قرص ترازودون چیست؟ فواید و عوارض داروی trazodone

3.5/5 - (2 امتیاز)
داروی ترازودون برای درمان افسردگی استفاده می‌شود. ترازودون با کمک به بازگرداندن تعادل یک ماده طبیعی خاص (سروتونین) در مغز عمل می‌کند. برخی موارد مصرف این دارو شامل افسردگی، بی‌خوابی (خارج از برچسب)، رفتار پرخاشگرانه (خارج از برچسب)، برداشت کوکائین (خارج از برچسب)، ترک الکل، پیشگیری از میگرن (خارج از برچسب) و… می‌باشد…
ترازودون trazodone

افسردگی یکی از اختلالات روانی مهم در جوامع جهان است که تأثیرات عمیقی بر کیفیت زندگی افراد دارد. افراد مبتلا به افسردگی ممکن است با احساسات ناراحتی، کاهش انرژی، افکار منفی و تاثیرات منفی بر عملکرد روزمره مواجه شوند. در این زمینه، مدیریت و درمان افسردگی امری حیاتی است تا فرد بتواند به طور کامل به زندگی عادی خود بازگردد. تحقیقات پیشرفته در زمینه‌ی علوم پزشکی منجر به توسعه‌ی داروهای متنوعی برای درمان افسردگی شده است. یکی از این داروها، ترازودون ((trazodone نام دارد که به عنوان یک دسته از داروهای آنتی‌دپرسانت‌ها شناخته می‌شود. این دارو به عنوان یک گزینه موثر در مدیریت افسردگی بررسی شده و تأثیرات مثبتی در بهبود وضعیت روانی افراد داشته است.

اشکال دارویی ترازودون

  1. قرص: 50 میلی گرم، 100 میلی گرم، 150 میلی گرم، 300 میلی گرم
  2. قرص نسخه طولانی: 150 میلی گرم و 300 میلی گرم

موارد مصرف قرص ترازودون

داروی ترازودون برای درمان افسردگی استفاده می‌شود. ترازودون با کمک به بازگرداندن تعادل یک ماده طبیعی خاص (سروتونین) در مغز عمل می‌کند. برخی موارد مصرف این دارو شامل افسردگی، بی‌خوابی (خارج از برچسب)، رفتار پرخاشگرانه (خارج از برچسب)، برداشت کوکائین (خارج از برچسب)، ترک الکل، پیشگیری از میگرن (خارج از برچسب) و… می‌باشد.

موارد مصرف قرص ترازودون

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر داروی trazodone

داروی ضد افسردگی از نظر ساختاری با SSRI، سه حلقه‌ای، چهار حلقه‌ای یا MAOI ارتباطی ندارد، اما جذب عصبی سروتونین (اما نه NE) را نیز مهار می‌کند. این یک آنتاگونیست گیرنده هیستامین و آلفا1-آدرنرژیک است که باعث حساسیت به آدرنرژیک می‌شود. داروی ترازودون تقریباً به طور کامل جذب می‌شود (با غذا افزایش می‌یابد) و شروع در 6 هفته (ضد افسردگی) و کمک خواب 1-3 ساعت می‌باشد. حداکثر زمان سرم 30-100 دقیقه (تا 2.5 ساعت در صورت مصرف با غذا) و 9 ساعت (نسخه طولانی) و حذف در نیمه عمر 7-10 ساعت می‌باشد. این دارو در آخر از طریق ادرار (75%) و مدفوع (25%) دفع می‌شود.

مقدار مصرف داروی trazodone

ترازودون را بعد از غذا یا میان وعده طبق دستور پزشک، معمولاً یک یا دو بار در روز، از طریق دهان مصرف کنید. اگر خواب‌آلودگی برای شما مشکل‌ساز است، روزانه 1 دوز قبل از خواب مصرف کنید. اگر هر روز 2 دوز مصرف می‌کنید، ممکن است یک دوز از دوزها را قبل از خواب مصرف کنید. دوز بر اساس وضعیت پزشکی و پاسخ شما به درمان است. برای کاهش خطر عوارض جانبی، پزشک در برخی موارد دوز مصرفی شما را با کم شروع می‌کند و به تدریج دوز مصرفی را افزایش می‌دهد.

زمان مصرف قرص ترازودون

قبل از مصرف داروی ترازودون، اطلاعات دارویی موجود در داخل بسته بندی دارو را بررسی کنید. این دارو را مطابق با نسخه پزشک مصرف کرده و بدون هماهنگی با وی دوز خود را افزایش، کاهش یا قطع نکنید. افزایش دوز مصرفی تاثیری بر روند بهبودی شما نداشته و تنها سبب عوارض و مشکلات در بیماران خواهد شد. اگر در روند درمان احساس بهبودی یا خوبی دارید، نسخه را تا آخرین دوز مصرفی ادامه دهید. قطع زودهنگام دارو سبب بازگشت بیماری خواهد شد، بدون مشورت با پزشک مصرف این دارو را قطع نکنید. اگر دارو به طور ناگهانی قطع شود، ممکن است اضطراب، بی‌قراری و مشکل خواب رخ دهد.

SiderAL
قرص آهن با جذب بالا
قیمت: 260.000 تومان
قیمت با تخفیف:197.000 تومان

مقدار مصرف قرص ترازودون در بزرگسالان

  1. قرص ترازودون (trazodone) برای درمان افسردگی در بزرگسالان توسط پزشک تجویز می‌شود. دوز مصرفی 150 میلی گرم روزانه به صورت خوراکی تقسیمی هر 8 الی 12 ساعت می‌باشد. همچنین در صورت مراجعه به پزشک یا بیمارستان تا بیش از 400 میلی گرم در روز و در صورت بستری شدن تا بیش از 600 میلی گرم در روز استفاده می‌شود.
  2. مقدار مصرف این دارو در اشکال Oleptro (انتشار طولانی)، 150 میلی گرم روزانه به صورت خوراکی تجویز می‌شود که ممکن است با افزایش 75 میلی گرم در روز در 3 روز افزایش یابد.
  3. دوز مصرفی برای بی‌خوابی 50-100 میلی گرم روزانه به صورت خوراکی با نسخه پزشک قابل استفاده است.
  4. دوز اولیه برای رفتار پرخاشگرانه 50 میلی گرم به صورت خوراکی هر 12 ساعت می‌باشد. همچنین دوز نگهداری 75-400 میلی گرم در روز تقسیم 6 الی 12 ساعت به صورت خوراکی تجویز می‌شود.
  5. همچنین این دارو برای ترک الکل 100-600 میلی گرم در روز و پیشگیری از میگرن 100 میلی گرم روزانه به صورت خوراکی استفاده می‌شود.

موارد احتیاط

قبل از مصرف قرص ترازودون، اگر به آن یا به نفازودون حساسیت دارید، از مصرف دارو خودداری کنید. این دارو ممکن است حاوی مواد غیرفعالی باشد که می‎‌تواند باعث واکنش‌ای آلرژیک یا مشکلات دیگر شود. در صورت داشتن سوابق پزشکی از جمله سابقه شخصی یا خانوادگی اختلال دوقطبی، سابقه شخصی یا خانوادگی اقدام به خودکشی، بیماری قلبی (مانند ضربان قلب نامنظم، قلب)، بیماری کبد، بیماری کلیوی، مشکلات فشار خون، سابقه شخصی یا خانوادگی گلوکوم (نوع بسته زاویه) و… با پزشک در رابطه با خطرات دارو مشورت کنید.

مصرف داروی ترازودون در برخی بیماران سبب گیجی و خواب آلودگی شده است. در این راستا، از انجام کارهایی که نیاز به هوشیاری بالایی (از جمله رانندگی، کار با ماشین‌آلات و تجهیزات) دارند، خودداری کنید. ترازودون ممکن است باعث ایجاد شرایطی شود که بر ریتم قلب تأثیر می‌گذارد (طولانی شدن QT). طولانی شدن QT به ندرت می‌تواند باعث ضربان قلب سریع یا نامنظم جدی (به ندرت کشنده) و سایر علائم (مانند سرگیجه شدید، غش) شود که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارند. قبل از مصرف دارو با پزشک در رابطه با سوابق پزشکی قلبی یا تداخلات دارویی مشورت کنید.

موارد هشدار استفاده از قرص ترازودون

  1. دارو را کمی بعد از غذا تجویز کنید؛ در صورت بروز خواب‌آلودگی، دوز را کاهش دهید یا بیشتر دوزهای منقسم را به HS بدهید.
  2. اگر نعوظ طولانی مدت یا نامناسب رخ داد، مصرف دارو را قطع کنید. همچنین در بیماران با خطر تشنج احتیاط کنید.
  3. بدتر شدن بالینی و افکار خودکشی ممکن است علیرغم مصرف دارو در نوجوانان و بزرگسالان جوان (24-18 سال) رخ دهد.
  4. داروهایی که با بازجذب سروتونین تداخل دارند با خونریزی همراه بوده‌اند. ترازودون همچنین در برخی بیماران تجمع پلاکتی را مختل می‌کند و در نتیجه خطر خونریزی را افزایش می‌دهد.
  5. سندرم سروتونین بالقوه تهدید کننده زندگی در هنگام مصرف همزمان با داروهایی که متابولیسم سروتونین را مختل می‌کنند (به ویژه MAOI، از جمله MAOI غیرروانپزشکی مانند لینزولید و متیلن بلو IV) گزارش شده است.
  6. این دارو ممکن است روان‌پریشی را در بیماران بدتر یا شیدایی یا هیپومانیا را تشدید کند.
  7. خطر ابتلا به میدریازیس؛ ممکن است حمله زاویه بسته را در بیماران مبتلا به گلوکوم زاویه بسته با زوایای آناتومیک باریک بدون ایریدکتومی ثبت شده ایجاد کند.
  8. طولانی شدن QT با یا بدون تورساد د پونتس و تاکی کاردی بطنی گزارش شده است. همچنین این دارو ممکن است خطر مرتبط با الکتروشوک درمانی (ECT) را افزایش دهد. قبل از شروع درمان با ترازودون، ECT را قطع کنید.

موارد منع مصرف داروی ترازودون

  1. حساسیت مفرط
  2. مشکلات قلبی یا سوابق خاص

هشدار جعبه سیاه داروی ترازودون

  1. در مطالعات کوتاه مدت، داروهای ضد افسردگی خطر تفکر و رفتار خودکشی را در کودکان، نوجوانان و بزرگسالان جوان (کمتر از 24 سال) که داروهای ضد افسردگی برای اختلالات افسردگی اساسی و سایر بیماری‌های روانپزشکی مصرف می‌کنند، افزایش می‌دهد.
  2. این افزایش در بیماران بالای 24 سال مشاهده نشد. همچنین کاهش جزئی در تفکر خودکشی در بزرگسالان بالای 65 سال دیده شد. در کودکان و بزرگسالان جوان، خطرات باید با فواید مصرف داروهای ضد افسردگی سنجیده شود.
  3. بیماران باید از نظر تغییرات در رفتار، بدتر شدن بالینی و تمایل به خودکشی به دقت تحت نظر باشند. این فرایند باید در طول 1-2 ماه اولیه درمان و تنظیم دوز انجام شود. خانواده بیمار باید هرگونه تغییر ناگهانی در رفتار را به ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی اطلاع دهند.
  4. بدتر شدن رفتار و تمایل به خودکشی که بخشی از علائم ارائه نشده است ممکن است نیاز به قطع درمان داشته باشد. این دارو برای استفاده در بیماران اطفال یا برای درمان افسردگی دوقطبی مورد تایید FDA نیست.

مصرف همزمان با داروهای سروتونرژیک

  1. خطر ابتلا به سندرم سروتونین در صورت تجویز همزمان در 14 روز پس از مصرف MAOI، یا همزمان با سایر داروهای قوی سروتونرژیک (مانند SNRIs، SSRIs) وجود دارد.
  2. شروع ترازودون (trazodone) در بیمار تحت درمان با لینزولید یا متیلن بلو IV (تزریق وریدی) به دلیل افزایش خطر ابتلا به سندرم سروتونین منع مصرف دارد. اگر باید لینزولید یا متیلن بلو IV تجویز شود، فوراً مصرف ترازودون را قطع کنید و سمیت CNS را بررسی کنید. زیرا ممکن است کلومیپرامین 24 ساعت پس از آخرین دوز لینزولید یا متیلن بلو یا پس از 2 هفته نظارت، هر کدام که زودتر اتفاق بیفتد، از سر گرفته شود.

عوارض قرص ترازودون (trazodone)

تهوع، استفراغ، اسهال، خواب آلودگی، سرگیجه، خستگی، تاری دید، تغییر وزن، سردرد، درد عضلانی، خشکی دهان، طعم بد در دهان، گرفتگی بینی، یبوست، کاهش تمایل یا توانایی در رابطه جنسی و… برخی از عوارض داروی ترازودون (trazodone) می‌باشد. اگر هر یک از این اثرات ماندگار یا بدتر شد، فورا به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. برخی از عوارض جانبی جدی این دارو شامل کابوس، صدای زنگ در گوش، مشکل در ادرار کردن، خون در ادرار، علائم عفونت (مانند گلودرد که از بین نمی‌رود و تب)، تنگی نفس، درد معده یا شکم و… می‌باشد. در ادامه به برخی از عوارض شایع داروی ترازودون خواهیم پرداخت؛

  1. تاری دید (5-15%)
  2. سرگیجه (20-28%)
  3. خواب آلودگی (24-40%)
  4. خشکی دهان (15-34%)
  5. خستگی (6-15%)
  6. سردرد (10-33%)
  7. تهوع/استفراغ (10-21%)
  8. یبوست (7-8%)
  9. سردرگمی (5-6%)
  10. سرگردانی (<2%)
  11. احتقان بینی (3-6%)
  12. افت فشار خون ارتواستاتیک (<7%)
  13. سنکوپ (<5%)
  14. لرزش (1-5%)
  15. تغییر وزن (5%)
  16. اختلال انزال (2%)
  17. کاهش میل جنسی (1-2%)

عوارض قرص ترازودون (trazodone)

تداخل دارویی ترازودون

  1. تداخلات رده X (پرهیز): آبامتاپیر، آزلاستین (نازال)، برومپریدول، کانیواپتان، داپوکستین، فوسیدیک اسید (سیستمیک)، ایدلالیسیب، لینزولید، متیلن بلو، مهارکننده‌های مونو آمین اکسیداز (ضدافسردگی)، اورفنادرین، اوکسوممازین، پارالدهید، راساژیلین، سافینامید، ساکویناویر، سلژیلین، تالیدومید
  2. افزایش اثرات داروها توسط ترازودون: میرتازاپین، مهارکننده‌های مونو آمین اکسیداز (ضدافسردگی)، نفازودون، آگونیست های اوپیوئیدی، اورفنادرین، اکسی تریپتان، اوکسی‌کدون، پارالدهید، داروهای ضد سایکوز، آزلاستین (نازال)، بلونانسرین، برکسانولون، بوپرنورفین، تضعیف‌کننده‌های CNS، فلونیترازپام، فوس ‌فنی‌توئین، هالوپریدول، متوتری‌مپرازین
  3. افزایش اثرات ترازودون توسط داروها: التریپتان، اردافتینیب، مشتقات ارگوت، اسکتامین، فوس اپرپیتانت، فوس نتوپیتانت، فوسیدیک اسید (سیستمیک)، هیدروکسی‌زین، ایدلالیسیب، گیاه کاوا، لاروترکتینیب، لاسمیدیتان، لمبورکسانت، لینزولید، لیسورید، لوفکسیدین، لورکاسرین (از بازار دارویی ایالات‌متحده جمع‌آوری‌شده)، منیزیم سولفات، سدیم اکسیبات، گیاه علف چای، استریپنتول، اسپند، تتراهیدروکانابینول، تتراهیدروکانابینول و کانابیدیول
  4. کاهش اثرات ترازودون توسط داروها: القاکننده‌های قوی و متوسط CYP3A4، دابرافنیب، دفراسیروکس، انزالوتامید، اردافتینیب، فوس‌ فنی‌توئین، ایووسیدنیب، میتوتان، فنی‌توئین، ساریلومب، سیلتوکسیمب، گیاه علف چای، توسیلیزومب

مصرف قرص ترازودون (trazodone) در دوران بارداری و شیردهی

مطالعات آینده‌نگر منتشر شده، مجموعه‌های موردی و گزارش‌های موردی طی چندین دهه با استفاده در زنان باردار، خطرات مرتبط با دارو برای نقایص مادرزادی، سقط جنین یا پیامدهای نامطلوب مادر یا جنین را شناسایی نکرده‌اند. هنگام قطع یا تغییر درمان با داروهای ضد افسردگی در دوران بارداری و پس از زایمان، خطر افسردگی درمان نشده را در نظر بگیرید.زنان باردار در دوران بارداری باید تنها با مشورت و نسخه پزشک اقدام به مصرف دارو کنند.

تاثیر ترازودون در شیردهی

طبق برخی گزارشات، انتقال ترازودون به شیر انسان را گزارش می‌دهند. هیچ اطلاعاتی در مورد تأثیر بر تولید شیر وجود ندارد. داده‌های محدود گزارش‌های پس از بازاریابی، ارتباطی از اثرات نامطلوب بر روی کودک شیرده را شناسایی نکرده است. فواید رشدی و سلامتی تغذیه با شیر مادر باید همراه با نیاز بالینی مادر به درمان و هرگونه عوارض جانبی احتمالی بر روی کودک شیرده یا بیماری زمینه‌ای مادر در نظر گرفته شود.

شرایط نگهداری داروی trazodone

داروی ترازودون (trazodone) باید در دمای اتاق و به دور از نور نگهداری شود. توجه داشته باشید که تمام داروهای شیمیایی و گیاهی از جمله قرص، کپسول، شربت، شیاف، ژل، پماد، کرم و… باید دور از دسترس کودکان و حیوانات نگهداری شوند.

کلام آخر داروی ترازودون

در این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز، به بررسی داروی ترازودون به عنوان یک گزینه درمانی برای افسردگی پرداختیم. نتایج حاصل از تحقیقات نشان می‌دهند که ترازودون به عنوان یک داروی آنتی‌دپرسانت با مکانیسم عمل منحصر به فرد، می‌تواند بهبود قابل توجهی در وضعیت روانی افراد مبتلا به افسردگی ایجاد کند. با این حال، باید توجه داشت که هر دارویی دارای مزایا و معایب خود است و تجویز آن باید توسط پزشک تخصصی انجام شود. نیاز به تحقیقات بیشتر در زمینه اثرات بلند مدت و تأثیرات داروی ترازودون در جوانب مختلف سلامت روانی اهمیت زیادی دارد.

منبع سایت: Medscape

سوالات متداول درمورد ترازودون
بله، قرص ترازودون یکی از داروهایی است که می‌تواند باعث افزایش وزن شود. این دارو یک ضدافسردگی سه حلقه‌ای است که با افزایش اشتها و ذخیره چربی در بدن می‌تواند منجر به افزایش وزن شود. طبق مطالعات انجام شده، حدود 30 درصد از افرادی که قرص ترازودون مصرف می‌کنند، افزایش وزن را تجربه می‌کنند. این افزایش وزن معمولاً در عرض چند هفته یا ماه اول مصرف دارو رخ می‌دهد. میزان افزایش وزن در افراد مختلف متفاوت است و می‌تواند از چند کیلوگرم تا چند ده کیلوگرم باشد.
ترازودون (trazodone) یک داروی ضد افسردگی سه حلقه‌ای است که برای درمان افسردگی، اختلالات خواب و برخی از اختلالات اضطرابی استفاده می‌شود. این دارو همچنین به عنوان یک داروی کمکی برای درمان سندرم ترک الکل و کشیدن سیگار استفاده می‌شود. با این حال، این دارو در برخی بیماران خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش خواهد داد، به همین جهت باید با نسخه و دستور پزشک مصرف شود.
تهوع، استفراغ، اسهال، خواب آلودگی، سرگیجه، خستگی، تاری دید، تغییر وزن، سردرد، درد عضلانی، خشکی دهان، طعم بد در دهان، گرفتگی بینی، یبوست، ناتوانی در رابطه جنسی و… برخی از عوارض داروی ترازودون می‌باشد.
اضطراب، بی‌خوابی، تحریک‌پذیری، سردرد و سرگیجه، تهوع و استفراغ، تعریق، درد عضلانی، گیجی، توهم و تشنج برخی از عوارض قطع ناگهانی ترازودون می‌باشد. توجه داشته باشید که باید برای قطع دارو با پزشک مشورت کرده و دوز مصرفی را تدریجی کاهش دهید.
ترازودون می‌تواند باعث ریزش مو شود. این ریزش مو معمولاً به صورت ریزش موی تلوژن افلوویوم است که یک نوع ریزش موی موقت است. ریزش موی تلوژن افلوویوم معمولاً چند ماه پس از شروع مصرف ترازودون شروع و پس از قطع مصرف دارو برطرف می‌شود.
مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امیر محمدی پور
امیر محمدی پور

قرص ترازودون الان یافت میشه؟

دکتر مریم حق نژاد
دکتر مریم حق نژاد

همراه محترم
سلام
جهت اطلاع از موجودی داروهایی که کمیاب هستند با شماره اطلاعات دارویی 190 تماس بگیرید.
متشکرم