بیماری پارافیلیا یا انحراف جنسی را بشناسید

امتیاز دهید

اکثر ما در دنیای اطراف خود اخبار مختلفی از برخی رفتارهای نابجای جنسی می‌شنویم، که این اخبار اکثرا پیرامون مسائلی چون کودک آزاری است. اما باید دانست که بیماری پارافیلیا یا انحراف جنسی به کودک آزاری به لحاظ جنسی، ختم نشده و حالت‌های مختلفی دارد. در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز به بررسی […]

بیماری پارافیلیا یا انحراف جنسی

اکثر ما در دنیای اطراف خود اخبار مختلفی از برخی رفتارهای نابجای جنسی می‌شنویم، که این اخبار اکثرا پیرامون مسائلی چون کودک آزاری است. اما باید دانست که بیماری پارافیلیا یا انحراف جنسی به کودک آزاری به لحاظ جنسی، ختم نشده و حالت‌های مختلفی دارد. در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز به بررسی جنبه‌های مختلف بیماری پارافیلیا یا انحراف جنسی خواهیم پرداخت…

آنچه در این مقاله می خوانیم

با این بیماری بیشتر آشنا شوید

بیماری پارافیلیا یک علاقه جنسی با تمرکز بر یک بخش خاص از بدن است. این مشکل می‌تواند هر بخشی از بدن، مانند مو، سینه یا باسن باشد. شايعترين شکل ناپيوسته، پارافیلیا علاقه به پاهاست. به این صورت که فرد بیش از هرچیز با دیدن پای شرکای جنسی، تحریک می‌شود. پارافیلیا در اشکال مختلف ظاهر می‌شود و یک یا چند نوع آن می‌تواند در یک فرد وجود داشته باشد. یادگارخواهی، بچه‌بازی، نمایشگری، نظربازی، مازوخیسم جنسی، مبدل پوشی، مالش و سادیسم از انواع مختلف پارافیلیاست.

جنبه‌ها و حالت‌های مختلف بیماری پارافیلیا اگرچه در میزان و شدت با هم متفاوت هستند، اما اما تمامی آنها در اکثریت جامعه نامعقول شناخته می‌شود.

بیماری پارافیلیا مشکلات کنترل تکانه جنسی است که با تخیلات، امیال و رفتارهای مکرر جنسی متمرکز بر اشیاء، فعالیت‌ها یا موقعیت‌های غیرمعمول مشخص می‌شود که برای دیگران از لحاظ جنسی محرک به نظر نمی‌آید. با این که این بیماری در میان اختلالات دسته بندی می‌شود، اما بحث در مورد دلایل به وجود آمدن و درمان آن همچنان در میان پزشکان ادامه دارد.

رفتارهای بیماران مبتلا به بیماری پارافیلیا یا انحراف جنسی، انحراف خوانده شده و در صورتی که این رفتارها، منجر به آسیب به روند زندگی فرد شود، باید تحت کنترل و درمان قرار گیرد.

X-Ade
قرص تقویت قوای جنسی آقایان
قیمت: 861.000 تومان
قیمت با تخفیف:439.000 تومان
X-Ade
قرص تقویت قوای جنسی آقایان
قیمت اصلی: 861.000 تومان
قیمت با تخفیف: 439.000 تومان

از آنجایی که برخی از بیماران مبتلا به پارافیلیا، متاهل هستند، به دلیل اینکه به روش‌های مختلف غیر از تماس فیزیکی و برقراری رابطه زناشویی با همسر، دچار برانگیختگی و لذت جنسی می‌شوند به دنبال سیری جنسی، میل کمتری به برقراری رابطه با همسرشان دارند، درنتیجه در زندگی زناشویی دچار مشکل می‌شوند. مثلا در مدل یادگارخواهی فرد با دیدن کفش پاشنه بلند، جوراب یا دیگر وسایل جنس مخالف دچار برانگیختگی جنسی می‌شود و اغلب حین رابطه با همسر خود هم تمایل دارد برای تحریک بیشتر از این اشیا کمک بگیرد. اما به دلیل اینکه نمی‌تواند پیرامون مشکل و آنچه که در ذهنش می‌گذرد با او صحبت کند، تلاش می‌کند کمتر به رابطه تن دهد.

بیماری پارافیلیا تا چه حد غیر طبیعی است؟

داشتن تخیلات یا رفتارهای پارافیلیایی همیشه هم به معنای مبتلا بودن به بیماری روانی نیست. این تخیلات ممکن است در اشکال بسیار خفیفی وجود داشته باشند و باعث اختلال کارکرد فرد و مانع ایجاد روابط سالم فرد با دیگران نشده و به پیگرد قانونی منجر نشود. ممکن است این تمایلات در حد تخیلات در زمان فعالیت جنسی باقی بمانند. پزشکان بر این باورند تا زمانی که رفتارهای ناشی از این بیماری، باعث ایجاد اختلال در زندگی روزمره نشود، نیاز خاصی به مشاوره و درمان ندارد.

آیا این بیماری جرم است؟

نکته اصلی اینجاست که خوشبختانه اکثر حالت‌های پارافیلی‌ها نادر بوده و در میان مردان بیش از زنان شیوع دارند. با اینکه در بسیاری از این اختلالات، رفتارهای پرخاشگرانه و تهاجمی دیده می‌شود، در مواردی هم تهاجمی یا آسیب‌رسان به دیگران نیستند. لازم به ذکر است در میان انواع اختلالات مواردی چون پدوفیلی، نمایشگری، چشم چرانی، دیگرآزاری و مالشگری جرم محسوب می‌شوند. به طور کلی تمرکز مدل‌های روان‌شناختی بر رابطه بین هورمون‌ها، رفتارها و دستگاه عصبی بدن با میل به رفتارهای پرخاشگرانه و ترشح هورمون‌های جنسی مردانه است.

علت ایجاد بیماری پارافیلیا یا انحراف جنسی چیست؟

در مورد علت ایجاد این بیماری با اینکه هنوز به صورت دقیق معلوم نیست، برخی کارشناسان ضربه‌های عاطفی مثل سواستفاده جنسی در کودکی را مقصر می‌دانند. محققان دیگر هم بر این باورند که این اشیاء یا موقعیت‌ها وقتی به صورت عامل تحریک جنسی این افراد درمی‌آیند که به صورت مکرر باعث فعالیت جنسی خوشایندی شده باشند. بر مبنای مدل‌های یادگیری رفتاری، کودکی که قربانی یا تماشاگر رفتارهای نامناسب جنسی بوده است، تقلید این رفتارها را فرا می‌گیرد و در آینده میل بیشتری برای انجام این رفتارها خواهد داشت. بر اساس مدل‌های جبران کمبودها، این افراد از ارتباط جنسی طبیعی و مورد پذیرش جامعه، محروم هستند؛ بنابراین به‌دنبال ارضای جنسی از طریق رفتارها و ابزارهایی هستند که موردپذیرش جامعه نیست.

چه زمانی این بیماری مشکل زاست؟

در اغلب موارد افراد مبتلا به پارافیلی در ایجاد رابطه شخصی و جنسی با دیگران مشكل دارند. بسیاری از علائم این بیماری در دوران نوجوانی آغاز می‌شود و تا بزرگسالی ادامه پیدا می‌کند. شدت و بروز تخیلات پارافیلی در هر فردی متفاوت بوده و ممکن است با افزایش سن کمتر شود.

بیماری پارافیلیا یا انحراف جنسییکی از مواردی که این بیماری را بیشتر در تیررس بررسی قرار می‌دهد، تاثیر این بیماری بر روابط زناشویی و آمار طلاق است. بسیاری از افراد که به این اختلالات دچار می‌شوند با همسر خود به مشکل خواهند خورد. طبق صحبت‌های برخی افراد مبتلا به مشاوران خود، آنها از بیان مشکل با همسر خود شرم داشته و همسر آنها تصور می‌کرده و کاهش میل همسرشان به آنها به دلیل خلا محبتی است. گفتنی است اکثر افراد مبتلا به این اختلالات تصور می‌کردند با ازدواج و در بستر صحیح قرار گرفتن رفتارهای جنسی، مشکلشان حل می‌شود، در صورتی که سرکوب این احساسات، اغلب باعث وخیم‌تر شدن اوضاع می‌شود.

بیان انواع بیماری پارافیلیا یا انحراف جنسی

انحرافات جنسی شامل انواع مختلفی از حالت‌ها می‌شود که اکثر آنها درمان‌های مشابه‌ای دارد.

پدوفیلی

افراد مبتلا به پدوفیلی، رفتارها و امیالی شامل فعالیت جنسی با کودکان کمتر از دوازده سال و نابالغ دارند. این رفتارها ممکن است شامل طیفی از رفتار شامل برهنه‌کردن تا تماس جنسی اجباری باشد. برخی از مبتلایان به پدوفیل عمل جنسی را فقط با کودکان انجام می‌دهند و به بزرگسالان تمایلی ندارند. برخی دیگر فقط با خانواده و بستگان نزدیک این كار را انجام می‌دهند و گاهی هم بچه‌های دیگر قربانی می‌شوند.

خودآزاری جنسی (مازوخیسم)

این اعمال خودآزارانه ممکن است به توهین شفاهی محدود یا شامل کتک خوردن، بستن دست و پا و دیگر موارد سواستفاده باشد. افراد مبتلا به این عارضه بر تخیلات، امیال و رفتارهایی متمرکزند که شامل عمل واقعی مورد توهین قرار گرفتن و کتک خوردن است یا هر چیز دیگری که باعث رنج بردن آنها شود تا به ارضای جنسی برسند.

دیگرآزاری (سادیسم)

افراد مبتلا به این نوع از اختلال، تنها زمانی به لذت کامل جنسی می‌رسند که شریک جنسی خود را شکنجه داده و یا به وی توهین کنند.

دیگرپوشی (ترانسوستیسم)

در این عارضه که به آن فتیشیسم دیگرپوشانه هم گفته می‌شود، پوشیدن لباس زنانه باعث تحریک جنسی یا تشدید تحریک جنسی در مردان می‌شود. دیگرپوشی به خودی خودی اشکالی ایجاد نمی‌کند، به جز اینکه فرد برای برانگیختگی یا تجربه لذت جنسی به آن نیازمند است.

برخی از مردان به پوشیدن لباس زیر زنانه کفایت کرده و برخی دیگر مایلند یک مرد موهای زنانه‌ای هم داشته باشد.

چشم‌چرانی

این اختلال به معنی رسیدن به تحریک جنسی از طریق مشاهده شخص بی‌خبر در حال برهنه شدن یا در حال انجام فعالیت جنسی است. فرد چشم‌چران ممکن است به خودارضایی هم دست بزند و به دنبال تماس جنسی با فردی که مشاهده می‌کند، نیست.

لازم به ذکر است که اعتیاد به دیدن فیلم‎های پورنو هم جز همین دسته بندی به شمار می‌آید.

یادگارپرستی

امیال جنسی فرد مبتلا به فتیشیسم یا یادگارپرستی بر اشیا تمرکز دارد. این افراد با پوشیدن یا لمس یک شی به تحریک جنسی می‌رسد؛ برای مثال جوراب زنانه، لباس و کفش زنانه و…

فرد یادگارپرست امکان دارد روابط با همسر خود را کنار بگذارد یا فعالیت‌های جنسی را با این تمایلات ترکیب کند. وقتی شی یادگار به تنها دلیل تحریک میل جنسی فرد تبدیل می‌شود، فرد آمیزش جنسی با همسر را کاملا ترک می‌كند.

نمایشگری

نمایشگری شامل نشان دادن دستگاه تناسلی به یک یا چند فرد غریبه است. تماس واقعی جنسی با قربانی نادر است اما ممکن است فرد حین نمایشگری یا تخیل درباره آن به خودارضایی نیز بپردازد.

مالشگری

در اغلب موارد، این رفتار را مردان در محیط‌های شلوغ با زنان انجام می‌‌دهند. این عارضه نیز ممکن است برای فرد مبتلا مشکلات قانونی به دنبال داشته باشد. در فرد دچار این مشکل، کانون امیال جنسی، لمس یا مالش دستگاه تناسلی به بدن یک فرد ناآشنا است.

مطالب مرتبط
دسته بندی: سلامت جنسی
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها