آمپول فشار خون بهترین جایگزین برای قرص فشار

5/5 - (11 امتیاز)
اخبار امیدوار کننده جایگزین شدن آمپول فشار خون به جای قرص فشار خون را شنیده‌ اید؟ سالیانه 2 بار آمپول فشار خون تزریق کنید و قرص را به طور کامل کنار بگذارید. در این زمینه تحقیقاتی در کشور انگلستان صورت گرفته است که به تفصیل در مورد آن برایتان توضیح خواهیم داد….
آمپول فشار خون بهترین جایگزین برای قرص فشار

چند نفر را در اطرافیان خود می‌شناسید که مبتلا به فشار خون بالا هستند؟ بدون شک می‌دانید که آمار فشار خون در کشور ما پایین نیست. متاسفانه 42 درصد از بزرگسالان خانم و آقا در ایران به فشار خون بالا مبتلا هستند. در این میان بسیاری از این افراد از خطراتی که به دنبال مشکل فشار خون ممکن است برای آنها پیش آید، اصلا مطلع نیستند. در روزهای اخیر در اخبار خبری نویدبخش برای مبتلایان به فشار خون بالا منتشر شد و آن هم این بود که احتمال دارد به زودی آمپول فشار خون جایگزین قرص فشار خون شود. با ما همراه باشید تا جزئیات این خبر را بررسی نماییم.

آیا آمپول فشار خون جایگزین قرص فشار می شود؟

مطالعه‌ای که در دانشگاه کوئین مری لندن صورت گرفت نشان داد که نحوه درمان فشار خون بالا در بزرگسالان را می‌توان تغییر داد؛ به طوری که دیگر نیازی به مصرف روزانه قرص وجود نداشته باشد. فشار خون بالا در صورت عدم درمان، خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را به دنبال دارد. آمارها نشان می‌دهد که حدود 50 درصد از سکته‌های مغزی در افرادی رخ داده است که فشار خون بالا داشته‌اند. به طور معمول به این افراد توسط پزشک مصرف قرص فشار خون توصیه می‌شود. اما طبق تحقیقی که در انگلستان صورت گرفت می‌توان گفت که احتمال دارد به زودی آمپول فشار خون جایگزین درمان قبلی یعنی قرص، شود.

این خبر می‌تواند بسیار مسرت‌آمیز باشد زیرا اگر محقق شود، دیگر لازم نیست افراد مبتلا به فشار خون بالا هر روز قرص مصرف کنند. بلکه فقط باید سالیانه 2 بار آمپول فشار خون را تزریق نمایند. قرار بر این است که این مطالعه همچنان 3 سال ادامه پیدا کند تا بررسی‌ها کامل شود. به زبان ساده‌تر این مطالعه هنوز در مراحل اولیه است اما احتمال زیادی وجود دارد که موفقیت‌آمیز اعلام شده و در آینده نزدیک آمپول فشار خون جایگزین قرص فشار خون شود.

در تحقیقی که در دانشگاه کوئین مری لندن روی آمپول فشار خون صورت می‌گیرد، 630 فرد مبتلا به فشار خون بالا از سراسر جهان شرکت دارند. این تحقیق 3 سال ادامه خواهد داشت تا مشخص شود که آیا می‌توان آمپول فشار خون را جایگزین قرص فشار خون کرد یا نه!

آمپول لابتالول برای فشار خون بالا

همان طور که گفتیم تحقیق در مورد آمپول فشار خون هنوز در مراحل اولیه است و در سال‌های آتی مشخص خواهد شد که آیا تزریق آمپول فشار خون 2 بار در سال، جایگزین مصرف روزانه قرص خواهد شد یا نه. اما ممکن است شما نام آمپول لابتالول را به عنوان آمپول فشار خون شنیده باشید و این پرسش برایتان مطرح شود که این آمپول چیست؟

فرم تزریقی آمپول لابتالول در صورتی به کار می‌رود که فشار خون در بیمار خیلی بالا باشد. در واقع در موارد اورژانسی این دارو توسط پزشک تجویز می‌شود. پس این نوع از آمپول فشار خون با آمپولی که مد نظر ماست کاملا متفاوت است و فقط در موارد اورژانسی کاربرد دارد و آن را نمی‌توان جایگزین قرص فشار خون به حساب آورد.

  قرص فشار خون

داروهای فشار خون بالا کدامند؟

در حال حاضر برای درمان فشار خون بالا معمولا پزشکان یکی از داروهای زیر را تجویز می‌کنند:

  • آملودیپین: این دارو اغلب عارضه جانبی کمی دارد و به همین دلیل در میان مصرف کنندگان بسیار محبوب است. در اکثر موارد روزانه 1 بار باید از این دارو استفاده شود.
  • لیزینوپریل: این دارو که برای نارسایی قلبی نیز کاربرد دارد، اغلب روزانه 1 بار برای مبتلایان به فشار خون بالا تجویز می‌شود.
  • متوپرولول: دو فرم دارد: سریع رهش و طولانی رهش. کاهش خطر حملات قلبی، کنترل نارسایی قلبی و درمان آنژین از مزایای این دارو به حساب می‌آید.
  • لوزارتان: معمولا روزانه 1 بار تجویز می‌شود و در افرادی که به دلیل بیماری، اندازه قلبشان بزرگ شده است، خطر سکته مغزی را کاهش می‌‎دهد.
  • هیدروکلروتیازید: این دارو در دو فرم قرص و کپسول عرضه شده، ادرار آور بوده و اغلب در مبتلایان به نارسایی قلبی تجویز می‌شود تا از احتباس آب ممانعت به عمل آید.
  • فروزماید: این دارو هم ادرارآور است و به صلاح‌دید پزشک روزانه 1 یا 2 بار برای بیماران تجویز می‌شود. فروزماید علاوه بر اینکه فشار خون را پایین می‌آورد، از احتباس آب در بدن پیشگیری کرده و در درمان نارسایی قلبی کاربرد دارد.

عوارض فشار خون بالا چیست؟

گفتیم که تحقیق در مورد آمپول فشار خون هنوز در مراحل اولیه قرار دارد. اما اگر این تحقیق به اثبات برسد، فقط نیاز است که بیماران سالیانه دو بار این آمپول را تجویز نمایند تا به طور کامل فشار خونشان کنترل شود. فشار خون بالا را حتما باید جدی گرفت و برای درمان آن اقدام کرد. برخی از عوارض فشار خون بالا به شرح زیر است:

  • حمله قلبی یا سکته مغزی: سفت شدن و ضخیم شدن رگ‌ها به دلیل فشار خون بالا می‌تواند این خطرات را به دنبال داشته باشد.
  • آنوریسم یا رگ برآمدگی که می‌تواند خطر مرگ را به دنبال داشته باشد.
  • نارسایی قلبی: در صورت فشار خون بالا قلب برای پمپاژ خون باید سخت‌تر کار کند و فشاری که به قلب وارد می‌شود ممکن است باعث نارسایی شود.
  • مشکلات کلیوی: فشار خون بالا می‌تواند باعث باریک یا ضعیف شدن رگ‌های خونی در کلیه‌ها شده و به آنها آسیب برساند.
  • مشکلات چشم و بینایی: افزایش فشار خون می‌تواند باعث ضخیم شدن، باریک شدن یا پاره شدن رگ‌های خونی در چشم شده و در بینایی اختلال ایجاد نماید.

علائم فشار خون بالا

سندرم متابولیک، تغییر در قدرت حافظه و یادگیری و زوال عقل از دیگر عوارض فشار خون بالا در صورت کنترل نشدن می‌تواند باشد.

علائم فشار خون بالا چیست؟

اکثر افراد مبتلا به فشار خون بالا هیچ نوع علامتی ندارند؛ حتی اگر فشار خونشان خیلی بالا باشد. به همین دلیل است که توصیه می‌شود به ویژه در سنین بعد از 40 سالگی، افراد سالیانه چندین بار به پزشک مراجعه کنند تا چکاپ صورت گیرد.

شما می‌توانید سال‌ها فشار خون بالا داشته باشید و خود از آن بی‌اطلاع باشید؛ پس بهتر است هر چند وقت یکبار با دستگاه فشار خون وضعیت خود را بررسی نمایید.

برخی از افراد که فشار خون بالا دارند، ممکن است علائم زیر را تجربه کنند:

  • سردرد
  • تنگی نفس
  • خونریزی از بینی

متاسفانه در اکثر موارد این علائم تا زمانی که فشار خون خیلی بالا نرود، بروز نمی‌یابند. به همین دلیل است که افراد بسیاری از فشار خون بالای خود مطلع نیستند.

کلام پایانی

در این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز به خبری پرداختیم که چندی پیش در رسانه‌ها منتشر شد و بازتاب خوشایندی در مبتلایان به فشار خون بالا داشت. جایگزین شدن آمپول فشار خون به جای قرص فشار خون می‌تواند خبری خوشحال کننده باشد زیرا در صورتی که عملی شود، بیماران نیاز است که فقط هر سال 2 بار آمپول تزریق کنند و دیگر نیازی به مصرف روزانه قرص فشار خون وجود ندارد. امید است که به زودی اخبار امیدوارکننده دیگری در این زمینه منتشر شود.

مطالب مرتبط
منبع:
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها