راهکارهای رفع عطش در ماه رمضان

امتیاز دهید
به خصوص اگر ماه رمضان با فصول گرم سال مصادف باشد، احساس تشنگی یکی از سخت‌ترین مشکلات برای حفظ روزه‌داری خواهد بود. با خواندن این مطلب موفق می‌شوید تا تشنگی خود را در ماه رمضان بهتر کنترل کنید و روزه برایتان لذت‌بخش‌تر باشد.
رفع عطش در ماه رمضان

فرا رسیدن ماه مبارک رمضان زنگ هشداریست برای تمرین خوبی‌ها و پاکی‌ها. آنهایی از این ماه با سربلندی بیرون می‌آیند که نه تنها با دهان بلکه با تمام وجود روزه هستند و اعمال و حتی افکار خود را به خوبی کنترل کرده و به سوی جاده نیکی‌ها رهنمون می‌کنند. در این مطلوب شما را راهنمایی می‌کنیم تا ایام روحانی ماه رمضان را در حین روزه‌داری با سهولت بیشتری طی کرده و گرسنگی و تشنگی کمتر برایتان آزاردهنده باشد. برای رفع عطش در ماه رمضان چه باید کرد؟

مصرف کافی آب در فاصله بین افطار تا سحر

به طور کلی هیچ نوشیدنی به اندازه آب نمی‌تواند در کاهش احساس تشنگی موثر باشد. پزشکان توصیه می‌کنند که افراد در هر روز حداقل باید 1.5 لیتر آب معادل با 8 لیوان آب مصرف کنند. یکی از بهترین راهکارها برای کمک به رفع تشنگی در ماه رمضان این است که در فاصله بین افطار تا سحر به اندازه کافی آب و دیگر مایعات را بنوشید. در این صورت در طی روز کمتر احساس تشنگی خواهید کرد. اگر در گروه افرادی هستید که آب خوردن برایشان سخت است، لیمو، برگ نعنا یا زنجبیل رنده شده را به لیوان آب خود بیفزایید.

اگر آب به مقدار کافی مصرف نشود، به کلیه‌ها فشار وارد شده و ممکن است فرد دچار سوزش یا تغییر رنگ ادرار شود.

از نوشیدن آب یخ خودداری کنید

احساس تشنگی در ماه رمضان گاه آنقدر شدت می‌یابد که فرد بلافاصله پس از شنیدن صدای اذان، افطاری را با خوردن آب یخ آغاز می‌کند. از نظر پزشکان و متخصصان تغذیه این کار بسیار نادرست است. نوشیدن آب یخ دمای بدن را به طور ناگهانی در حد قابل توجهی پایین می‌آورد اما به شما کمک نمی‌کند که در دراز مدت کمتر احساس عطش و تشنگی داشته باشید. به هنگام افطار بهتر است از نوشیدنی‌های ولرم یا گرم استفاده کنید. اگر مایلید پس از خوردن افطار آب خنک بخورید، آن را جرعه جرعه بنوشید.

چنانچه به هنگام افطار به یکباره آب زیادی بنوشید، این عمل بر آنزیم‌های هضم غذا و اسیدهای معده تاثیر منفی می‌گذارد. از طرف دیگر تحقیقات نشان داده است که مصرف آب یخ حتی ممکن است در افزایش احساس تشنگی اثرگذار باشد؛ به همین دلیل هرگز پیشنهاد نمی‌شود.

مصرف آب در ماه رمضان

معرفی نوشیدنی برای رفع عطش در ماه رمضان

در ماه رمضان در فاصله بین افطار و سحر می‌توانید به جز آب از نوشیدنی‌های زیر نیز استفاده کنید:

شربت آبلیمو

آبلیمو، عسل و آب را با هم ترکیب کرده و میل کنید. بهتر است از آب ولرم برای این کار استفاده نمایید.

شربت خاکشیر

خاکشیر را شسته و پس از ترکیب با آبلیموی تازه و شکر آن را میل کنید. این نوشیدنی در رفع عطش بسیار مناسب است و در فصل تابستان نیز مصرف آن پیشنهاد می‌شود.

شربت خیار و سکنجبین

به ویژه اگر ماه رمضان با فصل گرما مصادف باشد، مصرف این نوشیدنی بسیار دلپذیر خواهد بود. کمی سکنجبین را داخل یک لیوان آب ریخته و یک عدد خیار رنده شده را به آن بیفزایید. کمی آبلیمو نیز اضافه کنید تا طعم بهتری داشته باشد.

به جز موارد نامبرده شده از شربت گلاب، کاسنی، تخم شربتی و بیدمشک نیز می‌توانید برای رفع عطش در ماه رمضان استفاده کنید.

در ماه رمضان از ورزش های سخت بپرهیزید

تمرینات سنگین ورزشی موجب می‌شود تا فرد تعریق زیادی بکند. در این حالت مقدار زیادی آب از بدن دفع می‌شود و افزایش احساس تشنگی کاملا طبیعی است. پزشکان توصیه می‌کنند که در مواقع روزه‌داری از انجام تمرینات سنگین ورزشی بپرهیزید و حتی از حمام داغ و سونا نیز پرهیز کنید تا آب زیادی از بدنتان خارج نشود و تشنگی مضاعف نشود.

هنگام سحر چای داغ و پررنگ نخورید

بسیاری از افراد از روی عادت به هنگام سحر چای داغ و پررنگ می‌خورند. این امر باعث افزایش ادرار شده و سبب می‌شود تا نمک‌های معدنی زیادی از بدن دفع شوند. در این حالت نیز آب زیادی از بدن خارج شده و در کنار تکرر ادرار فرد احساس تشنگی مضاعفی خواهد داشت.

به جای چای می‌توانید از دم‌کرده نعنا، گل گاو زبان یا بابونه استفاده کنید.

چای داغ و پررنگ به هنگام سحری نخورید

سحری میوه و سبزیجات بخورید

به این دلیل مصرف میوه و سبزیجات در وعده سحر و افطار توصیه می‌شود که این نوع مواد غذایی شامل مقادیر چشمگیری از آب و فیبر هستند. فیبر به مدت طولانی در روده‌ها باقی می‌ماند و احساس سیری به وجود می‌آورد. میوه‌هایی همچون خیار، خربزه، هندوانه و طالبی پرآب بوده و در رفع عطش در ماه رمضان بسیار موثر می‌توانند باشند. اگر زیاد عرق کرده باشید، مصرف میوه و سبزیجات می‌تواند مواد معدنی از دست رفته از بدن را جبران کرده و سلامت شما را بهبود بخشد.

  میوه و سبزیجات برای سحری

کاهش مصرف شیرینی در ماه رمضان

یکی از راهکارهای موفقیت‌آمیز برای کاهش احساس تشنگی در ماه رمضان این است که مصرف شیرینی‌ها و تنقلات را محدود کرده و به حداقل برسانید. مصرف زولبیا و بامیه در ماه رمضان اصلا پیشنهاد نمی‌شود زیرا این نوع مواد غذایی تشنگی را بیشتر خواهند کرد و ضمنا ارزش غذایی نیز ندارند. بنابراین اگر مایل به مصرف مواد غذایی شیرین هستید، بهتر است از خرما، توت خشک، کشمش یا مویز استفاده کنید.

غذاهای چرب نخورید تا تشنگی بیشتر نشود

به ویژه در وعده سحر از مصرف غذاهای چرب بپرهیزید تا در طی روز عطش شما برای نوشیدن آب بیشتر نشود. همچنین غذاهای پروتئینی مثل گوشت نیز چنانچه در وعده سحری مصرف شوند، دفع آب از بدن را افزایش خواهند داد. هنگام سحر بهتر است غذاهای آبکی بخورید تا سطح آب در بدنتان به مقدار کافی باشد و کمتر تشنگی را حس کنید. بنابراین انواع کتلت و کوکو برای سحری مناسب نخواهند بود.

هنگام سحر پرخوری نکنید

پرخوری در وعده سحری هرگز از شدت تشنگی و گرسنگی شما کم نخواهد کرد. اما به این نکته نیز توجه کنید که وعده سحری هرگز نباید حذف شود زیرا در این حالت حفظ روزه برای فرد روزه‌دار بسیار سخت خواهد بود. نخوردن سحری موجب افت فشار خون، پرخاشگری و سردرد شده و مشکلات فراوانی را به بار خواهد آورد.

هنگام سحر بهترین خوراکی‌هایی که به شما پیشنهاد می‌شوند، شامل این موارد هستند: یک لیوان شیر، 1 یا 2 کف دست نان سبوس‌دار مانند سنگک، مقداری پنیر و گردو، عسل و کره و چند واحد میوه مثل سیب یا خیار. سالاد سبزیجات نیز گزینه مناسبی برای کاهش احساس گرسنگی و تشنگی در ماه رمضان است.

مواد غذایی که تشنگی را افزایش می دهند

به منظور رفع عطش در ماه رمضان از خوردن مواد غذایی زیر بپرهیزید:

  • نمک و ادویه جات
  • نوشیدنی‌هایی مثل چای و قهوه (کافئین‌دار)
  • غذاهای چرب و سرخ شده
  • مواد پروتئینی
  • نوشابه‌های گازدار

سخن پایانی

راهکارهای رفع عطش در ماه رمضان را در این مطلب برای شما شرح دادیم. اگر به نکات ذکر شده توجه کنید، حفظ روزه‌داری برایتان ساده‌تر خواهد بود زیرا مشکل تشنگی را برای خودتان حل کرده‌اید. ضرورت وعده سحر را هرگز فراموش نکنید. در وعده سحری آب و میوه و سبزیجات را حتما جای دهید. از فعالیت‌های سنگین و قرار گرفتن زیر نور آفتاب به مدت طولانی بپرهیزید تا کمتر دچار تعریق و دفع آب از بدن شوید.

مطالب مرتبط
دسته بندی: مقالات گوناگون
بحث و تبادل نظر
guest

1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Reza kazazi
Reza kazazi

بسیار عالی