نحوه مصرف قرص های ضد بارداری

2/5 - (1 امتیاز)

یكی از روش های قابل اعتماد در پیشگیری از بارداری، مصرف قرص های ضد بارداری است، كه به دو شكل LD و HD در بسته های ۲۱  عددی در دسترس افراد می باشد. مقدار هورمون های استروژن و پروژسترون قرص های HD بیشتر از قرص های LD است. مزایای استفاده از قرص های ضد بارداری […]

قرص های ضد بارداری

یكی از روش های قابل اعتماد در پیشگیری از بارداری، مصرف قرص های ضد بارداری است، كه به دو شكل LD و HD در بسته های ۲۱  عددی در دسترس افراد می باشد. مقدار هورمون های استروژن و پروژسترون قرص های HD بیشتر از قرص های LD است.

آنچه در این مقاله می خوانیم

مزایای استفاده از قرص های ضد بارداری

  • پیشگیری از حاملگی خارج از رحم
  • كاهش میزان غدد خوش خیم پستان
  • كاهش میزان بیماری های التهابی لگن
  • كاهش میزان كیست خوش خیم و سرطان تخمدان
    كاهش میزان خونریزی قاعدگی و در نتیجه جلوگیری از کم خونی

نحوه عملکرد قرص های ضد بارداری چگونه است؟

این قرص ها با مهار تخمک گذاری، جلوگیری از نفوذ اسپرم، با ایجاد موکوس غلیظ سرویکس و ایجاد محیط نامناسب برای لانه گزینی، از بارداری جلوگیری می نماید.

نحوه مصرف قرص های ضدبارداری

شروع پرییود خود را روز اول خونریزی در نظر بگیرید. قرص های LD و HD را از روز پنجم قاعدگی شروع به مصرف کنید. سعی کنید هر شب و در ساعت معینی قرص ها را میل کنید. این روند را ادامه دهید تا زمانی که 21 عدد قرص موجود در بسته تمام شود.

در هر نوع پس از اتمام 21 قرص هر بسته، یک هفته استراحت کرده و قرصی مصرف نکنید. سپس از روز 8، مصرف بسته بعدی را آغاز نمایید.

نحوه مصرف قرص های ضد بارداری

ذکر چند نکته مهم

  • بهتر است قرص ها پس از شام و قبل از خواب خورده شوند تا عوارض گوارشی ایجاد نکنند.
  • اگر پس از اتمام اولین بسته ی قرص در طی 7 روز استراحت، قاعدگی ایجاد نشود، به شرط آن که همه قرص ها را مرتب مصرف کرده باشید و دچار اسهال و استفراغ شدید نشده باشید و از داروی دیگری هم به طور هم زمان استفاده نکرده باشید، مشکلی وجود ندارد و از روز 8 بسته دیگر را مصرف کنید. در غیر این صورت با پزشک یا ماما مشورت نمایید.
  • اگر مصرف قرص را در روز مقرر فراموش کردید، تا نوبت بعد هر موقع که یادتان آمد، قرص را بخورید و در غیر این صورت، روز بعد باید دو قرص را با هم میل کنید و از روزهای بعد طبق دستور قبلی، روزی یک عدد قرص مصرف شود.
  • چنانچه مصرف قرص برای دو روز متوالی فراموش شود، روزی دو قرص برای مدت دو روز مصرف کنید؛ در مجموع 4 عدد و از روز سوم طبق دستور قبلی یعنی روزی یک قرص مصرف گردد.
  • اگر مصرف قرص برای سه روز متوالی فراموش کردید، توصیه می شود که قرص را قطع کرده و در آن دوره تا شروع قاعدگی از روش دیگری استفاده کنید و بعد از شروع قاعدگی طبق دستور قبلی از روز پنجم، بسته جدید را مصرف کنید.
مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مرضی
مرضی

سلام میخاستم بدونم دوره از پنجم پریودیم شروع کنم تو اون دوره مصرف رابطه داشتم باشم هیچ مشکلی نداره؟ یا اگه نزدیک بینی داشتم بخورم از الان ع مشکل نداره؟

مجله مثبت سبز
مجله مثبت سبز
پاسخ به  مرضی

سلام دوست عزیز
در صورتی که می‌خواهید بدانید که آیا در دوران پریودی می‌توانید رابطه جنسی داشته باشید یا نه، بهتر است با اطلاعات زیر آشنا شوید:

1. باروری: در صورتی که برنامه‌ریزی برای باروری دارید و قصد باردار شدن دارید، بهتر است رابطه جنسی را در دوران پریودی اجتناب کنید. اگر باروری مهم نیست و نیازی به جلوگیری از بارداری ندارید، می‌توانید در دوران پریودی رابطه جنسی داشته باشید.

2. خونریزی: در دوران پریودی، خونریزی رخ می‌دهد. این خونریزی ممکن است راحت‌تر باشد ولی به هر حال خونریزی است. برخی از افراد ممکن است از نزدیکی جنسی در این دوره خودداری کنند، زیرا ممکن است ترجیح دهند خونریزی را به‌طور کامل به پایان برسانند.

3. راحتی: رابطه جنسی در دوران پریودی ممکن است برای برخی از افراد مشکل‌ساز باشد، در حالی که برای برخی دیگر مشکلی ایجاد نکند. هر فرد به‌طور متفاوتی به نزدیکی جنسی در دوران پریودی واکنش نشان می‌دهد. بنابراین، مهم است ترجیحات و راحتی شخصی خود را در نظر بگیرید.

در مورد نزدیکی جنسی در دوران نزدیکی بین دوره‌ها (پنجم پریودی)، ممکن است خطر بارداری وجود داشته باشد. زیرا در این دوره ممکن است تخمکی جدید شکل بگیرد و شما هنوز نمی‌توانید صد درصد بر این حساب حاملگی را از بین ببرید. بنابراین، بهتر است از روش‌های جلوگیری از بارداری استفاده کنید، مگر اینکه قصد باردار شدن داشته باشید.

در مورد نزدیکی جنسی در دوران نزدیکی بین دوره‌ها، همچنین باید توجه داشت که ممکن است خونریزی پریودی هنوز به پایان نرسیده باشد و این می‌تواند به تجربه نزدیکی جنسی تأثیر بگذارد. در نهایت، برای تصمیم‌گیری درست و منطقی‌ ترجیحاً با پزشک خود مشورت کنید تا به وضعیت شما بیشتر و به‌طور دقیق‌تر پاسخ دهد و راهنمایی‌های لازم را ارائه کند.