تفاوت سرور مجازی و اختصاصی در چیست؟

امتیاز دهید

خرید سرور مجازی یا خرید سرور اختصاصی دو راه‌کاری هستند که اگر قصد دارید وب‌سایتی را برای خود راه‌اندازی کنید، برای بخش میزبانی در پیش رو دارید. البته، راه‌کارهای دیگری هم وجود دارند، اما این دو مورد گفته شده از اصلی‌ترین نمونه‌هایی هستند که هر فردی می‌تواند انتخاب کند. برای آن دست از افرادی که […]

تفاوت سرور مجازی و اختصاصی در چیست؟

خرید سرور مجازی یا خرید سرور اختصاصی دو راه‌کاری هستند که اگر قصد دارید وب‌سایتی را برای خود راه‌اندازی کنید، برای بخش میزبانی در پیش رو دارید. البته، راه‌کارهای دیگری هم وجود دارند، اما این دو مورد گفته شده از اصلی‌ترین نمونه‌هایی هستند که هر فردی می‌تواند انتخاب کند.

برای آن دست از افرادی که مطمئن نیستند باید به سمت خرید سرور اختصاصی یا خرید سرور مجازی بروند، باید بگوییم که هر کدام از آن‌ها برتری‌هایی نسبت‌به یک‌دیگر دارند و این شما هستید که با توجه‌به نیازهای خود باید یک‌کدام از آن‌ها را انتخاب کنید.
ما در این مقاله قصد داریم که به بررسی مزایا و معایت خرید سرور مجازی و خرید سرور اختصاصی بپردازیم و در نهایت این شما هستید که باید تصمیم بگیرید که کدام‌یک از آن‌ها برای شما بهتر هستند؛ پس با ما همراه باشید.

سرور اختصاصی چیست؟

همان‌طور که از نام آن پیداست، شما با خرید سرور اختصاصی می‌توانید که یک سرور فیزیکی کامل را برای ذخیره‌سازی و انجام کارهای محاسباتی وب‌سایت‌های خود در اختیار داشته باشید. از آنجایی که شما مجبور نیستید که منابع سرور خود را با دیگر افراد به‌اشتراک بگذارید، عملکردی بهتر و امنیت بالاتری را تجربه خواهید کرد.

خرید سرور اختصاصی خرید سرور اختصاصی زمانی منطقی خواهد شد که شما نیاز دارید که به‌صورت روزانه حجم زیادی از ترافیک را روی وب‌سایت خود مدیریت کنید. همچنین اگر امنیت بالا اولویت شما در انتخاب یک سرور برای قرار دادن وب‌سایتتان روی آن است، ما به شما استفاده از سرورهای اختصاصی را پیشنهاد می‌دهیم.

مزایا خرید سرور اختصاصی

1. منابع و عملکرد: اگر عملکرد خام سرور، یعنی قدرت پردازشی، استفاده کامل از پردازنده اصلی، پردازنده گرافیکی، رم و حافظه ذخیره‌سازی برای شما از اهمیت بالایی برخوردار است، صددرصد باید به سمت خرید سرور اختصاصی بروید.
2. امنیت: اگر یکی از مشتریان با خطر فاش شدن اطلاعات در سرور مجازی مواجه شود، احتمالا دیگر مشتریان هم با چنین مشکلی مواجه خواهند شد؛ اما از آنجایی که هر سرور اختصاصی تنها به یک مشتری اختصاص خواهد یافت، چنین مشکلاتی پیش نخواهد آمد.
3. سفارشی‌سازی: شما با خرید یک سرور اختصاصی، می‌توانید که بیشترین حد از انعطاف‌پذیری در زمینه انتخاب پیکربندی سرور و حتی تغییر آن را تجربه کنید.
4. مدیریت: اگر شما به سمت خرید سرور اختصاصی برای وب‌سایت خود بروید، می‌توانید مطمئن باشید که مهندسان و تکنسین‌های اختصاصی به سرورتان رسیدگی خواهند کرد.

کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف:253.000 تومان

معایب خرید سرور اختصاصی

1. هزینه: از آنجایی که با خرید سرور اختصاصی، کل یک سرور فیزیکی به شما اختصاص خواهد یافت، هزینه استفاده از این خدمات بیشتر از حالت عادی است.
2. پیچیدگی استفاده: سرورهای اختصاصی نسبتا پیچیده هستند و نیاز به دانش فنی کافی برای استفاده دارند. اکثر کاربران چنین دانش فنی را ندارند و به همین دلیل یا به سراغ خرید سرور مجازی می‌روند یا اینکه هزینه بیشتری را برای کمک گرفتن از یک فرد حرفه‌ای می‌پردازند.

سرور مجازی چیست؟

شما با خرید سرور مجازی، چیزی را به دست خواهید آورد که بین سرور اختصاصی و سرور اشتراکی قرار دارد.
برای آن دست از افرادی که نمی‌دانند سرور اشتراکی چیست، باید بگوییم که شرکت ارائه‌دهنده این سبک از خدمات، یک سرور را در اختیار طیف وسیعی از کاربران و بدون مرزبندی مشخصی قرار می‌دهد.

سرورمجازی برخلاف سرورهای اختصاصی و اشتراکی، یک سرور مجازی چندین مشتری را روی یک سرور میزبانی می‌کند و از فناوری مجازی‌سازی برای تقسیم سرور‌های فیزیکی به چندین سرور مجازی بهره خواهد برد.
اگرچه که کاربران با خرید سرور مجازی از یک سرور فیزیکی به‌صورت اشتراکی بهره خواهند برد، اما درست مانند این است که هرکدام از آن‌ها یک سرور اختصاصی را دراختیار دارند. هر کاربر سرور مجازی، بخشی از منابع سرور اصلی را دریافت خواهد کرد و مجبور نیست که آن را با دیگر افراد به‌اشتراک بگذارد.

مزایای خرید سرور مجازی

1. راه‌اندازی: از آنجایی که شرکت‌ها یک سرور اختصاصی را براساس نیاز مشتریان خود می‌سازند، فرایند راه‌اندازی نسبتا طولانی‌تر خواهد بود؛ اما ماهیت سرورهای مجازی آن است که کاربران به‌راحتی بتوانند سرور موردنظرشان را راه‌اندازی کنند.
2. مقرون‌به‌صرفه بودن: برخلاف چیزهایی که خرید سرور اختصاصی در بخش هزینه برای شما به‌همراه خواهد داشت، کاربرانی که به خرید سرور مجازی رو می‌آورند، از یک سخت‌افزار بهره خواهند برد؛ پس هزینه عملیاتی میان آن‌ها تقسیم می‌شود.
3. کنترل: با خرید سرور مجازی، به شما این امکان داده خواهد شد که برنامه‌ای را روی سرور خود نصب و هر زمان که بخواهید آن را مجددا راه‌اندازی کنید.

معایب خرید سرور مجازی

1. پیکربندی: سرورهای مجازی به شما انعطاف‌پذیری زیادی را در پیکربندی خواهند داد، اما محدودیت‌هایی از نظر ذخیره‌سازی و تخصیص حافظه رم خواهید داشت. شما این امکان را نخواهید داشت که بسته‌های نرم‌افزاری بزرگ را روی سرور مجازی خود نصب کنید.
2. امنیت: به‌دلیل آنکه چندین کاربر از یک سرور فیزیکی استفاده می‌کنند، نقض امنیتی در بخش‌های دیگر می‌تواند برای سرور مجازی شما هم خطرناک باشد.

تفاوت سرور مجازی و اختصاصی در چه چیزهایی است؟ کدام یک از آن ها برای کسب و کار شما بهتر هستند؟

خرید سرور مجازی برای آن دست از کاربرانی معقول است که محصول بزرگی دارند و روزانه تعداد زیادی از کاربران از آن استفاده می‌کنند. اگر ترافیک وب‌سایت شما زیاد است، تراکنش مالی بالایی دارید، فایل‌های چندرسانه‌ای بزرگی را باید دراختیار کاربران خود قرار دهید یا اینکه در آینده نیاز خواهید داشت که سرورهای خود را به‌میزان مورد نیاز ارتقا دهید، باید به سمت خرید سرور اختصاصی بروید.
انواع سرورها

همچنین برای استفاده از قدرت کامل سرور اختصاصی، باید هزینه نگه‌داری آن را بپردازید که معمولا از 100 دلار در ماه آغاز می‌شود و در بعضی موارد به 600 دلار هم می‌رسد.
پس، اصلی‌ترین تفاوت سرور مجازی با اختصاصی در زمان خرید، به نوع کسب‌وکار شما بازمی‌گردد. خرید سرور مجازی معمولا به آن دست از کاربرانی توصیه می‌شود که مشاغل کوچک یا متوسطی دارند. اگر به‌تازگی کسب‌وکار خود را آغاز کرده‌اید و کاربران شما به‌صورت مداوم در حال رشد هستند، خرید سرور مجازی بهترین راه‌کار برای شما خواهد بود.

جمع‌بندی

پیدا کردن سرور مناسب برای راه‌اندازی یک وب‌سایت فرایندی پیچیده و نسبتا سخت است. گزینه‌های گسترده‌ای در بازار وجود دارند و این موضوع احتمالا باعث سردرگمی شما خواهد شد. در زمان تصمیم‌گیری برای این موضوع، باید به تفاوت سرور اختصاصی و مجازی توجه کنید و با توجه به کسب‌وکارتان، یک‌کدام از آن‌ها را انتخاب کنید.

مطالب مرتبط
دسته بندی: مقالات گوناگون
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها