چه کسانی نباید سر‌که سیب بخورند؟

3.7/5 - (3 امتیاز)
سرکه سیب دارای خواص درمانی بسیار زیادی است و از آن برای لاغری و بهبود گوارش استفاده می کنند. اما گاهی اوقات نوشیدن سرکه سیب برای فرد خطر آفرین می شود. در مقاله چه کسانی نباید سرکه سیب بخورند؟ ما به شما می گوییم که این نوشیدنی برای چه کسانی خطر دارد. همراه ما باشید.
چه کسانی نباید سر‌که سیب بخورند

گرچه ما اکثراً در مورد فواید سرکه سیب شنیدیم، اما باید بدانیم که سرکه سیب عوارض و محدودیت‌هایی نیز برای برخی از افراد دارد. سرکه سیب یکی از محصولات طبیعی و معروف است که در آشپزی و به عنوان یک ماده مفید در درمان و رفع برخی عارضه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. سرکه سیب یک منبع غنی از آنتی اکسیدان، پکتین و اسید استیک است که در کنترل قند خون، کاهش تری گلیسرید، چربی سوزی و تولید انسولین کاربرد دارد. اما در مواردی خاص، مصرف سرکه سیب می‌تواند به برخی افراد آسیب بزند و برای سلامتی این افراد ضرر داشته باشد. در ادامه به عوارض سرکه سیب و چه کسانی نباید سر‌که سیب بخورند، پرداخته خواهد شد.

مصرف سرکه سیب به چه افرادی توصیه نمی‌ شود؟

گرچه خواص متعددی برای سرکه سیب ذکر می‌شود و به‌خصوص تاثیر سرکه سیب در لاغری، سبب تمایل افراد زیادی برای مصرف آن می‌شود؛ اما در شرایط خاص، مصرف این ماده می‌تواند مضر باشد. میزان اسیدیته اسید استیک سرکه سیب برای دستگاه گوارش و غشاهای مخاطی دهان انسان، می‌تواند زیادی قوی باشد؛ به همین خاطر مصرف سرکه سیب به صورت رقیق شده با آب، بیشتر توصیه می‌شود. برخی افراد به دلیل ویژگی های خاص سلامتی خود نمی‌توانند از سرکه سیب استفاده کنند؛ این افراد معمولاً شامل این گروه‌ها می‌شوند:

  • مصرف سرکه سیب در افراد مبتلا به زخم معده و ضعف اعصاب، آسیب زا خواهد بود.
  • افراد مسن دارای مزاج سودایی نیز بهتر است از سرکه سیب استفاده نکنند.
  • افرادی که دارای حساسیت به سیب یا محصولاتی که از سیب تولید می‌شوند هستند و یا مشکلات خاصی مثل آلرژی‌های شدید به مواد غذایی دارند، باید از مصرف سرکه سیب پرهیز کنند تا عوارض ناخواسته ایجاد نشود.
  • افراد با مشکلات و حساسیت‌های پوستی شدید.
  • افرادی که مشکلات گوارشی از قبیل ترشح زیاد اسید دارند.
  • افرادی که دارای زخم یا سوختگی در دهان یا گلوی خود هستند، بهتر است از مصرف سرکه سیب خودداری کنند تا جلوی تحریک و التهابات بیشتر گرفته شود.

بیشتر بخوانید: خواص سرکه سیب برای لاغری

عوارض و آسیب های احتمالی ناشی از مصرف سرکه سیب

سرکه سیب

مصرف مقادیر معقول و معمولی سرکه سیب معمولاً ایمن و بی خطر است، اما مصرف بیش از حد آن ممکن است به برخی از آسیب‌ها و عوارض احتمالی منجر شود. سرکه سیب معمولاً برای اکثر افراد، بدون مشکل استفاده می‌شود؛ اما برخی افراد به خاطر شرایط خاص و مشکلات گوارشی، دچار عوارض جانبی سرکه سیب می‌شوند. این عوارض و مشکلات می‌تواند موارد زیر را شامل شود:

  • آسیب به مری و دستگاه گوارش: این عارضه می‌تواند نتیجه‌ی مصرف بیش از اندازه‌ی سرکه و در نتیجه باعث تحریک معده و تولید مخاط معده و مری شود که سبب ایجاد علائمی همچون سوزش معده، دل‌پیچه مداوم و گرفتگی دائم عضلات شکمی می‌شود. همچنین مصرف اندازه‌های بالا از سرکه ممکن است به تخریب عضلات معده منجر شود.
  • افزایش سطح اسیدیته خون: در صورت استفاده زیاد از سرکه سیب ممکن است باعث افزایش اسیدیته خون شود و می‌تواند برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند، مخرب باشد و یا در مواردی مصرف زیاد سرکه ممکن است بر سطح قند خون تأثیر بگذارد، به ویژه برای افرادی که دارای مشکلات قند خونی مانند دیابت هستند.
  • آسیب به دندان‌ها: اسید استیک موجود در سرکه می‌تواند تغییر شیمیایی ایجاد کرده و باعث خوردگی دندان‌ها و فرسایش مینای دندان شود. در این صورت مصرف سرکه سیب به‌ مدت طولانی، به خاطر اسیدی بودن سرکه می‌تواند روی مینای دندان‌ها اثر بگذارد و باعث خراشیدگی و آسیب دندان شود. مصرف سرکه سیب به صورت رقیق شده با آب، می‌تواند از شدت این آسیب تا حد زیادی بکاهد.
  • حساسیت پوستی: برخی از افراد ممکن است با مصرف سرکه سیب، حساسیت یا خارش پوستی را تجربه کنند. در چنین مواردی توصیه می‌شود حتما پیش از استفاده از سرکه سیب، با پزشک یا کارشناس تغذیه مشورت کرده و مقدار مناسب و نحوۀ استفاده را به دقت رعایت کنید.
  • کاهش سطح پتاسیم خون: مصرف زیاد سرکه سیب می‌تواند سبب هیپوکالمی یا همان سطح پایین پتاسیم خون شود. این مشکل تراکم و استحکام استخوان‌ها را کاهش خواهد داد.
  • سوختگی گلو و مری: اسیدیته بالای سرکه سیب به خصوص در صورت نوشیدن آن به صورت خالص، می‌تواند سبب ایجاد تحریک و سوختگی گلو شود. تداوم مصرف سرکه سیب به صورت خالص، ممکن است سبب ایجاد حساسیت در گلو و مری شود.

اگر برای تاثیر سرکه سیب در لاغری، از آن استفاده می‌کنید، اما گوارشتان نسبت به آن حساس است، می‌توانید اقدام به خرید قرص‌ لاغری گیاهی که در ترکیبات آن‌ها از سرکه سیب استفاده شده، نمایید.

بهتر است هرگز مقدار زیادی از سرکه سیب مصرف نشود چراکه عوارض و آسیب‌های جانبی در پی‌خواهد داشت و اگر نگران هرگونه عوارض جانبی هستید، به پزشک متخصص مراجعه کنید.

توصیه های پزشکی در رابطه با مصرف سرکه سیب

سرکه سیب

استفاده از سرکه سیب به میزان معقول و به‌جا نه تنها ضرری ندارد، بلکه برای سلامتی نیز مفید است، امّا برخی نکات مهم را باید در نظر داشت که پزشکان آنها را در رابطه با مصرف درست سرکه سیب بسیار توصیه می‌کنند:

  • مقدار استفاده از سرکه سیب را کنترل کنید: درست است که سرکه سیب به دلیل خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی و آنتی‌اکسیدانی که دارد، می‌تواند برای سلامتی ما مفید باشد؛ اما بهتر است مقدار مصرف سرکه سیب را کنترل کنیم. مصرف زیاد سرکه سیب ممکن است به دلیل اسیدی بودنش، باعث آسیب به دستگاه گوارش شود. همچنین مصرف پیش از حد آن می‌تواند باعث اختلالات خون رسانی به بدن شود. با توجه به توصیه‌های پزشکان، بهتر است هر روز حداکثر یک تا دو قاشق غذاخوری سرکه سیب مصرف کنید و لزوماً از مصرف بیش از حد ممکن پرهیز کنید. قبل از استفاده از سرکه سیب حتماً با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت و نظرخواهی کنید.
  • به کیفیت سرکه سیب توجه کنید: بهتر است سرکه بدون افزودنی‌های مصنوعی را انتخاب کنید. کیفیت سرکه سیب معمولاً به عوامل مختلفی مانند محتوای اسیدی، آلودگی، رنگ، عطر و طعم برمی‌گردد. از جهت محتوای اسیدی، اسید استیک موجود در سرکه سیب می‌تواند نشاط‌آور باشد، ولی وجود بیش از حد، ممکن است باعث تحریک معده شود. علاوه بر این، بررسی کنید که سرکه سیب خالی از آلودگی و ناخالصی باشد. رنگ، عطر و طعم هم یکی از عوامل مهمی است که می‌تواند کیفیت سرکه را مشخص کرده و اطلاعاتی درباره‌ی کیفیت آن به ما بدهد. بهتر است سرکه سیبی که شفاف، زردی طبیعی دارد و بوی تند و طعم ترش خوبی دارد، را انتخاب کنید.
  • در صورت وقوع حساسیت یا علائم ناراحتی با پزشک مشورت کنید: همواره این نکته بسیار مهم است که در صورت وقوع حساسیت یا علائم ناراحتی ناشی از مصرف سرکه سیب، بهتر است به متخصص تغذیه یا پزشک خود مراجعه کنید. ممکن است این علائم ناشی از واکنش‌های حساسیتی مانند؛ تورم، خارش، آبریزش، تنگی نفس یا دیگر عوارض جانبی باشند. مصرف سرکه سیب برای برخی افراد ممکن است مناسب نباشد و بهتر است که نظر پزشک خود را در این زمینه بپرسید.
  • سرکه سیب را با غذاهای مختلف مصرف کنید: به خاطر تند و تیز بودن سرکه سیب و احتمال ایجاد حساسیت در گلو، مری و روده در صورت نوشیدن خالص آن، بهتر است که به صورت رقیق شده با آب یا در غذا استفاده شود. سرکه سیب را می‌توان به عنوان یک افزودنی خوشمزه و مفید در تهیه بسیاری از غذاها استفاده کرد. البته باید توجه داشته باشید که مصرف سرکه باید با اندازه مناسب صورت گیرد، چراکه برای افرادی که دارای حساسیت هستند می‌‎تواند خطرآفرین باشد، از طرفی این نکته را باید توجه کرد که بالاترین مقدار مصرف سرکه سیب، چیزی در حدود دو قاشق غذاخوری در روز می‌باشد.

سخن نهایی

در مقاله چه کسانی نباید سرکه سیب بخورند ؟ یافتیم که سرکه سیب معمولاً به عنوان یک مکمل غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما برخی افراد ممکن است به دلیل مشکلات سلامتی خاص یا داروهایی که مصرف می‌کنند، نباید از سرکه و مکمل‌های آن استفاده کنند. همانطور که به تفصیل در این مقاله اشاره کردیم، اسیدیته بالای سرکه سیب برای افرادی که ناراحتی گوارش و معده و یا کسانی که دیابت دارند، می‌تواند مضر باشد. به طور کلی در مصرف سرکه سیب بایستی اعتدال رعایت شود و مصرف بیش از حد آن حتی برای افرادی که در دسته‌های گفته شده جای نمی‌گیرند نیز می‌تواند خطرآفرین باشد. نظرات خود را با ما در بخش کامنت مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز در میان گذارید.

مطالب مرتبط
برچسب: سلامت بدن
دسته بندی: مقالات گوناگون
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها