از کجا بفهمیم سرطان خون داریم

امتیاز دهید

از کجا بفهمیم سرطان خون داریم ، سرطان خون از جمله بیماری هایی می باشد که بر روی سلول های سفید خون که مسئول مبارزه با بیماری ها و عفونت ها هستند تاثیر می گذارد. تخریب سلول های سفید خون سبب تخریب و از بین رفتن سلول های سالم بدن می شوند که به دنبال […]

از کجا بفهمیم سرطان خون داریم ؟

از کجا بفهمیم سرطان خون داریم ، سرطان خون از جمله بیماری هایی می باشد که بر روی سلول های سفید خون که مسئول مبارزه با بیماری ها و عفونت ها هستند تاثیر می گذارد. تخریب سلول های سفید خون سبب تخریب و از بین رفتن سلول های سالم بدن می شوند که به دنبال آن مشکلات جدی برای بیماررخ خواهد داد. لوسمی انواع مختلفی دارد که برخی از اونها خیلی سریع رشد می کنند و برخی دیگر بسیار آهسته! در ادامه این مطلب از مجله داروخانه اینترنتی علائم رایج سرطان خون را برخواهیم شمرد.

آنچه در این مقاله می خوانیم

بررسی علائمی که شبیه به آنفلوآنزا هستند

گاهی اوقات سرطان خون با آنفلوآنزا و دیگر عفونت ها به اشتباه گرفته می شود. بنابراین اگر حالاتی مثل تب، خستگی و یا لرز را برای حدود یک هفته تا ده روز داشتید، و پس از آن بهبودی حاصل شد، جای نگرانی نیست اما اگر این ناراحتی ها ادامه داشتند حتما به پزشک مراجعه فرمایید.

پس مشخصا مشاهده علائم زیر بیش از یک هفته تا ده روز جای نگرانی دارد

  • عرق خفیف
  • خونریزی لثه
  • گرفتگی استخوان
  • عفونت های تکراری
  • کاهش وزن نامعلوم
  • گره های لنفاوی التهابی
  • ضعف مداوم و خستگی
  • طحال یا کبد متورم شده
  • خونریزی شدید و یا خون دماغ
  • خونریزی و یا کبودی در سطح بدن
  • علامت قرمز کوچک بر روی پوست شما

سطح خستگی خود را ثبت کنید

خستگی مزمن یکی از علائم ابتدایی سرطان خون یم باشد. از اونجایی که خستگی در بسیاری از بیماری های رایج است خیلی اوقات نادیده گرفته می شود.

ضعف و کاهش انرژی می تونه با خستگی همراه باشد

خستگی مزمن یک احساس خستگی متفاوت است، که اگر شما تمرکز نداشته باشید و حافظه شما ضعیف تر از حد نرمال باشد ممکنه شما دچار خستگی مزمن شده باشید. دیگر علائم شامل تورم غدد لنفاوی، درد عضلانی جدید و غیره منتظره، گلودرد و خستگی که بیش از یک روز نیز می باشد.

احساسا ضعف و خستگی در یکی از اندام های بدن مانند دست و پا و سخت انجام دادن کارهای روزمره

خستگی و ضعف ممکنه تغییراتی را در رنگ چهره شما ایجاد کند. رنگ پریدگی به دلیل کمبود هموگلوبین می باشد، زیرا هموگلوبین مسئول اکسیژن رسانی به بافت ها و سلول های بدن می باشد که اگر فرد دچار خونریزی شود از میزان هموگلوبین خون کم می شود.

در ادامه موضوع از کجا بفهمیم سرطان خون داریم ، وزن خود را کنترل کنید

از دست دادن مقدار زیاد وزن بدون هیچ دلیل واضحی نشونه ای از از سرطان خون و سایر سرطان ها می باشد. به این حالت سوء هاضمه گفته می شود. اگر بدون هیچ گونه رژیم غذایی خاص و یا تمرینات بدنی، شروع به کاهش وزن بی دلیل کردید، حتما نزد پزشک بروید. کاهش وزنی که با یک بیماری مرتبط است، اغلب با احساس  ضعف و انرژی کمتری همراه می باشد.

توجه به کبودی ها و خونریزی ها

افراد مبتلا به سرطان خون دچار خونریزی های زیرپوستی و کبودی هایی می شوند. که این می تونه به دلیل کاهش تعداد سلول های قرمز خون و پلاکت ها باشد. اگر بعد از یک ضربه کوچک دچار کبودی بزرگی می شوید و یا بعد از یک بریدگی کوچک دچار یک خونریزی شدید می شوید، کمی نگران کننده هست. در همین راستا مراقب خونریزی های لثه نیز باشید.

بروز بیش از حد عفونت

سرطان خون از جمله بیماری هایی است که از تعداد سلول های سالم سفید خون می کاهد بنابراین ممکنه ابتلا به عفونت هایی مانند عفونت های پوستی، گلو، گوش و یا ضعف سیستم ایمنی نیز بالا رود.

درد استخوان

درد استخوان از علائم رایج لوسمی نمی باشد اما در برخی از موارد رخ می دهد. اگر شما بدون هیچ دلیلی احساس درد و ناراحتی در استخوان های خود می کنید حتما برای سرطان خون آزمایش دهید. درد استخوان می تونه با لوسمی ارتباط داشته باشه، زیرا مغز استخوان محل ساخته شدن سلول های سفید خون می باشد.

شناسایی عوامل خطر

  • درمان های قبلی سرطان مانند شیمی درمانی و اشعه درمانی
  • سابقه خانوادگی ابتلا به سرطلان خون
  • در معرض مواد شیمیایی مثل بنزن
  • اختلالات ژنتیکی
  • سیگاری بودن

از کجا بفهمیم سرطان خون داریم ؟

پزشک با معاینه فیزیکی متوجه رنگ پریدگی، ضعف، تورم غدد لنفاوی و بزرگ شدگی طحال نیز می شود.

با انجام آزمایش خون پزشک تعداد سلول های سفید خون و پلاکت ها را بررسی می کند و اگر تعداد آنها بیش از حد بالا باشد بیمار را برای انجام آزمایش های جانبی  توصیه می کنند.

بیوبسی از مغز استخوان

برای انجام این کار پزشک یک لوله باریک را داخل استخوان لگن می کند تا نمونه مغز استخوان را خارج نماید.

مطالب مرتبط
دسته بندی: کم خونی
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها