شایع ترین علائم کم خونی در زنان و مردان کدام است؟

امتیاز دهید

کم خونی وقتی اتفاق می افتد که تعداد گلبول‌های قرمز خون سالم در بدن شما بسیار کم باشد. گلبول‌های قرمز خون اکسیژن را به تمام بافت‌های بدن منتقل می‌کند، بنابراین تعداد گلبول‌های قرمز خون پایین نشان می‌دهد که میزان اکسیژن خون شما پایین‌تر از حد مجاز است. بسیاری از شایع ترین علائم کم خونی ناشی […]

شایع ترین علائم کم خونی در زنان و مردان کدام است؟

کم خونی وقتی اتفاق می افتد که تعداد گلبول‌های قرمز خون سالم در بدن شما بسیار کم باشد. گلبول‌های قرمز خون اکسیژن را به تمام بافت‌های بدن منتقل می‌کند، بنابراین تعداد گلبول‌های قرمز خون پایین نشان می‌دهد که میزان اکسیژن خون شما پایین‌تر از حد مجاز است. بسیاری از شایع ترین علائم کم خونی ناشی از کاهش انتقال اکسیژن به بافت‌ها و اندام‌های حیاتی بدن است. با ما با این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز همراه باشید.

شایع ترین علائم کم خونی در زنان و مردان کدام است؟

شایع ترین علائم کم خونی با توجه به میزان هموگلوبین اندازه گیری می‌شود، پروتئین موجود در گلبول‌های قرمز خون که اکسیژن را از ریه‌ها به بافت‌های بدن منتقل می‌کند.

کم خونی بیش از ۱٫۶ میلیارد نفر در سراسر جهان تأثیر می‌گذارد. زنان و مبتلایان به بیماری‌های مزمن مانند سرطان بیشترین خطر ابتلا به کم خونی را دارند.

چه چیزی باعث کم خونی می‌شود؟

آهن رژیم غذایی، ویتامین B12 و فولات برای رشد سلول‌های قرمز خون در بدن ضروری است. به طور معمول، هر روز ۰٫۸ تا ۱ درصد از گلبول‌های قرمز بدن جایگزین می‌شود و میانگین طول عمر سلول‌های قرمز ۱۰۰ تا ۱۲۰ روز است. هر فرآیند که در این تعادل تأثیر منفی بین تولید گلبول‌های قرمز و تخریب داشته باشد، می‌تواند باعث کم خونی شود.

شایع ترین علائم کم خونی به طور کلی به مواردی گفته می‌شود که باعث کاهش تولید گلبول‌های قرمز و مواردی می‌شود که باعث از بین رفتن گلبول‌های قرمز می‌شوند.

شایع ترین علائم کم خونی در زنان و مردان کدام است؟

عواملی که باعث کاهش تولید گلبول‌های قرمز می شوند

مواردی که به طور معمول باعث کاهش تولید گلبول‌های قرمز و شایع‌ترین علائم کم خونی هستند عبارتند از:

  • تحریک ناکافی تولید گلبول‌های قرمز توسط هورمون اریتروپویتین، که توسط کلیه‌ها تولید می‌شود
  • رژیم غذایی ناکافی آهن، ویتامین B12 یا فولات
  • کم کاری تیروئید
  • عواملی باعث افزایش نابودی گلبول‌های قرمز می‌شوند

از طرف دیگر، هر عارضه‌ای که گلبول‌های قرمز را با سرعت بیشتری از آنچه ساخته شده است از بین می‌برد، می‌تواند باعث کم خونی شود. این به طور معمول به دلیل خونریزی رخ می‌دهد، که می‌تواند به دلیل زیر باشد:

  • آندومتریوز
  • حوادث
  • ضایعات دستگاه گوارش
  • قاعدگی زنان
  • زایمان
  • خونریزی بیش از حد رحم
  • عمل جراحی
  • سیروز، که شامل زخم کبد است
  • فیبروز (بافت اسکار) در مغز استخوان
  • همولیز، پارگی گلبول‌های قرمز که با برخی از داروها یا ناسازگاری Rh همراه است
  • اختلالات کبد و طحال

اختلالات ژنتیکی

  • کمبود گلوکز-6-فسفات دهیدروژناز (G6PD)
  • تالاسمی
  • کم خونی سلول داسی

اما به طور کلی، کمبود آهن شایع ترین علائم کم خونی است. این تقریبا نیمی از موارد کم خونی را تشکیل می‌دهد و یک اختلال مهم تغذیه‌ای در سراسر جهان است.

خرید انواع مکمل رفع کم خونی

شایع ترین علائم کم خونی و دلایل ایجاد آن ها

کمبود آهن زمانی رخ می‌دهد که بدن به اندازه کافی آهن معدنی را نداشته باشد. این منجر به سطح غیر طبیعی سلول‌های قرمز خون می‌شود.

اگر بدن شما هموگلوبین کافی نداشته باشد، بافت و عضلات شما اکسیژن کافی دریافت نمی‌کند و قادر به فعالیت کارآمد نخواهد بود. این منجر به بیماری به نام کم خونی می‌شود.

اگرچه انواع مختلف کم خونی وجود دارد، کم خونی فقر آهن شایع‌ترین نوع در سراسر جهان است.

دلایل عمده کمبود آهن شامل عدم کفایت آهن به دلیل رژیم غذایی ضعیف یا رژیم‌های محدود کننده، بیماری التهابی روده، افزایش نیاز در دوران بارداری و ریزش خون در طی دوره‌های قاعدگی یا خونریزی داخلی است.

علت هر چه باشد، فقر آهن می‌تواند منجر به علائم ناخوشایندی شود که می‌تواند بر کیفیت زندگی شما تأثیر بگذارد. این موارد شامل بهداشت ضعیف، تمرکز و بهره‌وری کار  است.

شایع ترین علائم کم خونی کمبود آهن بسته به شدت آنمی، سرعت رشد آن، سن و وضعیت سلامتی فعلی شما متفاوت است.

در برخی موارد، افراد هیچ علامتی را تجربه نمی‌کنند.

خستگی غیرمعمول

احساس خستگی بسیار زیاد یکی از شایع ترین علائم کم خونی است که بیش از نیمی از افراد را درگیر خود می‌کند.

این اتفاق زمانی می افتد که بدن شما برای تهیه پروتئینی به نام هموگلوبین، که در گلبول‌های قرمز یافت می‌شود، به آهن احتیاج دارد. هموگلوبین به حمل اکسیژن در بدن کمک می‌کند.

وقتی بدن شما هموگلوبین کافی نداشته باشد، اکسیژن کمتری به بافت‌ها و ماهیچه‌های شما می‌رسد و آنها را از انرژی محروم می‌کند. علاوه بر این، قلب شما باید بیشتر کار کند تا خون غنی از اکسیژن در بدن شما حرکت کند، که می‌تواند شما را خسته کند

از آنجایی که خستگی اغلب به عنوان یک قسمت عادی از زندگی شلوغ و مدرن در نظر گرفته می‌شود، تشخیص کمبود آهن به تنهایی با این علامت دشوار است.

با این حال، بسیاری از افراد مبتلا به کمبود آهن در کنار ضعف، مشکل در تمرکز یا بهره‌وری ضعیف در محل کار را تجربه می‌کنند.

شایع ترین علائم کم خونی در زنان و مردان کدام است؟

رنگ پریدگی پوست

پوست کم رنگ و رنگ پریدگی بخصوص در قسمت داخلی پلک‌های پایین از دیگر علائم رایج فقر آهن است.

هموگلوبین موجود در گلبول‌های قرمز، رنگ قرمز را به خون می‌دهد، بنابراین کمبود آهن در هنگام کمبود آهن باعث می‌شود تا خون قرمزتر شود. به همین دلیل پوست می‌تواند رنگ سالم و گلگون خود را در افراد مبتلا به کمبود آهن از دست بدهد.

این رنگ پریدگی در مبتلایان به کمبود آهن ممکن است در تمام بدن ظاهر شود  یا می‌تواند به یک ناحیه محدود شود، مانند صورت، لثه‌ها، داخل لب‌ها یا پلک‌های پایین و حتی ناخن‌ها.

این اغلب اولین مواردی است که پزشکان به عنوان نشانه‌ای از کمبود آهن به دنبال آن می‌گردند. اما باید با آزمایش خون تأیید شود.

رنگ پریدگی بیشتر در موارد متوسط یا شدید آنمی مشاهده می‌شود.

اگر پلک پایین خود را به سمت پایین بکشید، لایه داخلی باید به رنگ قرمز پر رنگ باشد. اگر یک رنگ صورتی یا زرد بسیار کم رنگ است، این ممکن است نشانگر کمبود آهن باشد.

شایع ترین علائم کم خونی در زنان و مردان کدام است؟

تنگی نفس

هموگلوبین سلول‌های قرمز خون را قادر می‌سازد اکسیژن را در بدن جابه‌جا کنند.

هنگامی که هموگلوبین در هنگام کمبود آهن در بدن شما کم باشد، میزان اکسیژن نیز کم خواهد بود. این بدان معنی است که ماهیچه‌های شما اکسیژن کافی برای انجام فعالیت‌های طبیعی مانند پیاده روی دریافت نمی‌کنند.

در نتیجه سرعت تنفس شما افزایش می‌یابد زیرا بدن شما سعی می‌کند اکسیژن بیشتری به‌دست آورد. به همین دلیل تنگی نفس یکی از شایع‌ترین علائم کم خونی است.

مطالب مرتبط
دسته بندی: کم خونی
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها