Bucalfat

پروبیوتیک ها در کاهش وزن و چربی شکم موثر یا خنثی

1/5 - (1 امتیاز)

چگونه پروبیوتیک ها می توانند به کاهش وزن و چربی شکم کمک کنند؟ پروبیوتیک ها موجوادت میکروارگانیسم زنده ای هستند که خوردن اونها نفع سلامتی داره که این اونها هم در مکمل ها و هم در مواد غذایی تخمیر شده نیز یافت می شوند. پروبیوتیک ها برای سلامت گوارش، سلامت قلب مفید بوده و عملکرد ایمنی […]

پروبیوتیک ها در کاهش وزن و چربی شکم موثر یا خنثی
Heatstroke

چگونه پروبیوتیک ها می توانند به کاهش وزن و چربی شکم کمک کنند؟

پروبیوتیک ها موجوادت میکروارگانیسم زنده ای هستند که خوردن اونها نفع سلامتی داره که این اونها هم در مکمل ها و هم در مواد غذایی تخمیر شده نیز یافت می شوند. پروبیوتیک ها برای سلامت گوارش، سلامت قلب مفید بوده و عملکرد ایمنی بدن را بهبود می بخشند. مطالعات متعددی نشان می ده که پروبیوتیک ها در کاهش وزن و چربی شکم موثر یا خنثی، در ادامه با داروخانه آنلاین مثبت سبز همقدم باشید.

آیا باکتری های روده بر میزان وزن بدن تاثیرگذارند؟

در حدود صدها میکروارگانیسم مختلف در دستگاه گوارش وجود دارند، که اکثریت اونها جزو باکتری های سالم و دوستانه هستند که شامل چندین نوع مواد مغذی مهم از جمله ویتامین K  و برخی از ویتامین های گروه B می باشند.

این پروبیوتیک ها به افرادی که مشکل هضم کردن فیبر را دارند کمک کرده و فیبر مصرف شده را هضم کرده و در عین حال اونها رو تبدیل به اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه مانند بوتیرات می کنند.

لازم به ذکر است دو خانواده باکتری مفید در روده به نام های bacteroidetes و firmquutes  وجود دارند که نشون می دهند پروبیوتیک ها در کاهش وزن و چربی شکم موثر بوده و می توانند تعادل وزن بدن را حفظ کنند. که در چندین مطالعه ای که بر وری انسان ها و حیوانات صورت گرفته مشخص شده افرادی که وزن نرمال و طبیعی دارند، دارای باکتری های روده متفاوتی نسبت به افراد چاق و با اضافه وزن هستند. در این مطالعات نیز افراد چاق دارای باکتری های کمتری نسبت به افراد متوسط داشتند.

یک تحقیق جالب نشون داد زمانیکه باکتری  روده موش های چاق به داخل بدن موش ها لاغر منتقل شد، در کمال تعجب موش های نحیف، چاق شدند.

به بیان ساده تر تمامی این مطالعات گواهی بر این هستند که باکتری های روده ممکن است نقش مهمی در تنظیم وزن بدن داشته باشند و پروبیوتیک ها در کاهش وزن و چربی شکم موثر باشند.

چطور پروبیوتیک ها تغییرات وزن را تحت تاثیر قرار می دهند؟

تصور می شود که برخی از باکتری ها ممکنه مانع جذب رژِیم غذایی چرب شوند و چربی موجود در مدفوع را افزایش دهند. به عبارت دیگر این باکتری ها باعث می شوند شما کالری کمتری از مواد غذایی دریافت کنید. که در بین باکتری هایی که این مشخصه را دارند، باکتری های خانواده لاکتوباکیلوس به این ترتیب عمل می کنند و این خصیصه را دارند.

پروبیوتیک ها ممکنه با راه های دیگری از جمله موارد زیر با چاقی مبارزه کنند:

ترشح هورمون GLP: پروبیوتیک ها ممکنه کمک به ترشح هورمون سیری GLP در بدن کنند و با افزایش سطوح این هورمون در بدن خیلی سریع اشتهای فرد کور شده و میزان کالری و چربی کمتری دریافت خواهد کرد.

افزایش ANGPTL4: پروبیوتیک ها ممکنه موجب افزایش سطوح پروتئین ANGPTL4 در بدن شوند که این اتفاق منتهی به کاهش ذخیره چربی در بدن می شود.

در این باب شواهد بسیاری وجود اداره که چاقی را به التهاب مغز مرتبط می کنه که با بهبود سلامت روده، به احتمال زیاد پروبیوتیک ها التهاب سیستمیک را کاهش داده و از بدن در برابر چاقی و سایر بیماری ها محافظت می کنند.

با این حال ، مهم است که در نظر داشته باشید مکانیسم های مطرح شده نیاز مند تحقیقات بیشتری هستند.

یک نگاه اجمالی

پروبیوتیک ها ممکن است تعداد کالری های جذب شده از مواد غذایی را کاهش دهند و بر پروتئین ها و هورمون های مرتبط به اشتها و ذخیره سازی چربی نیز تاثیرگذار باشند و از همه مهمتر که میزان التهاب مغزی را کم کرده که این عاملی است در کاهش وزن و چاقی!

ممکنه پروبیوتیک ها در کاهش وزن و چربی شکم موثر باشند؟

بله مطالعات انجام شده حاکی از این است که گونه خاصی از خانواده لاکتوباکیلوس ها می توانند به کاهش وزن و کاهش چربی های شکم کمک کنند. در یک تحقیق، خوردن ماستی که حاوی این باکتری بود طی 6 هفته توانست در حدود 3 تا 4 درصد از میزان چربی های بدن را کاهش بده.

در دیگر تحقیقات اثرات مکمل این باکتری ها بر روی 125 نفر با عنوان کاهش وزن و حفظ وزن موجود آزمایش شد؛  که در طول سه ماه، زنانی که پروبیوتیک مصرف می کردند، 50 درصد وزن بیشتری در مقایسه با گروه دیگری که قرص های پلاسبو مصرف می کردند از دست دادند. ضمنا این زنان همچنان در طول دوره نگهداری وزن نیز با کاهش وزن روبرو شدند.

لاکتوباکیسلوس گاسری در ادامه موضوع پروبیوتیک ها در کاهش وزن و چربی شکم موثر یا خنثی

تا به امروز بیشترین تحقیقات صورت گرفته تمام پروبیوتیک ها که بر روی جوندگان صورت گرفته و بسیار هم امید بخش بوده نشون داد خانواده لاکتوباکیلوس اثرات ضد چاقی بیشتری داشته اند.

مطالعات جانبی که در ژاپن بر روی بزرگسالان صورت گرفت، نتایج قابل توجهی به شرح زیر نیز داشت:

در این تحقیق به 210 نفر فرد شکم گنده طی 12 هفته این نوع باکتری تجویز گردید، که در نهایت مشخص شد اونها علاوه بر کاهش وزن کلی بدن؛ چربی اطراف شکم، کمر و دور باسن اونها نیز کاهش یافته است. که بیشتر از همه در حدود 8.5 درصد فقط چربی شکم از بین رفت. با این حال زمانیکه تجویز پروبیوتیک ها قطع شد دانشمندان متوجه شدند، افراد مجدد به وزن سابق خود بازگشته اند.

برخی از گونه های پروبیوتیک ها ممکنه سبب افزایش وزن و چاقی شوند….

باید بدونید که همه پروبیوتیک ها در کاهش وزن موثر نیستند و فقط گونه لاکتوباکیلوس است که کمک به کاهش اشتها و از دست دادن چربی های بدن و شکم می کند.

پروبیوتیک بخشی از پازل کاهش وزن …..

تنها خاصیت پروبیوتیک ها فقط کاهنده اشتها و لاغر شدن نیست و دارای مزایای سلامتی بسیاری می باشند.  با این وجود تاثیر پروبیوتیک ها بر کاهش وزن بسته به نوع اونها متفاوت می باشد و همه آنها قادر به کاهش وزن نمی باشند. اما از تاثیرات پروبیوتیک ها بر کاهش وزن که بگذریم این باکتری ها قادرند سلامت گوارشی را بهبود بخشند، التهاب را کاهش دهند، عوامل خطر قلبی عروقی را بهبود دهند و حتی با افسردگی و اضطراب نیز مبارزه کنند.

یکی از منابع معتبر که مقاله فوق از مفهوم آن اقتباس گرفته شده، healthline می باشد.

مجله مثبت سبز

 

مطالب مرتبط
دسته بندی: کاهش وزن
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها