مجله مثبت سبز

سلنیوم برای کودکان چه مزایایی دارد؟

3/5 - (1 امتیاز)

سلنیوم با داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی، یک کوفاکتور در تنظیم آنزیم‌ها بوده و به حفظ سلامتی بدن کمک می‌کند. سلنیوم یک عنصر کمیاب است که در پیشگیری و درمان بسیاری از اختلالات مربوط به سلامت بدن می‌تواند موثر باشد. کمبود سلنیوم در بدن را می‌توان از طریق مصرف منابع غذایی حاوی سلنیوم و همچنین خرید […]

سلنیوم برای کودکان

سلنیوم با داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی، یک کوفاکتور در تنظیم آنزیم‌ها بوده و به حفظ سلامتی بدن کمک می‌کند. سلنیوم یک عنصر کمیاب است که در پیشگیری و درمان بسیاری از اختلالات مربوط به سلامت بدن می‌تواند موثر باشد. کمبود سلنیوم در بدن را می‌توان از طریق مصرف منابع غذایی حاوی سلنیوم و همچنین خرید قرص سلنیوم و مصرف آن جبران کرد. این مقاله را به فواید سلنیوم برای کودکان اختصاص داده‌ایم تا شما با ضرورت مصرف این ماده معدنی بیشتر آشنا شوید.

سلنیوم چیست ؟

سلنیوم نوعی ماده معدنی است که در خاک، آب و برخی از غذاها یافت می‌شود و در بسیاری از فرایندهای مهم بدن نقش دارد. میزان سلنیوم موجود در غذایی که می‌خورید، به محل رشد و پرورش آن ماده غذایی ربط دارد. به زبان ساده‌تر می‌توان گفت که میزان سلنیوم در خاک‌های مناطق مختلف با یکدیگر متفاوت است. بنابراین افرادی که در مکان‌هایی زندگی می‌کنند که سطح سلنیوم در آنجا اندک است، به احتمال زیاد با کمبود سلنیوم در بدن خود مواجه هستند.

سلنیوم دارای خاصیت آنتی اکسیدانی قوی بوده و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. بر اساس نتایج بسیاری از تحقیقات این عنصر می‌تواند در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله انواع سرطان، بیماری‌های کبدی، آسم، دیابت، تورم بعد از عمل، پسوریازیس، کم کاری تیروئید، عفونت خون، آرتروز، بیماری‌های چشمی، ریزش مو و… موثر واقع شود. برای آشنایی بیشتر با فواید سلنیوم می‌توانید روی لینک ارائه شده کلیک کنید.

  فواید سلنیوم

خواص سلنیوم برای کودکان

آیا در دوران بارداری باید از قرص سلنیوم استفاده کنیم ؟ تحقیقات نشان داده است که کمبود سلنیوم در زنان باردار ممکن است منجر به زایمان زودرس شده، سرعت رشد جنین را کاهش دهد و در هیپرتروفی جنین و بروز هیپوکسی تاثیرگذار باشد. همچنین اندوخته سلنیوم در شیر مادرانی که نوزاد آنها نارس به دنیا می‌آید، ممکن است کمتر از سایرین باشد و در نتیجه عنصر سلنیوم به میزان کافی برای کودک تامین نشود. از جمله خواص سلنیوم برای کودکان به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

  • تقویت سیستم ایمنی و کمتر مبتلا شدن به انواع بیماری‌ها
  • جلوگیری از بروز کم کاری تیروئید در اطفال
  • کاهش ریسک ابتلا به انواع سرطان
  • کاهش علائم بیماری آسم
  • کمک به رشد بهتر مو و جلوگیری از ریزش مو
  • کمک به حفظ سلامت قلب
  • حفاظت از بافت‌های پوست

همچنین باید بدانید که احتمال سقط جنین در مادرانی که با کمبود سلنیوم روبرو هستند، بیش از دیگر افراد است؛ از این رو کمبود سلنیوم را باید جدی گرفت.

مقدار مصرف سلنیوم برای کودکان

با مطالعه جدول زیر می‌توانید با مقدار توصیه شده روزانه برای ماده معدنی سلنیوم در کودکان آشنا شوید:

گروه سنی دوز توصیه شده روزانه (RDA)
نوزادان (بدو تولد تا 6 ماهگی) 15 میکروگرم
نوزادان (7 ماهگی تا 1 سالگی) 20 میکروگرم
کودکان (1 تا 3 سال) 20 میکروگرم
کودکان (4 تا 8 سال) 30 میکروگرم
کودکان (9 تا 13 سال) 40 میکروگرم
نوجوانان (14 تا 18 سال) 55 میکروگرم

دقت کنید که سلنیوم بر حسب میکروگرم (mcg) اندازه‌گیری می‌شود. در جدول بعدی می‌توانید حداکثر مقدار مجاز برای مصرف سلنیوم را به صورت روزانه ببینید:

گروه سنی حداکثر مقدار مجاز مصرف روزانه
نوزادان (بدو تولد تا 6 ماهگی) 45 میکروگرم
نوزادان (7 ماهگی تا 1 سالگی) 60 میکروگرم
کودکان (1 تا 3 سال) 90 میکروگرم
کودکان (4 تا 8 سال) 150 میکروگرم
کودکان (9 تا 13 سال) 280 میکروگرم
نوجوانان (14 تا 18 سال) 400 میکروگرم

شیر مادر، شیر خشک و غذاهای مخصوص نوزادان تنها منبع تامین سلنیوم برای نوزادان باید باشد و از مکمل‌های غذایی بدون مشورت با پزشک متخصص هرگز نباید استفاده شود.

بهترین منابع غذایی سلنیوم

با مقدار مصرف سلنیوم برای کودکان آشنا شدید. میزان سلنیوم موجود در سبزیجات و غلات کاملا به خاکی بستگی دارد که در آن رشد کرده‌اند. افزودن مواد غذایی زیر به تغذیه کودک می‌تواند در پیشگیری از کمبود selenium بسیار موثر باشد:

ماده غذایی مقدار سلنیوم در هر 100 گرم
جوانه گندم 106.6 میکروگرم
آجیل برزیلی 96 میکروگرم
نان گندم کامل 63 میکروگرم
بلغور جو دوسر 53.3 میکروگرم
برنج قهوه ای 36.6 میکروگرم
آب پرتقال 18.3 میکروگرم

سلنیوم در مواد غذایی دیگری همچون ماهی تن، ماهی ساردین، میگو، استیک، گوشت مرغ، تخم مرغ، شیر، عدس، اسفناج، موز و … نیز یافت می‌شود.

  مواد غذایی حاوی سلنیوم

شربت سلنیوم برای کودکان

اگر به هر دلیل کودک شما با کمبود سلنیوم در بدن خود مواجه است، با مشورت پزشک می‌توانید از مکمل‌های غذایی حاوی این ماده معدنی برای وی استفاده کنید. در اینجا چند مورد از محبوب‌ترین شربت‌های حاوی سلنیوم را که برای اطفال قابل استفاده هستند، به شما معرفی می‌کنیم:

شربت‌های فوق در ترکیب با دیگر ویتامین‌ها و مواد معدنی فرموله شده و در تقویت سیستم ایمنی بدن می‌توانند بسیار موثر واقع شوند. برای کودکانی که قادر به خوردن قرص هستند، جهت تامین سلنیوم از طریق مصرف مکمل‌های غذایی می‌توان از قرص سلنیوم پلاس یا کپسول سلن پلاس استفاده کرد. در این محصولات عنصر سلنیوم به عنوان ترکیب اصلی وجود دارد و در کنار آن از دیگر مواد مغذی مثل زینک (روی)، ویتامین E و … نیز استفاده شده است.

  سلنیوم برای کودکان

عوارض مصرف بیش از حد سلنیوم در اطفال

سلنیوم با داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی حتی در پیشگیری از کرونا نیز می‌تواند مطرح باشد. اما باید دقت کنید که با هدف ارتقاء سیستم دفاعی بدن هرگز نباید از سلنیوم برای کودکان بیش از مقدار مجاز استفاده کرد. در ادامه به بعضی از مهم‌ترین عوارض مصرف بیش از حد سلنیوم در بدن اشاره می‌کنیم:

  • خارش پوست
  • اسهال
  • ضعیف شدن استحکام ناخن‌ها
  • ریزش مو
  • تغییر رنگ دندان‌ها
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • نوروپاتی محیطی
  • خستگی
  • بوی سیر در تنفس

کلام پایانی

سلنیوم برای کودکان همانند بزرگسالان می‌تواند فواید بی‌نظیری را به همراه داشته باشد. این ماده معدنی در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثر بوده و کمبود آن می‌تواند با اختلال در عملکرد غده تیروئید، ریزش مو، خستگی و بروز بسیاری از بیماری‌ها همراه باشد. مقدار مصرف سلنیوم در کودکان با افراد بزرگسال متفاوت است بنابراین حتما باید به دوز مصرفی توجه داشت تا تجمع بیش از حد این عنصر در بدن ایجاد سمیت و عوارض جانبی نکند. اگر مایل به آگاهی از قیمت قرص سلنیوم در انواع برندهای مختلف هستید، داروخانه آنلاین مثبت سبز مرجع ایده‌آلی برای شما خواهد بود.

مطالب مرتبط
دسته بندی: مکمل کودکان
بحث و تبادل نظر
guest

4 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ارسین
ارسین

سلام همین قرص رو به پسر ۴سالم بدم اشکال داره؟

دکتر سیدی زاده
دکتر سیدی زاده
پاسخ به  ارسین

سلام کاربر گرامی
بهتر است از مولتی ویتامین های مخصوص کودکان استفاده شود.شربت های مختلفی هستند که حاوی سلنیوم می باشد و براساس سن بچه دوز مناسب ذکر شده است
سپاس از همراهی شما

پدر
پدر

خسته نباشید. شربت ایمیونیس آیا از سن یک سالگی به بعد قابل مصرف برای کودکان هست؟

مجله مثبت سبز
مجله مثبت سبز
پاسخ به  پدر

سلام دوست عزیز پیشنهادی می کنم از شربت باریویتال استفاده کنید

شیرخواران: دو بار در روز، هربار ۲/۵ میلی لیتر

کودکان (۱ تا ۴ سال): دوبار در روز، هر بار ۵ میلی لیتر

کودکان (۴ تا ۱۲ سال): سه بار در روز، هربار ۵ میلی لیتر