مشکلات و بیماری های پا

امتیاز دهید

مشکلات و بیماری های پا مشکلات و بیماری های پا به قدری اهمیت دارد که نمی توان از آن به آسانی عبور کرد. پا را در اصطلاح عامیانه قلب دوم می‌نامند. همین نکته در درک میزان اهمیت این عضو، کافی‌ست.  آگاهی از مشکلات پا و خطرات احتمالی آن، به مراقبت بیشتر از سلامت پا و […]

همه چیز پیرامون مشکلات و بیماری های پا
آنچه در این مقاله می خوانیم

مشکلات و بیماری های پا

مشکلات و بیماری های پا به قدری اهمیت دارد که نمی توان از آن به آسانی عبور کرد. پا را در اصطلاح عامیانه قلب دوم می‌نامند. همین نکته در درک میزان اهمیت این عضو، کافی‌ست.  آگاهی از مشکلات پا و خطرات احتمالی آن، به مراقبت بیشتر از سلامت پا و در نتیجه سلامت خودمان می‌انجامد. در این مقاله به بررسی تعدادی از مشکلات شایع پاها می‌پردازیم.

نقرس

نقرس یک نوع آرتریت است که باعث درد و تورم مفاصل می‌شود. افزایش غیرطبیعی اسیداوریک و کریستال شدن آن در مفاصل باعث ایجاد نقرس می‌شود. مفصل انگشت شست پا، بیشتر از سایر مفاصل دچار نقرس می‌شود. این بیماری می‌تواند در قوزک پا، زانو  و مفاصل دست نیز رخ دهد. بعلاوه باعث حملات نقرس در بدن می‌شود. این حملات شامل شروع سریع و شدید درد، گرمی، قرمزی، سوزش و ورم مفصل مبتلا به نقرس است.

این بیماری از زیرشاخه مشکلات و بیماری های پا  در مردان به نسبت زنان شیوع بیشتری دارد. زمینه ارثی نیز دارد. چاقی، افزایش وزن زیاد بخصوص در دوران جوانی، مصرف زیاد الکل، فشار خون بالا و مصرف بیش از حد گوشت قرمز از عوامل ایجاد این بیماری هستند.

این بیماری درمان قطعی ندارد و با رژیم غذایی مناسب و داروها می‌توان درد ناشی از حملات را تحت کنترل داشت.

Osteocare
قرص استئوکر ویتابیوتیکس اورجینال
قیمت: 75.000 تومان
قیمت با تخفیف:59.000 تومان

میخچه

میخچه یکی از دیگر مشکلات و بیماری های پا است که بر اثر فشار زیاد بر روی پوست ایجاد می‌شود. پوشیدن کفش تنگ یکی از شایع‌ترین علل ایجاد میخچه است. فشار و سایشی که سفتی کفش بر روی پوست وارد می‌کند، به مرور زمان باعث ضخیم شدن لایه‌های پوست می‌شود. ضخیم شدن پوست در حقیقت راه طبیعی بدن برای محافظت از خود است. میخچه با علائمی مثل التهاب، ضخیم شدن پوست، ایجاد برآمدگی، درد مفصل انگشتان و کف پا بروز می‌کند.

میخچه در حالت عادی خطرناک نیست. اگرچه به دلیل درد شدیدی که ایجاد می‌کند، راه رفتن را دردناک و دشوار می‌‌کند. اما اگر در ناحیه میخچه، زخم و یا عفونت ایجاد شد، باید حتما به پزشک مراجعه کرد تا از گسترش عفونت آن جلوگیری شود.

برآمدگی استخوان در قاعده انگشت شست پا

این عارضه ممکن است زمینه خانوادگی و ارثی داشته باشد. در اثر رشد استخوانی در قاعده شست، این بیرون‌زدگی ایجاد می‌شود. وارد شدن فشار به مفصل توسط کفش‌، باعث التهاب و رشد استخوانی قاعده شست می‌شود. این فشار موجب می‌شود قاعده شست به سمت پای مقابل منحرف شود و نوک انگشت پا به سمت خارج متمایل شود. پوشیدن کفش‌های تنگ، پنجه باریک و پاشنه بلند از مهمترین عوامل ایجاد این عارضه است. به همین دلیل این بیماری در زنان شایع‌تر است.

درد مزمن و ساییدگی مفصل از عوارض این عارضه است.

انگشت پای چکشی

این عارضه دردناک، تغییر شکل در انگشت های کوچک پا (بجز شست) است.  در این بیماری مفصل وسطی انگشت خم می‌شود و آن را شبیه به چکش می‌کند. در ابتدا این تغییر شکل منعطف است و می‌توان با دست، انگشت پا را به شکل عادی برگرداند. اما به محض رها کردن انگشت به حالت اول خودش برمی‌گردد. به مرور زمان انگشت انعطاف خود را از دست داده و خشک می‌شود. یکی از دو علل عمده ایجاد این بیماری پوشیدن کفش تنگ، پاشنه بلند و نامناسب است و دیگری عدم تعادل در کارکرد عضلاتی که انگشتان پا را حرکت می‌دهند. عدم تعادل عضلانی در برخی بیماری‌ها مانند دیابت دیده می‌شود.

درمان آن ابتدا از طریق کفش‌های مخصوص اصلاح‌کننده انجام می‌گیرد. در موارد حادتر نیاز به جراحی است.

پای ورزشکار

این بیماری نیز جز مشکلات و بیماری های پاست که یک عفونت قارچی پوست لای انگشتان پا است. باعث خارش، قرمزی، سوزش و در موارد حادتر تاول و زخم می‌شود. این عفونت در اثر تماس مستقیم پای برهنه در مناطقی مانند رختکن یا اطراف استخر سرایت می‌کند. همچنین این عفونت می‌تواند در کفش‌های تنگ که هوا نمی‌تواند از آن عبور کند نیز ایجاد شود.

برای درمان این مورد از ضد ویروس‌های موضعی یا آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی استفاده می‌شود. 

عفونت قارچی ناخن

وارد شدن قارچ به ناخن شکسته باعث عفونت می‌شود. عفونت قارچی باعث سفت، بی‌رنگ و شکننده شدن ناخن‌ها می‌شود. عدم درمان آن در مراحل اولیه باعث سخت‌تر شدن درمان می‌شود. این بیماری در محیط‌های گرم و مرطوب باعث گسترش قارچ و انتقال آن از فردی به فرد دیگر می‌شود.

استفاده از پماد‌ها موضعی در موارد خفیف و قرص‌های ضد قارچ در موارد حاد به درمان این عفونت کمک می‌کند.

خار پاشنه پا

این عارضه ایجاد شدن زایده استخوانی اضافی در پاشنه پا است. التهاب غلاف کف پا و دردناک شدن پاشنه و کف پا از عوارض آن هستند.

استراحت، عدم ایستادن به مدت طولانی و کاهش وزن می‌تواند روند بهبود را سرعت ببخشد. استفاده دائم از پد مخصوص خار پاشنه در کفش باعث کاهش فشار بر روی پاشنه و موجب کمتر شدن درد می شوند.

زگیل کف پا

زگیل‌ها ناشی از ورود ویروس از طریق پوست ترک‌خورده هستند. این بیماری مسری است و اغلب از طریق استخرهای عمومی سرایت می‌کند. اگرچه این زگیل‌ها خطری ندارند اما به مرور آنقدر دردناک می‌شوند که تحمل کردن آن‌ها دشوار خواهد بود.

درمان آن از طریق انجماد، سوزاندن، لیزردرمانی و یا جراحی امکان‌پذیر است.

مجله پزشکی مثبت سبز

مطالب مرتبط
دسته بندی: استخوان و مفاصل
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها