سوالات رایج درباره مثانه

5/5 - (1 امتیاز)

سوالات رایج درباره مثانه از اونجایی که خیلی از ماها در طول عمر خودمون با مشکلات مربوط به دستگاه تناسلی و خصوصا مثانه روبرو می شویم، قطعا سوالاتی هم در این رابطه در ذهنمون شکل می گیره، به همین منظور در این نوشته از مجله مثبت سبز به سوالات رایج درباره مثانه می پردازیم. مثانه […]

سوالات رایج درباره مثانه
آنچه در این مقاله می خوانیم

سوالات رایج درباره مثانه

از اونجایی که خیلی از ماها در طول عمر خودمون با مشکلات مربوط به دستگاه تناسلی و خصوصا مثانه روبرو می شویم، قطعا سوالاتی هم در این رابطه در ذهنمون شکل می گیره، به همین منظور در این نوشته از مجله مثبت سبز به سوالات رایج درباره مثانه می پردازیم.

مثانه چیست؟

مثانه یکی از اعضای بدن و دستگاه تناسلی است که بر روی کف لگن قرار گرفته و جدار آن از بافت ماهیچه ای و بافت پیوندی ارتجاعی تشکیل شده است، و به شکل یک کیسه تو خالیه که وظیفه جمع آوری ادرار حاصل از فعالیت کلیه و مایعات اضافی بدن را داره و برای دفع پیشابراه فرستاده می شود. ادرار از راه حالب یا همون میزنای وارد مثانه شده و از راه پیشابراه خارج می گردد.اندازه میزراه در زنان کوتاه است اما در مردان این مجرا درازتر بوده و از میان غده پروستات و آلت تناسلی عبور می کند.

مثانه در کجای بدن قرار داره؟

مثانه در زنان در زیر رحم و در جلوی واژن قرار داره و حفره مثانه ای- رحمی مثانه رو از رحم جدا می کنه. البته مثانه رد نوزادان و کودکان کم سن زمانیکه خالیه کاملا درون حفره شکمی قرار داره.

مثانه در مردان در میان راست روده و محل اتصال دو استخوان عانه یا پوبیس در جلوی لگن قرار داره. در حقیقت مثانه بالاتر از پروستات قرار داره که یک فضای خالی به نام حفره پشت مثانه یا همون رترووزیکال مثانه رو از راست روده جدا می کنه.

حجم مثانه چقدر است؟ از دیگر سوالات رایج درباره مثانه

همونطور که گفتیم مثانه بافتی کشسانی و ماهیچه ای داشته و توانایی نگهداری حجم های متفاوتی از مایعات را درون خود دارد. نکته قابل ملاحظه اینه که ظرفیت مثانه در افراد مختلف متفاوت است  و در حالت کلی ظرفیت مثانه از 300 تا 600 میلی لیتر متغییر است. البته این حجم، حداکثر توان نگهداری مثانه نیست و اگر کمی تلاش کنید ظرفیت مثانه رو تا 1 لیتر هم میتونید برسانید که به هیچ عنوان این کار توصیه نمی شود.

 چگونه مثانه را تمیز کنیم؟

مثانه هم بعنوان یکی از عضوهای بدن نیاز به مراقبت و پاکسازی که داره که توصیه پزشکان حاکی از پاکسازی منثانه هر 6 ماه یکبار می باشد. یکی از راه کارهای نظافت مثانه نوشیدن روزانه 7 تا 8 لیوان آب است که کمک بزرگی به به حفظ سلامت مجاری ادراری و برطرف کردن عفونت های آن یم کنه، ضمنا این نوشیدنی لز بروز بیماری های عفونت مثانه پیشگری کرده  و کنترل کننده التهاب است.

از دیگر ترکیبات ضد عفونی کننده مثانه ترکیب آب زغال اخته، آب و لیمو ترش است که می تونید 60 گرم زغال اخته تازه بغلاوه یک چهارم یک لیمو ترش و یک لیوان آب رو با هم مخلوط کنید و پس از صاف کردن روزانه دو مرتبه میل کنید.

یکی از سوالات رایج درباره مثانه نحوه تقویت کردن مثانه است:

یکی از روش های سنتی و کارساز تقویت مثانه انجام د رست ورزش کگل می باشد به نحوی که در ابتدا باید مثانه خود را خالی کنید و سپس عضلات کف لگن و سفت کرده و تا عدد بشمارید، سپس آن عضلات را تا 10 شماره شل کنید. بایستید، بنشینید و دراز بکشید و در هر کدام از این حالت ها 10 مرتبه عضلات کف لگن را سفت کنید تا در مجموع 30 مرتبه شود. این ورزش را 3 بار در روز انجام دهید تا تعداد انقباضات عضلات کف لگن به 90 مرتبه در روز برسه.

چه چیزی برای التهاب مثانه خوبه؟

از نشونه های التهاب مثانه اینه که دچار تکرر ادرار شوید و در حین دفع ، هم مقدار کمی ادرار دفع کنید و هم همراه با سوزش باشد. یکی اقداماتی که در این زمینه باید انجام بدید، نوشیدن 300 میلی لیتر آب در هر 20 دقیقه به منظور دفع میکروب و پاک شدن مجرای ادراری

مصرف مکمل ویتامین A,C به منظور پیشگیری از عفونت ادرار.

مصرف روزانه سیر هم بواسطه آنتی بیوتیک های طبیعی که داره با عفونت ها ملبارزه می کنه.

پرهیز از نوشیدن داروهای سرماخوردگی حاوی کافئین، قهوه، چای و کولا

مجله مثبت سبز

مطالب مرتبط
دسته بندی: کلیه و کبد
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها