مجله مثبت سبز

مصرف قرص آهن در دوران بارداری را جدی بگیرید

2/5 - (1 امتیاز)

در سراسر جهان به زنان باردار توصیه می‌شود که به دریافت مناسب ماده معدنی آهن توجه داشته باشند. کمبود آهن در دوران بارداری نه تنها موجب احساس ضعف و خستگی زیاد می‌شود بلکه ممکن است خطراتی را هم در پی داشته باشد. شما به عنوان یک مادر جوان مسلما دوست دارید که فرزند خود را […]

قرص آهن در دوران بارداری

در سراسر جهان به زنان باردار توصیه می‌شود که به دریافت مناسب ماده معدنی آهن توجه داشته باشند. کمبود آهن در دوران بارداری نه تنها موجب احساس ضعف و خستگی زیاد می‌شود بلکه ممکن است خطراتی را هم در پی داشته باشد. شما به عنوان یک مادر جوان مسلما دوست دارید که فرزند خود را در نهایت سلامت و شادابی به دنیا بیاورید. در اینجا هرچه لازم است در مورد لزوم مصرف قرص آهن در دوران بارداری بدانید برایتان شرح خواهیم داد.

اگر به دنبال بهترین قرص آهن برای خانم ها هستید، روی لینک ارائه شده کلیک کرده و وارد داروخانه آنلاین مثبت سبز شوید.

مصرف قرص آهن پیش از بارداری

همه مادران خواهان داشتن فرزند سالم هستند و حاضرند برای رسیدن به چنین هدفی هر نوع برنامه غذایی یا تمرین ورزشی را انجام دهند. در میان افرادی که اهمیت زیادی برای راهکارهای علمی قائلند کسانی هستند که قبل از باردار شدن برای مشاوره به پزشک زنان مراجعه کنند. همیشه به مادرانی که تمایل به بارداری دارند، توصیه می‌شود که از قرص اسید فولیک روزانه به میزان 400 میکروگرم استفاده کنند و این کار را باید از 3 ماه قبل از بارداری شروع نمایند تا بهترین اثر را داشته باشد. همچنین اگر خانمی به کم‌خونی ناشی از فقر آهن مبتلا است باید پیش از اقدام به بارداری با مراجعه به پزشک و مصرف مکمل آهن سطوح آهن را در بدن خود به مقدار مناسب برساند تا در دوران بارداری و پس از زایمان دچار کم‌خونی نشود.

قرص آهن

مصرف قرص آهن در دوران بارداری چگونه باید باشد؟

کمبود آهن را می‌توان شایع‌ترین علت کم‌خونی به ویژه در کشورهای در حال توسعه دانست. خانم‌های باردار در هر سنی که باشند روزانه به 27 میلی‌گرم آهن نیاز دارند. حداکثر مقدار مجاز برای مصرف آهن در زنان باردار 45 میلی‌گرم در روز است. به منظور پیشگیری از فقر آهن برای خانم‌های باردار بسته به شرایط آنها توصیه می‌شود که روزانه بین 30 تا 60 میلی‌گرم آهن استفاده کنند. مولتی ویتامین نیز یکی دیگر از مکمل‌های غذایی است که توسط پزشکان معمولا در دوران حاملگی تجویز می‌شود. برای آشنایی با بهترین مارک مولتی ویتامین در بارداری کلیک کنید.

لزوم استفاده از قرص آهن در بارداری

بدن انسان از آهن برای ساخت هموگلوبین استفاده می‌کند. هموگلوبین نام پروتئینی در گلبول‌های قرمز است که اکسیژن را به بافت‌های بدن می‌رساند. در دوران بارداری، فرد 2 برابر بیشتر از حالت عادی به عنصر آهن نیاز دارد. علت این مسئله آن است که به این وسیله بدن بتواند خون بیشتری را برای اکسیژن‌رسانی به نوزاد بسازد.

کم خونی شدید در دوران بارداری خطر زایمان زودرس، تولد نوزاد کم وزن و افسردگی پس از زایمان را افزایش می‌دهد.

برخی از مطالعات همچنین افزایش خطر مرگ نوزاد را بلافاصله قبل یا بعد از تولد به دلیل کم‌خونی بسیار شدید نشان داده‌اند.

در چه صورتی زنان باردار بیشتر در معرض ابتلا به کم خونی قرار می گیرند؟

مصرف قرص آهن در دوران بارداری برای خانم‌های زیر بیش از بقیه ضرورت دارد زیرا بیش از سایرین در معرض خطر کم‌خونی قرار دارند:

  • خانم‌هایی که دو بارداری نزدیک به هم داشته‌اند
  • بیش از یک جنین در شکم خود دارند
  • به دلیل تهوع صبحگاهی اغلب استفراغ می‌کنند
  • در رژیم غذایی خود از منابع غذایی آهن به مقدار کافی استفاده نمی‌کنند
  • قبل از بارداری قاعدگی‌های سنگین را تجربه می‌کنند
  • پیش از بارداری سابقه ابتلا به کم خونی را داشته‌اند

علائم کمبود آهن در دوران بارداری

نشانه‌های کم‌خونی در بسیاری از موارد شبیه به علائمی است که به طور کلی در دوران بارداری حس می‌شود. به همین دلیل نباید آنها را با هم اشتباه گرفت. این علائم عبارتند از:

  • خستگی و ضعف
  • پوست رنگ‌پریده مایل به زرد
  • ضربان قلب نامنظم
  • تنگی نفس
  • سرگیجه
  • درد قفسه سینه
  • سردی دست و پا
  • سردرد

صرف نظر از این علائم کلیه زنان باردار هر چند وقت یکبار به تجویز پزشک خود باید آزمایش خون بدهند تا سطح کلیه مواد مغذی از جمله آهن در بدن آنها اندازه‌گیری شود.

  بارداری

جلوگیری از بروز کم خونی در دوران بارداری

قرص آهن در دوران بارداری حتما باید زیر نظر پزشک مورد استفاده قرار گیرد. البته بیشتر مولتی ویتامین‌های مورد استفاده در دوران حاملگی نیز حاوی ماده معدنی آهن هستند که خود به رفع کم‌خونی کمک می‌کند. به منظور پیشگیری از کم‌خونی در دوران بارداری نخستین توصیه‌ای که می‌شود توجه به تغذیه سالم و مناسب است. منابع غذایی غنی از آهن شامل گوشت قرمز بدون چربی، مرغ و ماهی می‌شوند. همچنین از غلات صبحانه غنی شده با آهن و حبوباتی نظیر لوبیا، نخود و عدس نیز می‌توان بهره گرفت. اگر خوراکی‌های حاوی آهن یا قرص آهن را با ویتامین C بخورید، جذب بهتری در بدن خواهند داشت. توجه داشته باشید که کلسیم می‌تواند جذب آهن را دچار خلل کند بنابراین قرص کلسیم در فاصله زمانی مناسبی از منابع آهن باید مورد استفاده قرار گیرد.

کم خونی فقر آهن در دوران بارداری چگونه درمان می شود؟

اگر مولتی ویتامین دوران بارداری می‌خورید و کم‌خون هستید، احتمالا پزشک برای تعیین علت این عارضه آزمایش خون برای شما خواهد نوشت. در برخی موارد ممکن است لازم باشد به پزشک متخصص درمان اختلالات خونی (هماتولوژیست) مراجعه نمایید تا بررسی‌های بیشتری صورت گیرد. اگر علت کمبود آهن باشد، قطعا قرص آهن تجویز خواهد شد. اگر سابقه بای پس معده یا جراحی روده کوچک دارید یا نمی‌توانید آهن خوراکی را تحمل کنید، ممکن است نیاز به تزریق داخل وریدی آهن داشته باشید.

  مکمل آهن در دوران بارداری

بهترین زمان مصرف قرص آهن در دوران بارداری

به طور کلی توصیه می‌شود که مکمل‌های آهن را با معده خالی میل کنید. 1 ساعت قبل از غذا و 2 ساعت بعد از غذا بهترین زمان مصرف قرص آهن است. اما به ویژه در دوران بارداری ممکن است قرص آهن به دلیل داشتن عوارض گوارشی سبب بروز حالت تهوع و دیگر مشکلات شود، بنابراین بعد از غذا نیز می‌توانید این مکمل را بخورید تا عوارض جانبی کاهش یابد.

کلام پایانی

در صورت داشتن کم‌خونی ناشی از فقر آهن در حاملگی حتما باید از قرص آهن استفاده نمود. البته مولتی ویتامین‌هایی که مخصوص دوران بارداری هستند، خود مقادیر مناسبی از آهن دارند. اما اگر میزان کمبود این ماده معدنی در بدن با خوردن مولتی ویتامین برطرف نشود، مصرف قرص آهن در دوران بارداری حتما ضرورت می‌یابد. آنمی شدید در این دوران ممکن است به زایمان زودرس، تولد نوزاد با وزن کم و یا حتی مرگ نوزاد منجر شود.

مطالب مرتبط
برچسب: کمبود آهن
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها