متیل ارگونووین مالئات، فواید و عوارض داروی Methylergonovine Maleate

5/5 - (1 امتیاز)
تیل‌ارگونووین مالئات با آنتاگونیست گیرنده‌های آدرنرژیک، اثرات متعددی را در کنترل فشار خون، کاهش خطرات زایمان و درمان برخی اختلالات زنانه ایجاد می‌کند. تأثیرات این دارو در کاهش فشار خون در زمان زایمان، افزایش کیفیت و کاهش نیاز به مداخله‌های پزشکی در طول زایمان به وضوح مشاهده شده است…
متیل ارگونووین مالئات Methylergonovine Maleate

تکامل علم پزشکی و پژوهش‌های پیشرفته در حوزه بهداشت زنان و زایمان، به دنبال توسعه روش‌های موثر و بهبود یافته در مدیریت زایمان و درمان برخی اختلالات زنانه می‌باشد. یکی از داروهایی که در این زمینه نقش بارزی ایفا می‌کند، متیل‌ارگونووین مالئات است. داروی Methylergonovine، به‌عنوان یک آنتاگونیست گیرنده‌های الفا و بتا آدرنرژیک، در برخی از شرایط مانند مدیریت خطرات زایمان و کاهش فشار خون در زمان زایمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو با تأثیر بر روی عروق و ماهیچه‌ها، در کنترل عوارض مرتبط با زایمان و برخی اختلالات زنانه اثربخشی نشان داده است.

اشکال دارویی متیل ارگونووین مالئات

  1. محلول تزریقی 0.2 میلی گرم در میلی لیتر
  2. قرص 0.2 میلی گرم

موارد مصرف داروی متیل ارگونووین مالئات

این دارو پس از زایمان برای جلوگیری از خونریزی از رحم استفاده می‌شود. داروی Methylergonovine متعلق به دسته‌ای از داروها به نام آلکالوئیدهای ارگوت است که با افزایش سرعت و قدرت انقباضات و سفتی عضلات رحم عمل می‌کند. این اثرات به کاهش خونریزی کمک می‌کند.

موارد مصرف داروی متیل ارگونووین مالئات

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر داروی methylergonovine

مکانیسم عمل داروی متیل ارگونووین مالئات سبب ایجاد انقباض عروقی برای افزایش قدرت، مدت و تعداد دفعات انقباض رحم که به نوبه خود مانع از جریان خون رحم می‌شود. حداکثر غلظت پلاسما این دارو 3 نانوگرم در میلی لیتر و شروع دارو با انقباضات رحمی معمولاً در عرض 15-5 دقیقه پس از تزریق خوراکی، 2 تا 5 دقیقه پس از تزریق ماهیچه‌ای و بلافاصله پس از تزریق وریدی شروع می‌شود. دفع این دارو از طریق ادرار و مدفوع صورت می‌گیرد.

مقدار مصرف داروی methylergonovine

داروی متیل ارگونووین مالئات را طبق دستور پزشک به صورت خوراکی با یا بدون غذا مصرف کنید. دوز مصرفی معمولاً 3 تا 4 بار در روز تا 1 هفته پس از زایمان نیز توسط پزشک تجویز می‌شود. از این دارو به طور منظم استفاده کنید تا بیشترین سود را از آن ببرید. قبل از مصرف این دارو، اطلاعات دارویی شامل موارد مصرف و طریقه مصرف را به دقت بررسی کنید. دوز مصرفی خود را بدون هماهنگی با پزشک افزایش، کاهش یا قطع نکنید، انجام این کار سبب عوارض و بازگشت بیماری خواهد شد.

زمان مصرف متیل ارگونووین مالئات

  1. دوز مصرفی برای خونریزی پس از زایمان 0.2 میلی گرم به صورت تزریق ماهیچه‌ای و تزریق داخل وریدی می‌باشد. توجه داشته باشید که از 5 دوز تجاوز نکرده و سپس 0.2-0.4 میلی گرم به صورت خوراکی هر 6 الی 8 ساعت برای 2-7 روز استفاده کنید.
  2. تزریق داخل وریدی را فقط در موارد اضطراری به دلیل احتمال ابتلا به فشار خون بالا و CVA انجام دهید. همچنین بیش از 1 دقیقه تجویز کرده و فشار خون را کنترل کنید.
  3. دوز مصرفی سردرد خوشه‌ای مقاوم (خارج از برچسب) 0.2 میلی گرم به صورت خوراکی هر 6 الی 8 ساعت می‌باشد که نباید بیش از 6 ماه باشد.
  4. دوز مصرفی در کودکان براساس وزن آن‌‌ها تعیین شده و به صورت تزریقی و خوراکی انجام می‌شود.

موارد احتیاط

قبل از مصرف داروی متیل ارگونووین مالئات ((methylergonovine، اگر به آن یا به آلکالوئیدهای ارگوت مشابه (مانند ارگونووین) حساسیت دارید، از مصرف خودداری کنید. این دارو ممکن است حاوی مواد غیرفعالی باشد که می‌تواند باعث واکنش‌های آلرژیک یا مشکلات دیگر شود. قبل از مصرف سوابق پزشکی از جمله بیماری کلیوی، بیماری کبد، فشار خون بالا، بیماری قلبی (مانند شانت‌های وریدی دهلیزی، تنگی دریچه میترال، درد قفسه سینه، حمله قلبی اخیر)، دیابت، کلسترول بالا، مصرف سیگار و دخانیات، بیماری عروق خونی (مانند بیماری رینود)، عوارض دوران بارداری (مانند پره اکلامپسی، اکلامپسی) و… به پزشک اطلاع دهید.

SiderAL
قرص آهن با جذب بالا
قیمت: 260.000 تومان
قیمت با تخفیف:197.000 تومان

مصرف این دارو در برخی بیماران سبب خواب آلودگی و سرگیجه شده است. به همین جهت از انجام کارهایی که نیاز به هوشیاری بالایی (مانند کار با ماشین‌آلات و رانندگی) دارند، پرهیز کنید. همچنین تا حدامکان مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی را کاهش دهید. داروی متیل ارگونووین مالئات ممکن است میزان شیر مادر را کاهش دهد، بر طبق برخی گزارشات این دارو به مقدار کم وارد شیر مادر می‌شود و اثرات نامطلوبی بر روی شیرخوار داشته است. مصرف متیل ارگونویین را در دوران شیردهی و بارداری به حداقل برسانید.

موارد هشدار استفاده از متیل ارگونووین مالئات

  1. مرحله دوم یا سوم زایمان قبل از زایمان جفت در برخی موارد عوارضی مانند گرفتگی جفت رخ می‌دهد. همچنین از تزریق تصادفی به نوزادان خودداری کنید.
  2. افزایش خطر ایسکمی میوکارد و انفارکتوس همراه با بیماری عروق کرونر یا عوامل خطر برای بیماری عروق کرونر گزارش شده است.
  3. سپسیس، نارسایی کبدی، نارسایی کلیه، بیماری عروق محیطی با احتیاط و مشورت پزشک استفاده شود تا عوارض و خطری بیمار را تهدید نکند.
  4. استفاده طولانی مدت ممکن است باعث فیبروز پلور ریوی، قلبی یا خلف صفاقی شود.
  5. خطر ارگوتيسم و قانقاريا با مصرف طولاني مدت دارو وجود دارد.
  6. از آنجا كه عفونت سبب افزايش حساسيت به دارو می‌شود، بروز هر نوع عفونت بايد به پزشك اطلاع داده شود.
  7. در صورت فراموشی یک دوز، به محض یادآوری دوز فراموش شده را مصرف کنید. اگر دوز مصرفی نزدیک به نوبت بعدی دارو است، نوبت فراموش شده را مصرف نکرده و هرگز برای جبران آن، یک دوز را دو برابر نکنید.

موارد منع مصرف متیل ارگونووین مالئات

  1. منع مصرف در برخی بیماران دارای فشار خون، بیماری قلبی، سموم، بارداری، حساسیت مفرط، تنگی دریچه میترال، استفاده طولانی مدت
  2. موارد تهدید به سقط خودبخودی
  3. در دوران شیردهی

عوارض جانبی متیل ارگونووین مالئات (methylergonovine)

مسمومیت با آب، توهم، سردرد و سرگیجه، وزوز گوش، تنگی نفس، تپش قلب، حالت تهوع یا استفراغ و… برخی از عوارض جانبی داروی متیل ارگونووین مالئات ((methylergonovine می‌باشد. اگر هر یک از این اثرات ماندگار یا بدتر شد، فوراً به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می‌کنند عوارض جانبی جدی ندارند. در صورت داشتن هر گونه عوارض جانبی جدی از جمله ضربان قلب سریع و آهسته، تنگی نفس، سردی دست ها و پاها، درد، قرمزی و تورم دست‌ها یا پاها، درد قفسه سینه، تغییرات بینایی، گیجی، تشنج و… مصرف دارو را قطع و به پزشک مراجعه کنید.

  1. حالت تهوع و استفراغ
  2. سرگیجه و سردرد
  3. وزوز گوش
  4. پوسته پوسته شدن
  5. تپش قلب، درد گذرا قفسه سینه و تنگی نفس
  6. ترومبوفلبیت
  7. هماچوری
  8. مسمومیت با آب
  9. توهمات
  10. گرفتگی عضلات پا
  11. گرفتگی بینی

عوارض جانبی متیل ارگونووین مالئات

تداخل دارویی متیل ارگونووین مالئات

  1. تداخلات رده X (پرهیز): لیسورید مالئات، لورکاسرین (از بازار دارویی ایالات متحده جمع آوری شده)، آنتی‌بیوتیک‌های ماکرولیدی، نفازودون، نیتروگلیسیرین، پوساکونازول، مهارکننده‌های پروتئاز، روکسیترومایسین، آگونیست های گیرنده سروتونینی 5-HT1D (تریپتان ها)، وریکونازول، آگونیست های آلفا و بتا، آگونیست های آلفا 1، محصولات ترکیبی ضد ویروس هپاتیت سی، کوبیسیستات، کانیواپتان، فوسیدیک اسید (سیستمیک)، ایدلالیسیب، ایتراکونازول، کتوکونازول (سیستمیک)
  2. افزایش اثرات داروها توسط متیل ارگونوین: آگونیست های آلفا و بتا، آگونیست های آلفا 1، نفازودون، داروهای سروتونرژیک (خطر بالا)، آگونیست های گیرنده سروتونینی 5-HT1D (تریپتان ها)
  3. افزایش اثرات متیل ارگونوین توسط داروها: لیسورید، لورکاسرین (از بازار دارویی ایالات متحده جمع آوری شده)، آنتی‌بیوتیک‌های ماکرولیدی، میفپریستون، نفازودون، نتوپیتانت، نیتروگلیسیرین، پالبوسیکلیب، پوساکونازول، مهارکننده‌های پروتئاز، ربوکستین، روکسیترومایسین، محصولات ترکیبی ضد ویروس هپاتیت سی، اپرپیتانت، بتابلاکر ها، کلروپروکائین، کلوفازیمین، کوبیسیستات، کانیواپتان، مهارکننده‌های متوسط و قوی CYP3A4، دوولیسیب، اردافتینیب، فوس اپرپیتانت، فوس نتوپیتانت، فوسیدیک اسید (سیستمیک)، ایدلالیسیب، ایتراکونازول، کتوکونازول (سیستمیک)، لاروترکتینیب

مصرف داروی متیل ارگونووین (methylergonovine) در دوران بارداری و شیردهی

مصرف متیل ارگونوین مالئات در بارداری تنها در صورت لزوم و تحت نظر پزشک مجاز است. این دارو یک آلکالوئید ارگوت است که برای پیشگیری و درمان خونریزی پس از زایمان یا سقط جنین استفاده می‌شود. بر طبق برخی گزارشات خطرات استفاده این دارو شامل افزایش فشار خون، سردرد، اسهال، حالت تهوع و استفراغ، درد قفسه سینه، تشنج، تنگی نفس و… می‌باشد. اگر باردار هستید و به مصرف متیل ارگونوین مالئات نیاز دارید، حتماً با پزشک خود در مورد خطرات و مزایای این دارو مشورت کنید.

شرایط نگهداری داروی methylergonovine

داروی متیل ارگونووین باید در دمای اتاق و دور از نور نگهداری شود. همچنین مهم است که تمام داروها را از دید و دسترس کودکان دور نگه دارید، زیرا بسیاری از اشکال دارویی (مانند قرص‌های هفتگی و قطره‌های چشمی، کرم‌ها، چسب‌ها و استنشاق‌ها) در برابر کودک مقاوم نیستند و کودکان خردسال می‌توانند آن‌ها را به راحتی باز کنند. داروهای غیر ضروری باید به روش‌های خاصی دور ریخته شوند تا اطمینان حاصل شود که حیوانات خانگی، کودکان و سایر افراد نمی‌توانند آن‌ها را مصرف کنند.

کلام آخر داروی متیل ارگونووین مالئات

در این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز، به بررسی جزئیات و تأثیرات داروی متیل‌ارگونووین مالئات پرداختیم که به‌طور چشمگیری در مدیریت زایمان و برخی از بیماری‌های زنانه مورد استفاده قرار می‌گیرد. متیل‌ارگونووین مالئات با آنتاگونیست گیرنده‌های آدرنرژیک، اثرات متعددی را در کنترل فشار خون، کاهش خطرات زایمان و درمان برخی اختلالات زنانه ایجاد می‌کند. تأثیرات این دارو در کاهش فشار خون در زمان زایمان، افزایش کیفیت و مدت زمان زایمان و کاهش نیاز به مداخله‌های پزشکی در طول زایمان به وضوح مشاهده شده است.

منبع سایت: Medscape

سوالات متداول درمورد متیل ارگونووین مالئات
بله، قرص متیل ارگونوین ((methylergonovine بعد از سقط جنین برای کمک به انقباضات رحم و تخلیه کامل بافت‌های جنینی و جفت استفاده می‌شود. دوز معمول قرص متیل ارگونوین بعد از سقط جنین، 0.2 میلی‌گرم هر 6 ساعت به مدت 24 ساعت است. اگر خونریزی شدید باشد، ممکن است دوز دارو بیشتر شود.
بله، قرص متیل ارگونوین می‌تواند باعث قطع خونریزی شود. این دارو با انقباضات رحمی، خونریزی را کاهش می‌دهد. دوز معمول قرص متیل ارگونوین برای پیشگیری از خونریزی پس از زایمان یا سقط جنین، 0.2 میلی‌گرم هر 6 ساعت به مدت 24 ساعت است. اگر خونریزی شدید باشد، ممکن است دوز دارو بیشتر شود.
عوارض جانبی این دارو در افراد مختلف بسته به نوع بیماری و سن بیمار (بزرگسال، کودک و افراد سمن) متفاوت است. برخی از این عوارض شامل انقباضات رحمی شدید، افزایش فشار خون، سردرد، حالت تهوع و استفراغ، اسهال، درد قفسه سینه، تنگی نفس، تشنج و… می‌باشد.
در صورت مصرف بدون نسخه و دستور پزشک می‌تواند برای هر بیماری اعم از بزرگسالان و سالمندان خطرناک باشد. توجه داشته باشید که در صورت بروز عوارض جانبی جدی شامل ضربان قلب سریع و آهسته، تنگی نفس، سردی دست و پاها، درد، قرمزی و تورم دست‌ها یا پاها، درد قفسه سینه، تغییرات بینایی، گیجی، تشنج و… مصرف دارو را قطع و به پزشک مراجعه کنید.
بله، متیل ارگونووین مالئات می‌تواند از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل شود و باعث عوارض جانبی در نوزاد شود. اگر در حال شیردهی هستید و نیاز به مصرف متیل ارگونووین مالئات دارید، حتماً با پزشک خود در مورد خطرات و مزایای این دارو مشورت کنید. ممکن است پزشک شما توصیه کند که شیردهی را متوقف کنید یا از روش‌های جایگزین برای درمان خونریزی پس از زایمان یا سقط جنین استفاده کنید.
مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها