سوکرالفیت چیست؟ فواید و عوارض داروی Sucralfate

5/5 - (2 امتیاز)
داروی سوکرالفیت یک درمان موثر برای درمان زخم‌های روده است. این دارو با تشکیل یک لایه محافظ بر روی زخم‌های روده، علائم مرتبط با زخم‌ها را کاهش می‌دهد و فرآیند بهبودی را تسریع می‌کند. با استفاده مداوم از سوکرالفیت، می‌توان زخم‌های روده را بهبود بخشید و عوارض مرتبط با آنها را کاهش داد. این دارو به عنوان یک راه حل مؤثر برای کنترل و مدیریت زخم‌های روده مورد استفاده قرار می‌گیرد.
داروی سوکرالفیت

زخم‌های روده، از مشکلات شایعی در دستگاه گوارش است که ممکن است به علت عوامل مختلفی از جمله التهاب، عفونت یا آسیب دیدگی ناشی از عوامل خارجی و داخلی ایجاد شوند. این مشکل می‌تواند منجر به عوارض جدی از جمله خونریزی روده، عفونت و ایجاد تشنج‌های گوارشی شود که بر کیفیت زندگی فرد تأثیر مستقیم می‌گذارد.

در سال‌های اخیر، توسعه داروهایی که بهبودی در درمان و مدیریت زخم‌های روده را فراهم می‌کنند، مورد توجه بسیاری از پژوهشگران قرار گرفته است. یکی از این داروها، داروی سوکرالفیت (Sucralfate) است که به‌عنوان یکی از داروهای مؤثر در درمان زخم‌های روده شناخته شده است.

اشکال دارویی سوکرالفیت

  1. قرص: 1 گرم
  2. سوسپانسیون خوراکی: 1000 میلی گرم / 10 میلی لیتر

موارد مصرف داروی سوکرالفیت

داروی سوکرالفیت برای درمان زخم‌های روده استفاده می‌شود. سوکرالفیت پوششی را روی زخم‌ها تشکیل می‌دهد و از ناحیه آسیب بیشتر محافظت کرده و به بهبود سریع‌تر زخم کمک می‌کند. اين دارو برای درمان كوتاه مدت 8 هفته ای زخم يا پيشگيری از آن و برای درمان كوتاه مدت زخم معده و کاهش عوارض گوارشی داروهای ضد التهاب غير استروئيدی مصرف می‌شود.

داروی سوکرالفیت

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر داروی Sucralfate

تشکیل مجتمع چسبنده زخم؛ از زخم در برابر اسید، پپسین و نمک‌های صفراوی محافظت می‌کند و به آن اجازه می‌دهد تا بهبود یابد. جذب این دارو با فراهمی زیستی 5٪ با شروع 1-2 ساعت در مدت زمان حداکثر 6 ساعت می‌باشد. این دارو متابولیزه نشده است و دفع عمدتاً از طریق ادرار (به عنوان داروی بدون تغییر) صورت می‌گیرد.

مقدار مصرف قرص Sucralfate

داروی سوکرالفیت را به صورت خوراکی با معده خالی (حداقل 1 ساعت قبل از غذا) طبق دستور پزشک، معمولاً 4 بار در روز مصرف کنید. دوز بر اساس وضعیت پزشکی شما و پاسخ به درمان است. از این دارو به طور منظم استفاده کنید تا بیشترین سود را از آن ببرید. برای اینکه به خاطر بسپارید، هر روز در ساعات مشخصی از آن استفاده کنید. ممکن است 4 تا 8 هفته طول بکشد تا زخم شما به طور کامل بهبود یابد. برخی از داروها اگر همزمان با سوکرالفیت مصرف کنید ممکن است به خوبی کار نکنند و لازم باشد آن‌ها را در زمان متفاوتی از روز مصرف کنید.

SiderAL
قرص آهن با جذب بالا
قیمت: 260.000 تومان
قیمت با تخفیف:197.000 تومان

زمان مصرف داروی سوکرالفیت

قبل از مصرف داروی سوکرالفیت (Sucralfate)، اطلاعات دارویی موجود در بسته بندی شامل مقدار و زمان مصرف را بررسی کنید. دارو را تا آخرین دوز مصرفی تجویز شده توسط پزشک ادامه دهید و بدون هماهنگی با پزشک دوز مصرفی خود را افزایش، کاهش یا قطع نکنید. افزایش دوز مصرفی تاثیری بر روند بهبودی شما نداشته و تنها عوارض جانبی را افزایش می‌دهد. آنتی اسیدها را می‌توان همراه با این دارو استفاده کرد، اما باید حداقل 30 دقیقه قبل یا بعد از سوکرالفیت مصرف شوند. اگر بیماری شما طول کشید یا بدتر شد، به پزشک خود اطلاع دهید.

نحوه مصرف داروی سوکرالفیتپ

  1. داروی سوکرالفیت در جهت درمان زخم اثنی عشر، 1 گرم هر 6 ساعت به صورت خوراکی مصرف می‌شود. همچنین برای مصرف و نگهداری دوز 1 گرم هر 12 ساعت به صورت خوراکی استفاده می‌شود. توجه داشته باشید که ۱ ساعت قبل یا ۲ ساعت بعد از غذا با معده خالی مصرف شود.
  2. این دارو برای زخم استرس 1 گرم هر 6 ساعت به صورت خوراکی به مدت 4-8 هفته استفاده می‌شود. ۱ ساعت قبل یا ۲ ساعت بعد از غذا با معده خالی مصرف شود.
  3. همچنین، این دارو برای درمان عوارض دهانی شیمی درمانی در گیرندگان پیوند مغز استخوان و درمان زخم‌های دهان و دیسفاژی در بیماران مبتلا به اپیدرمولیز بولوزا دارای کاربرد است.
  4. دوز مصرفی برای زخم اثنی عشر فعال (خارج از برچسب) در کودکان، 40-80 میلی گرم بر کیلوگرم روزانه به صورت خوراکی در 6 ساعت می‌باشد.
  5. دوز پیشنهادی برای زخم معده در کودکان 40-80 میلی گرم بر کیلوگرم روزانه به صورت خوراکی یا تقسیمی در 6 ساعت می‌باشد.
  6. در صورت فراموشی یک نوبت از دارو، به محض یادآوری آن را مصرف کنید. اگر نوبت فراموش شده نزدیک نوبت بعدی است، آن را فراموش کرده و دارو را مطابق با نسخه پزشک ادامه دهید. هرگز برای جبران دوز از دست رفته، یک نوبت را دو بار مصرف نکنید.

موارد احتیاط

قبل از مصرف داروی سوکرالفیت، اگر به آن یا سایر ترکیبات موجود در دارو حساسیت دارید، از مصرف خودداری کنید. این دارو ممکن است حاوی مواد غیرفعالی باشد که می‌تواند باعث واکنش‌های آلرژیک یا مشکلات دیگر شود. در صورت داشتن سوابق پزشکی از جمله جمله مشکلات سیستم ایمنی، مشکلات کلیوی، مشکلات کبدی، بیماری‌های ریوی (مانند آسم، بیماری انسداد مزمن ریه-COPD)، مشکلات معده (مانند تومورها) و… با پزشک در رابطه با خطرات این دارو مشورت کنید. در ادامه به برخی از موارد احتیاط و هشدار داروی سوکرالفیت (sucralfate) خواهیم پرداخت؛

  1. انتظار نمی‌رود که دفعات عود یا شدت زخم اثنی عشر پس از بهبودی را تغییر دهد. این دارو به صورت موضعی در زخم عمل می‌کند.
  2. در عرض 30 دقیقه پس از مصرف سوکرالفیت از مصرف آنتی اسیدها خودداری کنید.
  3. جذب آلومینیوم افزایش یافته است. در بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه یا تحت دیالیز با احتیاط مصرف شود.
  4. در بیماران مبتلا به شرایطی که ممکن است در بلع اختلال ایجاد کند یا با تغییر رفلکس گگ یا سرفه از قرص استفاده کنید. همچنین، هیپرگلیسمی در هنگام استفاده از دارو در بیماران دیابتی گزارش شده است.
  5. سوکرالفیت ممکن است جذب برخی داروها را تغییر دهد. داروهای دیگر را 2 ساعت قبل از مصرف سوکرالفیت مصرف کنید.
  6. عوارض کشنده، از جمله آمبولی ریوی و مغزی با تجویز نامناسب سوسپانسیون خوراکی داخل وریدی گزارش شده است. سوسپانسیون خوراکی را فقط از راه خوراکی تجویز کنید.

موارد منع مصرف داروی سوکرالفیت

  1. حساسیت مفرط مستند

عوارض قرص سوکرالفیت (Sucralfate)

یبوست، خشکی دهان، ناراحتی معده، گاز و حالت تهوع، سرگیجه و سردرد، بی‌خوابی یا گیجی، استفراغ، نفخ شکم و… برخی از عوارض جانبی داروی سوکرالفیت می‌باشد. اگر هر یک از این اثرات ماندگار یا بدتر شد، فوراً به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. به یاد داشته باشید که این دارو تجویز شده است زیرا پزشک شما تشخیص داده که فواید آن برای شما بیشتر از خطر عوارض جانبی است. بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می‌کنند عوارض جانبی جدی ندارند.

واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم یک واکنش آلرژیک جدی، از جمله بثورات پوستی، خارش یا تورم (به ویژه در صورت، زبان و گلو)، سرگیجه شدید، مشکلات تنفسی و… فوراً به پزشک مراجعه کنید. در ادامه به عوارض جانبی داروی سوکرالفیت خواهیم پرداخت؛

  1. یبوست
  2. اسهال
  3. سرگیجه
  4. دهان خشک
  5. نفخ شکم
  6. سردرد
  7. سوء هاضمه
  8. بی‌خوابی
  9. حالت تهوع
  10. سرگیجه
  11. استفراغ

قرص سوکرالفیت

تداخل دارویی سوکرالفیت

  1. مصرف همزمان اين دارو با ضداسيدها به دليل پيوند آن‌ها به يكديگر اثر آن‌ها راكاهش می‌دهد.
  2. در صورت مصرف همزمان با فنی توئين، سيپروفلوكساسين، اوفلوكساسين، ديگوكسين و تئوفيلين ممكن است جذب اين داروها و در نتيجه سطح خونی آن‌ها كاهش يابد.

مصرف داروی سوکرالفیت (Sucralfate) در دوران بارداری و شیردهی

یافت نشد.

شرایط نگهداری داروی Sucralfate

داروی سوکرالفیت (Sucralfate) باید در دمای اتاق و دور از نور نگهداری شود. همچنین مهم است که تمام داروها را از دید و دسترس کودکان دور نگه دارید، زیرا بسیاری از اشکال دارویی (مانند قرص‌های هفتگی و قطره‌های چشمی، کرم‌ها، چسب‌ها و استنشاق‌ها) در برابر کودک مقاوم نیستند و کودکان خردسال می‌توانند آن‌ها را به راحتی باز کنند. داروهای غیر ضروری باید به روش‌های خاصی دور ریخته شوند تا اطمینان حاصل شود که حیوانات خانگی، کودکان و سایر افراد نمی‌توانند آن‌ها را مصرف کنند.

کلام آخر داروی سوکرالفیت

این مقاله با عنوان داروی sucralfate، از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز فراهم شده است. داروی سوکرالفیت به‌عنوان یکی از داروهای مؤثر در درمان زخم‌های روده مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به مطالعات کلینیکی و اثربخشی این دارو در کاهش التهاب و ترمیم زخم‌های روده، استفاده از سوکرالفیت می‌تواند به عنوان یک راه حل موثر در مدیریت این بیماری‌ها مطرح گردد. با این حال، مسائلی همچون اثرات جانبی ممکن، تعاملات دارویی، و نیاز به مانیتورینگ دقیق بیماران نیازمند به بررسی ویژه بیشتری می‌باشد. همچنین، نیاز به مطالعات بیشتری برای ارزیابی اثربخشی بلندمدت و ایمنی دارو در طولانی‌مدت نیز وجود دارد.

منبع سایت: Medscape

سوالات متداول درمورد داروی سوکرالفیت
سوکرالفیت برای درمان و پیشگیری از زخم‌های گوارشی، از جمله زخم معده و زخم اثنی عشر، استفاده می‌شود. همچنین ممکن است برای درمان خونریزی گوارشی ناشی از زخم‌ها یا سایر علل و برای پیشگیری از زخم‌های گوارشی ناشی از مصرف داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن و ناپروکسن استفاده شود.
سوکرالفیت با ایجاد یک لایه محافظ روی سطح زخم، به بهبودی آن کمک می‌کند. این لایه از تماس اسید معده و سایر مواد تحریک‌کننده با زخم جلوگیری می‌کند و به آن فرصت می‌دهد تا التیام یابد.
بهترین زمان مصرف قرص سوکرالفیت یک ساعت قبل از غذا، صبح ناشتا یا هنگام خواب است. مصرف سوکرالفیت با معده خالی به این معنی است که دارو به طور مستقیم با زخم تماس پیدا می‌کند و می‌تواند به طور موثرتری عمل کند. مصرف سوکرالفیت قبل از خواب نیز می‌تواند به محافظت از زخم در برابر اسید معده در طول شب کمک کند.
سوکرالفیت (Sucralfate) با ایجاد یک لایه محافظ روی سطح زخم مری، به بهبودی آن کمک می‌کند. این لایه از تماس اسید معده و سایر مواد تحریک‌کننده با زخم جلوگیری می‌کند و به آن فرصت می‌دهد تا التیام یابد. در موارد خفیف زخم مری، سوکرالفیت ممکن است به تنهایی برای درمان کافی باشد. با این حال، در موارد شدیدتر، ممکن است به داروهای دیگری مانند مهارکننده‌های پمپ پروتون (PPI) یا آنتی‌اسیدها نیاز باشد.
خیر، قرص سوکرالفیت برای لاغری موثر نیست. سوکرالفیت برای درمان و پیشگیری از زخم‌های گوارشی، از جمله زخم معده و زخم اثنی عشر، استفاده می‌شود. اگر می‌خواهید وزن کم کنید، با پزشک یا متخصص تغذیه خود صحبت کنید. آن‌ها می‌توانند به شما در ایجاد یک برنامه کاهش وزن سالم و موثر کمک کنند.
سوکرالفیت می‌تواند از طریق جفت به جنین منتقل شود و مصرف آن در دوران بارداری توصیه نمی‌شود. اگر باردار هستید و سوکرالفیت مصرف می‌کنید، به علائمی مانند درد شکم، خونریزی واژینال یا ترشحات غیرمعمول واژن توجه کنید.
یبوست، خشکی دهان، ناراحتی معده، گاز و حالت تهوع، سرگیجه و سردرد، بی‌خوابی یا گیجی، استفراغ، نفخ شکم و… برخی از عوارض جانبی داروی سوکرالفیت می‌باشد. در صورت بروز عوارض جانبی جدی، حساسیت و واکنش‌های آلرژیک با پزشک مشورت کنید.
مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها