مجله مثبت سبز

چه چیزهایی برای پروستات ضرر دارد؟

3.6/5 - (17 امتیاز)

اختلالات مربوط به پروستات بر 3 نوع است: یکی پروستاتیت که بر اثر عفونت میکروبی ایجاد می‌شود، یکی هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات که بیشتر در مردان بالای 50 سال بوجود می‌آید و دیگری سرطان پروستات که نوع بدخیم این بیماری می‌تواند باشد. در هر صورت برای حفظ سلامت غده پروستات باید نکاتی را در نظر گرفت. […]

خوردنی های مضر برای پروستات

اختلالات مربوط به پروستات بر 3 نوع است: یکی پروستاتیت که بر اثر عفونت میکروبی ایجاد می‌شود، یکی هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات که بیشتر در مردان بالای 50 سال بوجود می‌آید و دیگری سرطان پروستات که نوع بدخیم این بیماری می‌تواند باشد. در هر صورت برای حفظ سلامت غده پروستات باید نکاتی را در نظر گرفت. در این مقاله با خوردنی های مضر برای پروستات آشنا شده و متوجه می‌شوید که چه عواملی به سلامت غده پروستات آسیب خواهند رساند.

اگر مایل به خرید داروی پروستات هستید، به صورت اینترنتی می‌توانید از داروخانه آنلاین مثبت سبز اقدام کنید. همچنین از شما دعوت می‌کنیم به پادکست زیر گوش دهید که دکتر وزیرنیا (متخصص اورولوژی) در آن توضیحات لازم را ارائه می‌دهند:

میوه‌های مضر برای پروستات

با توجه به تحقیقات می‌توان گفت که هیچ میوه‌ای برای افرادی که مبتلا به بزرگی خوش‌خیم پروستات هستند، ممنوع و مضر نیست. این افراد بهتر است در رژیم غذایی خود حتما از میوه‌هایی که خاصیت آنتی اکسیدانی فراوان دارند بهره بگیرند. اگر می‌پرسید: “چه میوه‌ای برای پروستات خوبه؟” باید بگوییم: کلم بروکلی، سیر، پیاز، بلوبری، پاپایا و هندوانه از بهترین میوه‌ها برای پروستات به حساب می‌آیند. پس میوه‌ها در دسته خوردنی های مضر برای پروستات قرار نمی‌گیرند.

  غده پروستات

غذاهای مضر برای پروستات

در اینجا خوردنی‌های مضر برای پروستات را به شما معرفی می‌کنیم. برای جلوگیری از بزرگ شدن پروستات بهتر است از مواد غذایی زیر استفاده نشود:

گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که مصرف زیاد گوشت قرمز و گوشت‌های فرآوری شده با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات همراه است. هنگامی‌که گوشت کبابی و به خوبی پخته می‌شود، ترکیباتی به نام آمین‌های هتروسیکلیک بوجود می‌آیند که در واقع سرطان‌زا بوده و ریسک ابتلا به چندین نوع سرطان از جمله سرطان پروستات را افزایش می‌دهند. به همین دلیل توصیه می‌شود که به جای گوشت قرمز یا سوسیس و کالباس از گوشت مرغ یا بوقلمون بدون چربی یا گوشت ماهی استفاده شود.

X-Ade
قرص تقویت قوای جنسی آقایان
قیمت: 861.000 تومان
قیمت با تخفیف:439.000 تومان
X-Ade
قرص تقویت قوای جنسی آقایان
قیمت اصلی: 861.000 تومان
قیمت با تخفیف: 439.000 تومان

برای افزایش منابع پروتئینی در رژیم غذایی همچنین می‌توان از حبوباتی نظیر نخود، لوبیا و عدس نیز استفاده کرد. فراموش نکنید که استفاده روزانه از گوشت قرمز خطر بزرگ شدن پروستات را تا 3 برابر افزایش خواهد داد.

چربی های اشباع شده از خوردنی های مضر برای پروستات

یکی دیگر از خوردنی های مضر برای پروستات چربی‌های اشباع شده هستند که بیش از همه در گوشت، محصولات لبنی، سس مایونز و غذاهای فرآوری شده یافت می‌شوند. مطالعات می‌گویند چربی‌های اشباع نه تنها با بزرگ شدن پروستات در ارتباط هستند بلکه ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی را نیز به شدت افزایش می‌دهند. به جای چربی‌های اشباع بهتر است از چربی‌های غیر اشباع که در ماهی، آووکادو، روغن زیتون، آجیل و دانه‌ها یافت می‌شود، استفاده کنید.

  روغن های غیر اشباع

لبنیات برای پروستات خوب است؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که مصرف زیاد لبنیات ممکن است خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهد. مطالعات نشان داده است که نوشیدن شیر کامل به صورت روزانه احتمال مرگ بر اثر سرطان پروستات را بیشتر خواهد کرد. شیرهای بدون چربی و کم‌چرب نیز می‌توانند در بروز این بیماری نقش داشته باشند. حال سوال اینجاست که اگر لبنیات استفاده نکنیم، چه جایگزینی برای آنها پیشنهاد می‎‌شود؟

سعی کنید به جای لبنیات پرچرب از لبنیات بدون چربی استفاده نموده و همچنین شیر سویا، شیر بادام و شیر نارگیل بنوشید. در مورد رابطه پروستات و ماست و دوغ برای پروستات باید بگوییم که ماست برای این مشکل توصیه نمی‌شود.

محدود کردن مقدار کافئین

افرادی که با مشکلات مربوط به پروستات روبرو هستند اغلب تکرر ادرار دارند، جریان ضعیف ادرار آنها را آزار می‌دهد یا برای ادرار کردن نیاز دارند تا فشار زیادی به خود وارد کنند. مصرف نوشیدنی‌های حاوی کافئین ممکن است به عنوان یک عامل ادرار آور عمل کرده و مقدار، دفعات و میزان فوریت دفع ادرار را در فرد افزایش دهند. بنابراین قطع قهوه، چای، کافی میکس و شکلات ممکن است علائم ادراری ناشی از بزرگ شدن غده پروستات را بهبود بخشد.

پروستات و الکل

یکی دیگر از خوردنی های مضر برای پروستات الکل است. نوشیدن زیاد الکل خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش خواهد داد. الکل علاوه بر همه مضراتی که برای سلامتی دارد، تولید ادرار را افزایش داده و مشکلات دفع آن را در افراد مبتلا به پروستات بیشتر خواهد کرد. تحقیقات نشان می‌هد افرادی که الکل را از رژیم غذایی خود حذف کرده‌اند، متوجه کاهش علائم بزرگی خوش خیم پروستات در خود شده‌اند.

  ترک الکل

محدود کردن مصرف نمک

مصرف زیاد نمک، مشکلات ادرار را در افراد مبتلا به BPH (بزرگ شدن خوش خیم پروستات) چندین برابر خواهد کرد. نمک حاوی مقدار سدیم بالایی است. محدود کردن سدیم در رژیم غذایی و اجتناب از غذاهای فرآوری شده در تسکین علائم پروستات نقش قابل توجهی دارد.

در پاسخ به این سوال که چه غذاهایی برای پروستات مضرند باید گفت: غذاهایی که حاوی چربی‌های اشباع هستند، نمک زیادی دارند و جزء غذاهای فرآوری شده به حساب می‌آیند.

رژیم غذایی مناسب برای پروستات

بدون شک آنچه که می‌خورید در خطر ابتلای شما به سرطان پروستات به طور مستقیم نقش خواهد داشت. هرچه از چربی‌های اشباع شده، قندهای ساده و نمک دوری کرده و به جای آنها از میوه و سبزیجات و مواد غذایی حاوی فیبر استفاده کنید، در حفاظت از پروستات و جلوگیری از مشکلات ناشی از بزرگ‌تر شدن آن موفق‌تر خواهید بود. دقت کنید که برای درمان پروستات هم به رژیم غذایی نیاز است و هم درمان دارویی.

حفظ سلامت پروستات با تغییر در سبک زندگی

علاوه بر اینکه خوردنی های مضر برای پروستات را باید از رژیم غذایی خود حذف کنید، نیاز است تا تغییرات دیگری را نیز در شیوه زندگی خود اعمال نمایید تا در روند پیشگیری و بهبود این بیماری موفق‌تر عمل کنید:

  • از میوه و سبزیجات، غلات کامل و حبوبات بیشتر استفاده کنید.
  • از مکمل های غذایی که به منظور بهبود پروستات فرموله شده‌اند، استفاده کنید. البته پیش از هر اقدام با پزشک خود نیز مشورت کنید.
  • ورزش برای سلامت عمومی بدن شما مفید است و ضمنا روحیه شما را نیز بهتر خواهد کرد. اگر به باشگاه ورزشی نمی‌روید، حداقل روزانه 30 دقیقه پیاده‌روی با شدت متوسط را در برنامه روزانه خود قرار دهید.
  • بدن خود را در وزن ایده‌آل حفظ کنید و اگر اضافه وزن دارید، با کمک مشاور تغذیه از رژیم‌های غذایی کمک بگیرید.
  • اگر به تازگی متوجه مشکلاتی در دفع ادرار خود شده و فکر می‌کنید به بزرگ شدن پروستات مربوط است، حتما با یک پزشک متخصص این مسئله را در میان بگذارید تا راهنمایی‌های لازم را به شما ارائه دهد.
  • استرس و اضطراب را در خود مدیریت کنید. به این منظور ممکن است بهتر باشد تا با یک مشاور روان‌شناس صحبت کنید و همچنین ورزش‌هایی مانند یوگا یا مدیتیشن انجام دهید.
  • کشیدن سیگار را کنار بگذارید.
  • لیکوپن یک آنتی اکسیدان قوی در گوجه فرنگی است که به درمان مشکلات پروستات می‌تواند کمک کند. پس بهتر است حتما گوجه فرنگی را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

چه کارهایی برای پروستات ضرر دارد؟

خوردنی های مضر برای پروستات را شرح دادیم. هیچ فعالیتی وجود ندارد که به دلیل ابتلا به مشکلات پروستات باید از آنها پرهیز شود. حتی بعضی ورزش‌ها وجود دارند که می‌توانند برای پروستات بسیار ایده‌آل باشند. برای افراد مبتلا به مشکلات پروستات برخی پرهیزهای غذایی وجود دارد که در بخش‌های قبلی به آنها اشاره کردیم. مثل: پرهیز از چربی‌های اشباع شده و ترانس، پرهیز از فست فودها و پرهیز از نوشابه‌های گازدار و آبمیوه‌های شیرین.

شواهد کافی برای اینکه رابطه جنسی بتواند به کوچک شدن پروستات کمک کند، وجود ندارد. افراد مبتلا به پروستات منعی برای رابطه جنسی ندارند.

آیا انگور برای پروستات ضرر دارد؟

تحقیقات نشان داده است که انگور به ویژه انگور قرمز دارای ترکیباتی است که می‌تواند در جلوگیری و درمان برخی از سرطان‌ها مثل سرطان پروستات موثر واقع شود. زردچوبه و سیب نیز از دیگر خوراکی‌هایی هستند که برای درمان پروستات می‌توانند مفید واقع شوند.

تخم مرغ برای پروستات ضرر دارد؟

در یک مطالعه مشخص شد که مردانی که در رژیم غذایی خود به صورت هفتگی از تخم مرغ بیشتر استفاده کرده بودند بیش از سایرین در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار داشتند. از این رو توصیه می‌شود که آقایان بالای 50 سال با احتیاط بیشتری از تخم مرغ استفاده کنند و در این مورد نظر پزشک را جویا شوند.

آیا خرما برای پروستات ضرر دارد؟

از مضرات خرما برای پروستات چیزی شنیده‌اید؟ آیا خرما از خوردنی های مضر برای پروستات است؟ خیر؛ تحقیقات نشان داده است که خرما حتی می‌تواند ریسک ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد. خرما سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و خاصیت آنتی اکسیدانی بوده و در کاهش ریسک ابتلا به برخی دیگر از سرطان‌ها نیز می‌تواند موثر باشد. پس اگر از مشکلات پروستات رنج می‌برید، با خیال راحت خرما مصرف کنید و اصلا نگران نباشید.

آیا ترشی برای پروستات ضرر دارد؟

اگر به بزرگی خوش‌خیم پروستات، سرطان پروستات و دیگر مشکلات مربوط به آن مبتلا هستید، بهتر است به سراغ مصرف ترشی‌جات نروید. ترشی‌ها ممکن است حاوی مقادیر بالایی نمک باشند و همان‌طور که شرح دادیم نمک جزء خوردنی های مضر برای پروستات به حساب می‌آید. در طب سنتی هم مصرف ترشی به دلیل اینکه اغلب طبع سرد دارد، چندان توصیه نمی‌شود.

سخن پایانی

در این مطلب به خوردنی های مضر برای پروستات اشاره کردیم. با پرهیز از هر یک از آنها و انتخاب یک شیوه صحیح برای زندگی می‌توانید در پیشگیری از بروز مشکلات مرتبط با پروستات نیز موفق‌تر عمل نمایید. اگر به عفونت پروستات، بزرگی خوش خیم پروستات یا سرطان پروستات مبتلا هستید، تجارب غذایی خود را با خوانندگان این مجله به اشتراک بگذارید.

مطالب مرتبط
دسته بندی: ناباروریپادکست
بحث و تبادل نظر
guest

17 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
نادر
نادر

مصرف موا دمخدروعدم مقاربت بیش ازهرچیزدرعملکردپروستات موثراست

سحاب
سحاب

آیا فلفل تند و سبز مضر است

دکتر سیدی زاده
دکتر سیدی زاده
پاسخ به  سحاب

سلام کاربر گرامی
خیر مشکلی ندارد.
سپاس از همراهی شما

Mehdi
Mehdi

با درود،من سونوگرافی ام نشان از بزرگی پروستات و هم غده ای در کنارش بود ،البته دنبال درمان نیستم زیرا در ایران گاها بهترین درمان ،به شبکه بهداشت دل نبستنه،زیرا من بیمه ام ،رفتم دارو از داروخانه بگیرم،میگه تا تایید بشه،طول داره ،برو بعدا بیا ،منم از شهرستان به مرکز استان رفته بودم ،برگشتم شهرخودم،الانم حدود پونزده روزه گذشته نتونستم برم مشهد، اونم داروخونه بنام دکتر دین محمدی مشهد،وای اگر از پس امروز مردم ایران بود فردایی !اما گوجه فرنگی وپخته ورب فراوان با زردچوبه ونخوردن گوشت و لبنیات کمتر ،میتونه بسیار یاری رسان وپادزهری باشه برای سرطان و هایپر پلانی خوش خیم ،،مانا باشید برزم با ستم در همه گیتی،🙏❤️🤍💚

کارشناس ارشد تغذیه
کارشناس ارشد تغذیه
پاسخ به  Mehdi

با سلام کاربرگرامی
سپاس از اعلام نظر شما و با آرزوی بهبودی تان.

حسین
حسین

سلام وقت بخیر همه دکترا دارید میگید پروستات از سن ۵۰ سالگی فعال یا بوجود میات .
من ۳۴ ساله هستم و این مدت عفونت ادار و تکرر گرفتم تا به دستشویی که برم بزور خالی میکنم و بعدش سوزش میگیره تا میخوام بلند بشم تکرر میگیره منو بازم میشینم چند قطره ادرار خالی میکنم بعد از ادرار اب منی خالی میشه رفتم چکاپ‌کامل دادم سالم‌بودم رفتم سنوگرافی رو کلیه ها گفت کلیه هات سنگ عادی دارن جای نگرانی نداره و رفتم دکتر متخصص بهم دارو لووفلوکساسین ۵۰۰ بهم داد تا ۲۵ روز این دوره دارو تمام کردم ولی هیچ همون عوض نشده سوزش ادرار وتکرر بهم گفت پروستات داری احتمالا یعنی چی کسی میتونه کمک کنه ۳۴ ساله از خوزستان

دکتر سیدی زاده
دکتر سیدی زاده
پاسخ به  حسین

سلام کاربر گرامی
ممکن است التهاب پروستات همراه با عفونت ادراری باشد به هر حال بدون مشاهده ی نتیجه ی سونو و آزمایش نمی توان نظر داد باید به متخصص اورولوژی مراجعه نمایید.
سپاس از همراهی شما

محمد
محمد

مطالب مفید بود من 60سال دارم در رابطه با مشکل سنک کلیه که عامل درد در کلیه شد در سیتی متوجه رشد نسبی پروستات شدم و دکتر متخصص گفت اگر تکرر نداری م مشکلات پروستاتیک نداری توجهی بهش نکن همین کفایت میکند یاباز به متخصص مراجعه کنم

دکتر سیدی زاده
دکتر سیدی زاده
پاسخ به  محمد

سلام کاربر گرامی
بهتر است همه ی آقایان از 45 سالگی به بعد معاینه پروستات را به صورت روتین انجام دهند.
سپاس از همراهی شما

Homayon
Homayon

اطلاعات عمومی وعلمی خوبی دادین بیشتر اطلاعات بدین ممنون میشیم

کارشناس علمی و بهداشتی
کارشناس علمی و بهداشتی
پاسخ به  Homayon

همراه گرامی داروخانه اینترنتی مثبت سبز

اعتماد شما عزیزان سرمایه ما است ؛ حتما , در دستور کاری قرار دارد ؛ اگر مطلبی نیز برایتان سوال است می توانید اعلام کنید تا مدیریت محترم آن موضوع را بررسی و کارشناسان مربوطه در مورد آن تحقیق کنند.

از همراهی شما بسیار خرسندیم.

hasan
hasan

باعرض سلام وخسته نباشید چه چیزهایی بیشترین عامل پروستات هستند؟

کارشناس علمی و بهداشتی
کارشناس علمی و بهداشتی
پاسخ به  hasan

همراه گرامی داروخانه اینترنتی مثبت سبز

لطفا مقاله دلیل مبتلا شدن به پروستات چیست ؟ را مطالعه نمایید.

با تشکر از همراهی شما.

کریمیان
کریمیان

اگر پروستات خیلی بزرگ شده باشه و امکان عمل جراحی به دلیل نارسایی قلبی وجود نداشته باشه، چه میشه کرد؟ البته خوش خیمه

دکتر داروساز
دکتر داروساز
پاسخ به  کریمیان

سلام کاربر عزیز
داروهای بسیاری برای کنترل و درمان این مشکل اندیکاسیون مصرف دارند که توسط اورولوزیست تجویز می شوند.

خادم
خادم

پروستات به مشکل در نعوظ مربوطه؟

دکتر داروساز
دکتر داروساز
پاسخ به  خادم

سلام کاربر گرامی
اگر منظور شما التهاب پروستات می باشد معمولا همرا با علائم دیگری می باشد مانند احساس اظطرار در دفع ادرار، دفع ادرار به صورت ناکامل، احساس سوزش و درد موقع ادرار، تکرر ادرار، نیاز به دفع ادرار مابین خواب شبانه و گاهی خون در ادرار.
اما برخی مطالعات نشان داده اند برخی ریسک فاکتورها به خصوص سن و ژنتیک و سپس در سطح پایینتر تحرک کم، اضافه وزن، و افرادی که مشکل در نعوظ دارند احتمال ابتلا به التهاب پروستات را افزایش می دهند.
با احتمال خیلی پایین برخی داروها و یا اعمال جراحی برای درمان التهاب پروستات ممکن است به مشکل نعوظ کوتاه مدت منجر شوند که با گذشت زمان برطرف می شود مگر در افرادی که سن بالایی دارند.