کاریزما چیست؟

امتیاز دهید

احتمالاً تو ذهن تو هم کسانی هستن که خیلی دوست داری باهاشون صحبت کنی و احساس می‌کنی که اگر به حرف‌های این افراد عمل کنی می‌تونی خودت رو چندین پله در زندگی خودت جلو بندازی. یا اینکه احتمال داره همچین فردی رو از نزدیک دیده باشی و با اینکه از قبل شناختی روی اون نداشتی، […]

کاریزما چیست

احتمالاً تو ذهن تو هم کسانی هستن که خیلی دوست داری باهاشون صحبت کنی و احساس می‌کنی که اگر به حرف‌های این افراد عمل کنی می‌تونی خودت رو چندین پله در زندگی خودت جلو بندازی. یا اینکه احتمال داره همچین فردی رو از نزدیک دیده باشی و با اینکه از قبل شناختی روی اون نداشتی، متوجه بشی که چقدر حرفاش به صلاحته و تحت تاثیرش قرار می‌گیری و نتونی جلوی حرفاش هیچ مقاومتی نشون بدی. باید بهت بگم چه اون فردی که الان تو ذهنت داری و دوست داری باهاش صحبت کنی و چه اون کسی که بدون هیچ شناختی تحت تاثیرش قرار گرفتی، یک خصوصیتی داشته به نام کاریزما داشتن. کاریزما تو هر شغلی که باشی بهت کمک می‌کنه که افراد رو جذب خودت بکنی. برای مثال اگر یک فروشنده کاریزماتیک باشی می‌تونی، مشتریانی وفادار برای خودت ایجاد کنی و فروشت رو چندین برابر کنی.

اما واقعا کاریزما چیست؟

اگر دوست داری که به یک فرد کاریزماتیک تبدیل بشی،‌ باید با هم دیگه تا انتهای مقاله همراه بشیم و بهم قول بدی که به نکاتی که اینجا بهت میگم با صبوری عمل کنی.

قبل از اینکه این مقاله رو شروع کنیم، یه سوال ازت دارم. وقتی که کلمه کاریزماتیک رو می‌شنوی یاد چه افرادی می افتی؟ چه ویژگی‌هایی در اونها دیدی که بهشون می‌گی کاریزماتیک؟ یا بهتره بگیم چه ویژگی‌هایی از این افراد تو رو به خودش جذب کرد؟

حالا که یک مقدار روی این مفهوم فکر کردی در ادامه مقاله می‌خوام بهت بگم که تو چطور مثل این افراد کاریزماتیک باشی و بتونی همه رو به خودت جذب کنی و کاری کنی که دیگران مبهوت تو بشن.

یک جواب کلی به سوال کاریزما چیست؟

کاریزما یک ویژگی اکستابی هستش که افراد به وسیله اون می‌تونن توجه دیگران را به خودشون جلب کنند و به عبارتی اونها رو مبهوت خودشون کنند و بتونن پیامشون رو خیلی اثر بخش انتقال بدن. جمله‌ای که گفتیم یک جواب کلی به سوال کاریزما چیست بود. اما الآن می خواهیم یکم عمیق‌تر به مفهوم کاریزما بپردازیم.

برقراری ارتباط موثر

در مبحث ارتباطات داریم که برای شکل گیری یک ارتباط به سه قسمت نیاز داریم.۱- گیرنده اطلاعات۲- فرستنده اطلاعات۳-کیفیت پیام. بنابراین در یک ارتباط موثر قراره که هم نقش گیرنده اطلاعات رو بازی کنی و هم نقش فرستنده اطلاعات رو بازی کنی و در نهایت تلاش کنی که پیامت رو به بهترین شکل انتقال بدی.

شخصیتی کاریزماتیک هستش که یک سری خصوصیات داره که با استفاده از اونها می تونه به بهترین شکل نقش فرستنده و گیرنده اطلاعات رو بازی کنه و از طرفی پیامش رو به بهترین شکل. یکبار دیگه به خصوصیاتی که از افراد کاریزماتیک به ذهنت اومد فکر کن. میشه گفت همشون یه ویژگی‌هایی دارند که تو دوست داری فقط بهت اطلاعات بدند و تو به حرفاشون گوش کنی. همچنین تو مثال دومی که زدم اگر با فردی ناشناس صحبت کنی و خیلی تحت تاثیرش قرار بگیری، احتمالاً طرف مقابل تونسته که به بهترین شکل نیاز تو رو از حرفات تشخیص بده و درکت کنه و بهت پاسخ‌هایی در راستای همون نیازهات بده. از طرفی ویژگی‌هایی هم داشته که به خاطر اونها تونسته نقش گیرنده و فرستنده اطلاعات رو به خوبی بازی کنه.
ویژگی های افراد کاریزماتیک

ویژگی های افراد کاریزماتیک

برای اینکه تو هم بتونی نقش گیرنده و فرستنده اطلاعات رو به خوبی بازی کنی و سپس سعی کنی که پیامت رو به خوبی انتقال بدی می بایست ویژگی‌های زیر رو رعایت کنی.

درک کردن دغدغه دیگران

برای آنکه بتونی به خوبی با دیگران ارتباط برقرار کنی و در این ارتباط یک انسان کاریزماتیک باشی، باید در ابتدا بتونی تشخیص بدی که دغدغه طرف مقابلت چیه. افراد کاریزماتیک خودشون رو جای طرف مقابل میزارن و وقتی که دغدغه‌های طرف مقابل رو تشخیص دادن بهش بازخورد میدن و ازش می‌پرسن که آیا من درست متوجه شدم دغدغه تو فلان موضوعه؟ بعد اگر طرف مقابل اون رو تایید کرد بدون هیچ ترس و ابایی درباره اون حرف می‌زنند.

عمل کردن به صحبت ها

شاید یکی از مهم‌ترین پاسخ‌ها به سوال کاریزما چیست؟ اینه که شما برای اینکه افراد رو مبهوت خودتون بکنید باید تلاش کنید که به حرفی که می‌زنید عمل کنید. اگر احساس می‌کنید یک کاری رو نمی‌تونید انجام بدید هرگز حرفش رو نزنید و به کسی قول ندید. در واقع یکپارچگی بین حرف و عمل ویژگی هست که خیلی‌ها چون اون رو در خودشون ندارند به محض اینکه در تو مشاهده کنند، روی تو یک حساب دیگه باز می‌کنند و تمام توجهشون به تو جلب میشه.
خوش استایل باش

خوش استایل باش

منظور از خوش استایل این هستش که علاوه بر اینکه سعی کنی لباس‌های شیک و مرتب و تمیز بپوشی بلکه باید حواست به زبان بدن و حالات چهره و فن بیان خودت باشه. اگر نقش گیرنده داشته باشی و درحال گوش کردن به طرف مقابل باشی، داشتن این ویژگی‌ها باعث میشه که طرف بیشتر اطلاعات در اختیارت بزاره و اگر نقش فرستنده پیام رو داشته باشی رعایت این نکته باعث میشه که پیامت اثر بیشتری داشته باشه.

پیام حرفه ای ارسال کن

حرف‌هایی که می خوای به طرف مقابلت بزنی باید خیلی حرفه‌ای باشه. اما منظور از حرفه‌ای چیه؟ پیامی که ما میدیم باید در عین شفافیت کامل بتونه احساسات رو به بهترین شکل به طرف مقابل انتقال بده. برای اینکه بتونی تو حرفات احساسات رو به خوبی انتقال بدی و صحبت‌های اثر گذاری داشته باشی، باید از مثال‌ها و داستان‌های مختلف توی صحبت‌هات استفاده کنی. همه ما از بچگی به داستان علاقه داریم و این علاقه در سنین بزرگسالی هم وجود داره، فقط اون رو بروزش نمیدیم. استفاده از داستان و مثالهایی که به بحث ربط داره خیلی بهتر می‌تونه پیام تو رو انتقال بده و تو دل و مغز طرف مقابل حک میشه. به همین دلیله که کسانی که کتاب‌های زیادی می‌خونن شخصیت کاریزماتیک دارند.

متخصص باش

برای اینکه شخصیت کاریزماتیک داشته باشی باید حداقل توی یک یا دو زمینه به صورت حرفه‌ای باشی و همه کسانی که باهات آشنایی دارند در اون زمینه قبولت داشته باشند. وقتی که تو در یک کسب و کار حرفه‌ای هستی اعتماد به نفس خیلی بالایی در اون داری و همین مسئله خیلی به داشتن شخصیت کاریزماتیک کمک می‌کنه.

به دست آوردن شخصیت کاریزماتیک چیزی نیست که بخواهیم در یک هفته یا یک ماه بهش برسیم. تو این مقاله ما بررسی کردیم که کاریزما چیست و برخی از مهارت‌های مورد نیاز برای داشتن یک شخصیت کاریزماتیک رو ذکر کردیم. نکته‌ای که باید بهش توجه داشته باشی این هستش که این مهارت‌ها رو باید در مرور زمان رعایت کنی تا به یک شخصیت کاریزماتیک تبدیل بشی. اگر می‌خوای این مهارت‌ها برات درکی‌تر بشه و همچنین موارد بیشتری برای داشتن یک شخصیت کاریزماتیک رو یاد بگیری بهت پیشنهاد میکنم که همین الآن مقالات وبسایت ماهان تیموری رو بخونی.

مطالب مرتبط
دسته بندی: رپورتاژ
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها