نوشیدن نوشابه چه خطری برای معده دارد؟

4.9/5 - (35 امتیاز)

نوشیدن نوشابه هرچند اتفاقی شاید روزمره و بی خطر به نظر آید، اما در طولانی مدت اگر تبدیل به عادت شود، می تواند خطرات جبران ناپذیری برای تمام قسمت های بدن داشته باشد. اوج خطرات نوشیدن نوشابه حتی نوشابه های به ظاهر رژیمی را می توان در سلامت استخوان ها، معده و مینای دندان ها […]

نوشیدن نوشابه چه خطری برای معده دارد؟

نوشیدن نوشابه هرچند اتفاقی شاید روزمره و بی خطر به نظر آید، اما در طولانی مدت اگر تبدیل به عادت شود، می تواند خطرات جبران ناپذیری برای تمام قسمت های بدن داشته باشد. اوج خطرات نوشیدن نوشابه حتی نوشابه های به ظاهر رژیمی را می توان در سلامت استخوان ها، معده و مینای دندان ها مشاهده نمود.

در این مطلب سعی داریم با گوشه ای از مضرات نوشیدن نوشابه برای معده بیشتر آشنا شویم…

آنچه در این مقاله می خوانیم

نکته مهم

شاید این نکته تکراری باشد، اما بسیار مهم است! شما نباید به هیچ عنوان در حین غذا خوردن مایعات بخصوص مایعات سرد مصرف نمایید.

متخصصان بر این باورند که هر گونه همراهی غذا با ماست، ترشی و مایعات می تواند به شدت به سیستم گوارش معده آسیب بزند. در این راستا تنها مواد غذایی توصیه شده به عنوان مکمل غذا، سبزی خوردن و زیتون است که در این باره در مقاله “همه چیز درباره مصرف زیتون با غذا” را به شما توصیه می کنیم!

یک فکر اشتباه

گاه برخی افراد تصور می کنند که برای رفع برخی مشکلات گوارشی خود باید به نوشیدن نوشابه روی بیاورند، این فکر غلط به مشکلات گوارشی افراد دامن نیز خواهد زد.

غذاهای چرب دیر هضم تر هستند اما دستگاه گوارش بدن برای هضم غذا نیازی به نوشابه ندارد و نباید با هدف تسریع هضم غذا نوشابه مصرف کرد. پس از مصرف غذاهای چرب اگر نوشابه و یا هر مایع دیگری مصرف شود، موجب رقیق شدن اسیدهای گوارشی می‌ شود و درنتیجه هضم غذا با مشکل مواجه خواهد شد.

نوشیدن نوشابه چه خطری برای معده دارد؟

گفتنی است افرادی که با مشکل ترشح زیاد و یا کم اسید معده روبه رو هستند، باید با مراجعه به پزشک و درمان دارویی مناسب، این مشکل را حل کنند؛ مصرف نوشابه نه تنها تاثیری در این زمینه ندارد، بلکه عوارض جبران ناپذیری نیز به همراه دارد.

نوشابه و خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده

میزان بالای شکر انواع نوشابه ها، میزان انسولین را افزایش داده و همین امر می ‌تواند سلول ‌های سرطان لوزالمعده را افزایش دهد.

خطر اسیدی شدن معده

نوشابه ها به علت وجود اسيد فسفريک و دی اكسيد كربن در تركيبات خود اسیدی هستند؛ pH نوشابه های گازدار بين ۲.۵ تا ۳.۵ بوده كه موجب پديد آمدن محيطی اسيدی در معده می شوند.

نوشیدن نوشابه چه خطری برای معده دارد؟

در تمام طول سيستم گوارش تنها معده قادر به مقاومت در برابر چنين محيط اسيدی می باشد. اما در ديگر اعضای سيستم گوارش بدن مانند دهان، گلو و مری در پی مصرف نوشابه های گازدار محيط اسيدی ناهنجاری ايجاد می گردد. چرا كه مخاط دهان، گلو و مری بسيار در برابر اسيد حساس و آسيب پذير می باشند. بوی بد دهان، اختلال در هضم، از بین رفتن مینای دندان و… از آسیب های اسیدی شدن فضای سیستم گوارش می باشد.

همچنین گفتنی است اسيد فسفريک موجود در نوشابه نيز با رقابت با اسيد هيدروكلريک معده عملكرد صحيح معده را تحت تاثير قرار می دهد. هنگامی كه معده ناكارآمد می گردد، غذای مصرفی گوارش نيافته باقی مانده و سبب سو هاضمه و نفخ می شود.

مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها