بدترین عوارض قرص های لاغری

2/5 - (1 امتیاز)
قرص لاغری را اگر از مراکز معتبر مثل داروخانه نخرید، ممکن است با عوارضی جبران ناپذیر مواجه شوید. مثل اعتیاد و وابستگی یا افزایش احتمال افسردگی و تمایل به خودکشی کردن. سردرد، سرگیجه و مشکلات گوارشی از عوارض معمول قرص ها لاغری به حساب می‌آیند.
عوارض قرص های لاغری

حتما شما هم بارها و بارها با تبلیغات دروغین و تعجب‌آور تاثیر قرص‌های لاغری در کوتاه‌مدت مواجه شده‌اید. تبلیغاتی مثل اینکه در عرض 3 روز 10 کیلو وزن کم کنید یا اینکه بدون رژیم و ورزش لاغر شوید! لاغری در صورتی اتفاق می‌افتد که کالری‌سوزی شما افزایش یابد یا مقدار کالری دریافتی‌تان در طی روز کمتر از مقدار کالری باشد که می‌سوزانید. متاسفانه بسیاری از افراد فریب تبلیغات دروغین بعضی از انواع قرص لاغری را می‌خورند و خود را درگیر عوارضی می‌کنند که گاه جبران‌ناپذیر هستند. عوارض قرص های لاغری ممکن است مشکلات گوارشی، اعتیاد، سردرد، بی‌خوابی، افزایش فشار خون و … باشد.

عوارض قرص های لاغری

در ابتدا باید بگوییم که عوارض قرص های لاغری به نوع آنها و ترکیبات بکار رفته در آنها بستگی دارد. ما در اینجا به مهم‌ترین این عوارض اشاره می‌کنیم:

اعتیاد؛ از بدترین عوارض قرص‌های لاغری

  • برخی از قرص‌های لاغری که در فضای مجازی تبلیغاتی گسترده در مورد آنها صورت می‌گیرد، حاوی مواد مخدری همچون شیشه هستند. شیشه باعث می‌شود اشتها کم شود و در نتیجه لاغری اتفاق بیفتد. اما در کنار این مزیت، عوارضی هم وجود دارد. عوارض شیشه، افزایش ضربان قلب و خشکی دهان است. به دنبال مصرف قرص‌های لاغری حاوی شیشه یا  آمفتامین در دراز مدت ممکن است فرد به شدت پرخاشگر شود و افکار خطرناکی در ذهن وی پدید آید.

از دیگر عوارض داروهای کاهنده وزن که مشتق شده از آمفتامین هستند می‌توان به یبوست، خشکی دهان، بی قراری و بی‌خوابی اشاره کرد. عوارض قرص گلوریا و عواض قرص لاغری رزبری یا بلوبری ممکن است به وجود شیشه در آنها مربوط باشد. این قرص‌ها تائیدیه وزارت بهداشت را ندارند.

لازم است همینجا به شما تاکید کنیم که اگر تمایل به مصرف و خرید قرص لاغری دارید، حتما این قرص را از داروخانه‌ها تهیه نمایید. قرص‌های لاغری که در داروخانه به فروش می‌رسند، تائیدیه وزارت بهداشت دارند و در آنها از ترکیبات خطرناک و اعتیادآور استفاده نمی‌شود. پس با خیال راحت می‌توانید از آنها استفاده کنید.

اعتیاد به قرص های لاغری

افزایش فشار خون

بسیاری از داروهای کاهش وزن که به عنوان آمین‌های سمپاتومیمتیک شناخته می‌شوند، قلب را تحریک کرده، فشار خون را افزایش می‌دهند و منجر به سریع شدن ضربان قلب می‌شوند. آسیب به قلب از عوارض قرص های لاغری می‌تواند باشد.

آسیب به کبد

مهارکننده‌های لیپاز مانند قرص‌هایی همچون اورلیستات در بعضی موارد ممکن است منجر به آسیب کبدی شوند. اگر علائمی همچون خارش، زردی پوست یا چشم، درد معده، از دست دادن اشتها، تغییر رنگ در ادرار و مدفوع و رنگ‌پریدگی را احساس کردید، حتما جهت بررسی‌های بیشتر در مورد اینکه آسیبی به کبد وارد نشده باشد، به پزشک مراجعه نمایید.

افسردگی و تمایل به خودکشی

از دیگر عوارض قرص های لاغری به افزایش ریسک ابتلا به افسردگی می‌توان اشاره کرد. ریمونابانت ماده‌ای است که در بعضی قرص‌های لاغری مورد استفاده قرار می‌گیرد و روی کاهش اشتها تاثیر مثبت دارد. نام تجاری ریمونابانت، آکومپلیا است. این دارو به مبتلایان به دیابت هم می‌تواند کمک کند تا سطح قند خون خود را کاهش دهند. اما گزارش‌ها نشان داده که افسردگی و تمایل به خودکشی از عوارض مصرف این ماده در طولانی مدت می‌تواند باشد.

حمله قلبی و سکته مغز

بعضی از قرص‌های لاغری حاوی سیبوترامین هستند. سیبوترامین، دارویی برای کاهش اشتها است که با نام‌های تجاری ریداکتیل و مریدیا شناخته می‌شود. سردرد، بی‌خوابی، خشکی دهان و یبوست از عوارض رایج این دارو است. اما عوارض قلبی و سکته مغزی هم در لیست عوارض این دارو برای لاغری وجود دارد. به همین دلیل در بسیاری از کشورها مصرف قرص‌های لاغری حاوی سیبوترامین تائید نشده و ممنوع است.

عوارض قرص لاغری

دیگر عوارض رایج قرص های لاغری

در این جدول با توجه به نوع داروی لاغری، عوارض معمول آن را به طور خلاصه ذکر کرده‌ایم:

نام تجاری دارو عوارض جانبی دارو
فنترمین افزایش فشار خون، افزایش ضربان قلب، بی‌خوابی، بی‌قراری، وابستگی به دارو.
اورلیستات لکه‌بینی، نفخ معده، نرم شدن بیش از حد مدفوع
فن‌دی‌مترازین افزایش فشار خون، ضربان قلب، بی‌خوابی، عصبی بودن، بی قراری، وابستگی
بوپروپیون و نالترکسون حالت تهوع، استفراغ، سردرد، خستگی، یبوست، سرگیجه، مشکل در خواب، خشکی دهان، اسهال، افزایش فشار خون، اضطراب، ضربان قلب سریع، لرزش، گرگرفتگی
مت‌آمفتامین افزایش فشار خون و ضربان قلب، بی‌خوابی، عصبی بودن، بی قراری، وابستگی
بنزفتامین افزایش فشار خون، ضربان قلب، بی خوابی، عصبی بودن، بی قراری، وابستگی
کپسول فنترمین و توپیرامات احساس گزگز یا بی‌حسی، سرگیجه، بی‌خوابی، یبوست، خشکی دهان
ساکسندا (لیراگلوتاید) حالت تهوع و استفراغ، اسهال، یبوست، سرگیجه، سردرد، سوزش سر دل، خستگی، سرگیجه، درد معده، گاز معده، خشکی دهان، قند خون پایین در دیابت نوع 2، افزایش ضربان قلب، افزایش چربی
ویگووی (سماگلوتاید) حالت تهوع، استفراغ، سرگیجه، اسهال، سردرد، نفخ، سوزش سردل، اختلالات معده
دی اتیل پروپیون یبوست، بی‌قراری، خشکی دهان، افزایش فشار خون و ضربان قلب، بی‌خوابی، عصبی بودن، بی‌قراری، اعتیاد به دارو

قرص‌های لاغری تائید شده توسط FDA

رایج‌ترین عوارض قرص های لاغری را شرح دادیم. خرید قرص لاغری فقط از مرجعی به نام داروخانه مجاز است. هرگز این قرص‌ها را از فروشگاه‌های نامعتبر خریداری نکنید. سازمان غذا و دارو آمریکا مصرف 6 داروی لاغری زیر را برای طولانی مدت زیر نظر پزشک مجاز می‌داند:

بوپروپیون نالترکسون

بوپروپیون + نالترکسون یک داروی ترکیبی است. نالترکسون برای درمان اعتیاد به الکل و مواد مخدر و بوپروپیون برای درمان افسردگی کاربرد دارد. ترکیب این دو دارو با هم روی کاهش وزن تاثیر دارد اما ممکن است فشار خون را افزایش دهد و همچنین ممکن است با عوارضی همچون سردرد، حالت تهوع و یبوست همراه باشد.

لیراگلوتاید

مهم‌ترین کاربرد این دارو کنترل دیابت است اما برای درمان چاقی هم کاربرد دارد. حالت تهوع و استفراغ جزء عوارض قرص های لاغری لیراگلوتاید به شمار می‌آید.

 اورلیستات

اورلیستات روی نحوه جذب چربی در بدن تاثیر گذاشته و باعث لاغری می‌شود. عوارض جانبی این دارو ممکن است افزایش گاز معده و شل شدن مدفوع باشد. در موارد نادر، آسیب کبدی نیز از عوارض مصرف اورلیستات گزارش شده است.

فنترمین-توپیرامات

این دارو نیز ترکیبی است. فنترمین مانند آمفتامین عمل کرده و ممکن است باعث وابستگی شود. افزایش ضربان قلب و فشار خون، بی خوابی، یبوست و عصبی شدن از عوارض قرص های لاغری فنترمین-توپیرامات است.

  مشکلات گوارشی

سماگلوتاید

سماگلوتاید به منظور کنترل دیابت استفاده می‌شود اما در لاغری هم تاثیر مثبت دارد. حالت تهوع، استفراغ، معده درد، سردرد و خستگی از عوارض این دارو می‌تواند باشد.

ستملانوتید

FDA مصرف ستملانوتید را فقط برای افراد بالای 6 سال و در صورتی که یک بیماری وراثتی چاقی داشته باشند، تایید کرده است. در صورتی که فرد به مشکلات زیر مبتلا باشد می‌تواند این قرص را با هدف لاغری زیر نظر پزشک مورد استفاده قرار دهد:

  • کمبود پرواپیوملانوکورتین
  • کمبود پروپروتئین سابتیلیسین-ککسین نوع 1
  • کمبود گیرنده لپتین

این دارو مشکلات ژنتیکی را حل نمی‌کند اما می‌تواند باعث لاغری شود زیرا اشتها را کاهش می‌دهد. لکه‌های پوستی تیره، اسهال، معده درد، افسردگی و افکار خودکشی از عوارض این دارو برای لاغری می‌تواند باشد.

معرفی قرص لاغری بدون عارضه در داروخانه

حالا که با بدترین عوارض قرص های لاغری آشنا شدید ممکن است به این فکر بیفتید که به سراغ قرص‌های لاغری گیاهی بروید. آیا همه قرص‌های لاغری گیاهی موثر هستند؟ صادقانه باید بگوییم که خیر؛ همه این قرص‌ها موثر نیستند و گاه همه تبلیغاتی که در مورد آنها صورت می‌گیرد، جز دروغ چیزی نیست. اما بعضی از آنها هم واقعا موثرند و باعث می‌شوند فرد بتواند در ماه چند کیلو از وزن خود را کم کند.

قرص‌های لاغری گیاهی از 3 طریق روی کاهش وزن تاثیر می‌گذارند:

  • کاهش جذب
  • کاهش اشتها
  • افزایش چربی‌سوزی

در داروخانه آنلاین مثبت سبز قرص‌های لاغری گیاهی بدون نیاز به نسخه پزشک به فروش می‌رسند. اگر این قرص‌ها را مطابق با دستور ارائه شده مصرف کنید و در کنار استفاده از آنها رژیم لاغری و تمرینات ورزشی داشته باشید، حتما نتیجه مثبتی خواهید گرفت.

آیا قرص های لاغری واقعا موثرند؟

قرص لاغری که از داروخانه می‌خرید، در صورتی می‌تواند تاثیر بسزا و چشمگیر داشته باشد که 1- طبق دستور ارائه شده توسط پزشک یا شرکت سازنده از آن استفاده کنید و 2- در کنار مصرف آن، ورزش و رژیم لاغری را فراموش نکنید. اگر قرص لاغری گیاهی استفاده کنید اما فعالیت بدنی خود را افزایش ندهید و در رژیم غذایی خود از کربوهیدرات، چربی‌های ناسالم و قند به وفور استفاده نمایید، بدون شک تاثیری را که منتظر آن هستید در لاغری نخواهید دید.

کلام آخر

عوارض قرص‌ های لاغری از سردرد و مشکلات معده تا اعتیاد به آمفتامین و مشکلات کبدی شدید می‌تواند باشد. برای اینکه از این عوارض دور بمانید، قرص لاغری را با مشورت پزشک و از مراکز معتبر مثل داروخانه تهیه کنید. اگر پرسشی دارید، از پزشکان ما در مثبت سبز بپرسید. چگونه؟ در بخش کامنت‌ها در انتهای همین مقاله.

مطالب مرتبط
برچسب: لاغری
بحث و تبادل نظر
guest

6 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
محدثه
محدثه

سلام من خانم هستم و ۱۸ سالمه سه روزه از قرص رزبری کتون استفاده میکنم اشتهام خیلی کم شده روزی نصفشو استفاده میکنم ایا ضرر داره؟هیچ عوارضیم نداشته برام تا بحال

دکتر مریم حق نژاد
دکتر مریم حق نژاد
پاسخ به  محدثه

همراه محترم
سلام
این مکمل مجوز قانونی نداشته و تحت نظارت وزارت بهداشت وارد نمیگردد. بنابراین احتمال هر گونه تغییر و دستکاری محتویات طی مراحل تولید، حمل و نگهداری و عرضه وجود دارد. توصیه میشود از مکمل های موجود در داردخانه ها استفاده فرمایید.
متشکرم

سهرابی
سهرابی

سلام من خانم هستم و ۲۴سالمه
از یه خانمی که طب سنتی هست قرص لاغری گرفتم، الان دو روزه استفاده میکنم اشتهام صفر شده ولی سرهم تواین دو روز یکساعت نخوابیدم اصلانمیتونم بخابم،واحساس سوزش سرمعده ام میکنم جوری که انگارمیحوشه گلوم،بخودش هم گفتم گفت طبیعی تا۳روز بعدش درست میشی اصلانگران نباش هیچ عوارضی نداره و کاملاااا گیاهیه، الان نمیدونم چیکارکنم ادامه بدم یانه اخه خیلی مطمئن صحبت میکنه خانمه ۱/۵۰۰هم ازش خریدم،هیچ اسمی هم نداره فقط کپسوله،داخل مشنبا

دکتر سیدی زاده
دکتر سیدی زاده
پاسخ به  سهرابی

سلام کاربر گرامی
لطفا خارج از محیط داروخانه هیچ دارویی تهیه نکنید چون از محتویات دارو اطلاعاتی در دسترس نیست و چون باعث بی خوابی شدید شده است قطعا عوارض زیادی دارد پس از ادامه ی مصرف جدا خودداری نمایید.
سپاس از همراهی شما

حسن
حسن

سلام آیا قرصdiamond هم ترکیبات شیشه داره?

مریی بدنسازی
مریی بدنسازی
پاسخ به  حسن

سلام دوست عزیز
اکثر قرص های بدون لیبیل UID از ترکیبات Dextroamphetamine (دگزامفتامین) استفاده میکنند.
از محصولاتی استفاده کنید که تایید دارند
برای انتخاب محصولات چربی سوز و همینطور بهترین زنجیره مکملی برای دوره لاغری با کارشناس مکمل مجموعه تماس بگیرید.
ممنون از همراهی شما