داروی بنزوکائین چیست؟ موارد مصرف و عوارض Benzocaine

5/5 - (2 امتیاز)
دندان‌ها و لثه‌ها به دلایل مختلفی خراب می‌شوند و زمانی که دندان شما خراب شود باعث می‌شود گاهی درد‌های شدید در دهان خود احساس کنید. داروی بنزوکائین یکی از داروهایی است که می‌توانید در این شرایط برای تسکین درد‌های جزئی دهان خود مصرف کنید. در ادامه به بررسی بیشتر این دارو می‌پردازیم.
داروی بنزوکائین

در زمینه پزشکی و دندانپزشکی، استفاده از بی‌حس‌کننده‌های موضعی در دهان به منظور کاهش درد و ناراحتی در اجرای فرآیندهای مختلف از جمله انجام عمل جراحی یا درمان‌های دندانی بسیار متداول است. یکی از بی‌حس‌کننده‌های موضعی موثر و گسترده‌ای که در این زمینه مورد استفاده قرار می‌گیرد، بنزوکائین است. این ترکیب شیمیایی با خصوصیات بی‌حس‌کنندگی بالا به عنوان یک ابزار حیاتی در دسترس پزشکان و دندان‌پزشکان جهت بهبود تجربه بیماران و افزایش کیفیت درمان‌های دهانی مطرح می‌شود.

داروی بنزوکائین، یک ماده بی‌حس‌کننده موضعی از خانواده آمید‌هاست که به وسیله مسدود کردن کانال‌های یونی در اعصاب حسی، از انتقال سیگنال‌های درد به مغز جلوگیری می‌کند. این مواد موجب تخلیه حساسیت به درد و تحریک در منطقه محل استفاده می‌شوند، که این امر در طی فرآیندهای پزشکی و دندان‌پزشکی بسیار اساسی است.

اشکال دارویی بنزوکائین

  1. ژل یا محلول موضعی: 3٪، 7.5٪، 10%، 20%
  2. مایع: 5%، 3٪، 7.5٪، 10%، 20%

موارد مصرف پماد بنزوکائین

بنزوکائین در کوتاه مدت برای تسکین درد ناشی از مشکلات جزئی دهان (مانند دندان درد، آفت دهان، درد لثه و گلو، آسیب دهان و لثه) استفاده می‌شود. این یک بی‌حس‌کننده موضعی است که با بی‌حس کردن ناحیه دردناک عمل می‌کند. به دلیل خطر عوارض جانبی جدی از این دارو برای کودکان زیر 2 سال استفاده نکنید.

این دارو بر روی پوست برای توقف خارش و درد ناشی از برخی بیماری‌های پوستی (مانند خراشیدگی، سوختگی‌های جزئی، نیش حشرات) و برای درمان ناراحتی و خارش جزئی ناشی از هموروئید و برخی مشکلات دیگر ناحیه تناسلی و مقعدی (مانند شقاق مقعد، خارش در اطراف واژن و رکتوم) استفاده می‌شود. بنزوکائین یک بی‌حس‌کننده موضعی است که با ایجاد بی‌حسی و از دست دادن احساس موقت در پوست عمل می‌کند.

داروی بنزوکائین

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر داروی Benzocaine

بی‌حس‌کننده‌های موضعی با کاهش نفوذپذیری سدیم و افزایش آستانه پتانسیل عمل، از تولید یا رسانایی تکانه‌های عصبی جلوگیری می‌کنند.

SiderAL
قرص آهن با جذب بالا
قیمت: 260.000 تومان
قیمت با تخفیف:197.000 تومان

مقدار مصرف داروی Benzocaine

داروی بنزوکائین (benzocaine) را مطابق با دستور پزشک مصرف کنید. این دارو را بیش از 4 بار در روز استفاده نکنید مگر اینکه پزشکتان دستور دهد. اجازه دهید قبل از تف کردن یا شستشوی دهان، دارو حداقل 1 دقیقه روی محل درد بماند. از این دارو به مقدار زیاد یا بیشتر از زمان تجویز شده استفاده نکنید، زیرا خطر عوارض جانبی جدی (از جمله متهموگلوبینمی به ندرت کشنده) افزایش می‌یابد. اگر گلودرد شما شدید است یا بیش از 2 روز طول می‌کشد، یا اگر علائم دهان درد شما بیش از 7 روز طول می‌کشد، مصرف دارو را قطع و به پزشک مراجعه کنید.

زمان مصرف داروی بنزوکائین

قبل از مصرف محلول یا ژل بنزوکائین، اطلاعات دارویی موجود در بسته بندی دارو را به دقت بررسی کنید. قبل از استفاده، ناحیه آسیب دیده را طبق دستور تمیز و خشک کنید. طبق دستورالعمل، یک لایه نازک از دارو را روی ناحیه آسیب دیده پوست بمالید. اگر از اسپری استفاده می‌کنید، قوطی را قبل از استفاده به خوبی تکان دهید. قوطی را در فاصله 6 تا 12 اینچ (15 تا 30 سانتی‌متر) از ناحیه آسیب دیده نگه دارید و اسپری کنید تا خیس شود.

در نزدیکی چشم، بینی یا دهان خود اسپری نکنید. دست‌های خود را بلافاصله پس از استفاده شستشو دهید، مگر اینکه محل درمان دست‌های شما باشد. از ورود دارو به چشم، بینی یا دهان خودداری کنید. اگر دارو در این نواحی نفوذ کرد، فوراً با آب فراوان شستشو دهید.

نحوه مصرف داروی بنزوکائین

  1. داروی بنزوکائین را برای نیش زنبور، سوختگی جزئی، آفتاب سوختگی، نیش حشرات 5-20% را در ناحیه آسیب دیده هر 6 تا 8 ساعت اعمال کنید. در صورت نیش زنبور قبل از استفاده، نیش را تخلیه کنید.
  2. این دارو برای تحریک دهان و لثه محلول 10-20% (یا فرمول موضعی دیگر) را طبق دستور پزشک اعمال کنید.
  3. مقدار مصرفی برای گلو درد یا دهان درد یک قرص حل شده در دهان است که به طور کلی کمتر از 2 روز استفاده کنید. همچنین، می‌توانید 1 اسپری را در ناحیه آسیب دیده بمالید و پس از یک دقیقه خارج (تف) کنید.
  4. برای هموروئید 5 تا 20 درصد به صورت خارجی روی ناحیه آسیب دیده در 4 ساعت استفاده شود. همچنین، برای درد دندان از محلول 2.5-20% (یا فرمول موضعی دیگر) استفاده کنید.
  5. دوز مصرفی برای انزال زودرس EjectDelay (7.5٪ ژل)، مقدار کمی را روی غده آلت تناسلی 15-20 دقیقه قبل از مقاربت استفاده کنید.
  6. در جهت تسکین درد دندان درآوردن در کودکان بالای 4 سال، 5-10% را در ناحیه آسیب دیده لثه بمالید. همچنین برای نیش زنبور، جای جوش، سوختگی جزئی، آفتاب سوختگی، نیش حشرات در کودکان بالای 2 سال، 5-20% را در ناحیه آسیب دیده هر 6 الی 8 ساعت اعمال کنید. در صورت نیش زنبور قبل از استفاده، نیش را تخلیه کنید.
  7. تحریک دهان و لثه در کودکان بالای 2 سال، محلول 10-20% (یا فرمول موضعی دیگر) PRN را اعمال کنید. همچنین، برای گلو درد یا دهان درد در کودکان بالای 5 سال، 1 قرص حل شده در دهان را مصرف کنید و به طور کلی کمتر از 2 روز استفاده کنید.

موارد احتیاط

قبل از مصرف داروی بنزوکائین، اگر به آن یا سایر داروهای بیهوشی “کائین” (مانند پروکائین) حساسیت دارید، از مصرف خودداری کنید. این دارو ممکن است حاوی مواد غیرفعالی باشد که می‌تواند باعث واکنش‌های آلرژیک یا مشکلات دیگر شود. در صورت داشتن سوابق پزشکی از جمله شکستگی پوست یا عفونت در ناحیه آسیب دیده، بیماری قلبی، برخی اختلالات خونی (کمبود G6PD، کمبود پیروات کیناز، هموگلوبین- بیماری M، کمبود متهموگلوبین ردوکتاز NADH)، مشکلات تنفسی (مانند آسم، برونشیت، آمفیزم، سابقه مصرف سیگار) و… با پزشک در رابطه با خطرات آن مشورت کنید. برخی از موارد احتیاط استفاده از داروی بنزوکائین (benzocaine) شامل موارد زیر می‌باشد؛

  1. برای استفاده در زخم‌های باز، برای مدت طولانی یا در قسمت‌های بزرگ بدن استفاده نمی‌شود.
  2. برخی از اشکال دارویی ممکن است حاوی بنزیل الکل باشند. مقادیر زیاد بنزیل الکل همراه با مسمومیت بالقوه کشنده در نوزادان (سندرم تنفس) است.
  3. برخی از اشکال دارویی حاوی پروپیلن گلیکول هستند. مقادیر زیاد به طور بالقوه سمی هستند، زیرا با اسیدوز لاکتیک، هیپراسمولالیته، تشنج و افسردگی تنفسی مرتبط هستند.
  4. ضربان قلب نامنظم، افسردگی تنفسی، تشنج و مرگ در بیمارانی گزارش شده است که بدون نظارت متخصص آموزش دیده، در مقادیر زیاد یا مناطق وسیعی از پوست از بی‌حس‌کننده‌های موضعی استفاده کرده‌اند.

خطر متهموگلوبینمی در داروی بنزوکائین

  1. متهموگلوبینمی پس از مصرف موضعی گزارش شده است، به ویژه هنگامی که غلظت های بالا (14-20٪) از فرمولاسیون اسپری روی دهان یا غشاهای مخاطی اعمال می‌شود. موارد مشکوک باید با کواکسی متری تایید شوند، زیرا اندازه‌گیری‌های دقیقی از سطح متهموگلوبین به دست می‌دهد.
  2. برای دندان درآوردن یا درد دهان در نوزادان و کودکان کمتر از 2 سال به دلیل خطر متهموگلوبینمی استفاده نمی‌شود.
  3. در بیماران مبتلا به بیماری قلبی، اختلالات هموگلوبین یا آنزیم، مخاط ملتهب یا آسیب دیده یا مشکلات تنفسی، از جمله آسم، برونشیت و آمفیزم در افراد سیگاری احتیاط کنید. بیماران در معرض خطر باید جایگزین‌هایی برای اسپری‌های بنزوکائین (benzocaine) در نظر بگیرند.

موارد منع مصرف ژل بنزوکائین

  1. حساسیت به بنزوکائین یا سایر بی‌حس‌کننده‌های موضعی نوع استر
  2. عفونت باکتریایی ثانویه ناحیه تحت درمان

عوارض ژل دهانی بنزوکائین (Benzocaine)

کهیر، درماتیت تماسی، خارش، حساسیت، ادم، سوزش یا قرمزی در محل استفاده و… برخی از عوارض جانبی داروی بنزوکائین می‌باشد. اگر هر یک از این اثرات ماندگار یا بدتر شد، فورا به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. برخی از عوارض جانبی جدی این دارو شامل تنفس آهسته یا کم عمق، ضربان قلب آهسته یا نامنظم، تشنج، درد قفسه سینه، تنگی نفس و… می‌باشد. این اثر در صورت داشتن مشکلات تنفسی، بیماری‌های خاص خون یا سیگار کشیدن بیشتر است. علائم این اختلال ممکن است در عرض چند دقیقه تا چند ساعت پس از مصرف این دارو رخ دهد. در ادامه به برخی از عوارض جانبی داروی بنزوکائین (Benzocaine) خواهیم پرداخت:

  1. سوزش
  2. درماتیت تماسی
  3. ادم
  4. خارش
  5. اریتم
  6. حساسیت گزنده
  7. کهیر
  8. متهموگلوبنمی

بنزوکائین

تداخل دارویی بنزوکائین

تداخل قابل‌توجهی مشخص نشده است.

مصرف ژل بنزوکائین (Benzocaine) در دوران بارداری و شیردهی

مصرف بنزوکائین در دوران بارداری و شیردهی باید با احتیاط انجام شود. مطالعات کافی در مورد مصرف بنزوکائین در دوران بارداری وجود ندارد. برخی مطالعات نشان داده‌اند که مصرف این دارو در دوران بارداری ممکن است خطر سقط جنین را افزایش دهد. بنابراین، بهتر است از مصرف بنزوکائین در دوران بارداری، به خصوص در سه ماهه اول، خودداری کنید. اگر در دوران شیردهی هستید و نیاز به استفاده از بنزوکائین دارید، باید با پزشک خود مشورت کنید.

شرایط نگهداری داروی Benzocaine

داروی بنزوکائین باید در دمای اتاق و دور از نور نگهداری شود. همچنین مهم است که تمام داروها را از دید و دسترس کودکان دور نگه دارید، زیرا بسیاری از اشکال دارویی (مانند قرص‌های هفتگی و قطره‌های چشمی، کرم‌ها، چسب‌ها و استنشاق‌ها) در برابر کودک مقاوم نیستند و کودکان خردسال می‌توانند آن‌ها را به راحتی باز کنند. داروهای غیر ضروری باید به روش‌های خاصی دور ریخته شوند تا اطمینان حاصل شود که حیوانات خانگی، کودکان و سایر افراد نمی‌توانند آن‌ها را مصرف کنند.

کلام آخر داروی بنزوکائین

این مقاله با عنوان داروی بنزوکائین، از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز فراهم شده است. بی‌حس‌کننده موضعی بنزوکائین یکی از ابزارهای حیاتی و موثر در زمینه‌های پزشکی و دندانپزشکی می‌باشد. این ترکیب شیمیایی، با قابلیت مسدودسازی کانال‌های یونی در اعصاب حسی، باعث کاهش حساسیت به درد و تحریک در مناطق مورد استفاده می‌شود، این امر به بهبود تجربه بیماران و افزایش کیفیت درمان‌های دهانی کمک کرده و پروسه‌های پزشکی را برای بیماران قابل تحمل‌تر می‌سازد. علاوه بر این، بنزوکائین به عنوان یک ابزار کلیدی در کاهش درد و ناراحتی پس از اجرای فرآیندهای جراحی و درمان‌های دهانی شناخته شده است.

منبع سایت: Medscape

سوالات متداول درمورد داروی بنزوکائین
بنزوکائین یک داروی بی‌حس‌کننده موضعی است که برای تسکین درد و ناراحتی ناشی از دردهای عضلانی، درد مفاصل، آفتاب سوختگی، گزش حشرات، دندان درد، دردهای لثه، زخم‌های دهانی، بواسیر و… استفاده می‌شود. بنزوکائین با مسدود کردن کانال‌های سدیم در سلول‌های عصبی عمل می‌کند. این امر از ارسال سیگنال‌های درد به مغز جلوگیری می‌کند.
پماد، ژل، اسپری و… برخی از اشکال دارویی موضعی این دارو است.
مصرف داروی بنزوکائین (benzocaine) در دوران بارداری باید با احتیاط انجام شود. برخی مطالعات نشان داده‌اند که مصرف بنزوکائین در دوران بارداری ممکن است خطر سقط جنین را افزایش دهد. بنابراین، بهتر است از مصرف بنزوکائین در دوران بارداری، به خصوص در سه ماهه اول، خودداری کنید.
بله، بنزوکائین یک بی‌حس‌کننده موضعی است. این به معنای آن است که می‌تواند برای مسدود کردن درد در یک منطقه خاص از بدن استفاده شود. بنزوکائین اغلب برای تسکین دردهای جزئی مانند آفتاب سوختگی، نیش حشرات و دردهای عضلانی استفاده می‌شود. همچنین می‌تواند برای تسکین دردهای ناشی از شرایطی مانند زونا، بواسیر و تبخال استفاده شود.
کهیر، درماتیت تماسی، خارش، حساسیت، ادم، سوزش یا قرمزی در محل استفاده و… برخی از عوارض جانبی داروی بنزوکائین می‌باشد. در صورت بروز عوارض جانبی جدی یا واکنش‌های آلرژیک، مصرف دارو را قطع و با پزشک مشورت کنید.
بله، بنزوکائین برای دندان درد استفاده می‌شود. بنزوکائین یک بی‌حس‌کننده موضعی است که می‌تواند برای مسدود کردن درد در یک منطقه خاص از بدن استفاده شود. بنزوکائین به اشکال مختلفی از جمله کرم، پماد، ژل، اسپری و قرص مکیدنی موجود است. برای دندان درد، بنزوکائین معمولاً به صورت ژل یا اسپری استفاده می‌شود.
مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها