هنگام حمله قلبی چه کنیم ؟

5/5 - (1 امتیاز)

سکته قلبی یکی از شایع‌ترین علت مرگ و میر در جهان است. با تشخیص به موقع علائم این بیماری می‌توان زندگی یک فرد را از دام مرگ نجات داده و سلامتی را بار دیگر به وی هدیه داد. یادگیری انجام اقدامات اولیه به هنگام حمله قلبی امری ضروری است که به همه افراد پیشنهاد می‌شود. […]

اقدامات اولیه به هنگام حمله قلبی

سکته قلبی یکی از شایع‌ترین علت مرگ و میر در جهان است. با تشخیص به موقع علائم این بیماری می‌توان زندگی یک فرد را از دام مرگ نجات داده و سلامتی را بار دیگر به وی هدیه داد. یادگیری انجام اقدامات اولیه به هنگام حمله قلبی امری ضروری است که به همه افراد پیشنهاد می‌شود. در راستای تاکید روی آشنایی با کمک‌های اولیه در زمان سکته قلبی، شایان ذکر است که طبق آمار سازمان نظام پزشکی ایران روزانه حدود 250 تا 300 مورد سکته مغزی در کشور گزارش می‌شود. این مقاله نکاتی کلیدی در اختیار شما قرار می‌دهد؛ پس در ادامه همراه ما باشید.

علائم حمله قلبی

فردی که دچار حمله قلبی می‌شود، ممکن است همه علائم و یا تعدادی از علائم زیر را داشته باشد:

  • احساس فشار در مرکز قفسه سینه
  • دردی که از سمت سینه آغاز شده و به سمت شانه‌ها، گردن، بازو یا کمر گسترش می‌یابد
  • تنگی نفس، خس خس یا سرفه
  • سرگیجه
  • تند تند شدن ضربان قلب
  • غش کردن
  • تعریق
  • حالت تهوع

به طور کلی حمله قلبی حدود 15 دقیقه درد در قفسه سینه ایجاد می‌کند. به جز مواردی که در بالا عنوان شد، ممکن است علائمی همچون سوء هاضمه، درد مداوم گردن یا فک نیز وجود داشته باشد اما در برخی موارد نیز هیچ نشانه‌ای در فرد مشاهده نمی‌شود. بسیاری از اشخاص که دچار حمله قلبی می‌شوند، از ساعت‌ها، روزها یا هفته‌ها قبل علائمی دارند که خود ممکن است متوجه آن نباشند.

  علائم حمله قلبی

اقدامات اولیه به هنگام حمله قلبی

کارهای زیر از جمله اقداماتی هستند که به هنگام حمله قلبی می‌توانید برای خود یا فرد دیگری که درگیر حمله قلبی می‌شود، انجام دهید:

سرعت عمل داشته باشید

اگر علائم حمله قلبی را در خود مشاهده کردید، فورا به دیگران اطلاع دهید و اگر این علائم را در فرد دیگری دیدید، فورا اقدامات اولیه به هنگام حمله قلبی را آغاز نمایید. آمارها نشان می‌دهد که تقریبا نیمی از افرادی که بر اثر حمله قلبی از دنیا می‌روند، در اولین ساعت پس از شروع علائم اقدامات لازم را انجام نداده‌اند. اولین اقدام این است که با مرکز اورژانس تماس بگیرید.

با اورژانس تماس بگیرید

علائم حمله قلبی را نادیده نگیرید. اگر هر یک از نشانه‌هایی که در قسمت بالا ذکر شد، در خود یا دیگران احساس کردید، بلافاصله با 115 تماس بگیرید تا به کمک شما بشتابند. هرگز خودتان برای رفتن به بیمارستان رانندگی نکنید و همچنین اجازه ندهید فرد دیگری خودش شخصا شما را به بیمارستان برساند. بهتر است فقط و فقط منتظر باشید تا خدمات اورژانس برسد.

  اورژانس

هر دقیقه تاخیر در درمان سکته قلبی احتمال آسیب دائمی قلب و مرگ را افزایش می‌دهد. بهتر است ظرف 5 دقیقه اول پس از شروع علائم با اورژانس تماس گرفته شود و با منتظر شدن برای رفع علائم، زمان را از دست ندهید.

آرامش خود را حفظ کنید

یکی از ساده‌ترین و در عین حال مهم‌ترین اقدامات اولیه به هنگام حمله قلبی حفظ آرامش است. تا رسیدن اورژانس مهم است که بتوانید آرامش خود را حفظ نموده و همچنین به فرد بیمار احساس آرامش را منتقل نمایید. شخص مبتلا به حمله قلبی بهتر است دراز کشیده و لباس‌های تنگ خود را درآورد تا اورژانس برسد. بروز سکته قلبی به معنای مرگ نیست پس نباید با استرس و نگرانی اوضاع جسمی و روحی را وخیم‌تر کرد.

قرص آسپرین بخورید

به فردی که دچار حمله قلبی شده است، یک قرص آسپرین بدهید تا آن را جویده و سپس قورت دهد. در صورتی که فرد به آسپرین حساسیت داشته و یا پزشک مصرف آن را برای وی ممنوع کرده است، از این کار اجتناب کنید.

از قرص زیر زبانی نیتروگلیسیرین استفاده کنید

تنها در صورتی می‌توانید از قرص زیر زبانی استفاده کنید که قبلا پزشک آن را برای شما تجویز کرده باشد. هرگز از قرص زیر زبانی فرد دیگری به منظور بهبود استفاده نکنید زیرا ممکن است مصرف خودسرانه شرایط شما را بدتر کند. نیتروگلیسیرین با باز کردن رگ‌های خونی سبب تسکین درد در قفسه سینه شده و فشاری که روی قلب وجود دارد را کم می‌کند.

احیای قلبی ریوی (CPR) انجام دهید

احیای قلبی ریوی یکی از اقدامات اولیه به هنگام حمله قلبی محسوب می‌شود. چنانچه فردی که دچار حمله قلبی شده، بیهوش شده است، حتما با اورژانس تماس بگیرید. ممکن است از شما درخواست شود که تا رسیدن کمک، CPR انجام دهید. CPR شامل ماساژ قلب و دادن تنفس مصنوعی بوده و هدف اصلی از انجام آن احیای دو عضو حیاتی یعنی مغز و قلب است. احیای قلبی ریوی سبب می‌شود تا اکسیژن به قلب و مغز رسانده شود و فرد از مرگ نجات یابد.

اگر قبلا برای CPR آموزش دیده‌اید، قفسه سینه را با سرعت ۱۰۰ ماساژ قلبی در دقیقه (یا ۲۵ ماساژ در   15 ثانیه) انجام داده و بعد پس از ۳۰ بار ماساژ دادن قلب، به بیمار تنفس مصنوعی دهید. اما اگر از CPR چیزی نمی‌دانید باز هم ممکن است بتوانید کارهایی برای نجات فرد بیمار انجام دهید. در این صورت تا زمان رسیدن کمک یا به هوش آمدن فرد، فقط به مرکز قفسه سینه وی با دستان خود فشار زیاد و سریع وارد کنید. فراموش نکنید که انجام CPR بسیار مهم بوده و شانس زنده ماندن بیمار را تا حدود زیادی افزایش می‌دهد.

  سی پی ار

از دفیبربلاتور خارجی خودکار استفاده نمایید

دفیبربلاتور خارجی خودکار یا AED دستگاهی قابل حمل و سبک بوده که یک شوک الکتریکی را از درون قفسه سینه به قلب وارد می‌کند. این شوک موجب متوقف نمودن ریتم غیرطبیعی قلب شده و در هنگام ایست ناگهانی قلبی اجازه از سرگیری ریتم طبیعی را به قلب می‌دهد.

اگر فرد مبتلا به حمله قلبی بیهوش است و این دستگاه در دسترس شما وجود دارد، بلافاصله طبق دستور‌العمل آن را به کار بگیرید.

سخن پایانی

با توجه به اینکه طبق آمار علت 46% از مرگ و میر در ایران به سکته‌های قلبی برمی‌گردد، یادگیری اقدامات اولیه به هنگام حمله قلبی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. اقداماتی که در این مقاله به آنها اشاره شد، گاه می‌تواند نجات‌بخش زندگی یکی از عزیزان شما باشد بنابراین به کلیه افراد پیشنهاد می‌شود که کمک‌های اولیه را تا حدودی آموزش ببینند تا در هنگام وقوع مشکلات، با انجام اقدامات غلط شرایط را از آنچه که هست بدتر نکنند.

مطالب مرتبط
دسته بندی: قلب و عروق
بحث و تبادل نظر
guest

4 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
....
....

سلام من سه روز سفارش ثبت کردم ولی هنوز به دستم نرسیده لطفا جواب بدید؟؟؟

مجله مثبت سبز
مجله مثبت سبز
پاسخ به  ....

لطفا برای پیگیری سفارش خود با بخش پشتیبانی مثبت سبز تماس بگیرید یا در دایرکت اینستاگرام شماره سفارش خود را اراسال کنید تا پیگیری های لازم صورت پذیرد.

ندا سماواتی
ندا سماواتی

برای جلوگیری از حملات قلبی مکمل غذایی به خصوصی وجود داره؟

مجله مثبت سبز
مجله مثبت سبز
پاسخ به  ندا سماواتی

مکمل های امگا 3 ، مکمل های کوانزیم کیوتن و به طور کلی مکمل های قلب و عروق به سلامت و بهبود عملکرد قلب و عروق کمک می کنند. اما اینکه بطور خاص مکمل غذایی برای جلوگیری از حملات قبلی بخوایم معرفی کنیم خیر.