بیماری های شایع دوران بارداری

5/5 - (1 امتیاز)

در طول بارداری، داشتن اختلال می تونه خطر ابتلا به مشکلات رو افزایش بده؛ دیابت و فشار خون بالا نمونه هایی از بیماری های شایع دوران بارداری هستن که خطر ابتلا به مشکلات رو در طول حاملگی افزایش میدن. اگه زنانی که چنین اختلالاتی رو دارن، میخوان باردار بشن، ابتدا باید با یه پزشک صحبت […]

بیماری های شایع دوران بارداری

در طول بارداری، داشتن اختلال می تونه خطر ابتلا به مشکلات رو افزایش بده؛ دیابت و فشار خون بالا نمونه هایی از بیماری های شایع دوران بارداری هستن که خطر ابتلا به مشکلات رو در طول حاملگی افزایش میدن. اگه زنانی که چنین اختلالاتی رو دارن، میخوان باردار بشن، ابتدا باید با یه پزشک صحبت کنن و قبل از اینکه باردار شن باید بهترین شرایط فیزیکی رو داشته باشن. با این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز همراه باشد.

آنچه در این مقاله می خوانیم

اختلالات قلبی عروقی

یکی از شایع ترین بیماری هایی که می تونه در دوران بارداری برای مادر و جنین خطرناک باشه، اختلالات قلبی و عروقیه. از علائم این اختلالات میشه به  تنگی نفس، سرفه های شبانه، سرفه های خونی و درد قفسه سینه اشاره کرد. اختلالات قلبی در دوران بارداری می تونن باعث فشار خون، خونریزی و کم خونی در مادر بشه. همچنین مادرانی که اختلالات مادرزادی قلبی دارن، ممکنه این اختلالات رو به فرزندانشون منتقل کنن.

بیماری های شایع دوران بارداری

دیابت بارداری از دیگر بیماری های شایع دوران بارداری

یکی از خطرناک ترین بیماری های دوران بارداری، دیابت بارداری هست و مادران یا قبل از بارداری به این بیماری مبتلا میشن یا در دوران بارداری. دیابت عوارض زیادی برای مادر و جنین داره. احتمال ابتلای مادران دیابتی به فشار خون بارداری هم بسیار زیاده که باعث زایمان زودرس می شه.

گاهی هم اختلالاتی که به طور مستقیم به بارداری مربوط نمی شه، در دوران بارداری ایجاد میشن. برخی از بیماری های شایع دوران بارداری خطر ابتلا به مشکلات زنان باردار یا جنین رو افزایش میدن که عبارتند از:

  • اختلالاتی که باعث تب بالا میشن
  • عفونت ها
  • اختلالاتی که نیاز به جراحی شکم دارن
  • لخته شدن خون در پاها یا ریه ها (اختلالات ترومبوآمبولیک)
  • کم خونی
  • عفونت های دستگاه ادراری

عفونت در دوران بارداری از مهمترین بیماری های شایع دوران بارداری

بارداری یک حالت طبیعی و سالم هست که بسیاری از زنان به تجربه کردن اون در زندگی تمایل دارن. با این حال، بارداری می تونه زنان رو بیشتر به عفونت های خاصی حساس کنه.

حاملگی هم ممکنه این عفونت ها رو شدیدتر کنه. حتی عفونت های خفیف می تونه به بیماری های جدی در زنان باردار منجر شه.

بیماری های شایع دوران بارداری

برخی از عفونت هایی که در دوران بارداری اتفاق میفته، می تونه مادران رو در معرض خطر قرار بده. عفونت های دیگه می تونه از طریق جفت و یا در طول زایمان به نوزاد انتقال پیدا کنه که وقتی این اتفاق میفته، کودک هم در معرض عوارض سلامتی قرار میگیره.

برخی از عفونت هایی که در دوران بارداری ایجاد می شن می تونن منجر به سقط جنین، زایمان زودرس یا نقایص زایمان بشن، اونها حتی ممکنه برای مادر هم خطرناک باشن.

برای مسائل پیچیده، داروهای مورد استفاده برای درمان عفونت ها می تونه عوارض جانبی جدی، به ویژه برای نوزاد ایجاد کنه. مهمه که سعی کنید از عفونت های حاملگی جلوگیری کنید تا خطر ابتلا به مادر و نوزاد رو به حداقل برسونید.

چرا زنان باردار در معرض ابتلا به عفونت قرار می گیرن؟

بارداری بر روی هر سیستم بدنی میتونه تاثیر بذاره. تغییرات در سطح هورمون و عملکرد سیستم ایمنی بدن می تونه شما رو بیشتر در معرض عفونت و عوارض جدی اون قرار بده.

تغییرات در سیستم ایمنی

سیستم ایمنی از بدن در برابر مهاجم مضر محافظت می کنه. در طول بارداری، سیستم ایمنی بدن شما تغییر می کنه تا بتونه از شما و نوزاد شما در برابر بیماری ها محافظت کنه. بخش های مختلف سیستم ایمنی بدن شما افزایش پیدا میکنه و این ایجاد تعادل هست که می تونه از عفونت در کودک جلوگیری کنه بدون اینکه به سلامت مادر آسیب برسونه.

همچنین این تغییرات از کودک شما در برابر ویروس ها هم محافظت می کنه. در تئوری، بدن شما باید کودک رو به عنوان “عامل خارجی” رد کنه، اما این کار رو نمی کنه. مثل پیوند عضو، بدن شما کودک رو به عنوان بخشی از “خود” می بینه. این سیستم ایمنی بدن شما رو از حمله به کودک محافظت می کنه.

علی رغم این مکانیسم های محافظتی، شما مستعد ابتلا به عفونت هستید که به طور معمول باعث بیماری نمی شه. در طول بارداری، سیستم ایمنی بدن شما باید سخت کار کنه زیرا از دو مورد حمایت می کنه. این باعث می شه شما حساس به عفونت خاصی بشید.

تغییرات در سیستم های بدن

علاوه بر تغییرات در عملکرد سیستم ایمنی، تغییرات هورمونی هم می تونن خطر ابتلا به عفونت رو افزایش بدن. این نوسانات در سطح هورمون ها اغلب بر دستگاه ادراری تأثیر میذاره که شامل موارد زیر میشه:

  • کلیه ها که اندام هایی هستن که ادرار تولید می کنن
  • مثانه که در اون ادرار ذخیره می شه

همونطور که رحم در دوران بارداری بزرگ تر میشه، فشار بیشتری بر روی دهانه رحم ایجاد می کنه. در ضمن، بدن هم تولید هورمون پروژسترون رو افزایش میده که در نتیجه، ادرار ممکنه بیش از حد طولانی در مثانه بمونه. این باعث افزایش خطر ابتلا به عفونت ادراری می شه. تغییرات هورمونی همچنین شما رو به نوعی از عفونت مخمر به عنوان کاندیدیازیس حساس می کنه. سطوح بالاتر استروژن در دستگاه تناسلی شما رو به عفونت مخمر مبتلا میکنه.

علاوه بر این، تغییرات در میزان مایع در ریه ها می تونه خطر ابتلا به عفونت های ریه، مثل پنومونی رو هم افزایش بده. ریه ها حاوی مایع بیشتری در دوران بارداری هستن و میزان فشار بیشتری بر روی ریه ها و شکم میذاره. این باعث می شه که بدن شما این سیال رو پاک کنه و باعث ایجاد مایع در ریه ها شه. مایع اضافی رشد باکتری رو تحریک می کنه و مانع از توانایی بدن شما برای مقاومت در برابر عفونت می شه.

خطر برای مادر

برخی از عفونت هایی که در دوران بارداری رخ میده، در ابتدا برای مادران ایجاد می شه. این شامل عفونت های دستگاه ادراری، واژینیت و عفونت بعد از زایمان می شه.

خطر برای نوزاد

عفونت ها برای نوزاد بسیار مشکل زا می تونه باشه. به عنوان مثال، سیتومگالوویروس، توکسوپلاسموز و پاروویروس همشون می تونن از مادر به نوزاد منتقل بشن، اگه این اتفاق بیفته، ممکنه پیامدهای جدی در پی داشته باشه.

خطر برای مادر و نوزاد

برخی از عفونت ها برای مادر و نوزاد هستند، مثل:

  • سیفلیس
  • ليستريوزيس
  • هپاتیت
  • اچ آی وی
  • استرپتوکوک گروه B (GBS)

اگه عفونت به سرعت تشخیص داده بشه، آنتی بیوتیک ها در برابر سیفلیس و لیستریا در مادر و نوزاد موثره. اگر چه هیچ گونه آنتی بیوتیکی برای هپاتیت ویروسی وجود نداره، اکنون برای جلوگیری از عفونت هپاتیت A و B، واکسن موجوده.

عفونت HIV

عفونت HIV در دوران بارداری یک مشکل جدی و بالقوه تهدید کننده زندگیه. با این حال، ترکیبات چند دارویی جدید اکنون طول عمر رو افزایش میدن و کیفیت زندگی افراد مبتلا به HIV رو بهبود می بخشه.

استرپتوکوک گروه B

پزشکان هر خانمی رو در پایان بارداری برای بررسی GBS آزمایش می کنن. این عفونت توسط یک باکتری رایج به نام استرپتوکوک گروه B ایجاد می شه. این عفونت اغلب در طول زایمان واژینال انتقال پیدا میکنه، زیرا باکتری ممکنه در مهبل یا رکتوم مادر وجود داشته باشه. در زنان باردار، عفونت می تونه باعث التهاب داخلی و همچنین زایمان زودرس بشه. نوزادان آلوده به GBS می تونن عفونت های جدی و بالقوه خطرناک رو ایجاد کنن. این شامل سپسیس، پنومونی و مننژیت میشه. وقتی که درمان نشده باقی بمونه، چنین عفونت ها می تونه نقایص مادرزادی رو هم در کودک ایجاد کنه، از جمله از دست دادن شنوایی و بینایی، معلولیت های یادگیری و اختلالات روانی مزمن!

راه هایی برای جلوگیری از عفونت در بارداری

عفونت های حاملگی قابل پیشگیری هستن. با توجه به اقدامات احتیاطی کوچک و روزمره می تونید در کاهش آسیب های احتمالی به شما و کودک کاهش زیادی به وجود بیارید. برای کمک به پیشگیری از عفونت در دوران بارداری، باید:

  • دست ها را به طور منظم با صابون و آب بشویید.
  • غذای کاملا پخته میل کنید، بخصوص گوشت های قرمز و سفید
  • در مصرف محصولات لبنی نامطمئن دقت بیشتری داشته باشید
  • اجتناب از گرفتن حیوان خانگی جدید به خانه
  • داشتن رابطه جنسی سالم
  • و…

مسمومیت بارداری هم از بیماری های شایع دوران بارداری است

مسمومیت بارداری مشکل جدی در بیماری های شایع دوران بارداری هست که برخی اوقات در هفته های پایانی بارداری رخ میده. در این مشکل، فشارخون بالا رفته، دست ها، پاها و صورت ورم کرده و میزان پروتئین موجود در ادرار بالا میره. اگه اجازه بدید این مشکل وخیم تر بشه، ممکنه مادر دچار تشنج یا کما شه و بچه مرده به دنیا بیاد.

مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها