رابطه میان سیگار و سرطان

امتیاز دهید

رابطه میان سیگار و سرطان درباره رابطه تنگاتنگ سیگار و سرطان شاید بیش از هر موضوع دیگری در جهان اطلاع رسانی شده و مطلب و خبر تهیه گردیده است. اما همان طور که در پیرامون خود می بینیم این اتفاق همچنان در حال افتادن و سیگار همچنان در حال بلعیدن جان انسان هاست. سیگار و […]

رابطه میان سیگار و سرطان
آنچه در این مقاله می خوانیم

رابطه میان سیگار و سرطان

درباره رابطه تنگاتنگ سیگار و سرطان شاید بیش از هر موضوع دیگری در جهان اطلاع رسانی شده و مطلب و خبر تهیه گردیده است. اما همان طور که در پیرامون خود می بینیم این اتفاق همچنان در حال افتادن و سیگار همچنان در حال بلعیدن جان انسان هاست.

سیگار و سرطان

رابطه میان سیگار و سرطان

هنگامی که سیگار و سرطان باهم در یک جمله می‌آیند، بسیاری از مردم به سرطان ریه گمان می برند، چرا که سرطان ریه اولین حدسی است که به سیگار کشیدن پیوند خورده است و اینکه چطور سیگار کشیدن می‌تواند به بیماری ریه منجر شود کاملا واضح است. اما باید دانست که خطر سیگار کشیدن بسیار فراتر از ریه‌هاست.

مضرات سیگار

دود سیگار شامل انواع مختلفی از مواد شیمیایی است که با برگ‌های توتون بیرون داده می‌شود، مواد شیمیایی نیز با کاغذ و پلاستیک احاطه شده است. فرآیند سوختن به‌طور چشمگیری ساختار شیمیایی آن‌ها را به طرز ناخوشایندی تغییر می‌دهد. دود سیگار دربرگیرنده‌ بیشتر از ۴۰ نوع ماده شیمیایی سرطان‌زا و بیشتر از ۴۰۰ ماده سمی و مضر برای بدن است. مصرف سیگار باعث ایجاد تغییرات در ژن ها می شود و هرچه تعداد نخ سیگار دود شده زیادتر می شود، تغییرات ژنی بیشتر می شود و قدرت دفاعی ضد سرطان بدن کمتر می تواند از پس مهار آن برآید.

چگونه سیگار مرگ را به تمام بدن منتقل می کند؟

مواد سرطانزای دود سیگار به عمق بدن نفوذ می‌کند و بسیاری از اندام‌های ما را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. مواد شیمیایی وارد شده در ریه‌ها به سلول‌ها نفوذ کرده و به DNA آنها آسیب می‌رساند و می‌‌تواند به سرطان منجر شود.

کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف:253.000 تومان
کپسول آنتی فت پلاس دوبیس
کپسول آنتی فت پلاس (قرص لاغری)
قیمت اصلی: 298.000 تومان
قیمت با تخفیف: 253.000 تومان

اما مواد شیمیایی تنها در ریه‌ها متوقف نمی‌شوند. آنها به میلیون‌ها سلول خونی کوچک که به طور معمول مولکول‌های اکسیژن را برداشته و از طریق خون در بدن حرکت می‌دهند، می‌رسند. یعنی آنها تقریبا به هر عضوی در بدن می‌رسند و به DNA همه‌ آنها آسیب وارد می کنند.

چرا همه افراد سیگاری به سرطان مبتلا نمی شوند؟

درست است که تنها تعداد کمی از افراد سیگاری از چنگ سرطان جان سالم به در می برند. اما این بدان معنا نیست که این درصد اندک، سالمند. بلکه باد بدانند که انواع بیماری های قلبی، تنفسی و… قدرت از پای درآوردن سلامتی این افراد را دارد.

بسیار دیده می شود که یک فرد سیگاری برای این که خود را تبرئه کند، می گوید فلان فرد ۷۰ سال سیگار کشیده است و در نهایت مثلا در ۹۰سالگی در یک سانحه کشته شده و این را مدرکی برای غلط بودن اطلاعات پزشکی می داند. باید بدانیم وقتی در مورد اثرات سرطان زایی سیگار بحث می شود، بسته به عوامل دیگر مثل استعداد ژنتیکی، نوع مصرف سیگار و تعداد مصرف آن میزان خطر متفاوت خواهد بود، اما بدون شک وقتی مجموع افراد سیگاری بررسی می شوند، تعداد قابل توجهی در نهایت به دلیل سرطان ناشی از سیگار فوت می کنند.

کدام سرطان ها با سیگار کشیدن در ارتباطند؟

در تحقیقات معتبر جهانی، سرطان ریه با حدود ۸۷۰۰۰ نفر در سال در بالاترین رتبه قرار دارد، سرطان روده‌بزرگ منجر به مرگ بیشتر از ۲۶۰۰۰ نفر و سرطان پانکراس منجر به مرگ بیش از ۱۴۰۰۰ نفر شد. در سال ۲۰۱۱ بیش از ۱۰۰۰۰۰ نفر از سرطان‌های ناشی از مصرف سیگار جان خود را از دست دادند. وقتی محققان این تعداد را با تعداد کل افرادی که از این ۱۲ نوع سرطان مردند مقایسه کردند، دریافتند که مصرف سیگار تقریبا دلیل نیمی از همه‌ی مرگ‌ها بوده است.

به طور کلی پزشکان و محققان این سرطان ها را در رابطه تنگاتنگ با سیگار می دانند:

سرطان دهان، سرطان گلو، سرطان مری، سرطان ریه، سرطان خون، سرطان معده، سرطان روده بزرگ، سرطان کبد، سرطان کلیه، سرطان پانکراس، سرطان مثانه، سرطان دهانه رحم

مجله پزشکی مثبت سبز

مطالب مرتبط
دسته بندی: مقالات گوناگون
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها