چه مقدار خونریزی در بارداری طبیعی است؟

5/5 - (3 امتیاز)
خونریزی در بارداری ممکن است آنقدرها هم که در ذهن شماست خطرناک نباشد. شاید هم منجر به سقط جنین یا مشکلات بیشتری شود. برای اینکه اطلاعات جامع‌تری کسب کنید با ما همراه باشید.
چه مقدار خونریزی در بارداری طبیعی است؟

برخی از افراد خونریزی در بارداری را مساوی با سقط جنین یا اتفاقات ناگوار دیگر می‌دانند در حالی که در بسیاری از موارد ممکن است این خونریزی کاملا طبیعی باشد و هیچ مشکلی را ایجاد نکند. به هر حال نمی‌توانیم به شما توصیه کنیم که نسبت به خونریزی یا لک بینی در بارداری بی‌تفاوت باشید. گاهی هم یک خونریزی هرچند با شدت کم می‌تواند خطرناک به حساب آید؛ از این رو با مشاهده هر میزان خونریزی واژینال در دوران بارداری عاقلانه است که در اسرع وقت به پزشک مراجعه شود.

لکه بینی یا خونریزی در بارداری

25% از زنان در طول بارداری خود لک بینی یا خونریزی از واژن را تجربه می‌کنند. توصیه می‌شود که در عرض 9 ماه بارداری حتی اگر خونریزی یا لکه بینی داشته‌اید و متوقف شده است، باز هم پزشک را در جریان قرار دهید. خونریزی در بارداری در سه ماهه نخست بیشتر شایع است؛ با این حال در دیگر ماه‌ها نیز ممکن است دیده شود.

فرق لکه بینی با خونریزی در بارداری این است که لکه بینی تنها به ریختن چند قطره خون روی لباس زیر اشاره دارد؛ در حالی که خونریزی به حالتی گفته می‌شود که در آن شدت خروج خون از رحم، زیاد است و فرد نیاز به استفاده از پد یا خرید نوار بهداشتی

دارد.

علت خونریزی در بارداری چیست؟

علت خونریزی در بارداری به دلایل متعددی می‌تواند مربوط باشد که عمده‌ترین آنها شامل موارد زیر است:

فرق خونریزی و لکه بینی در بارداری

علت خونریزی در سه ماهه اول بارداری

در سه ماهه نخست بارداری علت لک بینی یا خونریزی در حاملگی به موارد زیر می‌تواند مرتبط باشد:

  • حاملگی خارج از رحم (تخمک بارور شده در خارج از رحم لانه‌گزینی و رشد می‌کند)
  • خونریزی لانه گزینی (حدود 10 تا 14 روز بعد از لقاح رخ می‌دهد یعنی زمانی که تخمک بارور شده در پوشش داخلی رحم لانه‌گزینی می‌کند.)
  • سقط جنین (مرگ جنین قبل از هفته بیستم بارداری)
  • بارداری مولار یا پوچ (یک اتفاق نادر که در آن یک تخمک بارور شده غیر طبیعی به جای جنین به یک بافت غیر طبیعی تبدیل می‌شود)
  • مشکلات دهانه رحم مانند عفونت دهانه رحم یا التهاب دهانه رحم

علت خونریزی در سه ماهه دوم و سوم بارداری

  • نارسایی دهانه رحم (باز شدن زودتر از موعد دهانه رحم)
  • مرگ جنین در داخل رحم یا سقط جنین (قبل از هفته بیستم)
  • جدا شدن جفت از دیواره رحم
  • جفت سر راهی (زمانی که جفت دهانه رحم را می‌پوشاند و منجر به خونریزی شدید در بارداری می‌شود)
  • زایمان زودرس (منجر به خونریزی خفیف می‌شود؛ به خصوص زمانی که با انقباضات، کمردرد مبهم یا فشار لگن همراه باشد.)
  • مشکلات دهانه رحم مانند عفونت
  • پارگی رحم (پاره شدن رحم از جای سزارین قبلی)

خونریزی طبیعی واژینال در اواخر بارداری که اغلب با دیگر مخاط و ترشحات همراه است، در نزدیکی پایان بارداری می‌تواند نشانه شروع زایمان باشد. این نوع خونریزی معمولا به رنگ صورتی نزدیک است.

خونریزی در بارداری

چه مقدار خونریزی در بارداری طبیعی است؟

حالا می‌رسیم به این سوال مهم که چه مقدار خونریزی در بارداری طبیعی است؟ در پاسخ به این پرسش، مقدار دقیقی از خونریزی را نمی‌توانیم تعیین کنیم و بگوییم که اگر این مقدار خونریزی داشتید خطرناک است، باید به پزشک مراجعه نمایید. بهتر است این‌گونه بیان کنیم که اگر خونریزی در بارداری همراه با علائم زیر باشد، خطرناک محسوب شده و باید فورا پزشک در جریان قرار گیرد:

  • درد شدید
  • گرفتگی عضلانی شدید
  • حالت تهوع شدید
  • سرگیجه
  • غش کردن
  • تب و لرز

همچنین اگر شدت خونریزی در بارداری خیلی زیاد باشد، واضح است که نیاز اورژانسی به پزشک وجود دارد.

بیشتر بخوانید: ۵ روش برای جلوگیری از نقص جنین

خونریزی در بارداری ماه اول نشانه چیست؟

خونریزی از رحم در ماه اول بارداری همیشه نشانه سقط جنین نیست و نباید با مشاهده آن، به خصوص در شدت پایین، چندان نگران شوید. ممکن است این خونریزی مربوط به خونریزی لانه گزینی باشد (کاشته شدن تخمک بارور در دیواره رحم). البته این نوع خونریزی معمولا سبک بوده و طی چند ساعت از بین می‌رود. از هر 4 زن معمولا یکی از آنها دچار خونریزی در بارداری می‌شود و در نهایت نوزادی سالم هم به دنیا خواهد آورد.

دو مورد از علل خونریزی در اوایل حاملگی می‌تواند به سقط جنین یا حاملگی خارج رحمی مرتبط باشد. در هر صورت چنانچه قبلا هم اشاره کردیم باید با مشاهده هر نوع خونریزی در طی دوران بارداری به پزشک مراجعه شود تا علت اصلی مشخص گردد.

خونریزی در بارداری تا چند روز طبیعی است؟

در بارداری، خونریزی‌هایی که معمولا خطرناک نیستند، شدت پایینی دارند و در حد لکه بینی هستند. این خونریزی‌ها اغلب ظرف چند ساعت یا نهایتا 3 روز از بین می‌روند. با این حال نمی‌توان مشخص کرد که خونریزی در بارداری به طور دقیق تا چند روز طبیعی است. هر نوع خونریزی نیاز به بررسی توسط پزشک دارد.

چه خونریزی در بارداری خطرناک است؟

در بارداری، نوعی از خونریزی خطرناک است که شدید بوده و با علائمی مثل تب و لرز، حالت تهوع و درد همراه باشد. لکه بینی خفیف و بدون درد در اوایل بارداری اصلا نگران‌کننده نیست و بسیاری از افراد آن را تجربه می‌کنند. خونریزی در اواخر بارداری به ویژه در ماه نهم آن هم با شدت بالا می‌تواند بسیار خطرناک باشد و موجب از بین رفتن جنین یا آسیب به مادر شود.

خونریزی در اوایل بارداری

خونریزی مانند قاعدگی در هفته های اول بارداری

خونریزی در اوایل بارداری ممکن است مربوط به لانه گزینی باشد. بسیاری از خانم‌ها آن را با قاعدگی خود اشتباه می‌گیرند زیرا ممکن است نزدیک به زمانی رخ دهد که شما انتظار دارید پریود شوید. اما خونریزی مربوط به لانه گزینی معمولا خیلی سبک‌تر از خونریزی قاعدگی بوده و در حد لکه بینی است.

بیشتر بخوانید: تفاوت‌های علائم بارداری و پریود و نحوه تشخیص هرکدام

برای درمان خونریزی در بارداری چه باید کرد؟

درمان خونریزی در حاملگی بستگی به علت آن دارد. بنابراین فرد حتما باید توسط پزشک معاینه شود. معمولا درمان‌های زیر توصیه می‌شود:

  • استراحت کردن در منزل
  • اگر کارمند هستید بهتر است تا زمان بهبود مرخصی گرفته و استراحت کنید.
  • در صورت Rh (ناسازگار بودن خون مادر با جنین) نیاز به مصرف دارو وجود دارد زیرا این مشکل، تبعات ناگواری مثل مرگ را ممکن است به دنبال داشته باشد.
  • در زمان خونریزی، از رابطه جنسی و استفاده از تامپون باید جلوگیری شود.
  • از انجام کارهای سنگین باید پرهیز شود.
  • در صورت خونریزی شدید، مادر باردار باید در بیمارستان بستری شود.

کلام پایانی

خونریزی در بارداری تا چه حد طبیعی است؟ یک پاسخ مشخص به این پرسش نمی‌توان داد. از این رو در این مقاله به بررسی جوانب مختلف خونریزی و لکه بینی در حاملگی پرداختیم. برای اینکه دوران بارداری را موفق سپری کرده و کودکی سالم به دنیا آورید، خرید مکمل بارداری را فراموش نکنید. همچنین با مشاهده هر نوع لک یا خونریزی واژینال حتما پزشک خود را در جریان قرار دهید؛ حتی اگر لکه بینی شما در حد خیلی کم و خفیف باشد. اگر پرسشی دارید که هنوز بی‌پاسخ مانده است، در پایان همین مقاله برای ما کامنت بگذارید.

مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها