درمان رفلاکس معده از نظر پزشکان و متخصصان

امتیاز دهید

بازگشت اسید معده یک بیماری شایع است که معروف به سوزش سر دل، در ناحیه حوالی قفسه سینه است. این اتفاق زمانی می افتد که اسید معده به درون لوله مواد غذایی بازگردد. توجه داشته باشید که بیماری رفلاکس معده به معده هنگامی تشخیص داده می‌شود که رفلاکس اسید بیش از دو بار در هفته […]

درمان رفلاکس معده از نظر پزشکان و متخصصان

بازگشت اسید معده یک بیماری شایع است که معروف به سوزش سر دل، در ناحیه حوالی قفسه سینه است. این اتفاق زمانی می افتد که اسید معده به درون لوله مواد غذایی بازگردد. توجه داشته باشید که بیماری رفلاکس معده به معده هنگامی تشخیص داده می‌شود که رفلاکس اسید بیش از دو بار در هفته رخ دهد. در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز با معرفی چند راهکار جهت درمان رفلاکس معده در کنار بیان دلایل ایجاد و راه های درمان سوزش معده با شما همراه خواهیم بود.

آنچه در این مقاله می خوانیم

راه های تشخیص کدامند؟

پیش از درمان رفلاکس معده باید پزشک از میزان آسیب معده شما به طور کامل مطمئن شود. برای تأیید و تشخیص GERD یا بررسی عوارض، پزشک ممکن است موارد زیر را توصیه کند:

آندوسکوپی فوقانی

پزشک شما لوله‌ای نازک و انعطاف پذیر مجهز به نور و دوربین (آندوسکوپ) را در پایین گلوی شما قرار می‌دهد تا داخل مری و معده شما معاینه شود. نتایج آزمایش اغلب ممکن است طبیعی باشد که رفلاکس وجود داشته باشد، اما آندوسکوپی ممکن است التهاب مری یا عوارض دیگر را تشخیص دهد. همچنین می‌توان از آندوسکوپی برای جمع آوری نمونه‌ای از بافت (بیوپسی) استفاده کرد که در مورد عوارضی مانند مری بارت آزمایش شود.

درمان رفلاکس معده از نظر پزشکان و متخصصان

آزمایش پروب اسید سرپایی (pH)

یک مانیتور در مری شما قرار داده شده است تا مشخص شود که چه زمانی و چه مدت اسید معده در آنجا مجدداً جمع می‌شود. مانیتور به یک کامپیوتر کوچک در اطراف کمر یا روی شانه شما متصل می‌شود. این مانیتور ممکن است یک لوله نازک و انعطاف پذیر (کاتتر) باشد که از طریق بینی شما به مری شما وصل می‌شود، یا گیره‌ای که در طی آندوسکوپی در مری شما قرار می‌گیرد و بعد از حدود دو روز وارد مدفوع می‌شود.

مانومتری مری

این آزمایش انقباضات عضلانی ریتمیک در مری شما هنگام بلع را اندازه گیری می‌کند. مانومتری مری همچنین هماهنگی و نیرویی را که توسط عضلات مری شما انجام می‌شود، اندازه گیری می‌کند.

پرتونگاری دستگاه گوارش فوقانی شما

پرتوهای ایکس بعد از نوشیدن مایع خلقی که پوشانده شده است و لایه داخلی دستگاه گوارش شما را پر می‌کند گرفته می‌شود. این روکش به پزشک شما اجازه می‌دهد یک تصویر از مری، معده و روده فوقانی شما ببیند. همچنین ممکن است از شما خواسته شود قرص باریم را بلع کنید که می‌تواند به تشخیص باریک شدن مری که ممکن است مشکل در بلع باشد، کمک کند.

درمان رفلاکس معده با رهکارهای خانگی

هیچ غذایی جادویی وجود ندارد که بتواند رفلاکس اسید معده را درمان کند. علاوه بر پرهیز از غذاهای محرک، تغییرات رژیم غذایی دیگری نیز می‌تواند کمک کننده باشد.

پزشکان برای درمان رفلاکس معده در قدم اول غذای کم چرب و پر پروتئین را توصیه می‌کنند. کاهش چربی در رژیم غذایی متعاقبا می‌تواند علائم شما را کاهش دهد، در حالی که دریافت مقدار کافی پروتئین و فیبر باعث می‌شود تا شما سیر شود و از پرخوری هم جلوگیری می‌کند.

سعی کنید برخی از این غذاها را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا به درمان رفلاکس معده کمک کند. بعد از هر وعده غذایی، حتی ممکن است جویدن آدامس نعنا را در نظر بگیرید. این می تواند به افزایش بزاق دهان شما کمک کند و اسید را از مری دور نگه دارد.

درمان رفلاکس معده از نظر پزشکان و متخصصان

سیگار کشیدن را ترک کنید

سیگار کشیدن به اسفنکتر پایین مری آسیب می‌رساند، که وظیفه جلوگیری از پشتیبان‌گیری از اسیدهای معده را بر عهده دارد. هنگامی که عضلات LES از سیگار کشیدن ضعیف می‌شوند، ممکن است سوزش سر معده را تجربه کنید. وقت آن است که سیگار را ترک کنید تاحال شما بهتر شود.

درمان رفلاکس معده با داروهای بدون نسخه

پزشک شما احتمالا توصیه می‌کند که ابتدا اصلاحات در شیوه زندگی و داروهای بدون نسخه را امتحان کنید. اگر در طی چند هفته احساس تسکین نکنید، پزشک ممکن است داروهای تجویزی یا جراحی را توصیه کند.

داروهای ضد سوزش معده بدون نسخه

آنتی اسیدها که اسید معده را خنثی می کنند

آنتی اسیدها، مانند میلانتا، Rolaids و Tums، ممکن است تسکین سریع داشته باشند. اما آنتی اسیدها به تنهایی مری التهابی مایع آسیب دیده به اسید معده را بهبود نمی‌بخشند. استفاده بیش از حد از آنتی اسیدها می‌تواند عوارض جانبی مانند اسهال یا گاهی مشکلات کلیوی ایجاد کند.

داروهایی برای کاهش تولید اسید

این داروها که به عنوان مهارکننده‌های گیرنده H2 و درمان رفلاکس معده شناخته می‌شوند، شامل سایمتیدی، فاموتیدین، هیزاتیدین و رانیتیدین است. مسدود کننده‌های گیرنده H2 به همان اندازه ضد اسیدها عمل نمی‌کنند، اما تسکین بیشتری دارند و ممکن است تولید اسید از معده را به 12 ساعت کاهش دهند. نسخه‌های قوی تر با نسخه در دسترس هستند.

داروهایی که تولید اسید را مسدود کرده و مری را بهبود می بخشند

این داروها که به عنوان مهار کننده‌های پمپ پروتون شناخته می‌شوند. مسدود کننده‌های اسید قوی‌تر از مسدود کننده‌های گیرنده H2 هستند و زمان بهبودی برای بافت مری آسیب دیده را می‌گذارند. مهارکننده‌های پمپ پروتون بدون نسخه شامل لانسوپرازول و امپرازول و… هستند.

درمان رفلاکس معده زیر نظر پزشک

مسدود کننده های گیرنده H2 با نسخه؛ این موارد شامل فاموتیدین، هیراتیدین و رانیتیدین است. این داروها به طور کلی تحمل خوبی دارند اما مصرف طولانی مدت ممکن است با افزایش اندک خطر کمبود ویتامین B12 و پوکی استخوان همراه باشد.

مهار کننده های پمپ پروتون

اینها عبارتند از: اسوموپرازول، لانسوپرازول، امپرازول، پنتوپرازول، رابپرازول و دککسلانسوپرازول. اگرچه به طور کلی تحمل خوبی دارد، این داروها ممکن است باعث اسهال، سردرد، حالت تهوع و کمبود ویتامین B12 شوند. استفاده مزمن ممکن است خطر شکستگی لگن را نیز افزایش دهند.

دارو برای تقویت اسفنکتر پایین مری

باکلوفن ممکن است با کاهش فراوانی آرامش اسفنکتر پایین مری پایین، درمان رفلاکس معده را مهیا سازد. عوارض جانبی ممکن است شامل خستگی یا حالت تهوع باشد.

درمان رفلاکس معده از نظر پزشکان و متخصصان

جراحی و سایر مراحل برای درمان رفلاکس معده

GERD معمولا با دارو قابل كنترل است. اما اگر داروها کمکی نکنند یا مایل به جلوگیری از مصرف طولانی مدت دارو نیستید، پزشک ممکن است موارد زیر را توصیه کند:

جراح قسمت بالای شکم شما را در اطراف اسفنکتر مری تحتانی

ماهیچه را محکم کرده و از ریفلاکس جلوگیری می‌کند. Fundoplication معمولا با روشی حداقل تهاجمی (لاپاروسکوپی) انجام می‌شود. بسته بندی قسمت بالای معده می‌تواند جزئی یا کامل باشد.

دستگاه LINX

حلقه‌ای از مهره‌های مغناطیسی ریز پیچیده در اطراف محل اتصال معده و مری پیچیده می‌شود. جذابیت مغناطیسی بین مهره‌ها به اندازه کافی قوی است تا محل اتصال را به اسید رفلاکس بسته نگه دارد، اما به اندازه کافی ضعیف است که اجازه می‌دهد مواد غذایی از آن عبور کنند. دستگاه Linx را می‌توان با استفاده از جراحی با حداقل تهاجم به روش لاپاروسکوپی در بدن کاشت کرد.

مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها