این مواد در بهبود عفونت های قارچی به شما کمک می‌کنند

3/5 - (3 امتیاز)
عفونت های قارچی در بعضی از موارد در برابر درمان بسیار مقاوم هستند و مدت زمان زیادی طول می‌کشد تا بالاخره مداوا شوند. بهترین مواد غذایی برای مبارزه با عفونت های قارچی را در این مقاله به شما معرفی می‌کنیم.
بهبود عفونت های قارچی

قارچ‌ها میکروارگانیسم‌های کوچکی هستند که شامل گونه‌های مختلفی مثل مخمر، کپک و… می‌شوند. این موجودات بسیار ریز تقریبا در همه محیط‌ها از جمله فضاهای باز و داخل خانه وجود دارند. برخی از قارچ‌ها بی‌خطر هستند در حالی که بعضی دیگر مانند کاندیدا یا آسپرژیلوس می‌توانند منجر به بیماری‌های خطرناک یا حتی مرگ شوند. سبک زندگی و رژیم غذایی در جلوگیری از قارچ و همچنین بهبود عفونت های قارچی نقشی موثر دارد. آیا می‌دانید چه بخورید که به درمان عفونت‌های قارچی کمک شود؟

چه کسانی بیشتر در معرض خطر عفونت قارچی هستند؟

عفونت‌های قارچی ممکن است برای هر فردی اتفاق بیفتد اما بیشتر از هرکس اشخاصی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند به عفونت قارچی مبتلا می‌شوند. رایج‌ترین عفونت‌های قارچی شامل عفونت‌های ناخن یا پوست هستند. مثلا عفونت پای ورزشکاران بسیار متداول است. نمونه‌ای از افرادی که سیستم ایمنی ضعیف داشته و بیش از سایرین در معرض ابتلا به عفونت‌های قارچی هستند عبارتند از:

  • خانم‌های باردار
  • نوزادان و کودکان
  • افراد مسن
  • افراد مبتلا به بیماری‌های خود ایمن مثل بیماری کرون، سلیاک، آرتریت، دیابت نوع 1 و لوپوس
  • اشخاص مبتلا به سرطان، HIV و سایر نقص‌های ایمنی
  • افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن مثل دیابت نوع 2، بیماری‌های قلبی، بیماری‌های کلیوی و چاقی.
  • اشخاصی که داروهای سرکوب کننده دستگاه ایمنی استفاده می‌کنند.

کمبود مواد مغذی نیز می‌تواند سیستم ایمنی شما را ضعیف کرده و شما را در معرض خطر ابتلا به عفونت‌های قارچی قرار دهد. اگر فکر می‌کنید کمبود ویتامین یا مواد معدنی دارید، استفاده از مولتی ویتامین را به شما پیشنهاد می‌دهیم. در این صورت به بهبود عفونت های قارچی نیز کمک می‌شود.

قرص هیرویت
قرص هیرویت هلث اید 60 عددی
قیمت: 147.200 تومان
قیمت با تخفیف:97.600 تومان
قرص هیرویت
قرص هیرویت هلث اید 60 عددی
قیمت اصلی: 147.200 تومان
قیمت با تخفیف: 97.600 تومان

  عفونت قارچی پا

ارتباط کمبود ویتامین و عفونت قارچی

مطالعات در مورد نقش ویتامین‌ها در بهبود عفونت‌ های قارچی اندک است اما همان تحقیقات اندک نشان داده است که برخی ویتامین‌ها مانند ویتامین‌های B و ویتامین D ممکن است اثرات ضد قارچی داشته باشند. تا به امروز برخی از تحقیقات، هر چند محدود نشان می‌دهند که کمبود ویتامین در پاسخ ایمنی بدن نقش داشته و خطر و شدت بروز عفونت‌های قارچی را افزایش می‌دهد.

بهبود عفونت های قارچی با مصرف ویتامین ها امکان پذیر است؟

با توجه به تحقیقات محدود موجود در مورد این موضوع مشخص نیست که آیا بهبود عفونت های قارچی با مصرف بعضی ویتامین‌های خاص ممکن است یا خیر. با این حال درمان کمبود ویتامین برای داشتن یک سیستم ایمنی سالم مهم است و خطر ابتلا به عفونت‌های شدید را کاهش می‌دهد.

Ordinary-Caffeine-Solution-5-Serum-30
سرم دور چشم کافئین 5% اوردینری
قیمت: 1.370.000 تومان
قیمت با تخفیف:1.100.000 تومان
Ordinary-Caffeine-Solution-5-Serum-30
سرم دور چشم کافئین 5% اوردینری
قیمت اصلی: 1.370.000 تومان
قیمت با تخفیف: 1.100.000 تومان

برخی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مثل ویتامین‌های B، ویتامین‌های A، C، D و E، روی، آهن و سلنیوم در حمایت از سیستم ایمنی نقش مهمی دارند. اگر تغذیه شما سالم و اصولی باشد همه این مواد مغذی را از رژیم غذایی خود می‌توانید دریافت کنید. اما در صورت کمبود ویتامین می‌توانید از مکمل‌ها کمک بگیرید. ویتامین‌ها را هم می‌توانید از مولتی ویتامین‌ها دریافت کنید و هم به طور جداگانه آنها را تهیه نمایید. مثلا بیوتین را با خوردن قرص بیوتین (ویتامین ب7) می‌توانید به بدن خود برسانید.

عفونت‌های قارچی در برخی موارد می‌توانند مسری بوده و به راحتی از فردی به فرد دیگر انتقال یابند. به همین دلیل به محض مشاهده علائم عفونت قارچی باید با پزشک مشورت کنید.

مواد غذایی برای بهبود عفونت های قارچی

بعضی از مواد غذایی می‌توانند به بهبود عفونت های قارچی کمک کنند:

روغن نارگیل

روغن نارگیل دارای خواص ضد میکروبی بوده و در بهبود عفونت های قارچی می‌تواند مفید باشد. روغن نارگیل سرشار از اسید لوریک و اسید کاپریلیک است که هر دو به بدن ما در مبارزه با انواع مختلف عفونت‌ها کمک می‌کنند. 1 تا 2 قاشق غذاخوری روغن نارگیل را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید.

سیر

برای مبارزه با هر نوع عفونت، سیر یکی از بهترین انتخاب‌ها است. این ماده غذایی سرشار از ویتامین B6 و پتاسیم بوده و به سم‌زدایی از بدن و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. سیر خاصیت ضد التهابی، ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد ویروسی داشته و با عفونت‌ها مبارزه می‌کند. به انواع غذاها مثل سوپ و سالاد به راحتی می‌توانید سیر را اضافه نمایید.

نعنا برای بهبود عفونت های قارچی

نعنا نه تنها این توانایی را دارد که باکتری‌های بد موجود در دستگاه گوارش را از بین ببرد بلکه از رشد قارچ نیز ممانعت به عمل می‌آورد. نعنا گیاهی قدرتمند در پیشگیری و درمان کاندیدا آلبیکنس (نوعی عفونت قارچی) به شمار می‌آید.

پونه کوهی از خانواده نعنا است و همانند آن برای بهبود عفونت های قارچی کاربرد دارد. روغن پونه کوهی سرشار از ترکیبات کارواکرول بوده که دارای خواص ضد قارچی هستند. برگ پونه کوهی یا روغن آن را به سالاد خود می‌توانید بیفزایید.

  پونه کوهی برای درمان عفونت های قارچی

پیاز

پیاز برای حفظ سلامت دستگاه گوارش عالی به حساب می‌آید زیرا به رشد باکتری‌های مفید روده کمک می‌کند. پیاز سرشار از ویتامین C، ویتامین B6، پتاسیم و بسیاری از آنتی اکسیدان‌ها است. اگر نگران این هستید که بعد از خوردن پیاز، دهان شما بوی بد بگیرد، بعد از خوردن پیاز خام یک قاشق چای‌خوری دانه رازیانه بخورید. پیاز به بهبود عفونت های قارچی به خوبی کمک می‌کند.

زنجبیل

زنجبیل به سم‌زدایی از بدن کمک کرده و گردش خون را افزایش می‌دهد. به منظور کاهش مشکلات سوء هاضمه و التهاب معده نیز می‌توانید از زنجبیل استفاده کنید. این ماده همچنین در بهبود عفونت های قارچی موثر است. زنجبیل را به صورت دمنوش یا در ترشی و مربا و … می‌توانید مورد استفاده قرار دهید.

دارچین

دارچین خاصیت ضد التهابی و ضد قارچی دارد. این ماده غذایی سرشار از اسید کاپریلیک بوده و به بدن انسان در مبارزه با قارچ کمک می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف دارچین در صورت ابتلا به عفونت کاندیدا یا هلیکوباکتر پیلوری می‌تواند مفید باشد.

پرهیز غذایی در عفونت های قارچی

برخی از غذاها می‌توانند عفونت قارچی را تشدید کرده و بهبود عفونت های قارچی را به تعویق بیندازند. بنابراین بهتر است از آنها اجتناب کنید. این مواد غذایی عبارتند از:

کربوهیدرات‌های اضافی

در بعضی از مطالعات مشخص شده که کربوهیدرات‌های تصفیه شده می‌توانند عفونت‌های قارچی را بدتر کنند. به این منظور باید از مصرف نان سفید، شکر، شیرینی، آبمیوه و نوشابه‌های گازدار باید بپرهیزید.

غذاهای کهنه و مانده

غذاهای مانده می‌توانند ناقل انواع مختلف عفونت‌های میکروبی باشند. همچنین می‌توانند باعث سندرم روده تحریک پذیر، مسمومیت غذایی، آلرژی، مشکلات تنفسی و عفونت‌های قارچی شوند. بنابراین همیشه از غذاهای خانگی و تازه استفاده کنید.

اگر بهبود عفونت های قارچی انجام نشود و هیچ درمانی صورت نگیرد، ممکن است مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد شود. مثل عفونت‌های پوستی، برفک و …

مراجعه به پزشک برای بهبود عفونت های قارچی

برای درمان عفونت های قارچی در موارد زیر حتما باید به پزشک مراجعه کنید:

  • پس از درمان خانگی هیچ بهبودی مشاهده نشود.
  • عفونت قارچی بدتر شود یا عود کند.
  • عفونت قارچی شروع به گسترش کند.
  • شما در دوران بارداری باشید و به عفونت قارچی مبتلا شوید.
  • دیابت داشته باشید.
  • عفونت قارچی همراه با تب و ترشح از ناحیه مربوطه باشد.

اگر به موقع برای درمان عفونت قارچی اقدام کنید، مطمئن باشید که بهبودی حاصل خواهد شد.

  عفونت قارچی در ناحیه تناسلی

اقدامات احتیاطی برای بهبود عفونت های قارچی

در صورت ابتلا به عفونت قارچی حتما موارد زیر را رعایت کنید:

  • همیشه لباس تمیز بپوشید زیرا قارچ‌ها می‌توانند برای مدت طولانی به لباس شما بچسبند؛ به ویژه اگر لباس تمیز نباشد.
  • جهت شستشوی لباس‌های خود از شوینده‌های ملایم استفاده کنید.
  • از پوشیدن لباس‌های خیلی تنگ بپرهیزید زیرا جریان هوا به پوست را کاهش می‌دهند و با افزایش تعریق خطر تشدید عفونت قارچی را بیشتر می‌کنند.
  • لباس‌های نخی بپوشید تا به تنفس پوست کمک شود.
  • حداقل 2 تا 3 بار در روز ناحیه آسیب دیده را بشویید تا از رشد قارچ پیشگیری شود.
  • ناحیه‌ای را که دچار قارچ شده تا حد امکان خشک نگه دارید. هرچه رطوبت کمتر باشد شانس کمتری برای رشد قارچ وجود دارد.

کلام آخر

برای بهبود عفونت های قارچی در این مقاله راهکارهایی را به شما ارائه کردیم که در صورت رعایت آنها به احتمال زیاد می‌توانید از شر قارچ رهایی یابید. اما اگر شاهد پیشرفت عفونت خود هستید یا عفونت شما به درمان‌های خانگی پاسخ نمی‌دهد، حتما در اسرع وقت به پزشک متخصص پوست مراجعه نمایید.

مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

5 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Siya
Siya

درود خدمت شما
من الان حدود دوماه میشه که قارچ ناحیه آلت تناسلی دارم و دکتر چندین بار مراجعه کردم و هر بار چند نوع پماد رو‌ ترکیب می‌کنه و استفاده میکنم در کنارش هم قرص های فلوکونازول 100 آسیکلوویر400 تربیتافین 250 مصرف میکنم ولی متأسفانه نتیجه درستی نگرفتم علتش چی می‌تونه باشه

ابراهیم
ابراهیم
پاسخ به  Siya

سلام دوست عزیز
بهترین روش استفاده از اسپری ضد عفونی کننده استفاده کرده و ترکیب سیر له شده همراه با روغن نارگیل و زردچوبه دو بار در ۲۴ ساعت و شستشو و خشک نگه داشتن محل قارچی و رعایت کلیه نکات بهداشتی و …

دکتر سیدی زاده
دکتر سیدی زاده
پاسخ به  Siya

سلام کاربر گرامی
مشکل شما حتما نیاز به معاینه دارد و بدون مشاهده ی ضایعات نظر دادن امکان پذیر نیست.
سپاس از همراهی شما

siamak
siamak

با سلام. بنده دو روز است که از مترونیدازول استفاده می کنم اما مشکل اینجاست که در ناحیه تناسلی (کنار بیضه ها) عفونت قارچی دارم و پماد میزنم. این دو با هم تداخل ندارند؟

دکتر سیدی زاده
دکتر سیدی زاده
پاسخ به  siamak

سلام کاربر گرامی
خیر مشکلی ندارد.
سپاس از همراهی شما