پارامومایسین داروهای ضد پروتوزوآها

امتیاز دهید

پارامومایسین داروهای ضد عفونت نام فارسی: پارامومایسین نام انگلیسی: paromomycin رده درمانی: داروهای ضد پروتوزوآها اشکال دارویی: قرص مکانیسم اثر: داروی پارومومایسین یک آنتی بیوتیک آمینوگلیکوزید است که بر روی برخی از تک یاخته ها از جمله آمیب ولیشمانیا وکریپتوسپوریدیم نیز موثر است. میزان و نحوه مصرف دارو: مقدار مصرف این دارو در بزرگسالان و […]

پارامومایسین داروهای ضد پروتوزوآها
آنچه در این مقاله می خوانیم

پارامومایسین داروهای ضد عفونت

نام فارسی: پارامومایسین

نام انگلیسی: paromomycin

رده درمانی: داروهای ضد پروتوزوآها

اشکال دارویی: قرص

مکانیسم اثر:

داروی پارومومایسین یک آنتی بیوتیک آمینوگلیکوزید است که بر روی برخی از تک یاخته ها از جمله آمیب ولیشمانیا وکریپتوسپوریدیم نیز موثر است.

میزان و نحوه مصرف دارو:

مقدار مصرف این دارو در بزرگسالان و کودکان در درمان آمیبیاز روده‌ای ۲۰–۳۰ mg/kg/day در مقادیر منقسم همراه باغذا، برای مدت ۵–۱۰ روز می‌باشد. برای کاهش فلور میکروبی روده در کبد، مقدار ۴g/day در مقادیر منقسم با فواصل زمانی ثابت برای مدت ۵–۶ روز مصرف می‌شود.

توضیحات دارو:

داروی پارامومایسین یک آنتی بیوتیک آمینوگلیکوزید است که از راه خوراکی در درمان عفونت های تک یاخته ای همانند آمیبیاز روده ای مورد مصرف قرار می گیرد. این دارو همچنین برای کاهش فلور میکروبی روده پیش از عمل جراحی یا اغمای کبدی نیز تجویز می شود.

پارامومایسین از راه خوراکی جذب نمی شود و بدون تغییر از طریق مدفوع دفع می گردد.

عوارض جانبی و هشدارها:

  • حالت تهوع، استفراغ، کرامپ شکمی، اسهال و استئاتوره

فراموش نکنید که این دارو یک داروی سمی برای کلیه و گوش به شمار می ره و مصرف مقادیر زیاد آن منجر به بروز عوارض جانبی می گردد.

SiderAL
قرص آهن با جذب بالا
قیمت: 260.000 تومان
قیمت با تخفیف:197.000 تومان

هشدارها:

بین این دارو و داروی ونئومایسین مقاومت متقاطع وجود دارد.

مصرف مداوم و یا مکرر آنتی بیوتیک ها ممکن است موجب بروز مقاومت میکروبی و رشد بیش از حد باکتری ها و قارچ های غیر حساس و در نتیجه بروز عفونت های ثانویه گردد.

در صورت وجود ضایعات زخم دار روده ای، جذب این دارو از طریق روده و به میزان اندک امکان پذیر است و ممکن است سبب بروز و افزایش عوارض جانبی دارو شود.

برای هضم آسان بهتر است این دارو همراه با غذا میل شود.

در صورت مشاهده وزوز گوش، عیب شنوایی و یا سرگیجه حتما به پزشک مراجعه نمایید.

هشدار !!!

همراهان گرامی مثبت سبز، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و مجله پزشکی مثبت سبز هیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد.
لطفا قبل از مصرف هرگونه دارو به صورت خود سرانه با پزشک معالج خود مشورت نمایید.

مجله مثبت سبز

مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها