Bucalfat

کمبود کدام ویتامین باعث تغییرات خلقی میشود؟

5/5 - (1 امتیاز)
ویتامین‌ها نقش حیاتی در سلامت روان دارند. فقدان برخی از ویتامین‌ها و مواد مغذی در رژیم غذایی می‌تواند به بعضی از مشکلات سلامت روان مانند تغییرات خلقی منجر شود. به همین دلیل است که شناخت انواع ویتامین‌های مرتبط با سلامت روان و چگونگی تاثیر آن‌‌ها بر مغز انسان بسیار مهم است. افسردگی و اضطراب از اختلالات خلقی هستند که زندگی روزمره و وضعیت سلامت افراد را با ابعاد اجتماعی و اقتصادی خود تحت تاثیر قرار می‌دهند و به کرات نیز مشاهده می‌شوند. شناسایی عواملی که باعث ایجاد این اختلالات خلقی می‌شوند، سنگ بنای پیشگیری یا به تاخیر انداختن بروز آن‌ها است.
تایید شده توسط کارشناس تغذیه داروخانه مثبت سبز

این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست.

کمبود کدام ویتامین باعث تغییرات خلقی میشود؟
mosbatesabz

فولات (ویتامین B9)

سطوح پایین فولات با افسردگی مرتبط است. قرص فولیک اسید (شکل مصنوعی فولات) همراه با داروهای ضد افسردگی می‌تواند بهبود علائم افسردگی مانند تغیرات خلقی را در زنان افزایش دهد. فولیک اسید به بدن در ساخت گلبول‌های قرمز سالم کمک می‌کند.

ویتامین B1 و سلامت روان

مشکلات سلامت روان مانند تحریک پذیری، تغییرات خلق و خو، از دست دادن حافظه، اضطراب، افسردگی و بی‌خوابی با کمبود ویتامین B1 (تیامین) مرتبط است. مغز از این ویتامین برای کمک به تبدیل گلوکز یا قند خون به انرژی استفاده می‌کند. این به این معناست که بدون این ویتامین، مغز ممکن است انرژی کافی برای عملکرد طبیعی نداشته باشد. کمبود این ویتامین ‌همچنین ممکن است منجر به خستگی، از دست دادن اشتها و اختلالات گوارشی شود.

ویتامین B12

ویتامین B12 یک جزء کلیدی در تشکیل گلبول‌های قرمز خون است. کمبود آن می‌تواند منجر به مشکل انتقال اکسیژن در خون شود که به کم خونی پرنیشیوز معروف است. این اختلال ممکن است باعث مشکلاتی مانند تغییرات خلقی، پارانویا، تحریک پذیری، گیجی، زوال عقل و توهم شود. مصرف قرص ب کمپلکس که حاوی ترکیب ویتامین B12 و فولات است، تولید سروتونین و دوپامین را افزایش می‌دهد. این دو ویتامین هر دو نقش مهمی‌ در تنظیم و حفظ سلامت روان دارند.

سطوح پایین ویتامین B12 می تواند ناشی از پیروی از یک رژیم غذایی نامناسب یا ناتوانی در جذب ویتامین‌ها باشد. افراد مسن، گیاهخواران و افراد مبتلا به اختلالات گوارشی مانند بیماری سلیاک یا بیماری کرون ممکن است در دریافت B12 کافی مشکل داشته باشند. گاهی اوقات نیز کمبود این ویتامین به دلایل نامعلومی رخ می‌دهد.

کمبود ویتامین B12 و تغییرات خلقی

ویتامین D و تغییرات خلقی

ویتامین D به همان اندازه که برای سلامت جسمی ‌ضروری است، برای سلامت روان نیز حیاتی است. کمبود ویتامین D با مشکلات روانی مانند اختلال خلقی فعال و افسردگی مرتبط است. تحقیقات بیشتر نشان می‌دهد که ویتامین D در رشد مغز استفاده می‌شود. ویتامین D را می‌توان به طور طبیعی از خورشید یا از طریق قرص ویتامین D دریافت کرد.

سطوح پایین این ویتامین ممکن است به تغییرات خلقی همراه با احساسات شدید ناامیدی و غمگینی، خستگی، از دست دادن علاقه به فعالیت‌هایی که قبلا باعث ایجاد هیجان می‌شد، فراموشی، از دست دادن اشتها، اختلال عاطفی فصلی، اضطراب و مشکل خواب منجر شود.

سخن پایانی

مشکلات مختلف سلامت روان از جمله تغییرات خلقی و افسردگی می‌تواند تاثیرات نامطلوبی بر سبک زندگی شما داشته باشد. حفظ یک رژیم غذایی سالم می‌تواند به شما کمک کند از کمبودهای تغذیه‌ای که باعث این مشکلات سلامت روان می‌شود، جلوگیری کنید. پزشکان از ارزش درمانی مداخله تغذیه‌ای در مقابله با افسردگی و سایر اختلالات روانی حمایت می‌کنند. اگرچه کمبود ویتامین با مشکلات سلامت روان مرتبط است، اما توجه به این نکته مهم است که مکمل های ویتامین نمی‌توانند به تنهایی جایگزین داروهای روان درمانی شوند.

رژیم غذایی حاوی ویتامین B کمپلکس به تقویت سلامت روان کمک می‌کند. کمبود ویتامین‌های گروه B می‌تواند بر عملکرد حافظه تاثیر منفی بگذارد و باعث اختلالات شناختی و زوال عقل شود. ویتامین D نیز به عنوان یک عامل حیاتی در نظر گرفته می‌شود که بر علائم افسردگی، احساسات منفی و کیفیت زندگی تاثیر می‌گذارد.

مطالب مرتبط
منبع:
برچسب: ویتامین
دسته بندی: مقالات گوناگون
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها