افسردگی شاید نام آشنایی در جامعه کنونی باشد. امروزه بسیاری از افراد با این مشکل دستوپنجه نرم میکنند. بروز اختلالات روانی مانند افسردگی یا اختلالات دو قطبی که بسیار شایع هستند، دلایل متفاوتی میتواند داشته باشد. بروز افسردگی در فرد معمولا با عوارض خاصی همراه است. یکی از این عوارض اختلالات در خواب محسوب میشود. کم شدن خواب و یا حتی زیاد شدن خواب میتواند زندگی فرد را مختل کرده و آرامش را از او بگیرد. اما شاید پس از یک روز کاری سخت تنها چیزی که احتیاج داشته باشید، یک خواب آرام باشد. برخی داروها مانند ترانکوپین بهطور خاص برای درمان بعضی مشکلات روانی طراحیشدهاند و ترانکوپین میتواند قرصی برای داشتن خواب راحتتان نیز باشد. اگر نگران عوارض ترانکوپین هستید تا پایان این مقاله ازمجله داروخانه آنلاین مثبت سبز ما را همراهی کنید.
افسردگی و راه های درمان
هر فرد در طول زندگی خود شاید یک یا چند بار با افسردگی روبرو بوده است. مقابله با افسردگی با توجه بهشدت آن میتواند سخت یا نچندان سخت باشد. گاهی بدون دارو میتوانید با این مشکل بجنگید اما بعضیاوقات نیاز به مصرف برخی از داروها دارید. اما در بعضی از اختلالات روانی که بیشتر آنها ارثی هستند، فرد حتما نیاز به مصرف دارو دارد. این داروها فعالیت بعضی از مواد شیمیایی مغز را کنترل میکنند.
برای مثال داروهای ضدافسردگی فعالیت نوروترانسمیترها مانند سروتونین و نورآدرنالین را افزایش میدهند. بسیاری از روانپریشیها با اختلالات خواب همراه میشوند که بسیار آزاردهنده است. در صورت وجود عوامل ارثی و ادامهدار شدن اختلالات خواب حتما باید از یک روانشناس مشاوره گرفته تا در صورت نیاز به مصرف قرص به روانپزشک معرفی شوید. به دلیل اینکه مصرف این دسته از داروها ممکن است عوارض جانبی برایتان به همراه داشته باشد و یا حتی با داروهای مصرفی دیگرتان تداخل داشته باشد. یکی از این داروها ترانکوپین است که ما در ادامه به موارد مصرف و عوارض ترانکوپین اشاره خواهیم کرد، البته پیش از آن انواع اختلالات روانی را معرفی میکنیم.
معرفی انواع اختلالات روانی
اولین اختلال روانی که تقریبا همه مردم نام آن را شنیدهاند افسردگی است. اما بهتر است بدانید که دامنه گستردهای از اختلالات روانی وجود دارد که شاید تاکنون چیزی در موردشان نشنیدهاید. ما در اینجا تعریف کوتاهی از مشکل افسردگی، اختلال دوقطبی و بیماری اسکیزوفرنی آوردهایم و در ادامه قرص ترانکوپین و عوارض ترانکوپین را جهت درمان برخی از آنها معرفی خواهیم کرد.
- افسردگی: افسردگی یک بیماری روانی است که باعث احساس غم و ناراحتی مداوم در فرد میشود. افسردگی به دلایلی مانند: مرگ نزدیکان، عوامل اجتماعی، مشکلات هورمونی، وراثت و آسیبهای کودکی میتواند در فرد ایجاد شود که با اختلالات خواب، اختلالات اشتها و وزن، اختلالات تمرکز، احساس بیارزشی و ناامیدی، کاهش میل جنسی و بسیاری عوارض دیگر همراه است.
- اختلال دوقطبی: اختلال دوقطبی یا افسردگی شیدایی نوعی اختلال خلقی است. افراد مبتلا به این بیماری دچار تغییرات شدید خلق میشوند. این بیماری انواع مختلفی دارد. شروع بیماری معمولا با دورهای از افسردگی بوده و پس از یک یا چند دوره از افسردگی، دوره شیدایی بارز میشود. در این دوره بیماران مبتلا ممکن است ناگهان از اوج شادی و خوشحالی به اوج غم و اندوه روند. سوءمصرف مواد، میل جنسی سرکش، احساس شادی زیاد، خودبزرگبینی، عدم توانایی برای تمرکز، حواسپرتی، ولخرجی یا خساست و بسیاری موارد دیگر از نشانههای این بیماری هستند.
- اسکیزوفرنی: بیماری اسکیزوفرنی یک بیماری روانی است که با رفتار و گفتار غیرعادی و کاهش توانایی درک واقعیت آغاز میشود. ناتوانایی در اندیشیدن، انجام رفتارهای نامعقول و ناتوانی در درک واقعیت، باورهای نادرست، آشفتگی اندیشه، شنیدن صداهایی که وجود ندارند، کاهش تعامل اجتماعی، ابراز نکردن عاطفه و بیانگیزگی از نشانههای این بیماری محسوب میشوند.
ترانکوپین چیست ؟
اکنون که با بیماریهای روانی آشنا شدید بهتر است بدانید که قرص ترانکوپین یا کوئتیاپین داروی ضد روانپریشی مخصوص درمان افسردگی، اختلالات دوقطبی و اسکیزوفرنی محسوب میشود. داروسازان و روانپزشکان ترانکوپین را بهعنوان یک داروی ضد روانپریشی از نوع غیر آوایی میشناسند. تاثیر این قرص با کمک به ترمیم تعادل برخی مواد طبیعی (انتقالدهندههای عصبی) در مغز انجام میشود.
قرص ترانکوپین میتواند به جلوگیری از نوسانات شدید خلقی یا کاهش میزان وقوع نوسانات خلقی کمک کند. این دارو در بیشتر مواقع به همراه داروهای ضدافسردگی برای درمان اختلال افسردگی عمده در بزرگسالان استفاده میشود و برای مصرف افراد کمتر از 10 سال مناسب نیست. نیمهعمر ترانکوپین در حدود 6 ساعت بوده و پس از مصرف سریعا جذب میشود. ترانکوپین توسط کبد متابولیزه میشود و با دوز 25، 100 تا 250 میلیگرم در داروخانهها وجود دارد که با توجه به نظر پزشک دوز آن برای فرد مشخص میشود تا فرد با عوارض ترانکوپین رو به رو نشوند. این دارو به میزان 73 درصد از طریق ادرار و به میزان 20 درصد از طریق مدفوع، دفع میشود.
کوئتیاپین، بایوکوئتین، ترانکوپین ای آر، سرامین، سروتیاپین، سیکوئل، کوئنتیاکس و کوئه میند نامهای تجاری این دارو هستند.
موارد مصرف ترانکوپین
قرص ترانکوپین همانگونه که اشاره کردیم، دارویی برای درمان برخی مشکلات مانند اختلالات دوقطبی، افسردگی و اسکیزوفرنی محسوب میشود. اما بهتر است بدانید که روانپزشکها این قرص را درمانی برای بیخوابی میدانند. یعنی قرص ترانکوپین در برخی موارد بهعنوان یک داروی خوابآور استفاده میشود. البته پزشک قبل از هر چیزی باید دلیل اختلال خواب را در فرد بررسی کند. برای مثال اگر بیخوابی به دلیل وجود یک مشکل جسمی مانند اختلالات هورمونی ایجادشده باشد، مصرف ترانکوپین هیچ فایدهای ندارد. اینکه ترانکوپین خوابآور است یا خیر، ممکن است سوال بسیاری از افراد باشد که با توجه به آنچه که گفته شد، در پاسخ باید گفت بله؛ ترانکوپین خوابآور است.
طریقه مصرف ترانکوبین
در مورد مصرف ترانکوپین باید بدانید که دوز مصرف و مدتزمان مصرف برای هر فرد با توجه به نوع مشکل و البته درجه مشکل توسط پزشک باید مشخص شود. اما بهطورکلی میتوان گفت برای درمان علائم و نشانههای اختلالات سایکوتیک در ابتدا 25 میلیگرم از راه خوراکی و 2 بار در روز تجویز میشود. دقت کنید که ماکسیمم دوز مصرفی 800 میلیگرم است.
برای دور ماندن از عوارض ترانکوپین نباید تصور کنید که با افزایش دوز مصرفی به بهبود وضع خود کمک میکنید بلکه باید بدانید که خطر بروز عوارض جانبی را در خود افزایش میدهید. قرص را به همراه آب فراوان ببلعید. تمام دستورالعملهای موجود در برچسب نسخه خود را دنبال کنید و تمام راهنماهای دارویی یا برگه دستورالعملها را بخوانید. دقت کنید که اگر یک وعده از مصرف دارو را فراموش کردید مصرف را در نوبت بعدی دو برابر نکنید. بدون مشورت با پزشک مصرف این دارو را قطع نکنید. ممکن است با ناگهان قطع مصرف کردن، با عوارض ترانکوپین، روبرو شوید. برای کاهش خطر عوارض این دارو میبایست آن را با دوز کم شروع کنید. عوارض قطع ناگهانی ترانکوپین شامل بیخوابی، حالت تهوع و استفراغ میتواند باشد.
علائم اوردوز ترانکوپین
در صورت مصرف بیش از حد دارو ممکن است فرد با علائم زیر مواجه شود:
- خوابآلودگی شدید
- افت فشار خون
- تشنج
- گیجی و هذیان گفتن
- احتباس ادرار
- تپش قلب
اگر آسیبی که در صورت اوردوز به بدن وارد میشود، شدت داشته باشد ممکن است شخص حتی به کما رفته و خطر مرگ نیز وی را تهدید کند.
عوارض ترانکوپین
با مصرف ترانکوپین احتمال بروز بعضی عوارض وجود دارد. برای مثال ممکن است فرد به این دارو حساسیت داشته باشد. علائمی مانند: کهیر، مشکلات تنفسی، تورم در صورت یا گلو، سوزش چشم، پوستهپوسته شدن پوست بدن و تاول قرمز میتوانند جزء عوارض ترانکوپین هستند.
لازم است بدانید که مصرف بیشازحد این دارو ممکن است کشنده باشد. همچنین دوزهای زیاد یا استفاده طولانیمدت از ترانکوپین میتواند یک اختلال حرکتی جدی در فرد ایجاد کند که برگشتناپذیر باشد. بهتر است بدانید که بسیاری از داروها میتوانند عملکرد ترانکوپین را نیز تحت تاثیر قرار دهند. اما عوارض ترانکوپین را میتوان بهطور خلاصه اینگونه بیان کرد:
- مشکلات گفتاری
- سرگیجه، خوابآلودگی و خستگی
- کمبود انرژی
- تپش قلب
- افزایش اشتها و افزایش وزن
- ناراحتیهای معده و استفراغ
- بالا رفتن قند خون
- اختلال در عملکرد کبد
- کم شدن تعداد گلبولهای خون
- ایجاد مشکلات قلبی
- خشکی دهان
- فشارخون پایین
- نعوظ طولانیمدت در مردان
- تب، سردرد و سرگیجه
- مرگ در افراد مسن دارای زوال عقل
- ریزش مو و کمپشت شدن موها
تداخل دارویی ترانکوپین
پیش از شروع مصرف ترانکوپین در مورد هر نوع دارویی که مورد استفاده قرار میدهید، با پزشک مشورت کنید و لیستی از داروهایی را که استفاده میکنید در اختیار وی قرار دهید. ترانکوپین ممکن است با داروهای زیر تداخل داشته باشد:
- برخی از آنتی بیوتیکها
- داروهای ضد افسردگی
- داروهای موثر در درمان صرع
- داروهای فشار خون و قلب
- داروهای اختلالات روانی
- داروهای درمان یبوست
- داروهای درمان زگیل تناسلی
موارد منع مصرف ترانکوپین
در برخی از موارد برای به دور ماندن از عوارض ترانکوپین این قرص منع مصرف دارد. حتما قبل از استفاده از این دارو با پزشک خود در مورد شرایط جسمیتان بهطور کامل صحبت کنید. ما در اینجا بعضی از موارد منع مصرف را نامبردهایم:
- افرادی که الکل مصرف میکنند: در این افراد مصرف قرص ترانکوپین ممکن است با عوارض بیشازاندازه ای همراه باشد.
- زنان باردار: مصرف این دارو در 3 ماه آخر بارداری ممکن است باعث بروز مشکلات تنفسی، مشکلات تغذیه، گرفتگی، لرزش و مشکلات عضلات لگن در نوزاد شود. اگر باردار شدید، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.
- افرادی که قصد بارداری دارند: قرص ترانکوپین ممکن است موقتا در باروری در زنان تاثیر بگذارد. بنابراین اگر قصد بارداری در ماههای آینده را دارید از مصرف آن خودداری کنید.
- زنان شیرده: مصرف ترانکوپین به دلیل عوارض آن در شیردهی ممنوع است.
- بیماران قلبی عروقی: یکی از عوارض مصرف این دارو ایجاد اختلالات قلبی ست. بنابراین این دارو برای بیماران قلبی منع مصرف دارد.
- بیماران صرعی و پارکینسون
- بیمارانی با اختلالات کبدی
- بیماران مبتلا به مشکلات پروستات
آیا مصرف قرص ترانکوپین اعتیاد آور است ؟
هیچ منبع علمی در مورد اعتیاد آور بودن قرص ترانکوپین وجود ندارد اما باید بدانید قطع ناگهانی این دارو بدون دستور پزشک میتواند عوارض ناخوشایندی را به دنبال داشته باشد، پس هرگز مصرف این قرص را بدون مشورت با پزشک نه کاهش و نه افزایش دهید.
موارد هشدار
در رابطه با مصرف ترانکوپین و جلوگیری از بروز عوارض ترانکوپین به موارد زیر توجه کنید:
- دارو را ترجیحا در عصر قبل از غذا یا همراه با یک وعده غذای سبک مصرف نمایید.
- دارو با لیوانی پر از آب مصرف شود.
- در صورت بروز ناراحتیهای گوارشی دارو را حتما همراه با غذا میل کنید.
- از له کردن، جویدن و شکستن قرص بپرهیزید.
- افزایش دوز دارو باید تدریجی باشد.
- در صورت احساس بهبود، دارو خودسرانه قطع نشود.
- جهت رفع خشکی دهان که از عوارض شایع این دارو است، آب زیاد بنوشید.
- بعد از مصرف دارو تا چند ساعت در حالت نشسته یا خوابیده، فورا تغییر حالت ندهید زیرا ممکن است با سرگیجه مواجه شوید.
شرایط نگهداری
داروی ترانکوپین را باید در جای خشک و خنک و دور از گرما و نور مستقیم نگهداری کرد. همچنین دقت داشته باشید که این دارو را دور از دسترس کودکان نگهداری کنید زیرا اگر به طور اتفاقی کودکی این محصول را استفاده کند، عوارض خطرناک و جبرانناپذیری را برای وی در بر خواهد داشت.
سخن پایانی
بیماریهای روانی با هر شدتی که باشند میتوانند زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهند. برخی از این اختلالات روانی با توجه به زمینه ارثی در فرد بروز پیدا میکنند. اما افسردگی در اکثر مواقع با توجه به عوامل محیطی به وجود میآید. اختلالات خواب مانند بیخوابی یکی از عوارض وجود افسردگی در فرد محسوب میشود. قرص ترانکوپین دارویی برای درمان تمام این اختلالات روانی محسوب میشود. این قرص را حتما باید تحت نظر پزشک مصرف کنید چراکه در برخی موارد منع مصرف دارد. ازآنجایی که ترانکوپین با بعضی از داروها تداخل دارویی دارد، برای اجتناب از عوارض ترانکوپین بهتر است قبل از مصرف تمام شرایط پزشکی خود را برای پزشک خود توضیح دهید.
ترانکوپین داروی بسیار خطرناکیه من برای خواب دکتر بهم داده بود دو ورق خوابم خوب شد سرخود ادامه دادم بعد دوسال و یکماه اتفاقی تو سونوگرافی فهمیدم کبدم گرید۳ شده و درگیره فرستادن فیبرواسکن گفتن فیبروز شده و شدیدا درگیر شده و اگه دیرتر میفهمیدم سیروز پیشرفته میشد دکترا بعد بررسی و کلی ازمایش گفتن تخریب دارویی هستش و از تاثیر مصرف بلند مدت ترانکوپین هستش به شدت روی کبد تاثیر مخرب داره حتی بیشتر از ترامادول اثر تخریبی داره بیشتر از ۶ماه نباید مصرف بشه اونم باید هر ۲ماه انزیم کبدی چک بشه اینارو میگم که بقیه تو چاله ای که من افتادم نیوفتن.
سلام کاربر گرامی
یکی از عوارض این دارو عوارض کبدی می باشد که احتمال شیوع آن 30 درصد است.
همه ی دارو ها باید تحت نظر پزشک مصرف شوند تا پزشک هم اثر بخشی دارو و هم عوارض احتمالی را پایش نمایند. شما نیز در صورتیکه به پزشک مراجعه می کردید و سر از خود دارو مصرف نمی کردید این اتفاق نمی افتاد.
سپاس از همراهی شما
سلام
من برای داغی وگزگز پا دکتر قرص ترانکوپین 25 و ایمی پرامین تجویز کرده ولی اثری نداشته فقط خیلی کسل و بی حال شدم !! لطفا راهنمایی فرمایید .
سلام کاربر گرامی
هر دو دارو باعث خواب آلودگی می شود بهتر است مصرف آن ها را طوری تنظیم نمایید که نزدیک به زمان خواب شما باشد و ضمنا بین مصرف داروها فاصله ی زمانی را رعایت بفرمایید.
همچنین بعد از گذشت مدتی از شروع مصرف شما تاثیر داروها را مشاهده می نمایید.
سپاس از همراهی شما
سلام،دکتربه من گفتند افسردگی دارم، حتی نوار مغزگرفتندگفتند حرکتشون ۷الی۹،درحالیکه فردعادی ۱۰به ۱۲!برای همین ترانکوپین نوشتن هرشب یک چهارم بخورم و صبح و شب کاربامازپین ۲۰۰،بنظرتون ادامه بدم یا نه؟!! میترسم مشکل داربشه،دکتر نگفت حتی تا چندوقت باید بخورم،من سی سالمه و مجرد اصلا دوست ندارم طول درمانم طول بکشه و نمیخوام کسی بدونه! افسردگی من در اون حد نیست که بخوام دارو مصرف کنم،حتی روانشانسم گفت خفیف ولی یه قرصی هست که باعث میشه به تعادل برسی! الان مردد آیا مصرف کنم یا خیر،خواهش میکنم پاسخ بدید????
سلام کاربر گرامی
بهتر است طبق دستورپزشک داروها را مصرف کنید و زمانیکه داروها تمام شد دوباره به ایشان مراجعه نمایید تا با توجه به شرایط شما دوز داروها را کم یا زیاد کنند.
سپاس از همراهی شما
سلام و وقت بخیر من ترانکوپین و کلونازپام رو باهم میخورم چه جوری میتونم قطعش کنم ؟ یا میتونم با ملاتونین عوضش کنم؟
سلام کاربر گرامی
لطفا به پزشک مراجعه کنید تا با توجه به دوز مصرفی شما دارو را کم کم قطع کنند.
سپاس از همراهی شما
و اینکه اگه خارش از دارو باشه با دو روز نخوردنش رفع میشه یا ممکنه تا یک مدت بعد از قطع هم بمونه؟ تشکر
سلام وقت بخیر نصف ترانکوپین ۲۵ میتونه باعث خارش بدون بثورات بشه؟
اگه حتما همراه بثورات هست بثوراتش شکل مشخصی داره یا میتونه به هرشکلی مثلا اگزمای کف دست هم بتشه؟
سلام پدر من آلزایمر داره . و بی خوابی شدید . همچنین فشار بالا و تشنج هم کرده دو بار. دکتر براش سرامین نوشته آیا ضرر داره براش
سلام کاربر گرامی
خیر داروی تجویز شده با صلاحدید پزشک معالج می باشد و برای درمان شرایط کنونی ماسب است.
سپاس از همراهی شما
سلام دکتر عزیز،من۵ هفته باردارم و دکتر روزی یکبار قرص ترانکوپین۲۵،اسنترا۵۰،پرفنازین۴ داده ایا برای جنین ضرر نداره؟؟
سلام کاربر گرامی
داروهایی که نام بردید در دوران بارداری بی خطر نیستند اما احتمال بروز عارضه در افراد مختلف متفاوت است از طرفی خود وضعیت روحی روانی فرد مصرف کننده در صورت عدم درمان خطراتی را هم برای مادر و هم برای جنین ممکن است به دنبال داشته باشد. بنابراین پزشک متخصص با براورد وضعیت فرد و سنجش مزایا و معایب تجویز دارو اقدام به تجویز آن می نمایند.
باسلام و درود.همسر من به خاطر مسائل اقتصادی دچار استرس صبحگاهی شدند و ساکت شدن و همش درحال فکر کردن و ناراحت بود.
به روانپزشک مراجعه کردند و قرص ترانکوپین ۲۵ و سیتالوپرام دادند.خوابشون زیادشده و صبحا دیگه زودبلند نمیشن وتابیدار میشن هنوز استرس دارند.آیا این قرص اعتیاد داره نوشته های بالا رو خودندم ترسیدم که نکنه ترکش بدوسخت باشه.
سلام کاربر گرامی
خیر باعث وابستگی نمی شود. اما در صورتی که به هر دلیل تصمیم به قطع دارند به صورت تدریجی دوز آن کاهش یابد.
سلام وقت بخیر من قرص ترنکوپین ۱۰۰استفاده میکنم شبی یه عدد میخواستم بینیمو عمل کنم میخواستم ببینم این دارو مانع عمل میشه یا نه؟خطرناک هست یا نه؟باعث خونریزی حین عمل جراحی میشه ؟ممنون میشم جوابمو بدید
سلام کاربر گرامی
لطفا پزشک جراح خود را در جریان داروهای مصرفی خود قرار دهید تا عوارض ناخواسته پیش نیاید.
سپاس از همراهی شما
سلام ده تا قرص همزمان با هم بخوریم دچار مرگ میشیم ؟
سلام کاربر گرامی
مصرف 10 عدد از این دارو خطرناک بوده و عوارض جدی به دنبال خواهد داشت.
سلام من مشکلات روحی فروانی دارم قبلا کلی دارو دیگه مصرف میکردم که دکتر همشون رو قط کرد و الان سه تا دارو مصرف میکنم که یکیش ترانکوپین هست
ظهر صد میل و شب سیصد میل
بدن من به دارو مقاوم شده متاسفانه و بارها تجربه قط ناگهانی انواع دارو رو داشتم و هیچ اتفاقی برام نیفتاده و اذیت نشدم
اما قطع ترانکوپین واقعا جونمو در اورد مجبور شدم مجدد مصرف کنم
خواهشا اگر مشکل خیلی جدی ندارید مصرف نکنید
من از اختلالات دو قطبی و شیدایی رنج میبرم
و تحت پنیک های شدید هستم اما کاش این ترانکوپین رو نمیخوردم
خواهش میکنمبه حرف هر پزشکی گوش ندید و این دارو رو به سادگی مصرف نکنید
من بعد از مشورت با شش پزشک مصرف کردم و پشیمونم
حاضرم پنیک شم ولی این قرصو نخورم
با تشکر از توصیههای دلسوزانه شما همراه گرامی
سلام من الان نزدیک ۸ سال میشه به خاطر مرگ پدرم که ترانکوپین مصرف میکنم بسیار قرص بدی هستش من از همه شما که دچار افسردگی هستین خواهش میکنم به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنین داخل عوارض قرص ترانکوپین سندروم پای بیقرار هم اضافه کنین و اعتیاد چون ترک کردن این دارو بسیار سخته من تو این چند سال بارها اومدم ترک کنم ولی نمیشد الان به دکتر متخصص مغز و اعصاب مراجعه کردم و ایشون گفتن باید ترک کنین چون سندروم پای بیقرار و کم خونی شدید گرفتم و از عوارض این دارو هستش الان سه روز مصرف نمیکنم و کل شب بیدارم با اینکه دکتر دارو جایگزین کردن .
خواهش میکنم خودسرانه این دارو را مصرف نکنین و در انتخاب دکتر دقت کنین سعی کنین از ضعیف ترین داروها برای افسردگی استفاده یا بی خوابی استفاده کنین من الان مثل یه آدم معتادم که دارم ترک میکنم هیچ فرقی با کسایی که مواد مصرف میکنن و ترک میکنن ندارم ‘
پا درد شدید که فریاد میزنم ، استفراغ های مکرر ، و بی خوابی که کنارش سردرد هم داره لرزش تمام بدنم و بی اشتهایی
در صورتی که ترانکوپین بیش از حد اشتها را زیاد میکرد
با تشکر از توصیه دلسوزانه شما
بله مصرف خودسرانه دارو عوارض جبران ناپذیری در پی خواهد داشت و حتما میبایست با تجویز و تحت نظارت پزشک مصرف گردد.
با تشکر از همراهی شما.
ملاتونین برای بی خوابی مصرف کنین
سلام وقت بخیر. بنده بدلیل کلی از مشکلات تو زندگیم دچار افسردگی شدم و روحیه انچنانی ندارم.اگه صرق ترانکوپین مصرف کنم روحیم خوب میشه؟ افسردگیم کم میشه؟؟.ممنون اگه زود جوابم بدین.
همراه گرامی مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز
استفاده هر قرص بدون تجویز پزشک ممکن است عوارض جبران ناپذیری داشته باشد. لذا خواهشمند است برای مورد پیش آمده از یک روانشاس کمک بگیرید و به پزشک خود مراجعه کنید . مصرف قرصهایی مانند ب یک سیصد و ویتامین های گروه ب ، ب 6 و ب 12 موجب کمک به سلامت روان و تقویت آن میشود.
با تشکر از همراهی شما.
خواهشا ابدا مصرف نکن
این قرص برای افسردگی معمولی نیست
برای اختلالات روحی شدید و شناخته شده س و تاثیری در افسردگی نداره
سلام من ۶سال هست باتجویز دکتر اعصاب وروان قرص سترالین وترانکوپین میخورم مصرف ترانکوپین رو به یک چهارم ترانکوپین ۲۵ رسوندم و الان ۵روزه قطع مصرف کردم تو این پنج روز بدنم کهیرزده وکل بدنم میخاره شما پیشنهادتون برای من چیه بایدچکارکنم
سلام کاربر عزیز
داروهایی که ظرف یک ماه گذشته شروع به مصرف نموده اید را بررسی نمایید.
در صورت پیشرفت علائم و یا تنگی نفس به مرکز درمانی مراجعه نمایید.
خیلی مدت زیادی مصرف کردی
باید با مشورت پزشک کم کنی و داروی جایگیزن هم مصرف کنی