مجله مثبت سبز

در مورد آلرژی زا بودن بادام زمینی چه می دانید؟

امتیاز دهید

طبق گزارش سازمان تحقیقات و آموزش مواد غذایی آلرژی (FARE)، آلرژی غذایی در حال حاضر حدود 4 درصد از بزرگسالان و 8 درصد کودکان در ایالات متحده رو تحت تاثیر قرار میده. واکنش های حساسیتی شدید هم در حال افزایشه. FARE همچنین یادآور می شه که تعداد کودکان بستری شده از نظر آلرژی غذایی در […]

همه چیز در مورد آلرژی زا بودن بادام زمینی

طبق گزارش سازمان تحقیقات و آموزش مواد غذایی آلرژی (FARE)، آلرژی غذایی در حال حاضر حدود 4 درصد از بزرگسالان و 8 درصد کودکان در ایالات متحده رو تحت تاثیر قرار میده. واکنش های حساسیتی شدید هم در حال افزایشه. FARE همچنین یادآور می شه که تعداد کودکان بستری شده از نظر آلرژی غذایی در بین اواخر دهه 1990 و اواسط سال 2000، سه برابر شد. در این بین یک نوع آلرژی غذایی که نگرانی خاصی داره آلرژی زا بودن بادام زمینی هست. با ما در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز همراه باشید.

آنچه در این مقاله می خوانیم

آلرژی زا بودن بادام زمینی چقدر است؟

در حالی که اکثر آلرژی های غذایی رایج مثل شیر گاو و تخم مرغ در دوران کودکی از بین میرن، آلرژی زا بودن بادام زمینی به ندرت رخ میده. از اونجایی که آلرژی های بادام زمینی برای 80 درصد افراد یک شرایط مادام العمر هست، خطر بیشتری برای فرد به وجود میاره.

طبق نظر کالج آمریکایی آلرژی، آسم و ایمونولوژی (ACAAI)، آلرژی زا بودن بادام زمینی از سال 2010 به میزان 21 درصد در بین کودکان در ایالات متحده افزایش یافته. تقریبا 2.5 درصد کودکان آمریکایی ممکنه حساسیت به بادام زمینی داشته باشن.

آلرژی زا بودن بادام زمینی چقدر رایجه؟

حساسیت به بادام زمینی می تونه تهدید کننده زندگی باشه، بنابراین آلرژی به بادام زمینی، دارای علائم واکنشی خفیف یا شدیده.

کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف:253.000 تومان
کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت اصلی: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف: 253.000 تومان

بادام زمینی یکی از شایع ترین علل واکنش های حساسیتی شدیده حتی ذرات کوچک از بادام زمینی می تونه به اندازه کافی واکنش های آلرژیک ایجاد کنه.

کودکان بیشترین احتمال رنج از حساسیت به بادام زمینی دارن. اگه آلرژی غذایی در خانواده باشه خطر ابتلا به حساسیت بالاست.

همه چیز در مورد آلرژی زا بودن بادام زمینی

بدن افراد مبتلا به اگزما تمایل به توسعه آلرژی غذایی دارن. یک واکنش آلرژیک زمانی رخ میده که سیستم ایمنی بدن شما بیش از حد واکنش داده و اقدام به انتشار مواد شیمیایی، از جمله هیستامین در خون می کنه، این ماده می تونه اثرات مختلفی بر بافت های مختلف مثل پوست، چشم ها، بینی، راه های تنفسی، روده، ریه ها و رگ های خونی داشته باشه این مواد شیمیایی می تونه بر روی بافت های مختلف در بدن، تاثیر بذاره هنوز روشن نیست که چرا بادام زمینی باعث این واکنش ها در برخی از مردم می شه، حساسیت به بادام زمینی زمانی رخ میده که سیستم ایمنی بدن شما به اشتباه پروتئین بادام زمینی رو به عنوان چیزی مضر شناخته وقتی که شما به طور مستقیم یا غیرمستقیم با بادام زمینی تماس داشته باشید سیستم ایمنی بدن شما مواد شیمیایی (هیستامین) رو به جریان خون آزاد میکنه.

علائم آلرژی زا بودن بادام زمینی چیست؟

علائم آلرژی بادام زمینی می تونه از بثورات خفیف پوست و درد معده تا آنافیلاکسی شدید یا توقف قلب متغیر باشه. سایر علائم عبارتند از:

  • عطسه کردن
  • گرفتگی یا آبریزش بینی
  • اشک از چشم
  • ورم
  • گرفتگی معده
  • اسهال
  • سرگیجه یا ضعف
  • حالت تهوع یا استفراغ

علت آلرژی زا بودن بادام زمینی چیست؟

شواهد زیادی وجود داره که عوامل ژنتیکی در ایجاد آلرژی های بادام زمینی نقش مهمی ایفا می کنن. مطالعه سال 2015 آلرژی غذایی نشون داده که ژن های خاصی در 20 درصد از شرکت کنندگان با آلرژی بادام زمینی حضور داشتن.

کودکان در معرض بادام زمینی در سن کمی قرار دارن که منجر به افزایش واکنش های آلرژیک می شه.

چگونه آلرژی بادام زمینی بر کودکان تاثیر میذاره؟

بر اساس یک مطالعه در سال 2010، شیوع آلرژی زا بودن بادام زمینی در کودکان بیش از سه برابر در سال های 1997 تا 2008، از 0.4 درصد به 1.4 درصد می رسه. سن متوسط ​​برای تشخیص آلرژی بادام زمینی 18 ماه است.

یک مطالعه در سال 2007 نشون داد که کودکان متولد شده پس از سال 2000 به طور متوسط ​​در مواجهه اولیه با بادام زمینی 12 ماه سن داشتن. فقط پنج سال پیش، به طور متوسط ​​کودکان برای اولین بار در 22 ماهگی در معرض بادام زمینی قرار می گرفتن.

از اونجایی که آلرژی های بادام زمینی می تونه تهدید کننده زندگی باشه، محققان توصیه می کنن که والدین مواجه کودک با بادام زمینی رو تا قوی تر شدن سیستم دفاعی بدن کودک، به تاخیر بندازن.

همه چیز در مورد آلرژی زا بودن بادام زمینی

چگونه آلرژی زا بودن بادام زمینی بر بزرگسالان تاثیر میذاره؟

شانس واکنش شدید آلرژیک در بزرگسالان بیشتر از کودکانه. طبق آمار منتشر شده توسط گروه غیر انتفاعی گروه تحقیق و آموزش آلرژی غذایی، بزرگسالان جوان در معرض خطر ابتلا به آنافیلاکسی شدید هستن.

چه عوارضی با آلرژی های بادام زمینی مرتبط هستن؟

مرگ و میر از آلرژی غذایی بسیار نادره. در میان همه آلرژی های غذایی، آلرژی بادام زمینی شایع تره و افرادی که دارای آلرژی بادام زمینی هستن بیشتر در معرض آنافیلاکسی هستن. آنافیلاکسی یک واکنش آلرژیک شدیده که ممکنه باعث ایجاد نشونه هایی از جمله:

  • درد معده
  • کهیر
  • تورم لب ها، زبان یا گلو
  • مشکلات تنفسی مانند تنگی نفس و خس خس
  • در موارد جدی تر، اسپاسم عروق کرونر و حمله قلبی بشه.

چگونه آلرژی زا بودن بادام زمینی تشخیص داده می شه؟

آزمایش های متعدد برای کمک به تشخیص آلرژی غذایی در دسترس هستن. شما ممکنه یک آزمایش پوستی، یک آزمایش خون یا یک چالش حذفی خوراکی انجام بدید.

آزمایش های آلرژی می تونه توسط پزشک مراقبت های اولیه یا یک متخصص آلرژی انجام شه.

چگونه آلرژی های بادام زمینی درمان می شن؟

واکنش های شدید آلرژیک نیاز به درمان فوری دارن. افرادی که در معرض خطر آنافیلاکسی هستن هم باید در صورت اضطراری یک انیگرافی اپینفرین همراه داشته باشن. گزینه های نام تجاری این دارو شامل EpiPen و Adrenalick هستن. در دسامبر سال 2016، شرکت Mylan داروسازی نسخه عمومی مجاز EpiPen رو معرفی کرد.

برای واکنش خفیفتر، آنتی هیستامین ها می تونن به کاهش علائمی مثل خارش دهان یا کهیر کمک کننده باشن. با این حال، آنتی هیستامین های OTC علائم تنفسی و دستگاه گوارش رو تسکین نمیدن.

چگونه می توان از آلرژی های بادام زمینی جلوگیری کرد؟

بزرگسالان با آلرژی بادام زمینی باید هوشیار باشن تا از قرار گرفتن در معرض بادام زمینی یا غذای حاوی بادام زمینی اجتناب کنن. همچنین توجه داشته باشید که هر غذای حاوی آجیل درختی مانند گردو، بادام، برنج، آجیل و شیر پاستوریزه می تونه برای شما خطرناک باشه.

اگه من آلرژی به بادام زمینی داشته باشم از خوردن چه غذاهایی باید اجتناب کنم؟

  • غذاهای آفریقایی، آسیایی و مکزیکی
  • غلات
  • دیگر میوه های معروف به مهره ای
  • مواد غذایی حیوان خانگی
  • سس سالاد
  • شیرینی ها، مانند آب نبات، کوکی ها و بستنی
مطالب مرتبط
دسته بندی: مقالات گوناگون
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها