رژیم شیر و خرما؛ همه چیز در مورد رژیم شیر و خرما

1/5 - (1 امتیاز)

امروزه بیشتر افراد به دلیل مشغله کاری و نبود زمان کافی برای انجام تمرینات ورزشی علاوه بر مصرف قرص لاغری به دنبال رژیمی ساده برای لاغری در مدت زمان کوتاهی می‌باشند، رژیم شیر و خرما یکی از انواع رژیم‌های غذایی برای کاهش وزن در مدت زمان کوتاه می‌باشد که به دلیل وجود مواد مغذی و […]

رژیم شیر و خرما

امروزه بیشتر افراد به دلیل مشغله کاری و نبود زمان کافی برای انجام تمرینات ورزشی علاوه بر مصرف قرص لاغری به دنبال رژیمی ساده برای لاغری در مدت زمان کوتاهی می‌باشند، رژیم شیر و خرما یکی از انواع رژیم‌های غذایی برای کاهش وزن در مدت زمان کوتاه می‌باشد که به دلیل وجود مواد مغذی و کلسیم در حیطه کاهش وزن مورد توجه قرار گرفته است.

شیر و خرما به دلیل وجود مواد مغذی، انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی، پروتئین و کلسیم برای تراکم استخوان‌ها و سلامت عضلات بسیار مفید بوده و به همین دلیل ترکیب این دو ماده یکی از محبوب‌ترین ترکیبات به شمار می‌رود؛ رژیم شیر و خرما علاوه بر افزایش سلامت جسمانی در کاهش وزن، تنظیم خواب، رفع بی خوابی و سلامت استخوان‌ها بسیار کارآمد است.

رژیم شیر و خرما علاوه بر فواید فراوان، در مدت زمان طولانی معایبی را نیز به همراه دارد. به همین دلیل توصیه می‌شود افراد برای کاهش وزن در مدت زمان کوتاهی از رژیم شیر و خرما استفاده نمایند؛ در این مقاله قصد داریم همه چیز در مورد رژیم شیر و خرما را در اختیار شما قرار دهیم تا آگاهانه به سراغ آن بروید پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

ماهیت رژیم شیر و خرما

در این رژیم از ترکیب شیر و خرما در سه وعده مهم روز یعنی صبحانه، ناهار و شام استفاده می‌شود؛ به طور کلی در این رژیم مصرف ۷ عدد خرما به همراه یک لیوان شیر کم چرب در هر وعده توصیه می‌شود؛ افراد در دوره رژیم شیر و خرما هر هفته به صورت متوسط ۳ تا ۴ کیلوگرم کاهش وزن خواهند داشت زیرا این رژیم علاوه بر فواید فراوانی که برای سلامتی دارد، بسیار کم کالری بوده و موجب کاهش وزن در مدت زمان کوتاهی می‌شود.

همانگونه که در ابتدای مقاله ذکر کردیم استفاده از رژیم شیر و خرما در مدت زمان طولانی معایبی را برای بدن به همراه دارد، این رژیم فاقد بسیاری از عناصر غذایی می‌باشد به همین دلیل توصیه می‌شود افرادی که پیشینه و سابقه ابتلا به بیماری خاصی را ندارند نهایتاً به مدت یک هفته از این رژیم استفاده نمایند.

مزایای کاهش وزن با شیر و خرما

شیر و خرما به دلیل پاکسازی بدن از سموم مورد توجه همگان قرار‌گرفته‌ به همین دلیل افرادی که قصد شروع دوره رژیم غذایی خاصی را دارند برای پاکسازی بدن از رژیم شیر و خرما قبل از شروع رژیم اصلی استفاده می‌کنند؛ در ادامه مقاله قصد داریم به چگونگی کاهش وزن با شیر و خرما بپردازیم و فواید آن را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار دهیم.

خرما

خرما به دلیل خواص فوق العاده زیاد در میان مواد غذایی از اهمیت و ارزش فراوانی برخوردار است، در هر ۱۰۰ گرم خرما ۲۸۰ کالری وجود دارد که علاوه بر سیر کننده بودن انرژی مورد نیاز روزانه را برای فردی که در دوره رژیم قرار دارد فراهم می‌کند.

جالب است بدانید میزان کالری موجود در خرما نسبت به سایر میوه‌های تازه بیشتر بوده و همچنین کربوهیدرات، پروتئین و فیبر فراوانی را در خود جای داده است؛ فیبر موجود در خرما منجر به جلوگیری از یبوست و تنظیم حرکات روده می‌شود که در نتیجه سلامت دستگاه گوارش را به همراه دارد.

مصرف خرما فواید فراوانی برای سلامت مغز دارد، تحقیقات انجام شده بر روی این ماده غذایی نشان می‌دهد که مصرف خرما به صورت مستقیم بر روی عملکرد و سلامت مغز تاثیرگذار است به همین دلیل رژیم شیر و خرما علاوه بر تقویت مغز، تمرکز زیادی را به ارمغان می‌آورد.

خرما در لیست شیرین کننده‌های ارگانیک و طبیعی قرار می‌گیرد به همین دلیل مصرف آن برای افرادی که علاقه شدیدی به خوردن شیرینی دارند توصیه می‌شود زیرا یکی از بهترین جایگزین‌ها برای قند، شکر یا آبنبات به شمار می‌رود.

از جمله مواد معدنی که در خرما وجود دارد، می‌توان به فسفر، پتاسیم، کلسیم و منیزیم اشاره نمود که در سلامت استخوان‌ها بسیار تاثیرگذار است.

  خرما

شیر

شیر یکی از منابع سرشار از پروتئین بوده که برای بدن بسیار ضروری می‌باشد و وجود ۹ اسید آمینه در شیر می‌تواند عملکرد سیستم‌های بدن را تقویت و بهبود بخشد به همین دلیل به عنوان پروتئین کامل شناخته می‌شود، بنابراین مصرف شیر در طول روز می تواند پروتئین مورد نیاز به بدن را تامین کند؛ افراد می‌توانند در کنار مصرف شیر از مکمل بدنسازی مثل پروتئین وی برای جبران پروتئین از دست رفته در بدن استفاده نمایند.

از جمله مواد معدنی موجود در شیر می‌توان به کلسیم، فسفر، پتاسیم، پروتئین و ویتامین اشاره کرد که در استحکام استخوان‌ها و تقویت عضلات نقش مهمی را ایفا می‌کنند، وجود پروتئین در شیر منجر به جلوگیری از پرخوری و در نتیجه کاهش وزن می‌شود.

رژیم شیر و خرما به دلیل وجود موادی که در مقاله به آنها اشاره شد، انرژی مورد نیاز برای بدن را در طول روز فراهم می کند به همین دلیل فرد در هنگام مصرف شیر و خرما احساس خستگی ندارد، همینطور که قبل‌تر در مقاله اشاره شد مصرف طولانی مدت رژیم شیر و خرما عوارض زیادی به همراه دارد.

  شیر

معایب رژیم شیر و خرما

هرچند که شیر و خرما دو ماده با ارزش غذایی بالا به شمار می‌روند اما دوره طولانی مدت این رژیم عوارض و آسیب‌های شدیدی را به سلامت جسمانی فرد وارد می‌کند؛ در ادامه مقاله به اساسی‌ترین مضراتی که دوره طولانی مدت رژیم شیر و خرما برای فرد به وجود می‌آید می‌پردازیم.

دهیدراسیون

دهیدراسیون یا کم آبی بدن یکی از مشکلاتی می‌باشد که در دوره رژیم شیر و خرما برای افراد به وجود می‌آید، در این دوره افراد به دلیل کاهش مصرف آب و مایعات به منظور کاهش وزن آب موجود در بدن، کم آبی شدیدی را در بدن خود به ارمغان می‌آ‌ورند و آسیبی جدی به سلامت خود وارد می‌کنند.

حساسیت به شیر

هرچند شیر و خرما دو ماده مفید برای بدن به شمار می‌روند اما مصرف آن‌ها در رژیم شیر و خرما برای برخی از افراد غیر قابل تحمل است، جالب است بدانید برخی از افراد به مصرف شیر حساسیت دارند و همچنین تعداد زیادی از خانم‌ها در این رژیم غذایی احساس ناراحتی زیادی را تحمل می‌کنند.

رژیم شیر و خرما به صورت کلی به خانم‌ها توصیه نمی‌شود؛ به یاد داشته باشید که رژیم غذایی سالم مولفه‌های خاص خود را دارد که یکی از آنها مصرف انواع ویتامین‌ها، پروتئین، کربوهیدرات، چربی سالم و … است که شیر و خرما بسیاری از عناصر غذایی را ندارند به همین دلیل دوره طولانی مدت این رژیم به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

افزایش قند خون

همان گونه که قبل‌تر در خواص خرما ذکر شد، این ماده غذایی میزان زیادی کربوهیدرات و قند را در خود جای داده است به همین دلیل مصرف بیش از حد خرما در طول روز می‌تواند منجر به افزایش قند خون شود، توصیه می‌شود قبل از شروع این رژیم در ارتباط با مصرف خرما در طول روز با متخصص تغذیه مشورت نمایید.

افرادی که سابقه ابتلا به دیابت را دارند قبل از انجام این رژیم بهتر است با پزشک خود مشورت نمایند زیرا همانگونه که ذکر شد، خرما حاوی میزان زیادی کربوهیدرات و قند می‌باشد که برای برخی از بیماران خطر افزایش وزن و چاقی را به همراه دارد.

پروتئین ناکافی

هرچند که شیر و خرما پروتئین زیادی را در خود جای داده است اما این میزان از پروتئین برای بدن کافی نمی‌باشد به همین دلیل دوره طولانی مدت رژیم شیر و خرما به دلیل کمبود پروتئین به بدن آسیب فراوان وارد کرده و بر سلامت عضلات تاثیرات ناخوشایندی می‌گذارد.

خستگی مداوم

در این رژیم افراد به دلیل دریافت نکردن عناصر غذایی و سوء تغذیه در طول روز احساس خستگی و ناتوانی زیادی را تجربه می‌کنند، هرچند خرما برای برطرف کردن خستگی و بازگشت انرژی مفید است اما دوره طولانی مدت این رژیم به دلیل دریافت نکردن مواد مغذی توسط بدن خستگی مداوم را به همراه دارد.

  خستگی مداوم

پرخوری

رژیم غذایی محدود و ناسالم به دلیل ایجاد اختلال در وعده‌های غذایی پس از مدتی منجر به برخی از رفتارهای نادرست همچون پرخوری می‌شوند.

از بین رفتن عضلات

با رژیم شیر و خرما اگرچه وزن در مدت زمان کوتاهی به صورت چشمگیر کاهش می‌یابد، اما به دلیل از دست رفتن چربی‌های بدن معمولاً عضلات نیز از بین می‌روند؛ از بین رفتن عضلات بدن در زمانی اتفاق می‌افتد که کالری به شدت دچار  کاهش می‌‌شود.

بازگشت به وزن قبلی

در هنگام شروع رژیم غذایی بدن با کاهش متابولیسم و سوخت و ساز هماهنگ می‌شود به همین دلیل ممکن است روند کاهشی کالری سوزی تا سال‌ها ادامه یابد؛ بعد از قطع رژیم غذایی فرایند افزایش متابولیسم می‌تواند در دراز مدت حفظ وزن از دست رفته را دشوار نماید به همین خاطر بیشتر افرادی که رژیم‌های نادرست، سخت و محدود را دنبال می‌کنند پس از قطع آن به وزن قبلی خود باز می‌گردند.

افرادی که قصد کاهش وزن و لاغری دارند می‌توانند در کنار رژیم لاغری مناسب از مکمل های چربی سوز ورزشی مثل ال کارنیتین نیز استفاده نمایند.

  بازگشت وزن

نکات تکمیلی رژیم شیر و خرما

  • افرادی که قصد دارند به صورت کلی ۳ تا ۴ کیلو کاهش وزن داشته باشند، می‌توانند تنها به مدت ۷ روز این رژیم را دنبال نمایند در غیر این صورت به هیچ وجه رژیم شیر و خرما پیشنهاد نمی‌شود.
  • افرادی که تمایل دارند میزان زیادی از وزن خود را کاهش دهند، می‌توانند در ابتدا برای سم زدایی بدن از این رژیم استفاده نمایند؛ مدت زمان پیشنهادی برای پاکسازی بدن به وسیله رژیم شیر و خرما یک هفته می‌باشد و بهتر است فرد پس از ۷ روز رژیم اصلی و سالم خود را آغاز نماید.
  • در دوره آغاز این رژیم بهتر است اولین وعده از این ترکیب را به عنوان صبحانه میل نمایید زیرا انرژی مورد نیاز بدن در طول روز از این وعده تامین می‌شود.
  • رژیم شیر و خرما در لیست رژیم‌های محدود و شدید قرار می‌گیرد به همین دلیل ممکن است عوارضی همچون خستگی مداوم،کمبود عناصر غذایی، افزایش قند خون، کمبود مواد معدنی و دهیدراسیون بدن را به همراه داشته باشد به همین خاطر به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.
  • کاهش متابولیسم و سوخت و ساز بدن در طول روز احساس ضعف را افرایش می دهد، به همین دلیل توصیه می شود افراد در تعطیلات این رژیم را آغاز نمایند تا دچار ضعف و ناتوانی در انجام کارهای روزمره نشوند.
  • مصرف آب کافی، قهوه، چای و دمنوش به همراه قند طبیعی در این رژیم مجاز است.
  • اگر شما جزو افرادی هستید که سابقه ابتلا به بیماری خاصی همچون دیابت، بیماری قلبی و … را دارید، بهتر است قبل از شروع رژیم شیر و خرما با متخصص تغذیه مشورت نمایید.
  • بهترین شیوه رژیم شیر و خرما به همراه سایر عناصر غذایی می‌باشد، در این شیوه علاوه بر وعده‌های اصلی یک یا دو میان وعده تعیین کرده و از دمنوش های مفید به همراه بیسکویت چند غله استفاده نمایید، در وعده های اصلی می توانید از سوپ سبزیجات و ماهی و سینه مرغ استفاده نمایید.

جمع بندی

در این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز سعی کردیم همه چیز در مورد رژیم شیر و خرما را مورد بررسی قرار دهیم، همانطور که در مقاله اشاره شد این رژیم در مدت زمان طولانی آسیب و عوارض جدی را برای بدن به همراه دارد به همین دلیل تنها دوره ۷ روزه از این رژیم به افرادی که به هیچ بیماری مبتلا نیستند توصیه می‌شود.

رژیم شیر و خرما برای افرادی که قصد شروع رژیم سالمی را دارند به منظور سم زدایی و پاکسازی بدن به مدت یک هفته، قبل از شروع دوره اصلی پیشنهاد می شود؛ اگر شما هم علاقه به امتحان رژیم شیر و خرما دارید و می‌خواهید کالری دریافتی خود در طی روز را کاهش دهید، نکات تکمیلی ذکر شده در انتهای مقاله را مطالعه نمایید، متشکریم که تا انتهای مقاله همراه ما بودید.

مطالب مرتبط
برچسب: لاغری
دسته بندی: رژیم غذایی
بحث و تبادل نظر
guest

1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
شهریار شهریاری
شهریار شهریاری

مقاله خیلی خیلی برای من که آموزنده بود واقعا
مدت ها هست که شب ه فقط شیر و خرما مصرف میکونم حدود هشت تا نه سال هست ش و چنان مشکلات عصبی و عضلات در بدنم ایجاد شده البته به تازگی دکتر رفتم و دکتر هم تایید کرد که مربوط به مصرف بیش از اندازه شیر هست و در حقیقت اعتیاد پیدا کردم به شیر که خودش دکتر گفتش که شیر هم یک مواد عتیاد آور در شیر هست بنام (( بنام بتاکازامورفین )) که باید به دکتر متخصص تعدیه مراجه کنم و شر و حال خودم را در میان بگذارم در هر حال تشکر از سایت خوب تان
درودهاهاهاها