آیا فشار خون قابل درمان است؟

امتیاز دهید

آیا فشار خون قابل درمان است؟ آیا فشار خون قابل درمان است؟ پاسخ برای برخی های خیر و برای برخی دیگر بله! برخی از فشار خون ها ممکنه دلایل عجیب و متحیر کننده ای داشته باشند و با انجام اعمال جراحی قابل درمان باشند. بر اساس آمار مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های ایالت متحده […]

آیا فشار خون قابل درمان است؟
آنچه در این مقاله می خوانیم

آیا فشار خون قابل درمان است؟

آیا فشار خون قابل درمان است؟ پاسخ برای برخی های خیر و برای برخی دیگر بله! برخی از فشار خون ها ممکنه دلایل عجیب و متحیر کننده ای داشته باشند و با انجام اعمال جراحی قابل درمان باشند. بر اساس آمار مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های ایالت متحده آمریکا بیماری فشار خون که عنوان قاتل خاموش را دارد، در حدود 30 درصد از جمعیت آمریکا و یا به عبارت دیگر 90 میلیون آمریکایی بالغ را تحت تاثیر قرار داده است. اهمیت به بیماری فشار خون از اون جهت در اولویت می باشد که عواقبی همچون حمله قلبی، نارسایی قلبی، فیبریلاسیون دهلیزی، سکته مغزی و نارسایی کلیه رو بهمراه خواهد داشت، که درمان اولیه و به هنگام فشار خون بالا می تواند از این عواقب پیشگیری نماید. متاسفانه در گذشته این بیماری متعلق به گروخ سنی بالا و میانسالان بود که امروزه با توجه به مصرف بی رویه فست فودها، زندگی ماشینیو کم تحرکی در سنین 20 تا 30 سالگی هم مشاهده می شود.

انواع فشار خون

فشار خون اولیه:

فشار خون بیش از 140.90 میلی متر جیوه بعنوان فشار خون بالا شناخته می شود که حدودا 85 تا 90 درصد مبتلایان در زمره فشار خون بالا اولیه شناخته می شوند. علت دقیق فشار خون اولیه تا کنون شناخته نشده است.

عوامل خطر برای ابتلا به فشار خون اولیه عبارت است از:

سن بالا، نژاد سیاه، سابقه خانوادگی فشار خون بالا، اضافه وزن و چاقی، عدم فعالیت جسمی، سیگار کشیدن، جویدن آدامس، مصرف بیش از حد الکل، و سایر اختلالات از قبیل دیابت، کلسترول بالا و آپنه خواب

فشار خون ثانویه

در حدود 10 الی 15 درصد افراد مبتلا به فشار خون بالا از نوع ثانویه هستند که از یک بیماری خاص و یا مصرف برخی از داروها نشات می گیره و احتمالا قابل درمان است. این نوع از فشار خون در صورتیکه سرمنشاء بیماری درمان بشه و یا مصرف داروها قطع شود قابل درمان خواهد بود.

برخی از دلایل فشار خون ثانویه:

  • مشکلات کلیوی
  • بیماری تیروئید
  • مکمل های گیاهی
  • هیپرپاراتیروئیدیسم
  • مواد مخدر مانند کوکائین و متامفتامین
  • استروئیدها، داروهای ضد افسردگی و قرص های ضد بارداری
  • داروهای تجویزی که شامل ضد انعقاد، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن ها

بیماری فشار خون همیشه با برخی از داروها و تغییر شیوه زندگی قابل کنترل است. اما در برخی از موارد ممکنه علت بیماری مشخص بشه و حتی قابل درمان هم باشد.

نتایج تحقیقات:

اخیرا در طی یک مطالعه مشخص گردید یکی از علل شایع شایع پرفشاری خون ثانویه، یک تومور غیر سرطانی خاص غده فوقانی است که بیش از حد هورمون آلدوسترون تولید می کند. آلدوسترون در تنظیم فشار خون به وسیله اثرات پیچیده ای که روی قلب، رگ های خونی و به ویژه کلیه ها دارد، دخیل می باشد. با حذف این تومورها از طریق عمل جراحی تهاجمی متوسط می توان فشار خون بالا را درمان کرد، به خصوص اگر در اوایل تشخیص بیماری فشار خون باشیم. غربالگری این تومورها می تواند با یک آزمایش ساده انجام شود به طوریکه بیشتر مواد را شناسایی می کند. با شناسایی تورموها می توان به طور بالقوه در تشخیص آلودگی های آدرنال تولید کننده آلدوسترون کمک نمود. بنابراین و با توجه به تحقیقات صورت گرفته می توان گفت فشار خون قابل درمان است، البته از نوع ثانویه!

مجله مثبت سبز

یکی از منابع معتبر که مقاله فوق از مفهوم آن اقتباس گرفته شده، mayoclinic می باشد.

 

مطالب مرتبط
دسته بندی: قلب و عروق
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها