فشار خون و امگا 3 چه ارتباطی با هم دارند؟

5/5 - (1 امتیاز)
30 درصد از جمعیت بالای 18 سال در ایران از فشار خون بالا رنج می‌برند و این آمار واقعا بالا است. یکی از ترکیبات مغذی که به طور طبیعی در کاهش فشار خون می‌تواند موثر باشد، امگا 3 است.
فشار خون و امگا 3

30 درصد از جمعیت بالای 18 سال در ایران از فشار خون بالا رنج می‌برند. برای درمان فشار خون بالا معمولا تغییر در سبک زندگی، کاهش مصرف نمک و استفاده از بعضی داروها توصیه می‌شود. تاکنون در مورد فشار خون و امگا 3 چیزی شنیده‌اید؟ امگا 3 به اسیدهای چرب ضروری برای بدن اشاره دارد که بدن انسان قابلیت تولید آنها را ندارد. در این مقاله در مورد تاثیر امگا 3 روی کاهش فشار خون با شما صحبت خواهیم کرد.

منظور از فشار خون بالا چیست؟

فشار خون بالا یک بیماری شایع است که بر عروق بدن تاثیر می‌گذارد. فشار خون بالا به این معناست که نیروی فشار خون به دیواره سرخرگ‌ها به طور مداوم بسیار زیاد است. در این صورت قلب برای پمپاژ خون باید بیشتر کار کند. فشار خون بر حسب میلی‌متر جیوه محاسبه می‌شود. به طور کلی فشار خون 130/80 میلی متر جیوه یا بیشتر، بالا به حساب می‌آید.

اکثر افراد مبتلا به فشار خون بالا هیچ علائمی ندارند. اما برخی از افراد ممکن است علائم زیر را داشته باشند:

  • سردرد
  • تنگی نفس
  • خونریزی بینی

این علائم معمولا تا زمانی که شدت فشار خون خیلی بالا نباشد، دیده نمی‌شود. حال اجازه دهید ببینیم فشار خون و امگا 3 چه ارتباطی با هم دارند؟ تاکنون برای خرید امگا 3 به صورت آنلاین اقدام کرده‌اید؟

امگا 3 چیست؟

پیش از بررسی رابطه فشار خون و امگا 3 بهتر است در مورد امگا 3 اطلاعات بیشتری به شما بدهیم. اسیدهای چرب امگا 3 گروهی از اسیدهای چرب ضروری هستند که بدن انسان جهت رشد و انجام عملکردهای صحیح به آنها نیاز دارد. این اسیدهای چرب توسط بدن انسان ساخته نمی‌شوند. بنابراین از طریق مصرف مواد غذایی باید آنها را برای بدن تامین کرد تا در عملکرد اعضای بدن اختلالی ایجاد نشود.

  • مهم‌ترین اسیدهای چرب امگا 3 عبارتند از: اسید ایکوزاپنتانوئیک (EPA)، اسید دوکوزاهگزانوئیک (DHA) و آلفا لینولنیک اسید (ALA).

امگا 3 چیست؟

امگا 3 و فشار خون

تحقیقات در مورد تاثیر امگا 3 روی فشار خون چه می‌گویند؟ به این یافته‌ها توجه کنید:

  • در تحقیقات افرادی که روزانه بین 2 تا 3 گرم اسیدهای چرب امگا 3 مصرف می‌کردند، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در آنها به طور متوسط ​​حدود 2 میلی متر جیوه کاهش یافته بود.
  • همچنین فشار خون سیستولیک به طور متوسط ​​5 میلی متر جیوه برای افراد مبتلا به فشار خون بالا و حدود 2 میلی متر جیوه برای افراد بدون فشار خون کاهش یافت.

چه مقدار امگا 3 برای کاهش فشار خون بخوریم؟

سطح امگا 3 و فشار خون با یکدیگر در ارتباط مستقیم هستند. به منظور کاهش فشار خون محققان توصیه می‌کنند که روزانه 3 گرم اسیدهای چرب امگا 3 مورد مصرف قرار گیرند. اما به طور رسمی مقدار دقیق مصرف امگا 3 برای کاهش فشار خون در هیچ منبعی عنوان نشده است. بسته به عواملی همچون سن و جنس به طور کلی بزرگسالان باید روزانه بین 1.1 تا 1.6 گرم امگا 3 را مورد مصرف قرار دهند.

در بیشتر منابع جهت کاهش فشار خون همان مقدار 3 گرم omega 3 در روز توصیه شده است. در این صورت خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب کاهش پیدا می‌کند؛ به ویژه در میان افرادی که قبلا فشار خون بالا در آنها تشخیص داده شده است. البته در مورد رابطه میان فشار خون و امگا 3 هنوز به انجام تحقیقات بیشتری نیاز است.

منابع امگا 3 برای کاهش فشار خون

ماهی‌ها بهترین منابع غنی از امگا 3 به حساب می‌آیند. ماهی سالمون، خال مخالی، شاه ماهی، ساردین، آنچوی و روغن کبد ماهی از بهترین منابع امگا 3 در غذاهای دریایی هستند. منابعی غنی از امگا 3 را دانه‌هایی همچون کتان و چیا و مغزهایی همچون گردو می‌توانید بیابید. به طور کلی توصیه می‌شود که در هر هفته حداقل 3 بار از ماهی استفاده شود تا سطح امگا 3 در بدن کاهش پیدا نکند.

اگر فکر می‌کنید که از منابع امگا 3 در رژیم غذایی خود به اندازه کافی استفاده نمی‌کنید، می‌توانید به سراغ مکمل‌های امگا 3 بروید. قرص امگا 3 در برندهای مختلف در داروخانه‌ها یافت می‌شود. اگر برای کاهش فشار خون قصد دارید به سراغ مصرف کپسول امگا 3 بروید، سعی کنید قبل از شروع کردن به مصرف این مکمل حتما با پزشک مشورت نمایید تا دوز دقیق مصرف را برای شما مشخص کنید.

چند نکته مهم در مورد مکمل‌های امگا 3

رابطه فشار خون و امگا 3 را برایتان شرح دادیم. تنها در صورتی به سراغ مصرف مکمل ها که حاوی امگا 3 هستند بروید که سطح اسیدهای چرب امگا 3 واقعا در بدن شما کم باشد. به نکات زیر دقت کنید:

  تاثیر امگا 3 در کاهش فشار خون

  • غلظت DHA و EPA در مکمل مورد نظر باید در سطح مناسب باشد.
  • بررسی کنید که مکمل از ماهی باکیفیت ساخته شده باشد. روی مشخصات بعضی از مکمل‌های امگا 3 عنوان شده که بدون جیوه هستند. بهتر است از میان این نوع مکمل‌ها، مکمل امگا سه را انتخاب کنید.
  • برای کاهش فشار خون یا به هر منظور دیگری که قصد مصرف قرص امگا 3 دارید، دقت نمایید که مصرف را از دوزهای پایین شروع کنید تا ببینید که بدن شما چه واکنشی نشان می‌دهد. یعنی از همان اول به سراغ مصرف روزانه 3 گرم امگا 3 نروید و دوز مصرف را کم کم افزایش دهید.

هشدار در مورد مصرف امگا 3 برای فشار خون

گفتیم که فشار خون و امگا 3 می‌توانند به هم مرتبط باشند. اما به مقدار مصرف این ترکیب مغذی و همچنین نکات دیگری باید دقت کرد. مصرف روزانه 3 گرم امگا 3 برای عموم افراد بی‌خطر و کاملا ایمن است. اما اگر فشار خون شما بالاست و از داروهای رقیق کننده خون استفاده می‌کنید، مصرف بالای امگا 3 می‌تواند منجر به رقیق شدن خون شود.

رقیق شدن خون می‌تواند خطرناک بوده و خونریزی و کبودی را به دنبال داشته باشد. بنابراین هرگز در صورت مبتلا بودن به فشار خون بالا نباید خودسرانه به سراغ استفاده از مکمل‌های امگا 3 بروید زیرا ممکن است با داروهای قبلی شما تداخل ایجاد شود. حتما پیش از شروع کردن به مصرف امگا 3 با پزشک مشورت نمایید.

منابع گیاهی امگا 3 کدامند؟

حالا که رابطه فشار خون و امگا 3 را به خوبی می‌دانید، ممکن است به عنوان یک فرد گیاه‌خوار بپرسید که منابع گیاهی امگا 3 کدامند؟ اگرچه ماهی‌های چرب مثل سالمون و تن بهترین منابع امگا 3 هستند اما امگا 3 را در منابع گیاهی هم می‌توانید بیابید. همچنین بعضی از افراد ممکن است به دلیل آلرژی به مکمل‌های روغن ماهی نتوانند آنها را استفاده کنند و به دنبال منابع گیاه امگا 3 باشند. در این صورت مصرف مغزها و دانه‌های زیر را به شما پیشنهاد می‌دهیم:

  • گردو
  • دانه چیا
  • دانه کتان
  • جلبک

کلام پایانی در مورد فشار خون و امگا 3

در این مقاله در مورد فشار خون و امگا 3 صحبت کردیم. مصرف امگا 3 در سطوح مناسب می‌تواند باعث کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک شود اما در این زمینه هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز است. پس با هدف کاهش فشار خون خودسرانه به سراغ مصرف قرص امگا 3 نروید. اگر برای فشار خون داروی خاصی مصرف می‌کنید، حتما قبل از مصرف قرص امگا 3 با پزشک مشورت کنید تا تداخل دارویی برای شما پیش نیاید. مکمل امگا 3 بدون جیوه گزینه بسیار مناسبی جهت تامین امگا 3 برای بدن است.

مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها