آنتی اکسیدان های خوراکی کدامند؟

4/5 - (1 امتیاز)

آنتی اکسیدان های خوراکی مواد مفید برای سلامتی ما هستن که این روزها از دایره رژیم غذایی ما کم شدن و همین عامل هم باعث تشدید بیماری ها و مشکلات شده. در این مطلب سعی داریم آنتی اکسیدان های خوراکی رو بیشتر بشناسیم تا بتونیم مصرف اونها رو افزایش بدیم. آنتی اکسیدان ها ترکیبات طبیعی […]

آنتی اکسیدان های خوراکی کدامند؟

آنتی اکسیدان های خوراکی مواد مفید برای سلامتی ما هستن که این روزها از دایره رژیم غذایی ما کم شدن و همین عامل هم باعث تشدید بیماری ها و مشکلات شده. در این مطلب سعی داریم آنتی اکسیدان های خوراکی رو بیشتر بشناسیم تا بتونیم مصرف اونها رو افزایش بدیم.

آنتی اکسیدان ها ترکیبات طبیعی هستن که رادیکال های آزاد رو به دام میندازن و به این ترتیب آسیب های ناشی از آن ها رو از بین برده و یا محدود می کنن. رادیکال های آزاد مولکول هایی هستن که به سلول های بدن ما آسیب زده و عامل اصلی پیری زودهنگام اونها هستن.

آنچه در این مقاله می خوانیم

اکسیدان ها کدامند؟

اکسیدان ها از طریق ایجاد رادیکال های آزاد، آسیب هایی در طولانی مدت به بدن می رسونه و بسیاری از بیماری های مزمن رو ایجاد می کنه.

علی رغم متابولیسم طبیعی بدن، ما با در معرض یک سری شرایط مثل سیگار و دود سیگار، آلودگی ها، ورود مواد شیمیایی غیر ضروری به بدن از هر طریقی، اشعه و حتی استرس هستیم که در بدن رادیکال های آزاد تولید می شه که می تونن به بدن آسیب جدی برسونن؛ این عوامل اکسیدان ها هستن.

وظیفه آنتی اکسیدان ها

آنتی اکسیدان ها از سلول ها را در برابر اکسیدان ها محافظت می کنن و مانع از تخریب سلولی و آسیب های مزمن مثل انواع سرطان، بیماری های قلبی، دیابت و… می شن.

آنتی اکسیدان های خوراکی

سیب قرمز و سبز، گیلاس، آلوی سیاه، سیب زمینی پخته، آلو، بلوبری وحشی، لوبیاقرمز، لوبیا چیتی، آلو خشک، تمشک، توت فرنگی، سبزیجات سبز تیره، ذغال اخته، انگور، گردو، انار و…

آنتی اکسیدان های خوراکی کدامند؟

هورمونی مهم

یکی از هورمون هایی كه در بدن نقش آنتی اكسيدانی داره هورمون ملاتونينه.

هورمون ملاتونين از چشم سوم يا غده صنوبری در مغز ترشح می شه كه به تنظيم خواب و بيداری اشخاص كمک می کنه. اين هورمون به عنوان يه آنتی اكسيدان قوی و جمع كننده راديكال های آزاد، دارای نقش حفاظتی برای سلول های عصبیه و تا حدودی وجود اين هورمون می تونه در بهبود ضايعات عصبی و پيشگيری از ايجاد اونها مؤثر باشه.

قدرت آنتی اكسيدانی هورمون ملاتونين بيشتر از قدرت آنتی اكسيدانی ويتامين C و E و A است. چون اين هورمون هم در فاز آبی و هم در فاز چربی محلول به حساب میاد در حالی که ويتامين های E وA محلول در چربی و ويتامين C محلول در آب هستن، پس افزایش ملاتونين بيشتر در بدن باعث افزايش ميزان آنتی اكسيدان در بدن و كاهش ريسک مبتلا شدن به انواع بیماری ها می شه.

چه خوراکی هایی به افزایش هورمون ملاتونین کمک می کنه؟

میوه هایی مثل آلبالو، گيلاس و انگور قرمز ميزان هورمون ملاتونين رو زیاد می کنن.

مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها