نحوه صحیح نظافت گوش رو یاد بگیریم

امتیاز دهید

نحوه صحیح نظافت گوش رو بلدی؟ با توجه به حساسیت گوش به دنیای بیرون باید همه ما نحوه صحیح نظافت گوش و اهمیت انجام این نظافت رو به خوبی فرا بگیریم… مومی که در گوش وجود داره اگه از یه نسبتی بیشتر بشه، باعث کاهش شنوایی میشه، اما چجوری باید گوش رو بدون اینکه به […]

نحوه صحیح نظافت گوش رو یاد بگیریم
آنچه در این مقاله می خوانیم

نحوه صحیح نظافت گوش رو بلدی؟

با توجه به حساسیت گوش به دنیای بیرون باید همه ما نحوه صحیح نظافت گوش و اهمیت انجام این نظافت رو به خوبی فرا بگیریم…

مومی که در گوش وجود داره اگه از یه نسبتی بیشتر بشه، باعث کاهش شنوایی میشه، اما چجوری باید گوش رو بدون اینکه به گوش صدمه برسه، تمیز کنیم؟

برای دریافتن پاسخ این سوال می تونید با این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز همراه و همقدم باشید…

جرم گوش:

این جرم موم مانند زرد یا سفید رنگ و چرب بوده و دارای حالت چسبندگی است. وجود این جرم برای نرم نگه داشتن و حفظ سلامت مجرای گوش خارجی بسیار ضروریه. علاوه بر این، اسیدیته این ترشحات مانع از رشد باکتری و قارچ می شه..

کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف:253.000 تومان

جالبه بدونید که جرم گوش خودبه خود به سمت بیرون حرکت کرده و از مجرای گوش خارج می شه، بنابراین نیازی به دستکاری برای خروج اونها وجود نداره. البته در برخی از موارد، ترشح بیش از حد در برخی افراد، باعث انسداد گوش و کاهش شنوایی می شه.

دلیل ایجاد جرم گوش چیست؟

نحوه صحیح نظافت گوش رو یاد بگیریم

جرم گوش که به نام واکس گوش هم معروف هست، به طور طبیعی توسط غددی که در پشت کانال گوش قرار دارن، ترشح می شه و نقش محافظت کننده، نرم کننده و خاصیت ضد باکتریایی داره.

طبیعتا اگه جرم گوش وجود نداشته باشه، می تونه منجر به خشکی و خارش گوش بشه. به طورطبیعی جرم تولید شده به تدریج و مرتبا از طرف پرده گوش به سمت بیرون حرکت می کنه و با حرکات فک این ذرات جرم خشک شده از کانال گوش خارج میشن.

جرم گوش در نیمه بیرونی کانال گوش تولید می شه، بنابراین گاهی در معاینه گوش مشاهده می شه که جرم در نزدیکی پرده گوش قرار داره. این به این معنی هست که بیمار سعی کرده با گوش پاک کن جرم گوش خودش رو خارج کنه و وی قسمت های بیرونی تر رو خارج و قسمت های عمقی تر رو تنها فشرده تر کرده.

موم گوش در بخش‌ عمیق کانال گوش نزدیک پرده صماخ تشکیل نمیشه و صرفا  در یک سوم خارجی کانال گوش شکل میگره. بنابراین هنگامی که جرم جلوی پرده صماخ رو مسدود می کنه، علت اون غالبا این که بیمار شی چون گوش پاک کن، سنجاق سر یا گوشه دستمال رو وارد گوش کرده و جرم رو به عمق رانده. بنابراین وارد کردن چنین اشیائی داخل گوش نه تنها مفید نیست بلکه وکس رو به اعماق گوش می فرسته!

اگه با روش هایی که ذکر شد، گوشتون رو تمیز می کنید، می تونید انتظار این علائم رو داشته باشید:

  • درد در گوش
  • پرش یا زنگ در گوش
  • اختلال شنوایی
  • بوی نامطبوع در بینی
  • سرگیجه
  • سرفه

نحوه صحیح نظافت گوش رو یاد بگیریم

البته در صورت استفاده از سمعک، ممکنه گوش فرد مقدار بیشتری موم اضافی تولید کنه. بزرگسالان سالمند و افراد دارای معلولیت رشد، در معرض خطر بیشتری قرار دارن. شکل کانال گوش فردی هم ممکنه با حذف طبیعی موم دارای مشکل باشه.

چه زمانی باید گوش رو تمیز کنیم؟

جرم گوش تا وقتی که باعث انسداد کامل کانال گوش نشه و به افت شنوایی منجر نشه، حتی خود فرد هم متوجه نمیشه که گوشش جرم داره، اما وقتی که انسداد کانال کامل شه، فرد متوجه کیپ شدن گوش و افت شنوایی به صورت محسوس می شه. معمولا هم این اتفاق در زمان شنا کردن و حمام رفتن رخ میده. چون ورود آب به داخل کانال گوش باعث حجیم تر شدن جرم گوش در کانال گوش می شه. جرم گوش ما مثل چوب وقتی درمعرض رطوبت قرار می گیره پف میکنه و کانال رو کاملا می بنده!

نکته مهم:

حتی فردی که دچار مشکل شنوایی میشه هم هیچ گاه نباید گوش خودش رو تمیز کنه یا نباید با گوش پاک کن یا هر وسیله دیگه ای جرم رو خارج کنه. پزشک هم ترجیح داده میشه تا وقتی که جرم گوش باعث انسداد کامل کانال گوش نشده و شنوایی بیمار کم نشده باشه، جرم گوش بیمار رو خارج نکنه!

نحوه صحیح نظافت گوش در قسمت خارجی آن:

امن ترین راه برای حذف موم از گوش شما این است که به دکتر خود مراجعه کنید. در وقت ملاقات، پزشک شما می تونه از ابزارهای ویژه مانند قاشق سرامیکی، فورسپس ها یا دستگاه مکش استفاده کنه.

ولی اگه بخواید تنها قسمت بیرونی گوشتون رو تمیز کنید، روش های زیر نحوه صحیح نظافت گوش هستن…

نظافت گوش با پارچه مرطوب:

نحوه صحیح نظافت گوش رو یاد بگیریم

چوب پنبه ممکنه موم گوش رو عمیق تر به کانال گوش فشار بده. از چوب پنبه برای تمیز کردن قسمت بیرونی گوشتون فقط استفاده کنید، یا بهتره که سعی کنید قسمت بیرونی گوش رو با یه دستمال مرطوب گرم و مرطوب پاک کنید.

برای تمیز کردن لبه های مجرای داخلی گوش از پنبه ای که با آب گرم کمی مرطوب شده، استفاده کنید اما به یاد داشته باشید که اون رو هرگز نباید داخل مجرای گوشتون فرو کنید.

نظافت گوش با نرم کننده موم:

بسیاری از داروخانه ها از داروهایی استفاده می کنن تا موم رو نرم کنه. این قطره ها معمولا یک راه حل هستن. اونها ممکنه حاوی موارد زیر باشن:

  • روغن معدنی
  • روغن بچه
  • گلیسرین
  • پراکسید
  • آب اکسیژنه
  • و…

نظافت گوش و بینی نوزاد

از اونجایی که نوزادان توانایی بیان مشکلات جسمی خود رو ندارن، دقت به گوش و بینی نوزادان اهمیت خیلی زیادی داره که حتما باید با مشورت پزشک صورت پذیره.

نحوه صحیح نظافت گوش رو یاد بگیریم

نظافت گوش نوزاد:

مانند تمام بزرگسالان، تحت هیچ شرایطی قسمت داخلی سوراخ گوش نوزاد رو نشسته و تمیز نکنید. برای نظافت گوش ها تنها شستن لاله گوش و دهانه کانال سوراخ گوش کافی است. بعد از استحمام نوزاد و شستن لاله گوش، فقط با استفاده از پنبه قسمت خارجی رو تمیز کنید.

نظافت بینی نوزاد:

بهترین زمان برای تمیز کردن بینی نوزاد زمان استحمام و بعد از اونه، وقتی که محیط حمام گرم و پر از بخار باشه، ترشحات بینی نوزاد مرطوب میشه و خود به خود یا به راحتی با چند عطسه نوزاد از بینی خارج میشه. پس از استحمام می شه باقی مانده ترشحات بینی رو به کمک دستمال نرم و تمیز، و یا پمپ مخصوصی که پوآر نامیده میشه، از بینی نوزاد خارج کنید.

در صورتی که ترشحات بینی نوزاد خشک باشه می تونید از اسپری یا قطره بینی که از داروخانه ها تهیه می کنید ترشحات بینی رو مرطوب کرده و اون رو تمیز کنید.

مجله مثبت سبز

یکی از منابع معتبر که مقاله فوق از مفهوم آن اقتباس گرفته شده، menshealth می باشد.

مطالب مرتبط
دسته بندی: مقالات گوناگون
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها