راه حل کاهش هورمون مردانه در زنان چیست؟

2.3/5 - (6 امتیاز)

تستوسترون را بیشتر به عنوان یک هورمون مردانه می‌شناسند اما جالب است بدانید که این هورمون در بدن زنان نیز به مقدار اندک وجود دارد. در برخی موارد هورمون مردانه در زنان افزایش می‌یابد و مشکلات عدیده‌ای را سبب می‌شود. در این مقاله به بررسی این موضوع و راهکارهای بهبود این مشکل می‌پردازیم. تستوسترون چیست؟ […]

راه حل کاهش هورمون مردانه در زنان چیست ؟

تستوسترون را بیشتر به عنوان یک هورمون مردانه می‌شناسند اما جالب است بدانید که این هورمون در بدن زنان نیز به مقدار اندک وجود دارد. در برخی موارد هورمون مردانه در زنان افزایش می‌یابد و مشکلات عدیده‌ای را سبب می‌شود. در این مقاله به بررسی این موضوع و راهکارهای بهبود این مشکل می‌پردازیم.

تستوسترون چیست؟

تستوسترون هورمونی است که هم در انسان و هم در حیوان یافت می‌شود. تستوسترون را می‌توان هورمون اصلی جنسی در بدن مردان دانست که توسط بیضه‌ها ساخته می‌شود. تخمدان‌های زنان نیز در مقادیر بسیار کم، هورمون تستوسترون تولید می‌کند. تولید تستوسترون در دوران بلوغ به طور قابل توجهی افزایش یافته و بعد از سن 30 سالگی شروع به کم شدن می‌کند. وظیفه هورمون تستوسترون در مردان تولید اسپرم است و به طور کلی خصوصیات مردانه به داشتن این هورمون در سطح مناسب بر می‌گردد. مقدار تستوسترون پس از 19 سالگی در مردان بین 240 تا 950 نانوگرم در هر دسی لیتر و در زنان بین 8 تا 60 نانوگرم در هر دسی لیتر است.

  مشکلات هورمونی

حال ممکن است بهتر متوجه اختلاف فاحش مقدار این هورمون در خانم‌ها و آقایان شده باشید. تستوسترون گاهی در بدن زن‌ها با افزایش غیرمعمول روبرو می‌شود. عدم تعادل تستوسترون در بدن یک زن می‌تواند اثرات مخربی بر سلامتی و انگیزه جنسی وی داشته باشد.

Multi-sanostol-plus-zinc
بهترین مولتی ویتامین مخصوص کودکان
قیمت: 165.000 تومان
قیمت با تخفیف:129.000 تومان

نشانه های افزایش تستوسترون در بدن خانم ها

افزایش تستوسترون در بدن خانم‌ها با علائم زیر همراه است:

  • افزایش موهای زائد به ویژه در ناحیه صورت
  • ریزش مو
  • بروز جوش و آکنه
  • بزرگ شدن کلیتوریس
  • کاهش سایز سینه‌ها
  • تغییر صدا
  • افزایش توده عضلانی

افزایش موهای زاید

نامنظمی در پریود، کاهش میل جنسی و تغییر در خلق و خوی را نیز می‌توان از علائم افزایش تستوسترون در بدن زنان دانست. در مواردی که هورمون مردانه در زنان به شدت زیاد باشد، می‌تواند نازایی و چاقی را نیز به همراه داشته باشد.

 تشخیص تستوسترون بالا چگونه انجام می شود ؟

همه خانم‌ها در صورت مشاهده هر یک از علائمی که در قسمت بالا ذکر شد، باید به پزشک متخصص مراجعه کنند تا بررسی‌های لازم را به عمل آورد. احتمالا پزشک ابتدا یک معاینه فیزیکی روی بدن شما انجام می‌دهد. مثلا نگاه می‌کند تا ببیند شما موهای زایدی روی صورت خود دارید یا خیر سپس به صلاحدید خود یک آزمایش هورمونی برای شما می‌نویسد. این آزمایش در حقیقت یک آزمایش خون است که سطح هورمون تستوسترون را به طور دقیق در بدن مشخص می‌نماید. عموما این تست باید در اول صبح داده شود چون در این حالت تستوسترون در بالاترین حد خود قرار دارد. احتمالا پیش از آزمایش پزشک از شما می‌خواهد که داروهایی را که ممکن است روی نتیجه آزمایش تاثیرگذار باشند، کنار بگذارید.

علل افزایش هورمون مردانه در زنان

بیماری‌های مختلف یا اختلالات هورمونی می‌توانند موجب تغییرات هورمونی در زنان شده و سطح تستوسترون را بالا ببرند. 3 دلیل عمده برای این مشکل وجود دارد:

  • هیرسوتیسم

به رشد بیش از اندازه مو در قسمت‌های خاصی از صورت و بدن زنان (به خصوص در پشت، صورت و قفسه سینه) هیرسوتیسم گفته می‌شود. مقدار رشد موهای بدن معمولا وابسته به عوامل ژنتیکی است اما در این مورد خاص به دلیل عدم تعادل هورمون‌های آندروژن به وجود می‌آید.

  • سندرم تخمدان پلی کیستیک

این سندرم یکی دیگر از اختلالات هورمونی است که بر اثر افزایش هورمون‌های آندروژن در زنان به وجود می‌آید. افرادی که با این سندرم مواجه هستند، معمولا پریودهای نامنظم دارند، موهای زائد بدنشان زیاد است و تخمدان‌های آنها بزرگ شده و به درستی عملکرد خود را انجام نمی‌دهد. سندرم تخمدان پلی کیستیک می‌تواند ناباروری، سقط جنین، چاقی و حتی سرطان آندومتر را در پی داشته باشد.

  پلی کیستیک

  • هیپرپلازی مادرزادی آدرنال

این مشکل نوعی اختلال است که به طور مستقیم بر غدد آدرنال و تولید هورمون‌های بدن تاثیر گذاشته و در بسیاری موارد سبب تولید بیش از حد آندروژن می‌شود. ناباروری، داشتن خصوصیات مردانه و داشتن آکنه زیاد از علائم شایع این اختلال در بدن است.

درمان تستوسترون بالا در زنان

درمان و بهبود مقادیر بالای هورمون مردانه در زنان باید با توجه به علت آن صورت گیرد. مثلا اگر بر اثر سندرم تخمدان پلی کیستیک این مشکل هورمونی به وجود آمده باشد، ابتدا باید راه حلی برای درمان این سندرم یافت. به طور کلی با تغییر در شیوه زندگی و استفاده از درمان دارویی می‌توان هورمون تستوسترون را در زنان کاهش داد. داروهای مورد استفاده در درمان تستوسترون بالا شامل موارد زیر هستند:

  • گلوکوکورتیکواستروئیدها
  • متفورمین
  • داروهای ضد بارداری به شکل خوراکی
  • اسپیرونولاکتون

استفاده از داروهای ضد بارداری در کاهش هورمون تستوسترون بسیار موثر است اما اگر شما برای بارداری برنامه‌ریزی کرده باشید، روش مناسبی نیست چون سبب اختلال در پروسه بارداری می‌شود. بنابراین بهتر است در این زمینه ابتدا با پزشک مشورت کرده و وی را در جریان قرار دهید. انواع دیگر داروها برای درمان هورمون مردانه در زنان نیز تنها با نسخه پزشک متخصص مجاز است.

راه دیگری که به منظور کاهش تستوسترون در زنان می‌توانید از آن استفاده کنید، ایجاد تغییرات اساسی در سبک زندگی است. سعی کنید ورزش را حتما در برنامه روزانه خود بگنجانید چون تمرینات ورزشی موجب کاهش وزن شما خواهد شد و این مسئله در کاهش هورمون مردانه در زنان بسیار موثر است. استفاده از تیغ، اپیلاسیون و کرم موبر تنها راه‌هایی موقتی برای کاهش موهای زاید هستند. بهتر است شما به فکر درمان ریشه‌ای باشید و با رژیم غذایی سالم، داشتن خواب کافی و کاهش استرس برای رفع مشکل خود اقدام کنید. با کاهش مقدار مصرف کربوهیدرات و قند و جایگزین کردن آنها با میوه و سبزیجات می‌توانید قدمی مثبت در راه کاهش هورمون مردانه بردارید.

طب سوزنی و تنظیم هورمون های بدن

نتیجه برخی مطالعات نشان داده است که طب سوزنی در تنظیم هورمون‌های بدن بسیار موثر می‌تواند باشد. به کمک طب سوزنی می‌توان چرخه قاعدگی را تنظیم نموده و سطح هورمون تستوسترون را نیز در بدن کاهش داد. طب سوزنی با تحریک نقاط حساسی از بدن می‌تواند باعث تنظیم کار هیپوتالاموس و هیپوفیز و یا سایر غدد جنسی شده و بین آنها توازن و تعادل برقرار کند.

سخن پایانی

حتما تاکنون خانم‌هایی را دیده‌اید که با افزایش هورمون مردانه در بدن خود دچار اختلالاتی شده و مثلا موهای زاید زیادی روی صورتشان به وجود آمده است. افزایش هورمون مردانه در زنان می‌تواند بسیار ناخوشایند باشد اما خوشبختانه برای حل این مشکل راهکارهایی وجود دارد که می‌توان از آنها کمک گرفت. به کارگیری از یک سبک زندگی سالم مهم‌ترین اقدامی است که هر فرد می‌تواند برای تنظیم هورمون‌های بدن خود انجام دهد.

مطالب مرتبط
دسته بندی: بیماری زنان
بحث و تبادل نظر
guest

199 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
z.e
z.e

سلام من ۱۸سالمه و مشکل بالا بودن هورمون مردانه دارم حدودا یک سال و نیم پیش به تجویز دکتر پوست اسپیرونولاکتون و قرص ضد بارداری خوردم برای یک سال قرص که میخوردم هم صورتم دیگه جوش نمیزد هم پریودم منظم شده بود اول قرص ضد بارداری رو قطع کردم به دستور پزشک چند ماه بعد هم اسپیرونولاکتون ولی بعد از قطع اسپیرونولاکتون هم پریودم دوباره نامنظم شد هم دوباره جوشای صوررتم برگشت باز همین هفته پیش رفتم دکتر زنان سونوگرافی کرد گفت تخمدانام پلی کیستیکه و باز هم اسپیرونولاکتون و قرص ضد بارداری نوشت
نگرانم باز هم تاثیر نداشته باشه و بعد از قطع قرصا دوباره همه چی بهم بریزه

دکتر داروساز
دکتر داروساز
پاسخ به  z.e

سلام کاربر گرامی
در صورت کنترل کیست ممکن است پزشک داروها را قطع نمایند اما در صورت نیاز به استفاده ی طولانی تر نگرانی از جانب بارداری در آینده و یا سایر عوارض جدی وجود ندارد.

maryam
maryam

سلام من ۲۷سالمه ومتاهلم دکتر زنان آزمایش هورمونی نوشته برام، دادم بالاست،،یه سوالی داشتم لازمه به دکتر غدد مراجعه کنم یا نه از طریق همین دکتر زنان پیگیری کنم

مجله مثبت سبز
مجله مثبت سبز
پاسخ به  maryam

سلام دوست عزیز
همان دکتر زنان کافی است .

سارا
سارا

سلام
من ۲۶ سالمه مجردم و بخاطر ریزش موی شدید و موهای زاید صورت و آکنه به مدت ۶ سال پیش دکتر پوست رفتم که داروهایی که تجویز شد فایده ای نداشت، حالا به دکتر فوق تخصص غدد مراجعه کردم داخل ازمایشم میزان DHEA.SO4 روی ۳۰۰ بود که برام قرص اسپیرونولاکتون و فیناستراید1 برای سه ماه تجویز کردن، با خوندن عوارض قرص فیناستراید مردد شدم چون برای خانم ها تجویز نمیشه و عوارض جبران ناپذیری داره،من باید این قرصو مصرف کنم؟عوارضی که داره برای بارداری از بین نمیره؟راهه دیگه ای برای کم کردن میزان این هورمون نیست؟!

دکتر داروساز
دکتر داروساز
پاسخ به  سارا

سلام کاربر گرامی
فیناستراید برای آقایان عوارضی از نظر سیستم هورمونی و ارگانهای مربوط به آن دارد.
در خانمهای باردار مصرف این دارو ممنوع می باشد اما در بارداری آینده تاثیری نخواهد داشت.

رها
رها

سلام، وقت بخیر
من یک مدت یکساله هست که خیلی ریزش مو شدید دارم پزشک هم چندین بار رفتم آزمایش های متعدد انجام دادم میگفتن همه از ارثه و استرس اما امروز که رفتم پزشک غدد بهم گفت شما جزو ۱۰ درصد از خانم هایی هستید که هورمون مردانه در بدنتون زیاده و اگر رعایت نکیند در آینده ناباروری میاره الان نگرانم میشه راهنماییم کنید .چیکار کنم بهتره ایشون بمن گفتن که با داروهم نمیشه درمان کرد
۲۱ سالمه و ازدواج نکردم

دکتر داروساز
دکتر داروساز
پاسخ به  رها

سلام کاربر گرامی
پزشک شما با توجه به دسترسی به شرح حال کامل شما،سوابق داروهای مصرفی و بیماری، همینطور پاسخ تست های تشخیصی انجام شده قاعدتا بهتر میتوانند شما را راهنمایی نمایند.

neda
neda

سلام وقتتون بخیر باشه
من برای جوش های صورت و موهای زائد به دکتر پوست مراجعه کردم،بعد از دادن ازمایش هورمون های مردانه یکیم بالا بودن .قرص اتیسترون و نورم اسکین رو همراه با یک انتی بیوتیک تجویز کردند.میخواستم بدونم نورم اسکین برای کبد مشکلی ایجاد نمیکنه؟ و اینکه مصرف اتیسترون برای کسی که در فامیلش سابقه سرطان سینه داره بد نیست؟

دکتر داروساز
دکتر داروساز
پاسخ به  neda

سلام کاربر گرامی
اتیسترون در فردی که سابقه ی سرطان سینه داشته باشد نباید استفاده شود. اما سابقه ی فامیلی ایرادی نداشته به خصوص اینکه در این دارو استرادیول با یک پروژستین ترکیب شده و احتمال بدخیمی باز هم کاهش میابد.
در مورد نورم اسکین بله احتمال تغییراتی در سطح چربی خون و آنزیم های کبدی وجود دارد که با ازمایش های دوره ای میتوان براوردی از شرایط فرد داشت و اگر در نتایج آزمایش تغییری ایجاد شد دوز دارو را کاهش داد.

مجله مثبت سبز
مجله مثبت سبز
پاسخ به  neda

همراه گرامی مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز
اگر پزشک شما صلاح دانسته اند که این قرص را مصرف نمایید خواهشمندم به دستور پزشکی ایشان اعتماد نمایید و قرص‌های تجویز شده را طبق دستور مصرف نمایید. چنانچه در مورد مصرف دارو شک دارید نظر پزشک خود را جویا شوید؛ چون ایشان بیشتر از هر شخصی نسبت به شما و آزمایشات شما مطلع هستند.
برای خرید روتین پوستی نیز می‌توانید به بزرگ ترین سایت داروخانه اینترنتی ایران مثبت سبز مراجعه نمایید.
با تشکر از همراهی شما.

Nazii
Nazii

سلام من دختری ۱۴ ساله هستم
بهمن سال ۱۴۰۰ اولین پریودیم رو تجربه کردم اسفند هم پریود شدم ولی بعد از اون خرداد شدم و الانم دو ماهه پریود نشدم ببخشید ولی خودارضایی هم میکردم بعضی مواقع حس ادرار کاذب دارم ک وقتی حواسم پرت باشه حسش نمیکنم و الانم تقریبا یه هفتس که ریزش مو دارم(فعلن کمه)
ترشحاتمم خیلی زیاد شده و سفیده و بویه بدی نداره
ممکنه مشکل جدی داشته باشم؟
درمان خانگی نداره؟

دکتر داروساز
دکتر داروساز
پاسخ به  Nazii

سلام کاربر گرامی
نیاز هست برای تشخیص نوع عفونت به متخصص زنان مراجعه نموده و علائم ادراری را هم به اطلاع ایشان برسانید.
در مورد ریزش مو در صورتی که حدود 100 عدد در روز و حتی بیشتر هست جای نگرانی نیست. اما اگر همراه با علائم دیگر مانند آکنه می باشد متخصص زنان را در جریان قرار دهید.

نازی
نازی

سلام من دختری ۱۴ ساله هستم
بهمن سال ۱۴۰۰ اولین پریودیم رو تجربه کردم اسفند هم پریود شدم ولی بعد از اون خرداد شدم و الانم دو ماهه پریود نشدم بعضی مواقع حس ادرار کاذب دارم ک وقتی حواسم پرت باشه حسش نمیکنم و الانم تقریبا یه هفتس که ریزش مو دارم(فعلن کمه) مادر و پدرمم و ریزش دارن و البته خودمم خیلی به موهام رسیدگی نمیکردم
ترشحاتمم این چند روز خیلی زیاد شده سفیده و بویه بدی نداره
مشکلم میتونه جدی باشه؟

مهسا
مهسا

من یک دختر ۲۳ ساله ام
در صورتم مو های اضافی و در بدنم هم موهای اضافی پیدا شده اما ریزش مو ندارم اما خیلی کم حوصله آم آیا تاثیر هورمون های مردانه است ؟

مجله مثبت سبز
مجله مثبت سبز
پاسخ به  مهسا

همراه گرامی مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز
پیدایش موی زائد تا حدودی طبیعی است و جای نگرانی ندارد. برای رفع موهای زائد میتوانید محصولات از بین برنده موهای زائد را از داروخانه اینترنتی مثبت سبز تهیه نمایید. برای مشاهده قیمت و خرید لطفا اینجا کلیک نمایید.
با تشکر از همراهی شما.

ح.ز
ح.ز

سلام من ۱۱ ساله ازدواج کردم توی این ۱۱ سال یک بار هم توسط همسرم ارضا نشدم . میل جنسی هم که از یکی دو سال بعد شروع زندگیم کم شده الان دیگه اصلا میل جنسی با همسرم ندارم و از همسرم دارم متنفر میشم.صفر صفر شده میل جنسیم.هورمونهای مردانم هم زیاده.برای درمان این مشکلم به چه دکتر متخصصی مراجعه کنم؟

مجله مثبت سبز
مجله مثبت سبز
پاسخ به  ح.ز

همراه گرامی مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز
ضمن مشورت با همسر خود و عنوان مشکلات با ایشان، به جهت افزایش میل جنسی می‌توانید از قرص ایکس اید استفاده نمایید. این قرص میل جنسی شما را افزایش میدهد و کاملا گیاهی است. از خواص این محصول میتوان به افزایش خون رسانی به اندام‌های تناسلی و رفع اختلالات جنسی، افزایش لذت جنسی در رسیدن به ارگ اس م در زنان و مردان، افزایش دهنده تمایلات و توانایی جنسی در بانوان و آقایان، رفع اختلالات نعوظ در مردان و افزایش تحریک پذیری در زنان، کمک به افزایش میل جنسی، تقویت ماهیچه‌ها و کنترل استرس، تنظیم هورمون‌های جنسی، ، افزایش قوای جنسی، افزایش میزان انرژی و مقابله با استرس اشاره کرد.
برای تهیه این محصول از بزرگ ترین داروخانه مجازی ایران اینجا کلیک کنید.
همچنین توصیه می‌شود مقاله برای افزایش میل جنسی چه بخوریم ؟ را نیز مطالعه نمایید.
با تشکر از همراهی شما.

طاهره
طاهره

در ضمن پریودیم منظمه بدنم موهای زائد نداره خیلی کم فقط جدیدا سینم و چون مو زده چندتا تار

طاهره
طاهره

سلام وقت بخیر من ۳۲سالمه موهام بیش‌از حد کم پشت شده متاسفانه چندسال پیش آزمایش دادم تا هورمون تستوسترونم بالاست کمبود آهن هم دارم یه مدت قرص خوردم و بی خیال شدم دیگه نخوردم الان موهام خیلی کم پشت شده باید چیکار کنم راه حلی هست..

دکتر داروساز
دکتر داروساز
پاسخ به  طاهره

سلام کاربر عزیز
کمبود آهن میتواند باعث ریزش مو شود هرچند دلایل دیگر هم لازم هست برسی شود. موقتا مکمل زینک پلاس بعد از نهار و قرص اهن بعد از شام مصرف نمایید ودر اولین فرصت به متخصص پوست برای اندازه گیری آهن، تستوسترون و سایر فاکتورها مراجعه نمایید.

Negin
Negin

من هرسال آزمایش میدم و چکاپ سالیانه میکنم اولین بار هست که عدد free testosterone من بالا هست و روی ۳.۹ هست. ۱۹ سالم هست. وقتی داخل اینترنت دلایل این رو سرچ کردم واقعا نگران شدم و ترسیدم. من فقط رشد مو و حجم موی زیادی بدنم داره. آیا میتونم هم درمان کنم هم لیزر موهای زائد بدنمو؟ راه پایین آوردن عدد تستوسترون چیه؟ عوارضی نداره بعدا؟

دکتر داروساز
دکتر داروساز
پاسخ به  Negin

سلام کاربر عزیز
نتایج آزمایشتان را در اختیار متخصص غدد قرار دهید تا در صورت نیاز داروی مناسب را تجویز نمایند. هیچ کدام از داروهای مورد استفاده در این زمینه را نمیتوان بدون نسخه ی پزشک تهیه نمود.

Negin
Negin

سلام آزمایش دادم عدد free testosterone من روی ۳.۹ بود که نوشته شده بود بالا هست. ۱۹ سالم هست. اندامم زنونه هست صدام هم خانومانه هست. فقط به شدت موهای زائد و کلفت زیادی دارم. شکم پا دست سینه زیر چانه … و مدام باید اصلاح کنم. چجوری باید درمان بشم این موضوع جای نگرانی داره برای من؟

Maryam
Maryam

سلام ببخشید یه سوال داشتم من موهای زائد صورتم روز ب روز زیادتر میشه،میشه راهنمایی ام کنید ک چکار کنم،۳۰ سالمه،چندین دفعه رفتم دکتر گفتن هیچ مشکلی ندارم،بخاطر موهای زائدم متروفین دادن گفتن بخور ولی خوب نشدم،روز ب روز ریزش موهایم زیادتر میشه لطفا کمک کنید

دکتر داروساز
دکتر داروساز
پاسخ به  Maryam

سلام کاربر عزیز
بهتر بود سایر داروهای مصرفی و یا بیماری زمینه ای خود را بیان نمایید… در صورتی که تخصص پزشک غدد نبوده است مجدد به پزشک دیگری مراجعه تمایید.

نازیلا
نازیلا

سلام
قرص ها یا داروهایی که برای کاهش تستوستورون هستن چه زمانی از روز باید مصرف کرد تا اثرگذاری خوبی داشته باشه؟؟؟ صبح یاظهر؟؟
نظرتون راجب دمنوش نعنا که هورمون های تستورون کاهش میده چیه یا رازیانه؟؟
اگه هورمون تستوستورون کاهش پیدا کنه واستروژن زیاد بشه ایا صدا نازک میشه؟؟ موهای زائد کم یا کلیتوریس کوچیک بشه؟؟
میخوام بدونم بلاهایی که به خاطر این هورمون اندروژن سر بدنمون اومده ایا با کاهش این هورمون رفع میشه؟؟ 🤦🏼‍♀️

دکتر داروساز
دکتر داروساز
پاسخ به  نازیلا

سلام کاربر عزیز
داروهای این حیطه توسط متخصص غدد تجویز میشود به هیچ عنوان خودتان اقدام به تهیه ی آنها نکنید… قطعا نیاز به انجام آزمایش می باشد و ارائه ی شرح حال کامل.

Mobina
Mobina

سلام من مبینا هستم ۲۰ سالمه
دوسال پیش ک باشگاه میرفتم از دوستا شنیدم ک میگفتن آمپول تستسترون برای افراد باشگاهی خوبه و عضله سازه و گفتن باشگاه میری بزن نتیجه خوبی میده منم اشتباه کردم و فقط تو یکماه هر ۱۵روز یکبار از این دارو استفاده کردم و کلا فقط دوبار این آمپولو زدم و دیگه نزدم چون عادت ماهانم قطع شده بود و من نفهمیدم ک از این آمپول هستش رفتم دکتر گفت همه چی نرماله و برام دارو تجویز کرد و من استفاده کردم و عادت ماهانم تنظیم شد اما بعد یکی دو هفته صدام خیلی خشن شد و تغییر کرد و بازو هام بزرگ شد و مو های صورتم و بدنم زیاد شد دکتر هم رفتم برای هنجرم بهم دو بسته قرص و دوتا آمپول داد استفاده کردم اما صدام هنوز آنچنان تغییری نکرده
نمیدونم باید چیکار کنم میشه شما نمیدونید راه حلش چیه؟

دکتر داروساز
دکتر داروساز
پاسخ به  Mobina

سلام کاربر عزیز
پزشک متخصص غدد با دسترسی به نتایج آزمایشات و شرح حال کامل شما بهترین تجویز را خواهند داشت.