درمان خانگی ریزش مو شدید

4.2/5 - (5 امتیاز)
بسته به علت ریزش مو، برخی از روش‌ها ممکن است به شما در رشد طبیعی مو کمک کنند. این روش‌ها شامل ماساژ پوست سر و استفاده از آلوئه ورا یا روغن‌های ضروری مانند روغن نارگیل و لیمو است.
درمان خانگی ریزش مو شدید

ریزش مو به طور طبیعی اتفاق می‌افتد و می‌تواند هر کسی را تحت تاثیر قرار دهد. طبق آکادمی پوست آمریکا، ریزش روزانه 50 تا 100 عدد تار مو طبیعی است. با این حال، بسته به علت زمینه‌ای ممکن است ریزش مو را بیشتر تجربه کنید. در برخی موارد این ریزش مو دائمی است. در این مقاله راه‌های درمان خانگی ریزش مو شدید در زنان و مردان را به شما معرفی می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: ریزش مو تا چه حد طبیعی است؟

درمان خانگی ریزش مو با ماساژ

ماساژ پوست سر با روغن و ماسک مو باعث تحریک پوست سر می‌شود و ممکن است ضخامت مو را بهبود بخشد. کشش در طول ماساژ می‌تواند رشد و ضخامت مو را در سلول‌های پاپیلای پوستی که در پایین فولیکول مو قرار دارند، تحریک کند. این سلول‌ها نقش کلیدی در چرخه بازسازی و رشد مو دارند.

یک مطالعه در سال 2019 نشان داد که ماساژ پوست سر باعث بهبود رشد مو، جریان خون و سلامت پوست سر در افراد می‌شود. ماساژ پوست سر می‌تواند به کاهش استرس و تنش، دو احساسی که ممکن است باعث ریزش مو شوند، کمک کند. برای ماساژ دادن پوست سر، از نوک انگستان خود استفاده کنید، نه از ناخن‌ها. انگشتان را به صورت دایره‌های کوچک روی پوست سر خود با فشار آرام تا متوسط حرکت دهید.

آلوئه ورا برای درمان خانگی ریزش مو

آلوئه ورا ممکن است از طریق تسکین پوست سر، حالت دادن موها، کاهش شوره سر و رفع انسداد فولیکول‌های مو به درمان ریزش مو کمک کند. می‌توانید چند بار در هفته ژل آلوئه ورای خالص را به پوست سر خود بمالید. همچنین می‌توانید از شامپو و نرم کننده حاوی آلوئه ورا استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: برای درمان ریزش مو چه کنیم؟

تقویت مو با آلوئه ورا

روغن نارگیل؛ درمان خانگی ریزش مو شدید

استفاده از روغن نارگیل یکی دیگر از راه‌های درمان خانگی ریزش مو شدید است. روغن نارگیل حاوی اسیدهای چرب به نام اسید لوریک است که به داخل ساقه مو نفوذ کرده و از دست رفتن پروتئین مو را کاهش می‌دهد.

همچنین یک مطالعه در سال 2021 نشان داد که روغن نارگیل روی پوست سر ممکن است میکروبیوم پوست سر را غنی کند و سلامت پوست سر و فولیکول‌های مو را بهبود بخشد. روغن نارگیل را می‌توان بسته به نوع موها قبل یا بعد از شستشو استفاده کرد. اگر موهایتان چرب است، اجازه دهید روغن نارگیل چند ساعت قبل از شستن موها یا در طول شب تا صبح روی موهایتان بماند.

روغن نارگیل را روی پوست سر و تمام موهایتان ماساژ دهید. اگر موهای شما خشک است، می‌توانید آن را بدون شستشو روی موها باقی بگذارید.

روغن ماهی

مکمل‌های روغن ماهی مملو از مواد مغذی مانند پروتئین و اسیدهای چرب امگا 3 هستند. یک مطالعه در سال 2015 نشان داد که مصرف مکمل امگا همراه با آنتی اکسیدان‌ها به افزایش تراکم و ضخامت تار مو و بهبود ریزش مو کمک می‌کند.

اسیدهای چرب امگا 3 نیز ممکن است به کاهش التهاب و تقویت ایمنی کمک کنند و همچنین می‌توانند به تقویت چرخه رشد موها کمک کنند. با خرید قرص امگا 3 می‌توانید به تامین نیاز به این اسیدهای چرب مفید کمک کنید.

جینسینگ برای ریزش مو

مصرف قرص جینسینگ ممکن است با تحریک فولیکول‌های مو به رشد مو کمک کند. جین سنوزیدها اجزای فعال جینسینگ هستند و تصور می‌شود که مسئول تاثیر مثبت جینسینگ بر روی مو هستند.

درمان خانگی ریزش مو با آب پیاز

اگر بتوانید بوی آب پیاز را تحمل کنید، متوجه می‌شوید که فواید آن ارزش بوی بد آن را دارد. یک مطالعه در سال 2014 نشان داد که آب پیاز ممکن است به رشد مو و درمان آلوپسی آره آتا کمک کند. آلوپسی آره آتا یک وضعیت خود ایمنی است که در آن بدن به فولیکول‌های مو حمله می‌کند و باعث ریزش مو در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود.

همچنین آب پیاز می‌تواند گردش خون را بهبود بخشد. یک مطالعه در سال 2015 روی حیوانات، بهبود فاکتور رشد کراتینوسیت، یک واسطه مهم برای نمو فولیکول و رشد مو، را با مصرف آب پیاز نشان داده است.

آب پیاز برای تقویت مو

برای استفاده از این روش، آب چند پیاز را بگیرید و روی پوست سر و موهای خود ماساژ دهید و بگذارید حداقل 15 دقیقه بماند. سپس با شامپو بشویید.

روغن رزماری برای درمان خانگی ریزش مو

نویسندگان یک بررسی در سال 2020 پیشنهاد نمودند روغن رزماری ممکن است به تحریک رشد موهای جدید و جلوگیری از ریزش مو کمک کند. همچنین یک مطالعه در سال 2015 نشان داد که روغن رزماری ممکن است به اندازه ماینوکسیدیل برای درمان ریزش موی آندروژنیک موثر باشد.

چند قطره از روغن رزماری را با یک روغن حامل مانند روغن آرگان یا روغن جوجوبا مخلوط کنید و قبل از آبکشی، آن را روی پوست سر و موهای خود ماساژ دهید. می‌توانید این کار را چند بار در هفته انجام دهید.

همچنین می‌توانید چند قطره روغن رزماری به شامپو و نرم کننده خود اضافه کنید. البته توجه کنید که از استفاده مستقیم روغن‌های ضروری (essential oils) بر روی پوست خودداری کنید و همیشه آن‌ها را با روغن حامل یا شامپو مخلوط کنید.

روغن لیمو برای ریزش مو

یک مطالعه حیوانی در سال 2016 نشان داد که روغن لیمو ممکن است به حفظ سلامت پوست سر و تحریک رشد مو کمک کند. همچنین یک مطالعه در سال 2021 نشان می‌دهد که اسید سیناپیک، یک ماده شیمیایی فعال زیستی در لیمو، ممکن است به رشد مو کمک کند.

15 دقیقه قبل از شستشوی مو با شامپو، آب لیموی تازه را به پوست سر و موهای خود بمالید. همچنین می‌توانید از اسانس لیموی رقیق شده همراه با روغن حامل به عنوان بخشی از ماسک مو استفاده کنید.

روغن تخم کدو تنبل

نویسندگان یک مطالعه در سال 2014 به بررسی این موضوع پرداختند که آیا روغن تخم کدو تنبل می‌تواند به رشد مو کمک کند یا خیر. آن‌ها دریافتند که مردانی که به مدت شش ماه از 400 میلی گرم روغن تخم کدو مصرف می‌کنند، 40% افزایش در تعداد موها را تجربه کردند. این مردان همگی سابقه آلوپسی آندروژنیک یا ریزش مو با الگوی مردانه داشتند، مکمل‌های دیگری برای ریزش مو مصرف نمی‌کردند و بین 20 تا 65 سال سن داشتند.

روغن تخم کدو برای تقویت مو

ساو پالمتو برای ریزش مو

نتایج یک مطالعه دو ساله نشان داد که مصرف مکمل نخل اره‌ای یا ساو پالمتو ممکن است رشد مو را در مردان مبتلا به ریزش مو با الگوی مردانه افزایش دهد. شرکت کنندگان در طول مطالعه روزانه 320 میلی گرم عصاره نخل اره‌ای دریافت کردند.

پس از 2 سال، شرکت کنندگان رشد مو را عمدتا در راس یا بالا و پشت سر تجربه کردند؛ که محل‌های رایج ریزش مو در مردان است.

سخن پایانی

برخی از جنبه‌های رشد مو مانند ژنتیک، خارج از کنترل ماست. با این حال، اگر فردی از یک رژیم غذایی سالم و مغذی پیروی کند، می‌تواند رشد مو را بهبود بخشد. برخی از روش‌های درمان خانگی ریزش مو شدید که در این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز آن‌ها را برشمردیم، می‌توانند به رشد سریع‌تر موها کمک کنند. با این حال، به یاد داشته باشید که ممکن است چند ماه طول بکشد تا نتایج قابل توجهی را مشاهده نمایید.

می‌توانید درمورد درمان خانگی ریزش مو شدید خلاق باشید و چند روش را با هم ترکیب کنید تا جواب بهتری بگیرید. اگر این روش‌های طبیعی برای شما کارساز نبود، با پزشک خود در رابطه با انتخاب دارو یا روش درمانی مناسب مشورت نمایید.

مطالب مرتبط
دسته بندی: سلامت موزیبایی
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها