مجله مثبت سبز

مزیت و عوارض مصرف قرص بیزوپرولول

3/5 - (7 امتیاز)

فشار خون بالا که بیماری خاموشی هم شهره است، این روزها بیش از گذشته در حال گرفتن جان افراد در سطح جامعه است. یکی از داروهایی که برای این بیماری تجویز می‌شود، قرص بیزوپرولول است که در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز به بررسی مزیت ها و عوارض استفاده از این قرص […]

مزیت و عوارض مصرف قرص بیزوپرولول

فشار خون بالا که بیماری خاموشی هم شهره است، این روزها بیش از گذشته در حال گرفتن جان افراد در سطح جامعه است. یکی از داروهایی که برای این بیماری تجویز می‌شود، قرص بیزوپرولول است که در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز به بررسی مزیت ها و عوارض استفاده از این قرص خواهیم پرداخت.

آنچه در این مقاله می خوانیم

بیماری فشار خون چیست؟

فشار خون بالا وقتی اتفاق می افتد که فشار خون شما به سطح ناسالم افزایش یابد. اندازه گیری فشار خون شما در نظر می‌گیرد که چه مقدار خون از رگ‌های خونی شما عبور می‌کند و در حالی که قلب در حال پمپاژ است و آیا میزان مقاومت خون در آن رعایت می‌شود.

شریان‌های باریک مقاومت را افزایش می‌دهند. هرچه شریان‌های شما باریک‌تر باشد، فشار خون شما بیشتر می‌شود. در طولانی مدت، افزایش فشار می‌تواند باعث مشکلات سلامتی از جمله بیماری‌های قلبی شود.

فشار خون بالا بیماری بسیاری شایعی است. در واقع انتظار می‌رود که اکنون تقریبا نیمی از بزرگسالان آمریکایی مبتلا به این بیماری شوند.

فشار خون بالا به طور معمول در طی چند سال ایجاد می‌شود و معمولا هیچ علامتی را شما متوجه نمی‌شوید. اما حتی بدون علائم، فشار خون بالا می‌تواند باعث آسیب به رگ‌های خونی و اندام‌ها، به خصوص مغز، قلب، چشم‌ها و کلیه‌ها شود.

تشخیص زودرس این بیماری بسیار مهم است. چک کردن منظم فشار خون می‌تواند به شما و پزشکتان کمک کند که متوجه تغییرات بدن خود شوید. اگر فشار خون شما زیاد شده باشد، ممکن است پزشک فشار خون شما را در طی چند هفته بررسی کند تا ببیند که این تعداد همچنان بالا می‌رود یا به سطح طبیعی باز می‌گردد.

درمان فشار خون بالا هم شامل داروهای تجویزی مانند قرص بیزوپرولول و هم تغییراتی در شیوه زندگی سالم است. اگر این بیماری درمان نشود، می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی از جمله حمله قلبی و سکته مغزی شود.

مزیت و عوارض مصرف قرص بیزوپرولول

مصرف قرص بیزوپرولول

بیزوپرولول به انگلیسی Bisoprolol بانام تجاری کاردیکور٬ ساندوز٬ توا دارویی از دسته بتابلاکرهای انتخابی است که در درمان بیماری قلبی-عروقی بکار می‌رود.

این دارو در فهرست داروهای اساسی سازمان بهداشت جهانی، در دسته داروهای اساسی و حیاتی قرار دارد.

بیزوپرولول با متوقف کردن ارسال پیام از برخی اعصاب به قلب، فعالیت قلب را کند می‌کند. این دارو این کار را با مسدود کردن مناطق کوچکی (به نام گیرنده‌های بتا آدرنرژیک) که در آن پیام‌ها توسط قلب شما دریافت می‌شود، انجام می‌دهد. در نتیجه، ضربان قلب شما آهسته‌تر و با نیروی کمتر می‌شود.

فشارخون در رگ‌های خونی کاهش می‌یابد و در نتیجه پمپ کردن خون به اطراف بدن، آسان‌تر می‌شود. قرص بیزوپرولول زمانی که فشارخون شما بیش از حد بالا باشد و یا اگر بیماری نارسایی قلبی دارید که در آن قلب شما درست کار نمی‌کند برای شما تجویز می‌شود و بیزوپرولول در این مواقع برای شما مفید است.

از آنجا که هنگام مصرف این دارو، قلب شما انرژی کمتری استفاده می‌کند، اگر شما بیماری آنژین دارید، بیزوپرولول به کاهش درد قفسه سینه کمک می‌کند.

مزیت و عوارض مصرف قرص بیزوپرولول

روش مصرف چگونه است؟

قرص بیزوپرولول می‌توانید با غذا یا بدون غذا مصرف شود.

روزانه نبض خود را قبل از مصرف دارو کنترل کرده و راهنمایی‌های درمانگر خود را در خصوص مصرف دارو دنبال کنید. در صورتی که دیابت دارید، قند خون خود را به دقت کنترل کنید، دارو ممکن است باعث تغییر دادن تحمل به گلوکوز شد یا علایم افت قند خون را بپوشاند.

نکاتی که باید پیش از شروع مصرف به آن توجه کرد

  • در صورت سابقه ابتلا به اختلالات کبدی یا کلیوی، پزشک را در جریان قرار دهید.
  • چنانچه سابقه افت فشار خون دارید، به پزشک اطلاع دهید.
  • چنانچه سابقه درد قفسه سینه ناشی از اسپاسم عروق قلبی دارید (بیماری آنژین پرینزمتال) حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
  • در صورت بارداری یا شیردهی حتما پزشک خود را در جریان قرار دهید.
  • چنانچه سابقه حساسیت به این دارو یا داروهای مشابه آن را دارید پزشک را در جریان قرار دهید.
  • در صورت ابتلا به دیابت، اختلالات پوستی مانند پسوریازیس و اختلال عضلانی میاستنی گراویس، حتما پزشک را در جریان قرار دهیم.
  • اگر ضربان قلب نامنظم دارید یا دچار افت ضربان قلب می شوید، حتما به پزشک اطلاع دهید.‌
  • چنانچه مبتلا به آسم یا هر گونه مشکل تنفسی هستید، پزشک را در جریان قرار دهید.

عوارض ناخواسته دارویی قرص بیزوپرولول

احساس سرگیجه، خواب آلودگی، خستگی و سبکی سر از عوارض شایع مصرف این دارو است. لذا هنگام برخاستن به آرامی بلند شوید و از حرکات ناگهانی خودداری نمایید. در صورت احساس سرگیجه هنگام برخاستن برای چند دقیقه دراز بکشید تا به شرایط طبیعی باز گردید سپس چند دقیقه بنشینید و زمانی که احساس نمودید سرگیجه رفت گردیده است، از جای خود بلند شوید.

این عارضه معمولا در یک الی دو هفته‌ ابتدایی مصرف قرص بیزوپرولول بروز می‌نماید و به تدریج کاهش می‌یابد با این وجود در صورت ادامه، با پزشک خود صحبت نمایید. در صورت احساس سرگیجه و خواب آلودگی، از رانندگی و کار با ابزار خطرناک خودداری نمایید.

در صورت بروز سردرد، مایعات به مقدار کافی مصرف نمایید و جهت انتخاب داروی ضد درد مناسب با داروساز خود مشورت کنید. چنانچه سردرد شما ادامه دار یا شدید شد، حتما به پزشک اطلاع دهید.

در صورت احساس تهوع و استفراغ، اسهال یا یبوست با مصرف غذاهای ساده و مایعات به مقدار کافی می‌توانید این عوارض را کاهش دهید.

مزیت و عوارض مصرف قرص بیزوپرولول

مصرف بیش از اندازه یا کمتر از میزان لازم

اگر یک بار مصرف این دارو را فراموش کردید، به محض اینکه به یاد آوردید، آن را مصرف کنید. اما چنانچه زمان به یادآوری شما، بسیار نزدیک به زمان مصرف بعدی بود، دوز فراموش شده را مصرف نکنید. فقط در نوبت بعدی، بیزوپرولول را مصرف کنید.

چنانچه بیشتر از میزان مورد نیاز، این دارو را مصرف کردید، به موارد اورژانسی در مورد مصرف زیاد این دارو مراجعه کنید و یا از پزشک کمک بگیرید.

تداخل دارویی قرص بیزوپرولول

تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.

برچسب روی تمام داروهای خود را مانند داروهای سرماخوردگی، مکمل غذایی و سرفه، داروهای غیراستروئیدی ضد التهابی و داروهای تسکین درد و تب مانند ایبوپروفن بررسی کنید، چرا که ممکن است مواد تشکیل‌دهنده آن‌ها ضربان قلب و یا فشار خون شما را افزایش دهند، از داروساز خود در مورد استفاده از آن‌ها سؤال کنید تا با خیال راحت بتوانید از این داروها استفاده نمایید.

مطالب مرتبط
دسته بندی: قلب و عروق
بحث و تبادل نظر
guest

2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
roya
roya

درود فشار خون من همیشه پایینه معمولا ۹ هست ولی دکتر پوست برای جوش و التهاب صورت بیزوپرولول ۵ تجویز کردند آیا مصرف این قرص باعث افت بیشتر فشار خون و ضعف نمیشه و خطرناک نیست
البته من گاهی تپش قلب میگیرم و ضربانم بالا میره

دکتر مریم حق نژاد
دکتر مریم حق نژاد
پاسخ به  roya

همراه محترم
سلام
این دارو جهت تنظیم ضربان قلب شما تجویز شده و ربطی به آکنه ندارد. معمولا سبب افت فشار خون نخواهد شد.
در صورت بروز مشکل با پزشک متخصص قلب مشورت کنید.
متشکرم