دلیل دفع ادرار دردناک چیست؟

امتیاز دهید

دفع ادرار دردناک یک واژه گسترده است که ناراحتی در هنگام ادرار را نشان می‌دهد. این درد ممکن است در مثانه، مجرای ادرار یا پروینوم ایجاد شود. مجرای ادرار لوله‌ای است که ادرار را به خارج از بدن شما حمل می‌کند. در مردان، ناحیه شکمبه و مقعدی به نام پروینوم شناخته شده است. در زنان، […]

دلیل دفع ادرار دردناک

دفع ادرار دردناک یک واژه گسترده است که ناراحتی در هنگام ادرار را نشان می‌دهد. این درد ممکن است در مثانه، مجرای ادرار یا پروینوم ایجاد شود. مجرای ادرار لوله‌ای است که ادرار را به خارج از بدن شما حمل می‌کند. در مردان، ناحیه شکمبه و مقعدی به نام پروینوم شناخته شده است. در زنان، پروینوم بین ناحیه سینه و باز شدن مهبل (واژن) است.

دفع ادرار دردناک بسیار رایج است. درد، سوزش یا خارش ممکن است تعدادی از شرایط پزشکی را نشان دهد، در این مطلب از مجله داروخانه اینترنتی مثبت سبز به بررسی دلایل این بیماری خواهیم پرداخت.

آنچه در این مقاله می خوانیم

چه چیزی باعث دفع ادرار دردناک می شود؟

دفع ادرار دردناک یک عفونت مجاری ادراری (UTI) است. یک UTI می‌تواند یک عفونت باکتریایی باشد. همچنین می‌تواند به علت التهاب دستگاه ادراری باشد.

مجرای ادراری، مثانه و کلیه‌ها دستگاه ادراری را تشکیل می‌دهند. لوله‌های مجرای ادراری که از کلیه‌ها به مثانه منتقل می‌شوند. التهاب در هر یک از این اندام‌ها می‌تواند باعث درد در هنگام ادرار شود.

با توجه به درمانگاه Mayo، زنان بیشتر احتمال دارد عفونت‌های دستگاه ادراری را نسبت به مردان تجربه کنند، این به این دلیل است که مجرای ادرار در زنان کوتاه‌تر از مردان است. داشتن مجرای کوتاه‌تر به معنی آن است که باکتری‌ها برای رسیدن به مثانه فاصله کوتاه‌تری دارند. زنان باردار یا یائسه هم دارای خطر بالایی از عفونت‌های دستگاه ادراری هستند.

سایر شرایط پزشکی می تواند باعث دفع ادرار دردناک در مردان و زنان شود:

مردان ممکن است به علت پروستاتیت، دفع ادرار دردناک داشته باشند. این بیماری التهاب غده پروستات است که یک علت اصلی برای سوزش ادرار، خارش و ناراحتی است.

ممکن است هنگام ادرار کردن در صورت داشتن یک عفونت جنسی (STI) نیز درد ایجاد شود. برخی از STI هایی که ممکن است باعث ادرار دردناک شوند عبارت‌اند از تبخال تناسلی، گنوره و کلامیدیا.

بعضی از رفتارهای جنسی شما را در معرض خطر ابتلا به STI قرار می‌دهد، مانند داشتن رابطه جنسی بدون کاندوم، یا رابطه جنسی با چندین شریک.

هر کسی که از نظر جنسی فعال باشد باید برای STI آزمایش شود.

یکی دیگر از علل دفع ادرار دردناک سیستیت، یا التهاب لانه شدن مثانه است.

Cystitis interstitial) IC) نیز به عنوان سندرم درد مثانه شناخته شده است. این شایع‌ترین نوع سیستیت است.

علائم IC شامل درد و تندرنس در قسمت مثانه و لگن است. طبق گفته موسسه ملی دیابت و بیماری‌های گوارشی و کلیه (NIDDK)، پزشکان نمی‌دانند که علت IC چیست!

در برخی موارد، پرتودرمانی می‌تواند باعث ایجاد درد مثانه و ادرار شود. این وضعیت به مثابه کیستیت رادیویی شناخته می‌شود.

اگر سنگ کلیه دارید، ممکن است دفع ادرار دردناک را تجربه کنید. سنگ کلیه توده مواد سخت شده که در کلیه‌ها قرار دارد.

گاهی اوقات دفع ادرار دردناک به علت عفونت نیست. همچنین می‌تواند به دلیل محصولاتی است که شما در مناطق تناسلی استفاده می‌کنید. صابون‌ها، لوسیون ها و حمام‌های حباب می‌توانند بافت‌های واژن را تحریک کنند. این مواد می‌توانند موجب تحریک و ایجاد ادرار دردناک شود.

دلیل دفع ادرار دردناک گزینه های درمان دفع ادرار دردناک چیست؟

پزشک شما ممکن است دارو برای درمان دفع ادرار دردناک تجویز کند. آنتی‌بیوتیک ها می‌توانند UTI ها، پروستاتیت باکتریایی و برخی از عفونت‌های منتقله از راه جنسی را درمان کنند. پزشک شما همچنین می‌تواند داروهایی را برای آرام شدن مثانه تجویز کند.

داروهای مورد استفاده برای درمان IC عبارت‌اند از داروهای ضد افسردگی سه حلبی، پنتوسان پلی سولفات سدیم (ایلیرن) و استامینوفن (تیلنول) با کدئین.

دفع ادرار دردناک ناشی از عفونت باکتریال معمولا پس از شروع مصرف دارو به سرعت رفع می‌شود.

درد کیستیت بینابینی ممکن است بیشتر باشد و نتایج درمان دارو ممکن است کندتر باشد. ممکن است مجبور شوید دارو را تا چهار ماه مصرف کنید.

اولین راه پیشگیری چیست؟

میزان آب مصرفی را بیشتر کنید تا به درمان سوزش و درد ادرار کمک کنید. آب با بیرون بردن باکتری‌های مولد عفونت و مواد سمی از بدن، به ترمیم مشکل کمک می‌کند.

علاوه بر آن، از کم آبی بدن که می‌تواند مشکل را بدتر کند جلوگیری می‌کند. آب همچنین دمای بالای بدن را به حد نرمال می‌رساند و ادرار را منظم می‌کند.

در طول روز به میزان کافی آب بنوشید. همچنین می‌توانید میوه‌های آب دار و سبزیجات را نیز نوش جان کنید. سوپ، اسموتی و آب میوه نیز کمک می‌کنند که بدن شما به میزان کافی آب داشته باشد.

دلیل دفع ادرار دردناک راه دوم

سرکه سیب خاصیت ضد میکروبی و ضد قارچی دارد که می‌تواند با عفونت‌های مسبب ادرارِ دردناک مبارزه کند. علاوه بر آن، منبع خوبی از آنزیم‌ها، پتاسیم و سایر مواد معدنی است که pH طبیعی بدن را تنظیم می‌کنند.

۱ قاشق غذاخوری سرکه‌ی سیب خالص و تصفیه نشده و ۱ قاشق چای‌خوری عسل را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید و دو بار در روز بنوشید.

همچنین می‌توانید یک یا دو فنجان سرکه سیب را به آبی که در آن حمام می‌کنید اضافه کنید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه داخل آن بنشینید.

روزی یک بار تا زمانی که بهتر شدید این کار را انجام دهید.

راه سوم

جوش شیرین نیز می‌تواند به درمان سوزش ادرار کمک کند. ترکیباتِ قلیایی موجود در جوش شیرین، خاصیت اسیدیِ ادرار را کاهش می‌دهد که در نتیجه احساس سوزش در زمان ادرار کاهش می‌یابد و حتی تعداد دفعات نیاز به ادرار کردن نیز کمتر می‌شود. به اضافه، میزان pH بدن را نیز تنظیم می‌کند.

۱ قاشق چای‌خوری جوش شیرین را داخل یک لیوان آب بریزید و تا زمانی که کاملا حل شود، هم بزنید با معده خالی بنوشید. این کار را به مدت یک هفته هر روز انجام دهید.

چه زمانی باید به دکتر مراجعه کنیم؟

هر کسی ممکن است ادرار کردن دردناک را در هر زمان و برهه‌ای از زندگی تجربه کند.

اگر درد ثابت باشد و هم چنین فرد علائم زیر را تجربه کند باید به پزشک مراجعه کند:

  • خون در ادرار، که معمولا صورتی، قهوه‌ای و یا قرمز به نظر می‌رسد
  • درد در پهلو و یا پشت
  • دردی که بیش از ۲۴ ساعت طول می‌کشد
  • ترشح غیر معمول از آلت تناسلی یا واژن
  • تب (برای اندازه گیری دقیق می‌توانید از تب سنج دیجیتالی استفاده کنید)
  • اگر یک بزرگسال دارای تب بالاتر از چهل درجه است، باید فورا به اورژانس مراجعه کند.

هیچ‌وقت نباید درد هنگام ادرار را نادیده بگیرد. یک پزشک اغلب می‌تواند به شناسایی درمان‌هایی که درد را کاهش می‌دهد کمک کند.

مطالب مرتبط
بحث و تبادل نظر
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها