مجله مثبت سبز

همه آنچه که باید درباره درمان عقب افتادن پریود بدانید

3.5/5 - (2 امتیاز)

پریود یا عادت ماهانه که از نشانه‌های بلوغ در خانم‌ها است در اوایل دوران نوجوانی در خانم‌ها ایجادشده و تا سن یائسگی در خانم‌ها هر ماه اتفاق می‌افتد. چرخه پریود یک خانم می‌تواند چیزهای زیادی در مورد سلامتی او بگوید. درنتیجه زیر نظر گرفتن دقیق چرخه پریود از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. بی‌نظمی‌های دوران […]

همه آنچه که باید درباره درمان عقب افتادن پریود بدانید

پریود یا عادت ماهانه که از نشانه‌های بلوغ در خانم‌ها است در اوایل دوران نوجوانی در خانم‌ها ایجادشده و تا سن یائسگی در خانم‌ها هر ماه اتفاق می‌افتد. چرخه پریود یک خانم می‌تواند چیزهای زیادی در مورد سلامتی او بگوید. درنتیجه زیر نظر گرفتن دقیق چرخه پریود از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. بی‌نظمی‌های دوران پریود می‌تواند دلایل متفاوتی داشته باشد. هرچند که در اکثر مواقع دلایل مهمی مطرح نیست، اما گاهی بی‌نظمی دوران پریود می‌تواند نشانی از یک بیماری دیگر باشد. آیا می‌دانید آخرین دوره پریود شما از چه زمان آغازشده است یا چه مدت طول کشید؟ اگر نمی‌دانید ممکن است وقت آن رسیده باشد که به این موضوع بیشتر دقت کنید. اگر می‌خواهید دلایل و درمان عقب افتادن پریود خود را بدانید تا پایان ما را در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز همراهی کنید.

آنچه در این مقاله می خوانیم

آغاز پریود در خانم ها

اولین پریود در دختران درواقع زمانی اتفاق می‌افتد که همه اجزاء دستگاه تناسلی دختر بالغ شده باشند و بتوانند با یکدیگر کار کنند. یک دختر در فاصله سنی ۸ تا ۱۶ سالگی ممکن است پریود شود. بهتر است بدانید که چرخه پریود برای هر زن یکسان نیست. در آغاز اولین دوره‌های پریود که معمولا در اوایل نوجوانی شروع می‌شود، فرد با بی‌نظمی‌های زیادی روبرو می‌شود. اما پس از چند سال می‌توان گفت چرخه پریود در فرد به ثبات خواهد رسید. بنابراین هر فرد چرخه طبیعی پریود خود را می‌تواند با دقت زیاد بفهمد.

 دقت در چرخه‌های پریود می‌تواند به شما در درک آنچه برای شما عادی است، مانند تخمک‌گذاری، شناسایی تغییرات مهم مثل تأخیر غیرطبیعی در پریود و یا خونریزی غیرقابل‌پیش‌بینی کمک کند. برای اینکه حالت عادی پریودی خود را کشف کنید، یادداشت چرخه پریود خود را در یک تقویم شروع کنید. عقب افتادن پریود ممکن است دلایل جدی داشته باشد. پس با اولین نشانه‌های بی‌نظمی در پریود بهتر است با پزشک زنان مشورت کنید و راهی برای درمان عقب افتادن پریود بیابید.

چنانچه از سندرم پیش از قاعدگی رنج می‌برید، پیشنهاد خرید قرص تنظیم قاعدگی را به شما می‌دهیم. قیمت قرص قاعدگی را با یک کلیک همین حالا در داروخانه آنلاین مثبت سبز می‌توانید ببینید.

مکانیسم پریود نرمال در زنان

چرخه پریود مجموعه‌ای از تغییرات ماهانه است که بدن یک زن ایجاد می‌شود. در حقیقت هر ماه، یکی از تخمدان‌ها طی فرایندی به نام تخمک‌گذاری تخمک را آزاد می‌کند. درعین‌حال، تغییرات هورمونی رحم را برای بارداری آماده می‌کند. اگر تخمک‌گذاری صورت گیرد و تخمک بارور نشود، دیواره رحم تخمک را دفع کرده و به‌اصطلاح ریزش می‌کند. ریزش بافت و مخاط که خونی است همان خونریزی پریودی محسوب می‌شود.

خونریزی قاعدگی فقط شامل خون نیست بلکه بافت اضافی و مخاط خونی را شامل می‌شود که از رحم به بیرون ریخته می‌شود. در حالت طبیعی بیشتر زنانی که به یائسگی نرسیده‌اند، معمولاً هر 28 روز یک دوره از پریودی را تجربه می‌کنند. جریان قاعدگی ممکن است هر 21 تا 35 روز رخ دهد و دو تا هفت روز طول بکشد. البته دقت کنید که برای چند سال اول پس از شروع قاعدگی، چرخه‌های طولانی رایج است.

 بااین‌حال اگر پریود عقب افتاد، درمان عقب افتادن پریود توصیه می‌شود. خوب است بدانید چرخه‌های قاعدگی به‌محض افزایش سن، کوتاه و منظم‌تر می‌شوند. چرخه قاعدگی شما ممکن است منظم باشد، یعنی تقریباً به همان طول در هر ماه اتفاق بیفتد یا تا حدودی نامنظم باشد، و ممکن است دوره شما سبک یا سنگین، دردناک یا بدون درد، طولانی یا کوتاه باشد و هنوز هم طبیعی تلقی شود که البته این موضوع با نظر پزشک تائید خواهد شد.

رعایت نکاتی مهم در دوران پریود

باید بدانید که سلامت دستگاه تناسلی رابطه مستقیم با زندگی سالم جنسی فرد دارد. در حقیقت لازمه داشتن یک رابطه جنسی لذت‌بخش یک دستگاه تناسلی سالم است. بنابراین می‌توانید به اهمیت برخی از اصول در دوران پریود پی ببرید. اگر شما ازجمله افرادی هستید که به این موضوع اهمیت می‌دهید و درمان عقب افتادن پریود برایتان اهمیت دارد، لازم است به این نکات توجه کنید:

  • ثبت تاریخ آغاز و پایان پریود در هر ماه
  • دقت در حجم خون هر دوره
  • ثبت خونریزی‌های غیرطبیعی
  • دقت در شدت درد پریود
  • تغییرات جسمی و روحی

درواقع دانستن اطلاعاتی که در بالا به آن اشاره شد، در صورت بروز مشکل به شما و پزشکتان در پیدا کردن راه‌حل درمان و بهره‌مندی از یک زندگی سالم کمک خواهد کرد و روند بهبود را در شما سرعت می‌بخشد.

مشکلات احتمالی ایجاد شده در دوران پریود

اکنون یک سیکل پریود عادی را تقریبا شناختیم. البته دانستیم که هر فرد با ثبت حالت‌های ماهانه خود نوع پریود عادی خود را تشخیص می‌دهد. با تمام این تفاسیر باید بدانید که برخی از اتفاقات و مشکلات در دوران پریود در اکثر زنان و دختران احتمالا ایجاد می‌شوند. یکی از این مشکلات در وهله اول سندرم پیش از قاعدگی است.

این علائم که در افراد مختلف فرق دارد عبارت‌اند از: نفخ، سردردهای شدید میگرنی، کمردرد، درد زیر شکم، سینه‌درد، افسردگی، اضطراب، یبوست و اسهال. در دوره خود پریود نیز ممکن است فرد با خونریزی سنگین یا منوراژی مواجه شود.

 منوراژی عمدتا به دلیل عدم تعادل سطوح هورمونی، به‌خصوص پروژسترون و استروژن اتفاق می‌افتد. البته خونریزی شدید می‌تواند یکی از دلایل وجود عفونت‌های رحم، فیبروئید و کم کاری تیروئید باشد. عقب افتادن پریود یکی از شایع‌ترین مشکلات استرس‌زا در زنان است. چراکه عقب افتادن پریود می‌تواند یکی از علائم حاملگی باشد که در غیر این صورت خانم‌ها باید به فکر درمان عقب افتادن پریود باشند.

همه آنچه که باید درباره درمان عقب افتادن پریود بدانید

عقب افتادن پریود چه دلایلی دارد؟

عقب افتادن پریود می‌تواند در زن استرس بیش‌ از اندازه ایجاد کند. اما عقب افتادن پریود می‌تواند دلایل بسیار متفاوتی داشته باشد. کافی است با شناخت کافی بدن خود تغییرات را تشخیص دهید. شناخت کافی به شما در حل مشکلاتی مانند درمان عقب افتادن پریود نیز کمک خواهد کرد. اما این دلایل عبارت‌اند از:

بارداری یا شیردهی

در وهله اول عقب افتادن پریود می‌تواند نشانه اولیه بارداری باشد. همچنین تغذیه با شیر مادر به‌ طور معمول بازگشت قاعدگی را پس از بارداری به تأخیر می‌اندازد.

استرس

 استرس می‌تواند باعث اختلال در هورمون‌ها شود و حتی بر بخشی از مغز شما که وظیفه تنظیم دوره شما را دارد، تأثیر بگذارد.

کاهش وزن شدید یا ورزش بیش از حد

اختلالات خوردن مانند بی‌اشتهایی عصبی، کاهش شدید وزن و افزایش فعالیت بدنی می‌تواند قاعدگی را مختل کند.

چاقی

چاقی و چربی‌های اضافه شکمی یکی از دلایل عقب افتادن پریود محسوب می‌شود. تنها راه درمان عقب افتادن پریود با این دلیل نیز کاهش وزن خواهد بود.

سندرم تخمدان پلی کیستیک

این یک بیماری مربوط به غدد درون ریز است که کیست‌های تخمدان را تشکیل می‌دهد. در موارد شدید حتی نازایی به همراه دارد.

نارسایی زودرس تخمدان

نارسایی زودرس تخمدان به از بین رفتن عملکرد طبیعی تخمدان قبل از 40 سالگی اشاره دارد. خانم‌هایی که نارسایی تخمدان زودرس دارند ممکن است سال‌ها دوره‌های نامنظم یا گاه‌به‌گاه داشته باشند.

بیماری التهابی لگن

 این عفونت اندام‌های تولید مثل می‌تواند باعث خونریزی نامنظم قاعدگی شود.

فیبروئید رحم

فیبروم رحمی رشد غیر سرطانی رحم است. این موضوع می‌تواند باعث دوره‌های شدید قاعدگی و یا عقب افتادن پریود شود.

مشکلات تیروئید

غده تیروئید بیش‌فعال یا کم‌تحرک نیز می‌تواند باعث عقب افتادن پریود شود. تیروئید متابولیسم بدن را تنظیم می‌کند، بنابراین سطح هورمون نیز می‌تواند تحت تأثیر قرار گیرد.

درمان عقب افتادن پریود و مراجعه به پزشک

همان‌طور که فهمیدید عقب افتادن پریود می‌تواند دلایل بسیار مختلفی داشته باشد. برای درمان این مشکل در وهله اول باید دلیل این موضوع به‌درستی تشخیص داده شود تا درمان مربوط به آن آغاز گردد. برای برخی از خانم‌ها، استفاده از قرص‌های ضدبارداری می‌تواند به تنظیم و درمان عقب افتادن پریود کمک کند.

 درمان هرگونه مشکل اساسی مانند اختلال در خوردن غذا نیز ممکن است کمک کند. اگر دلیل عقب افتادن پریود مشکلات تیروئیدتان باشد، معمولاً با داروی مربوطه به‌راحتی قابل‌درمان است. البته همیشه نظر پزشک می‌تواند در این زمینه بسیار کمک‌کننده باشد. با اطلاعاتی که پزشک از شما می‌گیرد می‌تواند درمان را سریع‌تر پیش ببرد. پس اگر تأخیر در پریودتان برای چند دوره غیر طبیعی به نظر می‌رسد، توصیه ما این است که حتما برای چک آپ و بررسی‌های بیشتر به پزشک مراجعه کنید.

همه آنچه که باید درباره درمان عقب افتادن پریود بدانید

 بعد از درمان پریود شما به حالت عادی بازمی‌گردد. البته همواره روش‌های درمان گیاهی نیز در درمان تأخیر پریود وجود دارد.

گیاهان مؤثر در درمان عقب افتادن پریود عبارت‌اند از: آناناس، هویج، رازیانه، انار، زردچوبه، زنجبیل، روغن کرچک و کنجد. همچنین با انجام ورزش های منظم و سبک و انجام یوگا باعث کم شدن چربی‌های دور شکم و آرامش روحی خود شوید تا سیکل پریود منظمی را تجربه کنید.

سخن پایانی

پریود که در اوایل دوران نوجوانی در خانم‌ها به‌عنوان یکی از نشانه‌های بلوغ ایجاد می‌شود، از اهمیت بالایی برخوردار است. یعنی هر فرد باید با دقت زیاد سیکل پریود خود را یادداشت و بررسی کند تا با دیدن اولین نشانه‌های غیرطبیعی به پزشک متخصص زنان مراجعه کند. عقب افتادن پریود یکی از اختلالات ایجادشده در دوران پریود محسوب می‌شود که دلایل ایجاد متفاوتی دارد. برای درمان عقب افتادن پریود حتما در ابتدا باید دلیل آن تشخیص داده شود.

مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها