه باعث شادابی و جوان‌سازی چهره شده و شما را از شر چین و چروک‌‎ها خلاص می‌کند.
بوتاکس برای چه کسانی ممنوع است؟

یکی از کارآمدترین روش‌ها برای خلاص شدن از شر چین و چروک‌های صورت، تزریق بوتاکس است. البته بوتاکس کاربردهای دیگری هم دارد و برای درمان بعضی از بیماری‌ها مثل میگرن هم می‌توان از آن استفاده نمود. اگر می‌پرسید اصلا بوتاکس چیست؟ باید بگوییم که بوتاکس از سم یک باکتری به دست آمده و این قابلیت را دارد که به طور موقت عضله را فلج و حرکات آن را محدود نماید. اما آیا همه افراد می‌توانند بوتاکس تزریق کنند؟ بوتاکس برای چه کسانی ممنوع است؟

آیا تزریق بوتاکس ایمن و بی‌خطر است؟

بوتاکس توسط باکتری کلوستریدیوم بوتولینوم تولید می‌شود. این باکتری را در محیط‌های طبیعی مثل دریاچه‌ها، خاک و جنگل‌ها به راحتی می‌توان یافت. این باکتری ماده شیمیایی به نام سم بوتولینوم می‌سازد که بوتاکس از آن ساخته می‌‎شود. تولیدکنندگان بوتاکس از مقدار اندکی از سم بوتولینوم جهت تولید بوتاکس برای مصارف زیبایی استفاده می‌کنند.

بوتاکس به طور موقت عضلات را فلج می‌کند اما اثرات کشنده بوتولینوم را که بسیار خطرناک است، ندارد. به همین دلیل می‌توان گفت که بوتاکس اگر زیر نظر یک پزشک باتجربه و به اندازه کافی تزریق شود، کاملا بی‌خطر و ایمن بوده و می‌تواند خط اخم و چروک‌های روی پیشانی و خطوط پنجه کلاغی را به طور موقت بهبود بخشد.

به جز بوتاکس راه‌های دیگری هم برای مبارزه با چین و چروک وجود دارد. مثل استفاده از کرم دور چشم یا کرم ضد چروک. اما با بوتاکس قطعا زودتر به نتیجه دلخواه خود خواهید رسید. بوتاکس برای اکثر افراد منعی ندارد. در ادامه برایتان شرح می‌دهیم که بوتاکس برای چه کسانی ممنوع است؟

با اینکه تزریق بوتاکس به منظور رفع چین و چروک کاملا ایمن و بی‌خطر است، اما موارد منع مصرف هم دارد:

 بوتاکس در سنین بالا

بوتاکس برای چه کسانی ممنوع است؟

به موارد زیر توجه کنید:

خانم‌های باردار

به دلیل اینکه از نظر اخلاقی چندان درست به نظر نمی‌رسد، تاکنون مطالعات زیادی روی تزریق بوتاکس برای زنان باردار صورت نگرفته است زیرا این احتمال وجود داشته که سلامتی جنین به خطر بیفتد. در حال حاضر هیچ نوع شواهد قطعی علیه استفاده از بوتاکس در دوران بارداری وجود ندارد اما با این وجود توصیه می‌شود که در این دوران برای اطمینان بیشتر از تزریق بوتاکس ممانعت به عمل آید.

همان‌طور که به مادران باردار توصیه می‌شود که از کشیدن سیگار و نوشیدن الکل بپرهیزند، بهتر است از اقدامات زیبایی همچون بوتاکس نیز خودداری کنند.

خانم‌های شیرده

بوتاکس برای چه کسانی ممنوع است؟ گروه دیگر بانوان شیرده هستند که به دلیل نگرانی‌هایی که برای سلامت کودک شیرخوار وجود دارد، از تزریق بوتاکس منع می‌شوند زیرا بوتاکس در واقع نوعی سم است.

  • برای مادران باردار و شیرده، بهترین زمان تزریق بوتاکس زمانی است که دوران شیردهی به پایان رسیده و هورمون‌‎های بارداری کاهش یافته است.

در مورد اینکه آیا تزریق بوتاکس توسط مادر، روی سلامت کودک شیرخوار تاثیر منفی دارد یا نه، نیاز به تحقیقات بیشتری وجود دارد.

 تزریق بوتاکس برای مادران شیرده

افراد مبتلا به اختلالات عصبی عضلانی

اشخاصی از بیماری‌های عصبی-عضلانی رنج می‌برند، نباید با هدف زیبایی و رفع چین و چروک از بوتاکس استفاده کنند. برخی از این بیماری‌ها عبارتند از: بیماری ALS یا لو گریک و سندرم میاستنی لامبرت-ایتون. به این دلیل تزریق بوتاکس به این افراد پیشنهاد نمی‌شود زیرا ممکن است علائم بیماری آنها را تشدید نماید. تحقیقات نشان داده که بیمارانی که در معرض دوزهای کم بوتاکس قرار گرفته‌اند، مشکلات تنفسی شدیدی مانند دیسفاژی پیدا کرده‌اند و یا اختلال در بلع داشته‌اند.

بیماران مبتلا به آسم یا آمفیزم

بوتاکس برای چه کسانی ممنوع است؟ به دلایل مشابه آنچه که در قسمت قبلی ذکر شد، بیماران مبتلا به آسم یا آمفیزم نیز نباید از بوتاکس استفاده کنند زیرا ممکن است مشکلات تنفسی در آنها تشدید یابد و حتی ادامه حیات برای آنها به مخاطره بیفتد.

افرادی که به بوتاکس حساسیت دارند

آلرژی داشتن به بوتاکس چندان رایج نیست اما در موارد نادر ممکن است در عده کمی دیده شود. اگر جزء افرادی هستید که قبلا بدنتان نسبت به بعضی داروها واکنش آلرژیک نشان داده است، این موضوع را حتما با پزشک در میان بگذارید. آلرژی به بوتاکس با این علائم مشخص می‌شود:

  • کهیر
  • خس خس سینه
  • خارش یا تورم لب‌ها، صورت و گلو، زبان
  • احساس ضعف

تورم، درد یا کبودی در محل تزریق، علائم سرماخوردگی، افتادگی پلک، خشکی چشم و احساس بی‌حالی از جمله عوارض بوتاکس هستند که نباید آنها را با آلرژی نسبت به بوتاکس اشتباه گرفت.

افراد زیر 18 سال

افرادی که زیر 18 سال سن دارند، نباید بوتاکس تزریق کنند. بدون شک تزریق بوتاکس به منظور جلوگیری از چین و چروک در این سنین کاربردی ندارد اما اگر پزشک به دلایل دیگری (مثلا درمان یک بیماری) بوتاکس را تجویز کند، باید مطابق با دستور پزشک عمل کرد.

بوتاکس را هم آقایان و هم خانم‌ها از 18 سالگی به بعد می‌توانند استفاده کنند:

بوتاکس برای آقایان

جایگزین بوتاکس چیست؟

از جمله سوالات رایج درباره بوتاکس این است که بوتاکس برای چه کسانی ممنوع است؟ در قسمت قبلی مقاله به این پرسش پاسخ دادیم. اما بعد این سوال در ذهن ایجاد می‌شود که حالا افرادی که به هر دلیل از تزریق بوتاکس منع می‌شوند، از چه چیزی به عنوان جایگزین می‌توانند استفاده کنند؟ جایگزین‌های مناسب زیادی برای بوتاکس وجود دارد. مثلا یک راه ساده این است که برای خرید کرم ضد چروک اقدام کنید. این راهکار بسیار مطلوب است اما بدون شک به سرعت بوتاکس اثرات مصرف آن را متوجه نخواهید شد.

چند نمونه از جایگزین‌های دیگر بوتاکس را در اینجا به شما معرفی می‌کنیم:

لایه برداری شیمیایی

لایه برداری شیمیایی بیشتر به عنوان یک درمان موثر برای رفع آکنه استفاده می‌شود اما در کاهش علائم پیری پوست نیز می‌تواند موثر باشد. اسید گلیکولیک یکی از بهترین لایه‌بردارهای شیمیایی به حساب می‌آید که بعد از استفاده از آن پوست شروع به لایه برداری کرده، سلول‌های مرده از بین می‌روند و ظاهر پوست شاداب‌تر و جوان‎‌تر به نظر خواهد رسید.

درمان با لیزر

برایتان شرح دادیم که بوتاکس برای چه کسانی ممنوع است؟ اگر جزء این دسته از افراد هستید، می‌توانید از درمان‌های جایگزین بوتاکس مثل لیزر استفاده کنید. لیزر کارآمدتر از بوتاکس اما کمی دردناک‌تر است. لیزردرمانی به تحریک تولید کلاژن در پوست کمک کرده و از این طریق به جوان‌سازی پوست کمک می‌کند.

طب سوزنی

در طب سوزنی پزشکان با استفاده از سوزن‌های ظریف، جریان خون و اکسیژن را در پوست افزایش می‌دهند تا به تحریک ساخت کلاژن و افزایش خاصیت ارتجاعی پوست کمک شود. در این صورت چین و چروک‌ها کاهش می‌یابند و ظاهر پوست شاداب‌تر و جوان‌تر به نظر خواهد رسید.

تزریق فیلر

افرادی که منع مصرف بوتاکس به آنها توصیه شده است می‌توانند با نظر پزشک از درمان‌های دیگری مثل تزریق ژل یا فیلر استفاده کنند. فیلر بیشتر برای پر کردن قسمت‌هایی از پوست است که بر اثر افزایش سن دچار افتادگی شده‌اند. کاهش کلاژن و الاستین در پوست از دلایل افتادگی پوست در سنین بالا است.

کلام پایانی

حالا دیگر می‌دانید که بوتاکس برای چه کسانی ممنوع است؟ از اینکه با این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز همراه بودید، سپاسگزاریم. اگر پرسشی هنوز در ذهنتان وجود دارد، می‌توانید در بخش کامنت‌ها برای ما بنویسید تا پاسخگوی شما باشیم.

مطالب مرتبط
دسته بندی: سلامت پوست
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها