همواره در طول سالیان، افراد زیادی به دلایل مختلف از دردهای مفصلی شکایت میکردند. جالب است بدانید برخی از افراد از ایستادن زیاد و برخی از نشستن و خم ماندن زیاد دچار درد در ناحیه مفصلها میشوند. متأسفانه اکثر افراد قبل از هر درمانی به فکر استفاده از مسکنهای مختلف میافتند. ازآنجاییکه درمان هر دردی در طبیعت پیدا میشود، متخصصین داروساز با استفاده از عصارههای طبیعی مکملی به نام قرص آوودین را برای درمان اصولی بیماری آرتروز تولید کردهاند. مواد تشکیلدهنده این کپسول کاملاً طبیعی است. برخی در مصرف داروها نگران عوارض ناخواسته آن هستند. برای مثال این سؤال پرسیده میشود که آیا کپسول آوودین چاق کننده است ؟
ما در این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز سعی کردهایم با دلایل علمی به این سؤال پاسخ دهیم. با ما همراه باشید.
داورهایی که چاقکننده هستند
همواره با مصرف بسیاری از داروها درگیر برخی عوارض ناخواسته میشویم. چاقی و یا لاغری نیز ازجمله عوارض بعضی از داروها محسوب میشوند. برای مثال داروهایی که احتمال چاقی در اثر مصرف آنها وجود دارند عبارتاند از: انسولینهایی همچون لیسپرو، آسپارت و گلولیزین بتابلوكرها مثل آتنولول، متوپرولول و پروپرانولول كه برای درمان فشارخون بالا به کار میروند، داروهای ضد روانپریشی ازجمله هالوپریدول، لوكساپین، كلوزاپین، كلرپرومازین، فلوفنازین، ریسپریدون، الانزاپین و كوئتیاپین كه معمولا برای درمان اسكیزوفرنی و افسردگی دوقطبی كاربرد دارند، داروهای ضد تشنج مثل والپروئیک اسید، قرصهای پیشگیریكننده از بارداری و داروهای رواندرمانی و اعصاب ازجمله ضدافسردگیهای 3 حلقهای. مصرف کورتون ها نیز میتواند با چاقی همراه باشد.
میدانید که در تسکین دردهای آرتروز به میزان گسترده از کورتون ها استفاده میشود. كورتیكواستروئیدها ازجمله بتامتازون، دگزامتازون، هیدروكورتیزون، تریامسینولون، كلوبتازول، فلوسینولون و… معمولا برای درمان آرتریت روماتوئید، آسم، حساسیت یا دیگر بیماریهای خود ایمنی به كار میروند و التهابات دردناک را تسكین میدهند. اما درعینحال اگر طولانیمدت و در دوزهای مكرر مصرف شوند میزان جذب آب توسط بدن را افزایش میدهند و بنابراین در طولانیمدت اضافهوزن را به همراه دارند. اما موضوع چاقی در اثر مصرف داروها قابلکنترل است و نباید تنها به این دلیل مصرف آنها را قطع کنید. در قسمتهای بعدی به این موضوع میپردازیم که آیا کپسول آوودین چاق کننده است؟
بیماری آرتروز و علائم آن
درواقع آرتروز یک بیماری واحد محسوب نمیشود و تقریبا 100 نوع مختلف از این بیماری در افراد در سنین مختلف وجود دارد. بیماری آرتروز درواقع اشاره به درد و ورم مفاصل یا بیماری مفاصل دارد. افراد در هر سنی، جنسیت و نژاد میتوانند درگیر این بیماری شوند. علائم مشترک در تمام انواع آرتروز بهطورمعمول شامل تورم، درد، سفتی و کاهش دامنه حرکت است. البته آرتروز میتواند باعث ایجاد تغییرات دائمی در مفصل شود. این تغییرات ممکن است قابلمشاهده باشد، مانند اتصالات انگشت دست، اما اغلب این آسیبها فقط در پرتونگاری قابلمشاهده هستند.
برخی از انواع آرتروز همچنین بر روی قلب، چشمها، ریهها، کلیهها و پوست و همچنین مفاصل تأثیر میگذارد. استئوآرتریت شایعترین نوع آرتریت است. هنگامیکه غضروف در انتهای استخوانها از بین میرود، استخوان در برابر استخوان دیگر ساییده میشود و باعث ایجاد درد، تورم و سفتی میشود. باگذشت زمان، مفاصل میتوانند قدرت خود را از دست دهند و درد ممکن است مزمن شود. نوع دیگر از آرتروز مربوط به نقص ایمنی بدن میشود و نوع التهابی این بیماری را ایجاد میکند. آرتریت روماتوئید و آرتریت پسوریاتیک نمونههایی از آرتروز التهابی است.
دلایل بروز بیماری آرتروز
بهتر است بدانید که دلایل متفاوتی در ایجاد بیماری آرتروز مؤثرند. این عوامل عبارتاند از: دلایل ژنتیکی، جنسیت (آرتروز در میان زنان شیوع بیشتری دارد)، فعالیت سخت بدنی که فشار زیادی به مفاصل وارد میکند، اضافهوزن، ورزشهای سنگین، بیماریهای متابولیک مانند دیابت. البته در نوعی از آرتروز که آرتروز التهابی ست، بدن دچار خود ایمنی میشود. در این حالت چون به خود تهاجم میکند باعث التهاب در مفاصل میشود. این مشکل هم مربوط به ژنتیک و هم عوامل محیطی است.
نقش کپسول آوودین در درمان آرتروز
در طی مدتهای بسیار، مبتلایان به بیماری آرتروز تنها از مسکنها که حاوی کورتون هستند برای تسکین درد آرتروز استفاده میکردند. اما با توجه به گستردگی و پیشرفت علم داروسازی کپسولی به نام کپسول آوودین تولیدشده است که نهتنها داروی مسکن درد در این بیماری محسوب میشود بلکه روند بهبود آسیبدیدگی مفاصل را سرعت میبخشد. کپسول آوودین درواقع در گروه مکملهای غذایی قرار میگیرد. این کپسول حاوی منابع طبیعی موردنیاز بدن است.
این عناصر طبیعی عبارتاند از: عصاره آووکادو، عصاره زنجبیل، سویا و ویتامین D3 طبیعی. بهطورکلی مصرف قرص avodin باعث کاهش درد و التهاب مفاصل و عضلات، بازسازی مفاصل، سهولت تحرک مفاصل مبتلا، جلوگیری از تخریب پیشرونده غضروفها و کاهش نیاز به داروهای مسکن میشود. اما آیا کپسول آوودین چاق کننده است؟
آیا کپسول آوودین چاق کننده است؟
شاید در روند درمان آرتروز بسیار زیاد از کورتون استفاده کردهاید و با چاقی در طولانیمدت روبرو شدهاید. اکنونکه با کپسول آوودین بهعنوان یک مکمل درمانی و کاهنده درد آشنا شدهاید این سؤوال برایتان ایجاد شود که آیا کپسول آوودین چاق کننده است یا خیر. بگذارید این موضوع را با توجه به مواد تشکیلدهنده این کپسول بررسی کنیم و به یک نتیجه خوب برسیم.
- زنجبیل: شاید همه نام زنجبیل را بهعنوان یک کمککننده درروند لاغری به خاطر داشته باشید. بهتر است بدانید که زنجبیل حاوی ترکیباتی به نام شوگول است. این ترکیبات هنگام مصرف زنجبیل فعالیت بیولوژیکی را در بدن شما تحریک میکنند. زنجبیل دارای منابع خاصی است که به غذا کمک میکند تا سریعتر هضم شود. ازلحاظ طب سنتی نیز زنجبیل به دلیل گرمازا بودنش خواص لاغری دارد.
- آووکادو: آووکادو یک میوه ضدالتهابی و حاوی فیتوسترولها، آنتیاکسیدآنها، کاروتینوئید و اسیدهای چرب امگا ۳ است. آووکادو سنتز کلاژن را افزایش میدهد و سبب کاهش درد آرتروز و استئو آرتریت میشود. فیبر موجود در آووکادو سبب احساس سیری طولانیمدت میشود و اسیدهای چرب موجود در آن، مرکز سیری در مغز را فعال میکنند. پس میتوان از آووکادو به دلیل دارا بودن فیبر بالا بهعنوان یک میوه لاغر کننده نام برد.
- سویا: سویا دارای مقادیر قابلتوجهی ایزوفلاوون است که باعث کاهش ذخیره چربی بدن و نیز افزایش توده عضلانی میشود. به این معنی که کالری کمتری به شکل چربی در بدن ذخیره میشود. سویا موجب تعدیل میزان انسولین در بدن و به دنبال آن کاهش میزان چربی میشود. همچنین پروتئین سویا باعث کاهش وزن میشود. سویا میتواند با استفاده از مکانیسمهای مختلف باعث کاهش یا توقف رشد سلولهای چربی در زنان و مردان شود.
- ویتامینD: باید بدانید که کمبود ویتامین D در بدن میتواند یکی از علائم چاقی باشد. بنابراین دریافت این ویتامین میتواند روند افزایش وزن را کنترل کند و کاهش دهد. جالب است بدانید که ویتامین D ذخیرهشده به هیپوتالاموس اعلام میکند تا خروجی هورمون پاراتیروئید را کم کند. پاراتیروئید همان هورمون مرتبط با ذخیره چربی شکمی ست.
ما در اینجا تمام مواد تشکیلدهنده کپسول آوودین را از جهت چاق کننده بودن بررسی کردیم. اما شاید اکنون به این نتیجه برسید که مصرف کپسول آوودین با توجه به فیبر و پروتئین مفید و البته ویتامین D میتواند روند افزایش وزنتان را کنترل کند. پس پاسخ به این سؤال که آیا کپسول آوودین چاق کننده است ، منفی خواهد بود.
عوارض مصرف کپسول آوودین
در بخش قبل در پاسخ به سوال آیا کپسول آوودین چاق کننده است یا خیر دیدیم که این قرص چاقکننده نیست اما ببینیم آیا عوارض دیگری دارد یا خیر؟ در این راستا باید بگوییم تاکنون عوارض خاصی ناشی از مصرف این کپسول گزارش نشده است. البته با توجه به مواد تشکیلدهنده آنکه کاملا طبیعی هستند، شاید بعضی از افراد واکنشهای آلرژیک نشان دهند. البته بسیار نادر است. عوارض قرص آوودین اصلا نگران کننده نیست.
موضوع دیگر وجود زنجبیل در این گیاه بوده که با برخی از داروها تداخل دارد. برای مثال افرادی که دیابت و فشارخون دارند و دارو مصرف میکنند قبل از مصرف این کپسول حتماً باید با پزشک خود مشورت کنند. همچنین زنجبیل میتواند در داروهای رقیقکننده خون مانند وارفارین (کومادین) تداخل داشته باشد.
سخن پایانی
در این مقاله با برخی از داروهایی که ممکن است چاقی را به همراه داشته باشند آشنا شدید. با توجه به بررسی مواد تشکیلدهنده کپسول آوودین در پاسخ به اینکه آیا کپسول آوودین چاق کننده است دانستیم که این دارو چاق کننده نیست.
درواقع کپسول آوودین یک مکمل غذایی محسوب میشود. با همه اینها در نظر داشته باشید، با توجه به مواد طبیعی تشکیلدهنده آن در صورت حساسیت به این دارو و یا مصرف داروهای رقیقکننده خون حتما با پزشک خود مشورت کنید. شما همواره میتوانید با کنترل وزن، مصرف مواد غذایی مفید و طبیعی، انجام ورزشهای درست و مناسب و البته اجتناب از انجام کارهای تکراری که به مفاصلمان آسیب میزنند، خود را در برابر ایجاد بیماری آرتروز مصون کنید.
2 دیدگاه
سلام من نسبت به اسپیرین حساسیت دارم ایا در کپسول آوودین اسپیرین یا مشابه ان وجود دارد چون درد شدید زانو دارم دکتر این دارو را تجویز کرده
همراه گرامی مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز
کپسول آوودین حاوی عصاره زنجبیل است و مصرف عصاره زنجبیل در بیماران دیابتی و در بیماران قلبی و کسانی که داروهای ضد انعقاد دریافت می کنند حتما با مشورت پزشک انجام گیرد.
با تشکر از همراهی شما.